Mihaila Bila mākslas muzejs

Negaidīti iespaidīga vieta
Novērtējums 10110

10 maijā 2016Ceļošanas laiks: 8 aprīlis 2016
Atvē rta 1992. gadā citā vē sturiskā Truskavecas villā - villā "Gopļ ana", kas celta 1925. -1928. gadā tā sauktajā "Zakopanes" stilā bez nevienas naglas un tajā laikā bija kū rorta direktora Raimonda Jaroš a vasaras rezidence. Lī dz mū sdienā m villas otrajā stā vā atrodas vitrā ž a, ko 1925. gadā radī juš i poļ u meistari.
Lai arī Mihails Bilass dzimis 1924. gadā Ivanofrankivskas apgabalā , viņ a ģ imene vē lā k pā rcē lā s uz Ļ vovas apgabalu, un pē dē jos dzī ves gadus meistars pavadī ja Truskavecā (mā kslinieks nemira nesen - 2016. gada janvā rī ). 1992. gadā š eit tika atklā ts viņ a darba muzejs, ar ko truskavecieš i ļ oti lepojas – viņ i saka, vienī gais š ā ds gadī jums valstī.
Muzejā apskatā mi vairā k nekā.150 meistara darbi - tekstilizstrā dā jumi, izš uvumi, aplikā cijas, filca darbi u. c.
Tie ir gan mā kslas paneļ i, gan apburoš as gleznas, gan izš ū ti maisi (segas), spilveni un "gultas pā rklā ji", kā arī veseli diptihi un triptihi, kas veltī ti vietē jo tautu - hucuļ u un zē nu - dzī vei.
Jā piebilst, ka Mihaila Bilasa daiļ rade, tā teikt, bija "pieņ emta" padomju varas apstā kļ os, 1955. gadā viņ am tika pieš ķ irts Ukrainas Tautas mā kslinieka tituls, bet kopš.1967. gada Bilaš s bija Ļ vovas Mā kslinieku savienī bas biedrs. , ieņ ē ma galvenā modes dizainera amatu ne tikai Ļ vovā , bet arī Harkovā un Kijevā . Viņ a darbu izstā des notikuš as visā pasaulē no Kanā das un ASV lī dz Indijai.
Muzeja pirmajā stā vā un pagrabā ir apskatā mas vietē jo meistaru darbu pagaidu izstā des, kuru darbs pē c stila un gara atbilst kā da slavena novadnieka daiļ radei.
Muzejs atstā ja lielu iespaidu, un tā pē c varu to droš i ieteikt ne tikai tautas mā kslas vai lietiš ķ ā s mā kslas cienī tā jiem, bet arī visiem skaistuma un oriģ inalitā tes cienī tā jiem.
Praktiskā informā cija: atrodas Truskavecā , Maidan Kobzarya, 3, +38 (03247.5-00-02, atvē rts: 10:00-18:00, izeja - P. Biļ etes divā m personā m uz visā m izstā dē m, kā arī tiesī bas fotografē t mums maksā.30 grivnas.
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu