Bodrumas pils un Zemūdens arheoloģijas muzejs

Cietoksnis, kas celts no Mauzola mauzoleja drupām
Novērtējums 9110

4 novembris 2018Ceļošanas laiks: 20 septembris 2016
Atpū š oties Bodrumā vai tā s apkā rtnē , nav iespē jams paiet garā m cietoksnim, kura celtniecī bu vairā kus gadsimtus veica grieķ i, venē cieš i ar dž enovieš iem, briti un turki. Tā pē c cietokš ņ a teritorijā atrodas vairā ki tā da paš a nosaukuma torņ i, kurus cē luš i turki, briti un itā ļ i, kas savukā rt ieņ ē ma cietoksni, kas apsargā ja Halikarnasa lī ci.

Sā kotnē ji cietoksni sā ka bū vē t no akmeņ iem, kas palikuš i pē c slavenā mauzoleja iznī cinā š anas, kas noveda pie 7 pasaules brī numiem.

Ieejas biļ ete tad maksā ja 10 liras. Pirms ekskursijas uzvelc parastos apavus bez papē ž iem un krā j ū deni. Un tad es redzē ju, kā daž i tū risti lē kā ja uz papē ž iem pa akmens š aurajā m kā pnē m. Starp citu, arī karte nenā ks par ļ aunu, citā di, neskatoties uz cietokš ņ a nelielo izmē ru, apmaldī ties tur nav grū ti.

Muzeja kompleksa iekš pusē ir vairā kas daž ā das kompozī cijas.
Izstā dī ti no kuģ iem ņ emto amforu, ieroč u, antī ko aksesuā ru paraugi. Uz sienā m ir lielgabali. No torņ iem un augstā m sienā m paveras skaists skats uz lī ci un Bodrumas pilsē tu.
Un paš u cietoksni labā k aplū kot no augstā dzirnavu kalna.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu