Māja pie paipalu ligzdas

"Pie paipalu ligzdas" (Pod Przepiorczym Koszem)
Novērtējums 9110

16 janvārī 2020Ceļošanas laiks: 4 oktobris 2019
Viena no interesantā kajā m renesanses mā jā m Legnicā - mana mī ļ ā kā mā ja Polijā . Tas atrodas Tirgus laukuma stū rī (Maly Rynok, 38) un uzreiz piesaista ceļ otā ju uzmanī bu ar savu krā soto fasā di: visa mā ja un pat pusapaļ ais erkers ir klā ts ar freskā m. Starp citu, tieš i erkers deva š ai mā jai nosaukumu, jo kā dam ar savu formu tas atgā dinā ja paipalu ligzdu.

Mā ja celta 16. gadsimtā un klā ta ar freskā m, tač u laika gaitā tā s tika paslē ptas zem apmetuma kā rtas, un tikai 1909. gadā š ā ds dā rgums tika atklā ts!

Redzams, ka mā jas "Pie paipalu ligzdas" fasā de sadalī ta piecā s horizontā lā s svī trā s, kurā s attē lotas briež u medī bas, dievietes Cereras triumfs, Ezopa teiku tē li. Atrastas uz sienā m un kolonnu un arku imitā cijas, ziedu ornamenti. Te ir arī vē sturiski vē rtī ga freska, jo uz tā s nezinā ms mā kslinieks uzgleznoja ienaidnieka Legnicas aplenkuma ainu.
20. gadsimta beigā s ē ka tika atjaunota un pā rcelta uz izstā ž u zā lē m. Tagad viņ i demonstrē sudraba priekš metu kolekciju. Lejā vienmē r ir neliels veikaliņ š (ilgu laiku - puķ u veikals, tagad - saldais). Ē kas augš ē jais stā vs pieder privā tpersonā m, ir dā rgi dzī vokļ i. Var tikai apskaust tos, kas dzī vo tik pasakainā mā jā pilsē tas labā kajā daļ ā . Nu mē s varam tikai apbrī not un apbrī not!
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu