Jerdapas nacionālais parks

Džerdapa, Serbija
Novērtējums 10110

19 septembris 2015Ceļošanas laiks: 25 jūlijā 2012
Dž erdapa ir nacionā lais parks Serbijā.
Vieta ceļ otā jam ir unikā la, jo vienā brī dī var redzē t ne tikai pā rsteidzoš u dabu, bet arī apskatī t vē l daž us apskates objektus.
Robež a starp Rumā niju un Serbiju iet gar Donavu. Bet galvenais pat nav tas, interesantā k, ka š ajā vietā satiekas Balkā ni un Karpati. Ja Rumā nijas piekraste ir Karpati, tad Serbijas piekraste ir Balkā ni.
Bet tas vē l nav viss. Š eit š ī s kalnu sistē mas ir tik tuvu viena otrai, ka paš u vietu rumā ņ i sauca par Dzelzs vā rtiem. Donava, kas ir ļ oti tuvu, ir ar maksimā lo platumu (lī dz 6 km), pē kš ņ i ietriecas dziļ ā kajā un tajā paš ā laikā skaistā kajā Dž erdapas aizā . Tajā paš ā laikā upes platums sasniedz tikai 200-250 metrus, un akmeņ i paceļ as lī dz 400-600 metriem. Tā pē c netā lu no š ī punkta var redzē t serbu Golubac cietokš ņ a drupas.
Bet tas nav viss apskates objekts, ko varat redzē t, ceļ ojot pa Dž erdapu.
Rumā nijas Donavas krastā , tas ir, Karpatos, jū s varat redzē t milzu pieminekli Dacia Decebalus karalim. Nevē lē damies padoties Romas imperatoram Trajā nam 105. gadā , Decebals izdū ra sevi ar zobenu. Š is ir lielā kais piemineklis Eiropā , kas cirsts monolī tā klintī . Tas sasniedz 40 metru augstumu un 25 metrus platu.
Bez š aubā m, un ne tikai es tā domā ju, Dž erdapas aiza pieder pie skaistā kajā m vietā m Eiropā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu