Portugālē angļu un krievu valodā

29 Maija 2019 Ceļošanas laiks: no 10 Maija 2019 ieslēgts 17 Maija 2019
Reputācija: +7
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Maijā mē s devā mies uz Portugā li: 3 naktis Porto, 4 naktis Lisabonā . Un kopumā sanā ca 8 dienas, jo no Maskavas viņ i atlidoja pirmā s dienas rī tā , bet pē dē jā dienā.23:00 atlidoja. Ceļ ojumu plā nojā m jau laikus. Mē s devā mies bezmaksas 4 stundu pastaigu ekskursijā Porto kopā ar angliski runā još u gidu vā rdā Eugenia. Mā jaslapā s lasā m, ka vispā r pieņ emts pateikties, no 10 lī dz 20 eiro no cilvē ka, jo brī vprā tī gie atdod visu to labā ko "uz pilnu klapi", kas arī patiesī bā notika. Uzsā kot š ā das ekskursijas, jū s daudz iemā cā ties, tā s ļ auj mainī t programmu, izslē dzot mazā k svarī go par labu svarī gā kajam. Nu. Mē s ar vī ru maksā jā m 20 eiro no deguna, un mū su "partneri" ir amerikā ņ i - tā di bija 12 - ne centa. Paldies, pasmaidi un aizej. Cita mentalitā te. Bez mums maksā ja jauns pā ris no Indijas. Š eit ar viņ iem un pie mums Jevgeņ ija uzkavē jā s un runā ja vē l stundu, pē c tam mē s koriģ ē jā m plā nu. Nā kamajā dienā devā mies uz Koimbru. Uzkā pā m kalnā pa ideā lajiem ietvē m, kur atrodas vecā kā universitā te Eiropā ar satriecoš u portugā ļ u baroka stila bibliotē ku. Ne visi apmeklē Koimbru, bet velti! Mums par viņ u ir paliekoš i iespaidi. Sao Bento stacija Porto, Lello grā matnī ca, Fado ģ itā ras muzejs arī ir izcili! Viņ i skatī jā s ar atvē rtā m mutē m. Mē s uzkā pā m (ne lī dz galam) Clerigos tornī , apskatot vē stures muzeju, kas atrodas iekš ā pa stā viem un gleznojot - lieliski! Brauciens ar kuģ ī ti pa upi *** - tā -tā . Neko jaunu nedod, bet atņ em laiku un naudu.


Lisabona sā kā s ar fado apmeklē jumu. Mē s paš i rezervē jā m restorā nu un laiku - tū roperatori taisa viltus. Pē c tam pastaigu tū re, arī ar angliski runā još u gidu, pa Lisabonu - krieviski runā još u bezmaksas tū ri neatradā m. Visu dienu braucā m ar dzelteno un zilo autobusu lī nijā m. Viņ i to paņ ē ma pā rskatī š anai, jo neko labu par viņ iem nelasī ja. Pa vē sturisko centru tiek pā rvadā ts maz - galvenokā rt administratī vais centrs, transporta artē rijas un stikla un betona pā rtaisī jums. Zaudē jumi garlaicī gajā autobusa tū rē tika kompensē ti, staigā jot pa Lisabonu “kā jā s”. Stā vē jā m rindā uz Santa Justa liftu un uzkā pā m uz skatu laukumu, no kurienes tika atvē rta visa Lisabona. Gan 19. gadsimta lifts, gan skats uz Lisabonu ir tā vē rts! Gan Porto, gan Lisabonā apmetā mies viesnī cā s, kas atrodas pilsē tas vē sturiskajā centrā . Pē c cenā m tā s ir tā das paš as kā jaunā pilsē tā , bet viss, kas liek turp doties, ir pastaigas attā lumā . Mē s neizmantojā m sabiedrisko transportu, nebraucā m pa metro un netē rē jā m laiku ceļ oš anai. Un vakaros viņ i nesē dē ja viesnī cas istabiņ ā , bet gan staigā ja un vakariņ oja starp daudzvalodī gu un dzī vī gu tū ristu pū li.

No Lisabonas mē s devā mies vienas dienas ekskursijā angļ u valodā uz Sintru, Kaš kaiš u, Eš torilu, Rokas ragu utt. Mani iespaidoja Templieš u klosteris un Penas pils. Arī Krievijas operatoriem ir š ī tū re. Bet kā pē c es esmu pieķ ē rusies anglosakš iem? Jo pirms daž iem gadiem paņ ē mā m no savē jiem pilnu paku, bet, pirms paspē jā m iebraukt valstī , uzņ ē mums izbeidzā s un nauda mums netika atgriezta.


Tač u ar vienas dienas ekskursiju "Obidos, Alcobaç a, Batalia un Tomar" 17. maijā radā s problē ma. Angļ u valodā runā još ie operatori piedā vā ja mazā k apskates vietu un par lielā ku naudu nekā krievu, un minē tā iemesla dē ļ es negribē ju maksā t avansu par mū sē jo. Vienreiz dega, otrā - negribē ja. Negaidī ti tī klā uzgā jā m EXCURSIO servisu, kas visur strā dā ar Krievijas tū roperatoriem. Veicot rezervā ciju, tie neprasa priekš apmaksu, dodot klientiem iespē ju samaksā t par ekskursiju ierodoties. Un tā arī notika. Es neuztraucos par savu naudu, viņ i mū s savā ca viesnī cā , atveda uz savā kš anas punktu un pē c ekskursijas aizveda uz lidostu, no kurienes atgriezā mies Maskavā .

Un pē dē jais. Nekad neesmu rakstī jis atsauksmes par ekskursijā m, nevienu neesmu reklamē jis un nereklamē ju. Labus vā rdus par EXCURSIO rakstu no sirds aiz pateicī bas. Jo bez viņ u lī dzdalī bas š is apburoš ais brauciens pa marš rutu "Obidos, Alcobaç a, Batalia un Tomar" nenotika.

Alla

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums