Dzelzceļa Sharganskaya astoņi

Lieliskas lietas!
Novērtējums 10110

2 jūlijā 2015Ceļošanas laiks: 30 jūnijs 2015
No visiem sabiedriskā transporta veidiem man patī k tikai vilcieni. Nostaļ ģ iskā dzelzceļ a "Sarganska osmica" ("Shargan Eight") apmeklē jums bija vienkā rš i obligā ts ceļ ojums uz Serbiju.
Š is š aursliež u (tikai 75 cm) ceļ š tika uzbū vē ts 1925. gadā un savienoja Mokra Gora ar galvaspilsē tu Belgradu. Bet jau 1974. gadā ziņ a tika pā rtraukta banā las nerentabilitā tes dē ļ . Un tikai 1999. gadā ceļ u sā ka pamazā m atjaunot, tač u ne kā transporta lī dzekli, bet gan kā izklaidi tū ristiem. Š obrī d apmeklē jumam katru dienu ir atvē rts aptuveni 13 kilometrus garš posms starp Mokra Gora un Sargan Vitasi stacijā m, un nedē ļ as nogalē s kursē vilciens uz Viš egradu (kaimiņ os Bosnijai un Hercegovinai). Biļ ete uz Shargan Vitasi maksā.600 dinā ru (300 rubļ u), bet par 2.
5 stundas vilciens brauks cauri skaistā kajā m klintī m, divdesmit diviem tuneļ iem (apmē ram treš daļ a ceļ a iet pazemē ) un piecā m stacijā m ar satriecoš iem kalnu skatiem, kur š oferis apstā jas, lai nofotografē tos. Astoņ u ceļ š tika nosaukts tieš i marš ruta lī kumainī bas dē ļ , jo pat kartē redzams, ka tā lī nija vairā kas reizes iet sev pā ri, zī mē jot skaitli "8".
Vilcienu kustī bas saraksts atrodams š eit - http://www. serbija-rit. ru/images/chto-posmotret/raspisanie-ceni-sarganskaya-8-2014.jpg.
Ļ oti iesaku apmeklē t.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu