Portugāle: Sintras pilis, okeāns un pasaules mala. 3. daļa

12 Jūlija 2019 Ceļošanas laiks: no 28 Maija 2019 ieslēgts 08 Jūnijs 2019
Reputācija: +5251
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums,

1. daļ a š eit.

2. daļ a š eit.

Lai gan mē s nonā cā m pie okeā na,

Dabī gais okeā na zelts

sauļ oties un slinkot, š ajā rež ī mā mums pietika vienai dienai. Nā kamajā dienā plā nojā m pā rgā jienu uz tuvā ko ciemu Azeinash lī dz martam.

Азейнаш до Бер

Š is ciemats mirgo gandrī z visā s tū ristu ielā s.

Dzeramā strū klaka Azeinash do Mar ciemā

Ciems ir ļ oti fotogē nisks, kaut arī mikroskopisks.

Tač u svarī gā kais, kas š eit piesaista tū ristus, ir okeā na baseins, kuru negaisa laikā applū st viļ ņ i, ū dens tajā sasilst un peldē ties var neatkarī gi no laikapstā kļ iem. Mē s atceļ am kā rtē jo tū ristu mī tu!

Baseins pastā v, bet pirmais, kas iekrī t acī s, skatoties no augstuma, ir baseinā kaut kas par daudz smilš u. Nokā pjot lejā , saproti, ka baseins atrodas nedaudz virs ceļ gala paš ā dziļ ā kajā vietā .

" Dziļ ais "okeā na baseins Azeinaš ā lī dz martam


Runa nav par peldē š anu, pieauguš ajam nav kur sē dē t. Plus vietē jie iedzī votā ji tur peld savus suņ us. Tā pē c es neieteiktu ar bē rniem. Tomē r ū dens neplū st. Bet kā fotosesijas vieta gan ciems, gan pludmale ir ļ oti jauka!

Azeinash do Mar pludmale

Gar krastu uz ciemu ir ieklā ts bruģ ē ts celiņ š , tač u š obrī d tur notiek remontdarbi, eja oficiā li slē gta. Bet kurš mū s apturē s?

Laikapstā kļ i okeā nā biež i mainā s. Nav vairs tā stabilā +30 grā du karstuma. Diezgan vē jains.

Reizē m lī st lietus.

Svē tdiena ir priekš ā.

Cilvē ki, iespē jams, dosies no Lisabonas uz okeā nu. Vai mums nevajadzē tu ar roku atgriezties Lisabonā ? Mums abiem š ī ideja patika. Un viņ a izrā dī jā s ļ oti gudra.

Kopumā nav nekā du grū tī bu nokļ ū t Lisabonā .

Autobuss no mū su viesnī cas ierodas Sintra Portella stacijā , kur mē s nekavē joties braucam ar vilcienu uz Rossio staciju,

Rocio stacija

Ja nepiecieš ams uz pilsē tas centru, vai ar vilcienu lī dz Orient stacijai, ja nepiecieš ams uz lidostu. Izbraukš anas laiks, galamē rķ is, trases numurs - viss norā dī ts uz tā feles.

Vilcieni kursē visu diennakti un biež i, pat brī vdienā s, ar 7-15 minū š u pā rtraukumu.

Š eit ir jā izdara liriska atkā pe: reā lais autobusu kustī bas saraksts Sintrā ne vienmē r atbilst autobusu pieturā s izliktajam un uzņ ē muma mā jaslapā publicē tajam.

Norā dī tajā laikā autobuss var neparā dī ties, bū s jā gaida nā kamais, un varbū t nā kamais pē c viņ a.

Tā tad, ja jū s, tā pat kā mē s, esat apmetuš ies ciematā pie okeā na un jums jā dodas uz Lisabonu, dodieties prom iepriekš . Daudz iepriekš .

Piemē ram, dienā , kad mē s izbraucā m mā jā s, abi autobusi, kas bija saskaņ ā ar grafiku, neieradā s uzreiz. Varē jā m apsē sties tikai uz treš ā , kas parā dī jā s pē c pusotras stundas. Labi, ka bija daudz laika.

Tas attiecas uz Sintras piepilsē tas autobusiem.

Vilciens brauc pē c grafika kā pulkstenis. Maš ī nas ir tī ras, diezgan ē rtas.

Lisabonas piepilsē tas vilcieni

Uz gaismas dē ļ a ir izgaismots nā kamā s pieturas nosaukums.

Bet gadā s, ka tā fele skaidri neparā da to, kas nepiecieš ams, un balss ziņ ojums atskan diezgan vē lu, kad durvis jau ir atvē rtas. Kā saka, aizkavē jā s tie, kam nebija laika.


Katram gadī jumam labā k ir pā rbaudī t staciju shē mu, kas atrodas virs katrā m durvī m, piemē ram, metro vagonā .

Lisabonai ir viena sabiedriskā transporta biļ ete.

Ļ oti ē rti: kartē iemaksā jiet skaidras naudas iemaksu (no 3 lī dz 40 eiro) un izmantojiet karti jebkuram transportam Lisabonā , ieskaitot funikulierus, autobusus, tramvajus, vilcienus uz Kaskaisu un Sintru, Santa Justa liftu, prā mis pā ri Tagusai

>

Tež u upe, tilts 25. aprī lī , Kristus Pestī tā ja statuja

Nav jā meklē biļ eš u kases, jā stā v rindā , jā pē rk biļ etes.

Vienkā rš i pievienojiet karti validatoram, iekā pjot transportlī dzeklī , piemē ram, uz turniketiem metro. Viena brauciena izmaksas tiek ieturē tas no kartes.

(Sī kā ku informā ciju var atrast vietnē s, kas veltī tas Lisabonas transportam).

Piemē ram, ir ļ oti ē rti nokļ ū t no Lisabonas lidostas uz Sintru.

Sintras dzelzceļ a stacija

Ieeja metro atrodas tieš i lidostas ē kā , tur metro vestibilā automā tos iegā dā jieties š o transporta karti. Metro darbinieki dež urē blakus tirdzniecī bas automā tiem, ar nozī mī tē m, kas palī dz nopirkt karti un uzpildī t naudu vai ceļ ot.

Tikai trī s pieturā s - izeja uz staciju Oriente, metro stacija Oriente atrodas tieš i stacijas ē kā , uzkā piet 4 stā vā , kur ir vilciena perons, iekā piet vilcienā , un pē c 40 minū tē m esat Sintrā .

Tač u esiet piesardzī gs: stacijā s ne vienmē r ir turniketi ar pā rbaudī tā jiem, kā metro.

Piemē ram, stacijā Orient validatori atrodas eskalatora priekš ā , kas ved uz vilciena platformu. Tā das mazas, neuzkrī toš as ​ ​ kolonnas. Tā lā k pirms ieieš anas peronā ne uz paš as perona, ne vilcienā tā s nav.

Dienā , kad ieradā mies Lisabonā , Orient stacijā , mē s steidzā mies meklē t validatoru uz platformas un vagoniem, lī dz skaļ i angļ u valodā jautā jā m pū lim: “Kur ir validators? Un tad bija kā ds labs cilvē ks, kurš teica: "Ejiet atpakaļ pa kā pnē m, viņ š ir klā t. Un neuztraucieties, jums ir atlikuš as 5 minū tes.


Nekā piet transportlī dzeklī , nepievienojot karti validatoram. Soda maksa ir 100 reizes lielā ka par biļ etes cenu (no 150 lī dz 220 eiro). Kontrolieri, ī paš i vilcienos, biež i iet kā jā m.

Kontrolieris ieliek jū su karti kabatā , kur viņ am ir paslē pts vadī bas pā rbaudī tā js. Ja kabata priecī gi č ī kstē ja - viss kā rtī bā . Ja ļ aunums saplaisā ja un iedegā s sarkanā krā sā - bū s jā maksā sods.

Ar vienu biļ eti par diviem cilvē kiem pē c kā rtas norē ķ inā ties nav iespē jams, katram pasaž ierim jā bū t savai transporta kartei.

Iepriekš paē duš i brokastis, dodamies uz autobusa pieturu.

Patieš ā m, gan autobuss, gan vilciena vagons Lisabonas virzienā svē tdien bija diezgan brī vi. Visa tauta metā s uz okeā nu. Apmē ram pē c stundas bijā m Lisabonā Rocio laukumā .

Lisabona...Cik daudz š ajā vā rdā ! Kā mē s gribē jā m tur nokļ ū t! Un te nu mē s esam.

Skats uz Sv. Jura pili un Santa Justas liftu

Mē s sā kam ekskursiju no Rossio stacijas. Š ī stacija atrodas paš ā pilsē tas sirdī , un no pirmā acu uzmetiena nevarē tu teikt, ka š ī ē ka vispā r ir stacija. Tas ir vairā k kā teā tris vai pils.

Rocio stacija

Agrā k tā bija Lisabonas Centrā lā stacija, bet tagad uz Sintru kursē tikai vilcieni.

Fasā de, kā paredzē ts, ir izgatavota Manueline stilā .

Plaš as ieejas arkas, až ū ra jumta balustrā de un citi dekoratī vie elementi.

No Rocio stacijas reiz izbrauca leģ endā rais "Dienvidu ekspresis" - luksusa vilciens ar ē rtiem nodalī jumiem, kas savienoja abas galvaspilsē tas: Lisabonu un Parī zi. Viņ š bija tikai 34 stundu attā lumā . 11.  gadsimta beigā s un 20.  gadsimta sā kumā tas bija ā trā kais pā rvietoš anā s veids.

Blakus Rossio stacijai ir skaists liels Restauratoru (Restauratoru) laukums. Uz tā ir obelisks,

, kurā bija iespiesti vā rdi un datumi, kas saistī ti ar Portugā les neatkarī bas atjaunoš anu no Spā nijas. Izejam tai cauri un nonā kam Rocio laukumā . Pā rsteidzoš i, Rocio laukums atrodas nedaudz tā lā k no tā da paš a nosaukuma dzelzceļ a stacijas.

Lisabona, Rossi laukums


Mē s viesojā mies Lisabonā paš ā skaistā kajā laikā , ž akarda koku ziedē š anas laikā . Š is koks š eit tika atvests no Brazī lijas un ir iesakņ ojies.

Skaisti purpursarkani ž akarda ziedi ir atrodami visos Lisabonas laukumos un laukumos. Ž akards sā k ziedē t maija beigā s un zied gandrī z mē nesi.

Piazza Rocio ir senas saknes. Romieš i š eit kā dreiz uzcē la hipodromu. Un kopš tā laika teritorijas konfigurā cija un lielums ir saglabā ti. Viduslaikos ap laukumu muiž niecī ba pā rbū vē ja mā jas. Tas bija ģ eogrā fisko atklā jumu laiks, pilsē ta peldē ja greznī bā . Bet pē c 1755. gada zemestrī ces no ē kā m gandrī z nekas nebija palicis pā ri. Rocio laukums ne reizi vien ir pā rbū vē ts. Tagad apkā rtne ir interesanta ar mozaī kas bruģ akmeņ iem. Ir teikts, ka daž iem cilvē kiem no š ī.3D efekta var rasties pat reibonis. Pagā jā m garā m.

Laukumā ir divas bronzas strū klakas, bet centrā - piemineklis 28. Portugā les karalim - Donam Pedro IV.

Pieminekļ a pamatnē ir č etras sievieš u figū ras: Gudrī ba, Spē ks, Taisnī gums un Atturī ba.

Uz mē renī bas rē ķ ina var strī dē ties, jo 36 dzī ves gados viņ am piedzima 34 bē rni (un tie ir vienī gie zinā mie).

No Rocio laukuma dodamies uz karmelī tu klostera drupā m, kas no turienes ir ļ oti labi redzamas.

Skats uz karmelī tu klosteri no Rocio laukuma

Klosteri 1389.  gadā uzcē la karaļ a Huana I virspavē lnieks Nuno Alvaress Pereira par godu uzvarai pā r kastī lieš iem. Vē lā k Nuno visu savu bagā tī bu ziedoja klosterim un pē c tam nodeva klostera solī jumu. Diemž ē l 1755. gada 1. novembrī klosteris nevarē ja izturē t spē cī gas zemestrī ces. Viņ a velve sabruka, apglabā jot pilsē tniekus, kas ieradā s Misē .

Tagad izdzī vojuš ajā klostera daļ ā atrodas Zemessardzes kazarmas, bet izpostī tajā daļ ā - muzejs.

Tač u lī dz tam netikā m, jo ​ ​ svē tdien tas ir slē gts.

Klosteris atrodas blakus slavenajam Santa Justa liftam

Santa Justa lifts Lisabonā

kas tika uzcelta iedzī votā ju ē rtī bā m un savienoja Baiš as apakš ē jo rajonu

Baixa ielas Lisabonā


ar augš ē jo Š iadu, jo Lisabona ir sakā rtota kalnos. Bet tagad lifts ir tū ristu apskates objekts. Š ķ iet, ka vietē jie to neizmanto, jo nepā rtraukti pienā k tū ristu kā rta. Starp citu, ar transporta karti brauciens ar liftu maksā.1, 35 eiro, bet tikai vienreizē ja biļ ete - 5 eiro. Izstaigā juš i klosteri, nonā kam Karmas laukumā Shiad augš ē jā daļ ā . Neliela platī ba ir pilnī bā zied ž akarda. Laukuma vidū ir Karmas strū klaka

Strū klaka Karmas laukumā Lisabonā

baroka stilā , kas iepriekš bija vienī gais dzeramā ū dens avots tuvē jā m ē kā m. Un tagad tā ir laukuma apdare. Apkā rt ir daudz atvē rtu kafejnī cu.

Dodoties pa Shiadu apgabala atmosfē ras ielā m,

Shiadu rajona ielas

Atkal dodamies uz Rocio laukumu un no turienes virzā mies uz Figueiras laukumu. Tulkojumā - vī ģ es koka laukums.

Iepriekš š ī vieta bija Visu svē to Karaliskā slimnī ca.

Pē c 1755.  gada zemestrī ces tā s ē kas tika nojauktas.

Tagad laukumā atrodas bronzas piemineklis Portugā les un Algarves karalim Huanam I. Figuera laukums kā dreiz bija tirgus laukums, bet tagad tajā notiek tikai pagaidu gadatirgi.

No Figeiras laukuma pē c mū su plā na ejam upes virzienā pa Madalena ielu, netā lu no Svē tā Jura pils.

Š ī s ielas kreisajā pusē atrodas lielveikals Pingo Doce, kuram ir bezmaksas lifts uz skatu laukumu.

Lisabonas lielveikals ar bezmaksas liftu

Mē s braucam ar liftu, un viss Lisabonas centrs ir mū su plaukstā .

Skats uz Lisabonas centru no skatu klā ja

Uz skatu laukuma atrodas kafejnī ca un restorā ns tiem, kas vē las baudī t pilsē tas skatus un nesteidzas. No skatu laukuma var uzkā pt Svē tā Jura pilī . Mē s nekā pā m uz to, bet devā mies lejā , staigā jā m pa Lisabonas ielā m, apskatī jā m divas bazilikas un katedrā li,

gā ja garā m skatlogiem, kas bija pilnī bā izklā ti ar portvī na pudelē m

jebkura apjoma un cenas, un Augusta ielā cauri Triumfa arkai

Triumfa arka

devā s uz Pils laukumu. Tā ir tirdzniecī bas joma.

Lisabonas pils laukums

Laukums savu nosaukumu ieguva 16. gadsimtā , kad tā rietumu daļ ā tika uzcelta Karaļ a pils un Karaliskā bibliotē ka. Laukuma vidū atrodas piemineklis Donam Hosē I.

Tieš i no laukuma mē s ejam uz Divu kolonnu molu,


Kur tika uzņ emtas kronē tas delegā cijas, kā arī ieradā s karavelas ar dā vanā m no Austrumiem. Interesanti, ka Tež u upe smarž o pē c jū ras. Cilvē ki staigā pa tā s krastmalu, sē ž ot uz kā pnē m, kas ved uz ū deni. Netā lu no mola ir pat neliela pludmale.

Nā kamais obligā tais punkts mū su programmā bija Belemas rajons.

Vienkā rš ā kais veids, kā tur nokļ ū t no krastmalas, ir ar sabiedrisko vilcienu no Kaiš as stacijas uz Sodra. Brauciet tikai trī s pieturas, apmē ram 10 minū tes.

Treš ajā pieturā izkā pjam un virzā mies uz Jeronimo klosteri.

Š odien laukumā notiek nacionā lais gadatirgus.

Skan mū zika, tiek pā rdotas daž as ar rokā m darinā tas preces, cilvē ki bauda silto un saulaino laiku, tiek rī koti pikniki tieš i zā les dā rzā .

Man, iespē jams, Jeronimo klosteris ir Lisabonas iezī me. Tas ir no š ī klostera redzamā s fotogrā fijas

Un mans sapnis bija apmeklē t Lisabonu.

Belem rajons atrodas tā lu no pilsē tas centra. Kā dreiz klosteris tika uzcelts klusā vietā . Var teikt, Lisabonas pagalmā . Tagad ir grū ti noticē t, š is rajons ir tik populā rs un dzī vs.

Belemas apgabala krastmala

No š ejienes karavelas devā s satikties ar nezinā mā m zemē m.

Nav precī zi zinā ms, kad š eit parā dī jā s pirmā lū gš ana, tač u 15. gadsimtā tur atradā s Santa Maria de Belé m kapela. Tieš i š ajā kapelā slavenais jū rnieks Vasko da Gama un viņ a komanda pavadī ja nakti lū gš anā pirms doš anā s uz Indiju.

Jū ras ceļ š uz Indiju, ko atklā ja Vasko da Gama, apzeltī ja Portugā li. Un mā jā s, kapelā , karalis Manuels I nolē ma uzcelt klosteri.

Jeronimo klosteris Lisabonā

Klostera celtniecī ba ilga gandrī z 100 gadus. Un š is ir izcilā kais Manueline stila š edevrs.

Jeronimus klosteris. Dienvidu portā ls

Pā rsteidzoš i, klosteris izturē ja 1755. gada zemestrī ci. Tā ir viena no retajā m ē kā m, kas kopš tā laika ir saglabā juš ā s Lisabonā . Ieeja klostera katedrā lē ir absolū ti bezmaksas. Noteikti noskatieties to,

Vitrā ž as Jeronimo klostera katedrā lē

Apskatiet apbrī nojamo interjera arhitektū ru,

Jeronimo klostera katedrā lē

Apsveriet akmens mež ģ ī ņ u dekoru,

skatiet Vasko da Gamas sarkofā gu.


Tie, kas vē las, var apmeklē t klosteri - pagalmu, klostera až ū ru ē naino galeriju un ē dnī cu. Ieeja maksā.10 eiro. Š is klosteris tiek uzskatī ts par vienu no skaistā kajiem pasaulē .

Arheoloģ ijas un jū rniecī bas muzeji tagad atrodas bijuš ajā s Jeronimo klostera kamerā s.

Jeronimo klosteris Lisabonā , Jū ras muzejs

Un mē s virzā mies tā lā k pa krastmalu uz slaveno Belemas torni. Tornis jau sen ir Lisabonas simbols.

Belema tornis Lisabonā

Uzcelta uz nelielas salas Tež u upes vidū , tā š ķ ita peldam virs ū dens.

Tornis kalpoja kā aizsardzī bas funkcija un aizsargā ja Tež u upes grī vu.

Laika gaitā upe mainī ja savu tecē jumu, un tornis bija gandrī z pie krasta.

Torņ a vē sturē ir izdevies apmeklē t pulvera noliktavu, cietumu un muitu.

Š is ir vē l viens Manueline konstrukcijas piemē rs. Viņ i saka, ka iekš ā ir diezgan askē tisks. Mē s nevarē jā m tikt iekš ā . Rinda bija diezgan liela, un laika nebija palicis daudz.

Noguruš i, bet apmierinā ti dodamies pretē jā virzienā un pa ceļ am apskatā m pieminekli Atklā jē jiem.

Atklā jē ju piemineklis Lisabonas piestā tnē

Tas ir diezgan moderns. Tas tika atvē rts 1960. gadā . Uz kuģ a stilizē tā priekš gala paceļ as prinč a Henrija Navigatora figū ra, turot karaveli.

Aiz viņ a abā s akmens buras pusē s vilka ievē rojamu portugā ļ u gā jiens. Kopā.32 figū ras. Ar liftu var nokļ ū t pieminekļ a kalnā . Runā , ka no tā paveras lielisks skats uz upi un pretē jo krastu. Pieminekļ a pakā jē ir milzī ga mozaī ka vē ja rozes formā .

Š ī diena bija iespaidiem bagā ta. Ir pienā cis laiks atgriezties. Pa ceļ am nopē rkam Portugā les portu un kastī ti viņ u firmas konditorejas izstrā dā jumu Paste de Nata.

Š is bū s lielisks dienas noslē gums.

Mums ir laiks saulrietam pie okeā na.

Rietoš ā s saules stari ciematā Praia dash Masash

Katru reizi mē s nebeidzam viņ u apbrī not, jo katru reizi viņ š ir atš ķ irī gs!

Turpinā jums š eit

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Лиссабон, пл.Россио
Вид на замок Святого Георгия и лифт Санта Жушта
Вид на монастырь Кармелитов с площади Россио
Вид на центр Лиссабона со смотровой площадки
Супермаркет в Лиссабоне с бесплатным лифтом
Дворцовая площадь Лиссабона
Монастырь Жеронимуш. Южный портал.
Монастырь Жеронимуш в Лиссабоне
Монастырь Жеронимуш в Лиссабоне, морской музей
Памятник Первооткрывателям на набережной Лиссабона
Башня Белем в Лиссабоне
Пляж поселка Азейнаш до Мар
Пляж поселка Азейнаш до Мар
Питьевой фонтан в поселке Азейнаш до Мар
Лучи закатного солнца в поселке Прая даш Масаш
Природное золото океана
Железнодорожный вокзал в Синтре
Городские электрички Лиссабона
Вокзал Россио
Лифт Санта Жушта в Лиссабоне
Фонтан на пл. Карму в г.Лиссабон
Улочки района Шиаду
Витражи в соборе монастыря Жеронимуш
В соборе монастыря Жеронимуш
Витрина с портвейном
Улочки района Байша в Лиссабоне
Триумфальная арка
Вид на реку Тежу в центральной части Лиссабона
Набережная района Белем
Вокзал Россио
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums