Boloņas arhiģimnāzija

Augstākās izglītības sākums Eiropā
Novērtējums 8110

15 novembris 2019Ceļošanas laiks: 25 februāris 2019
Universitā tes pils ē ka tika uzcelta pē c pā vesta Pija IV Medič i iniciatī vas. Projektu pasū tī ja arhitekts Antonio Morandi ar iesauku Teribilia. Ē ka tika uzcelta 1563.  gadā , absorbē jot š ajā vietā kā dreiz stā vē juš o ē ku paliekas. Ē kas mē rķ is bija zem viena jumta pulcē t fakultā tes, kas izkaisī tas daž ā dos pilsē tas kvartā los. Tulkojumā no grieķ u valodas "archigymnasium" nozī mē "vidusskola". Lī dz 1803. gadam ē ka palika universitā tes rezidence.

Ē kai ir divi stā vi. Pagalmu ierā mē portiki. Pretī ieejai atrodas Bulgā rijas Jaunavas kapela. Platas kā pnes ved uz augš ē jo stā vu, kur atradā s auditorijas, tajā skaitā divas galvenā s: Mā kslinieku zā le (tagad Literatū ras zā le) un Juristu zā le. Zā ļ u sienas, velves virs kā pnē m, galeriju velves rotā piemiņ as uzraksti, emblē mas, skolotā ju un skolē nu ģ erboņ i. Ir aptuveni 7000 š ā du piemiņ as vietu.
Pirmajā stā vā atrodas Anatomiskais teā tris, kas izgatavots no cirsts koka (1637, Antonio Levante). Telpas rotā Erkola Lelija (18. gs. ) anatomiskā s statujas. Gar sienā m novietotas slavenu ā rstu statujas un krū š utē s.

Kopš.1839.  gada ē kā atrodas Publiskā bibliotē ka, kas ir lielā kā no publiskajā m bibliotē kā m Itā lijā . Bibliotē kā ir 6.000 sē jumu, neskaitot manuskriptus, zī mē jumus utt.
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu