Ziemeļvalstu muzejs

Vilšanās.
Novērtējums 5110

2 oktobris 2015Ceļošanas laiks: 29 septembris 2015
Ir teikts, ka "Nordiska museet" ("Ziemeļ valstu muzejs" vai "Ziemeļ u tautu muzejs", vai "Ziemeļ u muzejs") Stokholmā ir lielā kais Skandinā vijā . Ja vā rds "liels" nozī mē muzeja ē ku, tad es tam droš i vien piekristu. Nordiska muzeja ē ka pā rsteidz ar savu izmē ru un apdari. Muzejs gan ā rpusē , gan iekš pusē izskatā s pē c pils ar torņ iem, lī kumotā m kā pnē m, galeriju, skaistu "troņ a telpu", kurā atrodas karaļ a Vā sa koka statuja. Pirmā lieta, ko gribas zinā t, reiz iekš ā – kas te bija agrā k. Biju pā rsteigts, uzzinot, ka š ī pils 19. gadsimta beigā s celta speciā li muzejam un, pē c arhitekta ieceres, tai vajadzē ja bū t trī sreiz lielā kai, tač u, kā vienmē r, iejaucā s kā rtē jā finanš u krī ze, un lī dzekļ u trū kums iesaldē ja ē kas celtniecī bu. Mū ž ī gi mū ž os. Bet pat savā "nepabeigtajā " formā Nordiska muzeja ē ka ir pelnī jusi 11 punktus no 10!
Kas attiecas uz ekspozī ciju, tad man radā s iespaids, ka tā ir izdomā ta cilvē kiem, kuriem nepatī k iet uz muzejiem: ) Ir daudz visā du "vilinoš u" un "skaistu", kas radī ts, lai piesaistī tu garlaikotā uzmanī bu. skatī tā js. Lū k, lū dzu, filma, kur č etrdesmit minū tes var noskatī ties, kā vī rs ar vē deru, klusi lamā jies, mē ģ ina uzvilkt zeķ es, ģ ē rbies astoņ padsmitā gadsimta uzvalkā . Nepatī k vē sturiskie tē rpi? Š eit, blakus sievietei tautas tē rpā , ir manekens panku tē rpā . Un kas? Pē c simts gadiem tas bū s hoo, kā ds stā sts! Slinkums lasī t, kam piederē ja š is no skaidiņ ā m salī mē tais kauss? Vai interesē galda apkalpoš ana? Paskatieties apkā rt – aiz jums stā v "vecais" galds, kas klā ts pē c labā kajā m viltus tradī cijā m. "Ziemeļ u tautas" ekspozī cijā prezentē tas zā baku pā ra un Lapzemes cepurī š u veidā.
Iespaidus, kas palikuš i pē c muzeja apmeklē juma, var salī dzinā t ar iespaidiem pē c antikvariā ta apmeklē juma - daudz mī ļ u neš ķ iroto atkritumu. Tač u par antikvariā ta apmeklē jumu 100 kronas (10 eiro) netiek iekasē tas. Man patī k iet uz muzejiem, tā pē c es domā ju, ka es labā k izdzerš u š o naudu bā rā : P.
No praktiskā : lietas var atstā t "skapī ", istabas pagrabā . Atvilktnes ir slē gtas pret 10 kronu monē tas droš ī bu (mainā ms pie ieejas), bildē ties var bez maksas (bez zibspuldzes, protams), angļ u valodas nezinā tā jiem pieejams audiogids ī rē krievu valodā , ir arī muzeja plā ns krievu valodā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu