Bīskapu pils Krakovā

Bīskapu pils
Novērtējums 8110

16 janvārī 2020Ceļošanas laiks: 29 aprīlis 2018
Bī skapu pils ir vieta, kur baznī cu vadī tā ji ir dzī vojuš i kopš.14. gadsimta. Pils sā kotnē ji tika uzcelta gotikas stilā , tač u kopš tā laika ir pā rbū vē ta un pā rbū vē ta pē c atkā rtotiem ugunsgrē kiem. Tagad mē s redzam pē dē jā s lielā s rekonstrukcijas rezultā tus pē c 1850.  gada lielā Krakovas ugunsgrē ka. To izstrā dā ja arhitekts Tomaš s Prilinskis.

Pils fasā dē ir renesanses un baroka arhitektū ras stila iezī mes. Tagad tā ir divstā vu ē ka ar trī s stū ra stā viem. Š ie stū ri ir dekorē ti ar belvederiem, kas pieš ķ ir vieglumu vispā rē jam pils askē tiskajam izskatam. To paš u funkciju pilda Toskā nas kolonnas pa pagalma perimetru, dubultā s baroka arkas-portā li, kas ved no ielas uz pagalmu. Paš ā ē kā jū s varat apmeklē t muzeju, kurā apskatā mi XVII-XVIII gs. Rietumeiropas mā kslinieku, XVII-XX gs. poļ u meistaru darbi, arheoloģ iskie eksponā ti.
Klasiskā pils, kas veidota gaiš i dzeltenos toņ os, piesaista tū ristus ne tik daudz ar arhitektū ras skaistumu, cik vē sturi. Š eit dzī voja arhibī skaps Karols Vojtila, kurš vē lā k kļ uva par pā vestu Jā ni Pā vilu II. Š ī ir svē ta vieta poļ iem, kuri lepojas ar savu tautieti. Viņ am pagalma centrā uzstā dī ts piemineklis. Svē tais tē vs pa pils logu virs ieejas rī koja ne tikai oficiā las tikš anā s, bet arī neformā las sarunas ar svē tceļ niekiem. Tagad uz tā sauktā "Pā vesta loga" - Jā ņ a Pā vila II portrets. Un tagad brī vdienā s daudzi Krakovas iedzī votā ji un viesi ierodas š eit, lai godinā tu diž enā poļ a piemiņ u.
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu