Pilsēta un Phaselis līcis

Phaselis, Phaselis, Phaselis
Turcija, Kemera
Novērtējums 8.9
10 Pamatojoties 17 atsauksmes
Abonējiet atsauksmes:
Abonementa iestatīšana Uzrakstīt atsauksmi
GPS: 36.5237, 30.5522

Pilsēta un Phaselis līcis

Phaselis, Phaselis, Phaselis
Turcija, Kemera
Phaselis ir senās Likijas pilsēta, kas dibināta 7. gadsimtā pirms mūsu ēras. e. kolonisti no Rodas salas ar Lakaiosu priekšgalā uz nelielas pussalas, kas izvirzīta Vidusjūrā. Phaselis atrodas pie Tekirovas ceļa, 16 km attālumā no Kemeras pilsētas (60 km no Antālijas) starp lekniem priežu un ciedru kokiem dabas parkā.
Pilsētai ir nozīmīgs ģeogrāfiskais stāvoklis un trīs ostas: viena atrodas pussalas ziemeļos, otra ziemeļaustrumos un trešā dienvidrietumos.
Lielākā daļa izdzīvojušo drupu ir datētas ar romiešu un bizantiešu periodiem, un tās atrodas uz galvenās ielas, kas savieno ziemeļu un dienvidu ostu. Teātra un agoras zonā ir neliels laukums, kura dienvidaustrumu pusē kāpnes ved uz teātri un akropoli. Celta 4. gadsimtā pirms mūsu ēras. e. akropoles nogāzē Faselis teātris ir salīdzinoši neliels (tā 20 rindas paredzētas 3 tūkstošiem cilvēku) un ir tipisks hellēnisma perioda amfiteātra paraugs.
Pa labi no ieejas pilsētā atrodas senākie pilsētas cietokšņa mūri (3. gs. p.m.ē.), kā arī drupas, visticamāk, templis vai monumentāls kapenes. Nogāzēs aiz ziemeļu ostas atrodas pilsētas kapsēta. Iespaidīgākās Phaselis drupas ir akvedukts, kas paceļas virs autostāvvietas. Pilsētā bija trīs agoras: viena pretī teātrim, pārējās divas galvenās ielas labajā pusē, kas ved uz dienvidu ostu. Iespaidīgas ir arī pilsētas pirtis pilsētas laukuma teritorijā. Divās pilsētas nekropolēs atrodas kapenes ar vākiem, kas attēlo Erosa un lauvas figūras.
Akropoles austrumu nogāzē redzamas divu tempļu drupas - Pallas Atēnas templis un tirdzniecības dieva Hermesa templis. Izrakumu laikā atklātie artefakti tiek glabāti Antālijas muzejā.

ATSAUKSMES
Visas atsauksmes (17)
Apceļots 10 gadiem atpakaļ
Novērtējums 7
Faselis ir brī niš ķ ī ga daba, tī rs gaiss, skaisti jū ras lī č i priež u ieskauti...Starp citu, š eit var peldē ties jau aprī ļ a beigā s - ū dens vē l nav ī paš i silts, gaiss vē ss, bet jū ra ir neticami uzmundrinoš s un kaut kā ī paš ā veidā sagatavo jū s vē lamajam tā dā ceļ ojumā kā š is. Pilsē tai ir ļ oti bagā ta vē sture, tā pē c uz š ejieni labā k doties kopā ar gidu, kurš visu aprakstī s krā sā s un parā dī s gleznainā kos apskates objektus.
vēl nav komentāru | Atstājiet savu komentāru
Apceļots 10 gadiem atpakaļ
Novērtējums 10
Man patika ē na no kokiem, jo ​ ​ vairumā gadī jumu ar senajā m drupā m ir vē rts iepazī ties vai nu agri no rī ta, vai tuvā k saulrietam, jo ​ ​ tā s parasti atrodas saulainā kajā s vietā s. Š eit tā nav. Patika pati ekskursija un tas, ka var baudī t diezgan labi saglabā juš os senā s civilizā cijas gabalus. Un man š eit patika tī rā mierī gā jū ra.
vēl nav komentāru | Atstājiet savu komentāru
Apceļots 11 gadiem atpakaļ
Novērtējums 7
Pirms ceļ ojuma uz Turciju lasī ju par š o vietu un pat plā noju reizē m tur aizbraukt, tač u izrā dī jā s, ka, uzkā puš i kalnā netā lu no viesnī cas, pastaigā jā mies pa klinti virs jū ras un galu galā iemaldī jā mies daž ā s drupā s. , kas izrā dī jā s pats Faselis. Tā pē c noorganizē jā m bezmaksas ekskursiju. Neesmu liels drupu cienī tā js, bet tā di skati ir, it ī paš i Tahtali kalnā.
vēl nav komentāru | Atstājiet savu komentāru
Apceļots 9 gadiem atpakaļ
Novērtējums 10
Pieskarties tam, kas tika izmantots un kur viņ i dzī voja gandrī z pirms 3000 gadiem, ir neticami. Iesaku visiem, jo ​ ​ man patika viss - no un lī dz. Mē s devā mies paš i (10 liras par ieeju) un peldē jā mies pludmalē . Kur ir visi zilie karogi - te ir tī ra neskarta daba, kas atvē rta tū ristam (ievē rojot tī rī bu un kā rtī bu) no visas sirds : )
vēl nav komentāru | Atstājiet savu komentāru
Apceļots 9 gadiem atpakaļ
Novērtējums 9
Uz brī di iedomā jieties – 7. gadsimtā pirms mū su ē ras. Tas, protams, ir grū ti, bet cilvē kiem ar izdomu vai aizrauš anos ar vē sturiski nozī mī gā m drupā m š eit bū s ā rkā rtī gi ziņ kā rī gi. Ir vietas, kur klī st un klaiņ ot ir patī kami, jo pilsē ta atrodas priež u mež a teritorijā , kas karstumā neapš aubā mi ir patī kami. Pludmales tieš ā m ir netī ras.
vēl nav komentāru | Atstājiet savu komentāru
VIETAS TUVUMĀ
Kleopatras līcis
Novērtējums 4.0 - 2 atsaukt
Turcija, Kemera
Daba, Pludmales
attālums: 5.9 km.
Uz kartes
Veikals Ramzess
Nav atsauksmju
Turcija, Kemera
iepirkšanās
attālums: 8.3 km.
Uz kartes
Munir Ozkul Liman iela
Novērtējums 9.0 - 1 pārskats
Turcija, Kemera
Ielas, laukumi, skatu punkti
attālums: 8.5 km.
Uz kartes
Olympos-Beydaglari nacionālais parks
Novērtējums 10.0 - 1 pārskats
Turcija, Kemera
Atpūta, Daba
attālums: 8.5 km.
Uz kartes
Mēness gaismas parks un delfinārijs
Novērtējums 9.1 - 7 atsauksmes
Turcija, Kemera
Izklaide
attālums: 8.6 km.
Uz kartes
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu