Portugāle: Sintras pilis, okeāns un pasaules gals. 4. daļa. Beigas.

15 Jūlija 2019 Ceļošanas laiks: no 28 Maija 2019 ieslēgts 08 Jūnijs 2019
Reputācija: +5251
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā ciet š eit.

Ejiet uz Cabo da Roca.

Es pat nezinu, no kurienes š ī ideja radā s, bet nez kā pē c tā stingri iedzī vojā s galvā , ieņ ē ma tur vadoš o vietu un nepieļ ā va citas idejas.

Laikam, katru dienu skatoties uz okeā nu, neviļ us iedomā jos, kā toreiz, viduslaikos, jutā s jaunu zemju atklā jē ji. Š eit tu ej pa zemi, tu nonā c pie klints, un tas arī viss. . . Zeme ir beigusies. Pasaules gals...Vai tur ir kaut kas tā lu prom? Jū s varat stundā m ilgi skatī ties š ajā tā lumā un visu iztē loties un fantazē t.

Un, neskatoties uz to, ka mē s dzī vojam 21. gadsimtā un mē s jau precī zi zinā m, kas tur ir, š ī neizpē tes, sajū smas un lielā s zinā tkā res sajū ta joprojā m ir mū sos. Tieš i š ī sajū ta mū s mudina ceļ ot pa pasauli, apskatī t citas valstis, dabu, paraž as, mā kslu un cilvē kus.

Ceļ ojums uz Rokas ragu bija mū su pē dē jā pietura š ajā ceļ ojumā uz Portugā li.


Bija vē rts doties uz turieni kā jā m, nevis paš a Rokas raga dē ļ , kas jau vairā k izskatā s pē c tū ristu apskates objekta nekā pasaules gala.

Jums ir jā iet uz turieni kā jā m, lai iegū tu satriecoš ā s okeā na pludmales. Ja viss mē rķ is bū tu tikai apmeklē t Rokas ragu, jū s varē tu ierasties ar autobusu no Sintras - pē c 40 minū š u brauciena jū s esat tur. Bet autobuss brauc cauri pilsē tā m un lielceļ iem, nevis gar krastu. Un apmeklē t Portugā li un neredzē t skaistā ko piekrasti, tas ir vienkā rš i neiespē jami.

Reiz, iedvesmojoties no "Svē tceļ nieku dienasgrā matā m", kuras tik krā saini uzrakstī ja Polina_Sumy, es pati nolē mu, ka arī man vajag kaut ko tā du, kaut ko lī dzī gu, savu kamī nu. Gatavojoties š im braucienam, apskatī jā m kartes, tostarp satelī tus, un noteikti redzē jā m, ka gar krastu ir taka. Tieš i no mū su ciemata Praya Das Masash

Praia Dash Masas pludmale bē guma laikā

Cabo da Roca atrodas tikai 8 kilometru attā lumā . Vai š is ir attā lums? Viss izskatī jā s diezgan viegli. Bet nenotiek tā , ka viss norit tik gludi! Vai arī tā notiek?

Diena tika izvē lē ta stratē ģ iski pareizi: tieš i š ajā dienā lietus netika solī ts. Pirms viņ a un pē c viņ a lija lietus. Gaisa temperatū ra no rī ta +15. Dienā sola lī dz +25, saulains. Tad aiziet!

Mē s jau esam noskaidrojuš i, ka š is pastaigu marš ruts sā kas tieš i no mū su Dash Masas pludmales.

Kamī na sā kums netā lu no Praia Dash Masas

Taka iet gar klinti gar okeā nu, ko no klints malas atdala zems koka ž ogs.

Camino dodas uz Praia Grande

Uzkā pjot kalnā , uzreiz redzam raksturī gā s sarkanbaltsarkanā s zī mes gar ceļ u. Pa ceļ am tiek veikti izrakumi.

Romieš u svē tnī cas izrakumi

Š ajā vietā ir atklā ta romieš u svē tnī ca.

Romieš u svē tnī cas izrakumu apraksts

Oho! Cilvē ki š ajā s vietā s ir apdzī vojuš i ļ oti ilgu laiku!

Pirmā pludmale ir redzama no klints. Meitene, kura tik vē sā laikā viena pati tajā skrien un peldē jā s, visai pludmalei uzrakstī ja “BOM DIA” (Jauku dienu! ).

Pludmale ar vē lmi

Paldies! Š ī vē lme tikai padarī ja mū su dienu. Pē c desmit minū tē m mē s nonā cā m blakus esoš ajā Praia Grande pludmalē .


Tas ir tik milzī gs, vairā k nekā.2 kilometrus garš ! Gluds, ar plaš u sē rfoš anas joslu.

Neierobež otā Praia Grande

Š ī s pludmales tā lā kajā galā ir ļ oti skaisti granī ta klintis, piemē ram, granī ta stabi, ko izcirtis kā ds milzis. Pī lā ri vienkā rš i lido uz augš u, aizsedzot sauli.

Granī ta milž i Praia Grande

Jū s jū taties kā zosā da. Stā vot lejā , nav iespē jams pat uzminē t, ar ko tas viss beidzas un vai tur augš ā ir kaut kas. Š eit ir spē ks! Pē c pietiekamas apbrī nas, gandrī z saslapinā jis š ortus negaidī tā vilnī ,

Pā reja starp akmeņ iem Praia Grande

Mē s meklē sim kā pnes. Kartes rā dī ja, ka mū su kamī ns turpinā jā s pa š ī m kā pnē m.

Kā pes no Praia Grande ved uz kamī nu

Tač u mū s gaida pilnī ga vilš anā s: kā pņ u telpa ir slē gta sabrukš anas draudu dē ļ . Domā ju, ja uz zī mes draudī gi nerē ķ inā tos 300 eiro sods, mē s bū tu lē kuš i pā ri š iem ž ogiem.

Avā rijas kā pnes uz Praia Grande

Bet lietu kā rtoš ana ar likumsargiem un iekļ ū š ana 600 eiro sodā par diviem kaut kā nesmaidī ja.

Ja tur augš ā sē ž tā ds portugā ļ u apkopē js un skatā s, kurš ceļ as? Jā , vē l 300 eiro tiek stutē ti! Mē ģ inā ja atrast citu ceļ u. Karte vairs neko nerā dī ja, bet tad ieraudzī jā m labi bruģ ē tu taciņ u, kas stā vi iet uz augš u no pludmales. Droš i vien tas ved uz trasi, (kā izrā dī jā s, kā dreiz tā arī bija) domā jā m un devā mies. Kā piens bija tik stā vs, es negribu kļ ū dī ties, bet noteikti bija 40 grā di.


Mē s gā jā m, un taciņ a mums priekš ā bija gandrī z vertikā la. Sasnieguš i gandrī z paš u virsotni, ieskrē jā m kā da privā tī paš uma vā rtos. Nevarē ja to apiet. Saimnieka aitu suņ u skats un rieš ana atvē sinā ja mū su degsmi. Nolē mā m neriskē t un doties atpakaļ . Atkal devā mies uz pludmali un pajautā jā m vietē jiem strā dniekiem, vai ir kā ds ceļ š uz priekš u. Un viņ i: "Cabo da Roca? ". Acī mredzot š ā du gā jē ju ir daudz. Un viņ i teica, ka mums ir jā atgriež as un jā brauc apkā rt Praia Grande pludmalei pa š oseju, š eit vairs nav pā rejas. Viņ i runā ja portugā ļ u valodā , bet mē s viņ us sapratā m lieliski. Patieš ā m, ja cilvē ki vē las viens otru saprast, tad nav valodas barjeras.

Tā mē s nobraucā m papildu 6 km.

Mē s nokļ uvā m uz š osejas pā ri Praia Grande pludmalei un pē c tam devā mies pa š oseju uz Almusageme pilsē tu.

Ielas Almusagemā

Nebija nekā du norā ž u uz kamī nu.

Interesanti flī zes mā jas numura vietā Almusagemā

Pā ris reizes redzē jā m vilinoš us pagriezienus uz okeā nu, tač u zī mes liecinā ja, ka tas ir pansionā ts,

Almusagemas brī vdienu mā jas vā rti

pē c tam uz ž elatē rijas.

Mā jas Almusagemā

Lai palī dzē tu noguruš iem ceļ otā jiem ceļ ā , uz kokiem bija augļ i, kas izskatī jā s pē c aprikozē m, ar patī kamu saldskā bu garš u un ar č etrā m sē klā m.

Lieliski, lai remdē tu slā pes!

Tad mē s uzzinā jā m, ka tos sauc par medlar, portugā ļ u valodā nespera.

Beidzot, ieejot ciematā , autobusa pieturā ieraudzī jā m jauku meiteni, kura pastā stī ja, ka esam nokavē juš i labo pagriezienu. Jā atgriež as apmē ram 500 metri un jā nogriež as uz krastu, tur tieš ā m ir pā rgā jienu taka (camino), un ka ceļ š pa to ir daudz gleznainā ks un ī sā ks.

Mē s to darī jā m. Atgriezā mies nedaudz atpakaļ un nogriezā mies uz ceļ a, kas ved kaut kur uz okeā nu, ar norā di “Gelateria”. Bet jo tā lā k mē s tam gā jā m, jo ​ ​ vairā k iezagā s š aubas. Redzams nebija ne kamī na, ne ž elatē rijas.

Apkā rt nevienas dvē seles. Viņ i pielika rokas pie telefona, lai lū gtu palī dzī bu – viņ š acī mredzot nesaprata, ko viņ i no viņ a vē las.

Un tad maš ī na apstā jā s, jauks jauns puisis paskatī jā s no tā s, jautā ja, kā dā valodā mē s runā jam, kā das problē mas mums ir, vai mums ir vajadzī ga palī dzī ba. Mani pā rsteidza š ī dalī ba. Mū su cilvē kiem bū tu jā mā cā s tā da atsaucī ba! Mē s viņ am paskaidrojā m, ka meklē jam ceļ u uz Rokas ragu, un viņ š mums parā dī ja, kur jā iet. Izrā dī jā s, ka ejam pareizajā virzienā , tikai nebijā m par to lī dz galam pā rliecinā ti. Burtiski piecas minū tes vē lā k ceļ š iegriezā s mež ā ,

Camino iet cauri mež am

un parā dī jā s pazī stamā s pastaigu marš ruta svī tras.


Š eit kā ds jau rakstī ja : ), un mē s apstiprinā m, ka viņ u skursteņ i ir ļ oti labi marķ ē ti, parasti tie iet prom no ciematiem un lielceļ iem,

Camino š ķ ē rso gleznainu apvidu

un tikko radī ts, lai apcerē tu skaisto, neatkarī gi no tā , cik kilometru jū s nobraucat. Mū su ceļ š , sekojot norā dē m, mū s veda uz skaisto Praia Adraga pludmali.

Skats uz Praia Adraga no kalna

Tik senatnī gs skaistums! Š eit jū s varat pilnī bā redzē t okeā na spē ku.

Praia Adraga

Pludmale nav pā rpildī ta un ir satriecoš i fotogē niska.

Praia Adraga

Tuvā kais ciemats Almusageme atrodas diezgan augstu kalnā , un uz š o pludmali ir jā iet ilgi kā jā m vai jā brauc ar automaš ī nu. Tā kā bija darba diena, tad maš ī nu praktiski nebija. Pludmalē bija desmit cilvē ki, bet viņ i visi apmaldī jā s š ajā s atklā tajā s vietā s!

Viļ ņ i uz Praia Adraga

Tieš i š ī pludmale kļ uva par 1. vietu skaistuma un spē ka ziņ ā mū su personī gajā vē rtē jumā .

Bet tas tuvojā s pusdienlaikam, un mē s devā mies ceļ ā pulksten 9. Ir pienā cis laiks paņ emt pā rtraukumu.

Grottas uz Praia Adraga

Stundu atpū ties, klejojis pa Adragas pludmales plaš umiem,

Praia Adraga

pē c grotu un viļ ņ u apbrī noš anas

Grota uz Praia Adraga

Mē s virzā mies tā lā k uz savu mē rķ i.

Š eit ar kamino apzī mē jumu viss jau bija vienkā rš i. Tū lī t no pludmales bija norā de uz Cabo da Roca,

Kamī na rā dī tā js

un mē s devā mies pa skaistu lauku ceļ u, starp pļ avā m un zā lē m.

Camino iet starp pļ avā m un zā li

Pa labi zem klintī m č aukstē ja okeā ns, it kā aizvainots, ka neapbrī nojā m to katru sava ceļ ojuma minū ti.

Okeā ns mirdz daž ā dā s krā sā s

Tā ceļ ā nemanot pagā ja vē l divas stundas, un mē s sasniedzā m Domas ragu.

Cilvē ki plū st no visā m pusē m uz piemiņ as zī mi Rokas ragā

Tomē r pē dē jais kilometrs jā iet pa š oseju, un satiksme tur ir ļ oti intensī va, un izplū des gā zes nav iepriecinoš as (ar tā m tika ieelpotas mā jas). Bet š eit tas ir - mē rķ is! Š eit ir oficiā lais pasaules gals, Eiropas tā lā kais rietumu punkts!

Vē los nofotografē ties pie piemiņ as zī mes

Ar galvu saproti, bet tik un tā apziņ a, ka tas tā ir, nenā k uzreiz.


Š ā ds svinī gs brī dis gadā s teju reizi mū ž ā , jā ņ em vē rā !

Un mums tas bija lī dzi! Visu ceļ u nē sā jā m lī dzi pudeli portugā ļ u dzirkstoš ā Vino verde. Un tie, kam tā nebija lī dzi, droš i vien bija skaudī gi, jo nav kur nopirkt.

Kad es pacē lu korķ i, es jutos kā ekrā na zvaigzne! Cik daudz skaudī gu acu visā dā s krā sā s un daž ā das pakā pes š ķ ī bi skatī jā s uz mums! Un cik mums tas bija garš ī gi!

Bā ka Cabo da Roca

Rokas ragā vienmē r ir daudz tū ristu.

Pē c pamestā Kamino ceļ a jū s pat negaidā t, ka ieniksiet tā dā pū lī .

Un vē l daudz vairā k, apmeklē jiet saulrietu.

Š ie ir neaizmirstami mirkļ i.

Cabo da Roca ir tū risma centrs, kur par 11 eiro var iegā dā ties sertifikā tu ar savu vā rdu, ka esat apmeklē jis š o vietu. Godī gi sakot, sertifikā ts neizskatā s tik skaisti, kā mē s esam redzē juš i tieš saistē . Varbū t viņ i mainī ja dizainu. Bet cilvē ki pē rk. Man š ķ iet, ka nekā di sertifikā ti nevar aizstā t iespaidus un atmiņ as, kas paliek mū su sirdī s un galvā s.

Bija pat mazliet skumji atvadī ties no Cabo da Roca. Bet visvairā k reklamē tā pludmale Ursa Beach vē l nav aptverta. Tā s skaistumu iemū ž inā ja National Geographic, un kopš tā laika tas ir kļ uvis arī par Portugā les raksturī go zī mi. Daudzi tū risti, kas ierodas Rokas ragā , vē las to redzē t.

Tū lī t no Rokas raga varat doties uz takā m

Rokas raga ceļ i

kas atrodas gar gleznainajiem pakalniem.

Ceļ ā uz Ursas pludmali

Klī stot starp akmeņ iem, tad nokā pjot, tad paceļ oties, viņ i mū s aizved uz Ursas pludmali.

Pa ceļ am no akmeņ iem ir redzama gleznainā savvaļ as Aroeiras pludmale, tač u tai ir grū ti piekļ ū t.

Aroeiras savvaļ as pludmale

Nokā pš ana uz Ursas pludmali ir diezgan neē rta un aizņ em daudz laika. Š is nav zemes ceļ š , bet gan mež onī ga taka. Lielā ko daļ u ceļ a ir rū pī gi jā liek kā jas starp akmeņ iem un ē rkš ķ ainiem krū miem. Takas vairā k atgā dina izž uvuš as ū dens straumju pē das.

Takas Ursas pludmalē

Pludmale ir patieš ā m skaista, mež onī ga, neliela smilš u josla starp dī vainā m akmeņ u kaudzē m.


Mū su apmeklē juma laikā pludmali pilnī bā pā rpludinā ja viļ ņ i,

Ursas pludmali pā rpludina viļ ņ i

tā pē c nebija iespē jas klejot pa to. Mē s aprobež ojā mies ar fotoattē liem no aptuveni tā da paš a leņ ķ a kā National Geographic.

Ursas pludmale

Mums bija vajadzī gas trī s stundas, lai nokļ ū tu mā jā s. Mē s precī zi zinā jā m, kur doties, neš aubī jā mies un gā jā m sportiskā tempā , neapstā joties uz foto pauzē m. Š ajā dienā soļ u skaitī tā js rā dī ja 28 km. Š ā di patiesī bā izskatā s tie 8 km taisnā lī nijā .

Noguruš i un priecī gi, ka to izdarī jā m, atgriezā mies viesnī cā .

Lī dz lidojumam uz mā jā m bija palikusi viena diena. . .

pē dē jā diena okeā nā

Apskatī sim tikai nelielu daļ u, tač u mē s tomē r ī stenojā m savu plā nu un Portugā lē ieraudzī jā m pirmo lietu, ko visvairā k vē lē jā mies.

Mē s bū sim ļ oti priecī gi, ja mū su atsauksmes un pieredze kā dam noderē s viņ a ceļ ojumā .

Atvadu saulriets

Ceļ ojiet, mā cieties un lai viss ir kā rtī bā !

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Мыс Рока
Прайя Адрага
Пляж Прайя Даш Масаш во время отлива
Тропинки на мысе Рока
Аварийная лестница на Прайя Гранде
Пляж с пожеланием
Вид на Прайя Адрага с горы
Камино проходит через лес
Грот на Прайя Адрага
Прайя Адрага
Живописные скалы на Прайя Адрага
Прайя Адрага
Гроты на Прайя Адрага
Волны на Прайя Адрага
Указатель на камино
Камино проходит по живописной местности
Маяк на Кабо да Рока
Люди со всех сторон стекаются к памятному знаку на мысе Рока
Очередь желающих сфотографироваться возле памятного знака
По дороге на Урса бич
Ворота Дома отдыха в Альмусажеме
Начало камино возле Прайя Даш Масаш
Раскопки римского святилища
Описание раскопок римского святилища
Камино выходит к Прайя Гранде
Прайя Гранде
Лестнице с Прайя Гранде ведет на камино
Гранитные великаны на Прайя Гранде
Проход между скал на Прайя Гранде
Необозримые просторы Прайя Гранде
 Скалы на прайя Адрага
Прощальный закат
Камино проходит среди лугов и трав
Занятные плиточки вместо номеров домов в Альмусажеме
Улочки в Альмусажеме
Дома в Альмусажеме
Азулежу на домах в Альмусажеме
Океан светится разными красками
Дикий пляж Ароэйра
Последний день на океане
Закат на океане
Урса Бич
Тропинки на Урса Бич
Пляж Урса залит волнами
Līdzīgi stāsti
komentāri (28) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums