Tadžmahala mauzolejs

Viens no pasaules brīnumiem
Novērtējums 10110

11 februāris 2017Ceļošanas laiks: 1 februāris 2017
Apmē ram pirms č etrdesmit gadiem draudzene man uzdā vinā ja filmas diapozitī vu (toreiz nebija digitā lo tehnoloģ iju) ar skatu uz Tadž mahala mauzoleju mē ness apspī dē tā naktī , ko viņ a uzņ ē ma tū risma braucienā uz Indiju. Pati paspē ju tur iegriezties tikai š odien, saka, ka arī tagad esot nakts ekskursijas, bet tā du iespē ju nevarē ju atrast. Tomē r no manis uzņ emtajiem dienas kadriem ar mū sdienu iespē jā m var izveidot nakts skatu.
Piesardzī bas pasā kumi š eit ir rū pī gi: zē ni un meitenes atseviš ķ i iziet droš ī bas pā rbaudi, nav atļ auti apavu pā rvalki, kas izgatavoti no plē ves - jums jā ņ em lī dzi vietē jie, kas izgatavoti no mī ksta neausta materiā la. Video filmē š ana ir atļ auta no ieejas objektā , no š ī gada tā ir maksas - 25 rū pijas, tā pat kā lielā kajā daļ ā citu Indijas atrakciju. Mauzoleja iekš ienē nav atļ auts ne filmē t, ne fotografē t.
Ir liecī bas, ka tuvā kajā laikā apmeklē tā ji iekš ā vispā r netiks ielaisti, jo ē kas pamatos ir pamanī tas izmaiņ as no Jumnas upes izplū stoš ā ū dens ietekmes.
Agra bija Mogulu impē rijas galvaspilsē ta. Baltā marmora mauzolejs, kas inkrustē ts ar ahā ta, opā la, jaš mas, malahī ta (arī krievu izcelsmes), obsidiā na un perlamutra ornamentu, tika uzcelts, domā jams, 1632. -1653. gadā pē c imperatora Š aha Dž ahana rī kojuma kā kaps viņ a mī ļ otajai sievai Mumtazai. , vienkā rš i apbrī not radī jumu, kas ierindots Pasaules brī numos, viņ am nā cā s no tā lienes - no Sarkanā forta balkona, kur viņ u dzī ves beigā s ieslodzī ja viņ a paš a dē ls. Vē lā k tur tika apglabā ts arī pats Š ahs Dž ahans.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu