Agras Sarkanais forts

Indija ir brīnumzeme! Un Sarkanais forts Agrā ir vienkārši pārsteidzošs!
Novērtējums 9110

3 septembris 2015Ceļošanas laiks: 14 novembris 2013
Indija patieš ā m ir brī numzeme! Kontrastu un pretrunu valsts, kurā gaiss ir caurstrā vots ar oriģ inalitā ti un senā m tradī cijā m. Viņ i daž reiz pā rsteidz, daž reiz biedē un pat š okē , bet noteikti neatstā j vienaldzī gu.

Ceļ ojums uz š o tā lo zemi mums ir kļ uvis par burvī gu pasaku, kas uz visiem laikiem iemitinā jusies mū su sirdī s. Atklā ti sakot, mē s marš rutu neplā nojā m ī paš i rū pī gi un vairā k darbojā mies pē c iedvesmas.

Š ī bija mū su pirmā iepazī š anā s ar Indiju, un nolē mā m to pē c tradī cijas sā kt ar klasisko trī sstū ri – Deli, Agra, Dž aipuru un, protams, uzņ emt Goa tropiskā s saules maigos starus.

Mē ģ inā jā m katru no š ī m vietā m atklā t jaunā veidā , tikt tā lā k par populā rajiem tū risma marš rutiem...Lai gan, godī gi sakot, arī populā rie marš ruti ir ā rkā rtī gi interesanti! ! ))

Pē rtiķ i staigā pa pilsē tā m, un, ieraugot tū ristus, vietē jie "burvji" izņ em no plecu somā m kobras ...
Godī gi sakot, mazpilsē tas paliek atmiņ ā daudz vairā k – pirmkā rt, pateicoties vietē jo iedzī votā ju attieksmei. Bija tik daudz sirsnī gu smaidu un vē lmes nofotografē ties ar mums) Bet Deli un Bombejā viss ir pavisam savā dā k, mē s kļ uvā m par daļ u no tū risma nozares, un biež i viņ i mū s uztvē ra kā iespē ju labi nopelnī t.

Paspē jā m apmeklē t kamieļ u gadatirgu netā lu no Dž aipuras (tas ir atvē rts tikai pā ris dienas gadā , novembra vidū Puš karā ). Un, protams, ceļ ojuma noslē gumā viesojā mies Agrā.

Pirmā lieta, kas nā k prā tā , pieminot š o pilsē tu, protams, ir Tadž mahals. Un viņ š patieš ā m ir pā rsteidzoš s. Tač u Agrā ir arī citi tikpat interesanti apskates objekti!

Lai nokļ ū tu Agrā , ja nakš ņ ojat Deli, varat braukt ar taksometru (diezgan dā rga iespē ja) vai ar vilcienu.
Mē s izvē lē jā mies otro variantu) Atceros š o negaidī ti vē so rī tu, kad braucā m no viesnī cas cauri tumsai uz staciju ar tuktuku - populā rā ko transportu Indijā . Š ī s bija mū su pē dē jā s dienas Indijā , un mums bija nopietni jā taupa nauda) Tā pē c mē s paņ ē mā m biļ etes uz lē tā ko vagonu. Un nenož ē lo, bija nenormā li interesanti! Indiā ņ i krā sainos kostī mos, restes uz vilciena logiem bez stikla, ventilatori pie griestiem kondicionieru vietā...

Ierodoties Agrā , vispirms devā mies uz Tadž mahalu. Par viņ u ir rakstī ts diezgan daudz, tā pē c varu teikt tikai to, ka tuvplā nā viņ š ir daudz skaistā ks nekā bildē . Patiesī ba sabojā skatu uz milzī go tū ristu pū li un trakajā m rindā m pie kasē m. Starp citu, biļ etes tū ristiem ir 10 reizes dā rgā kas, maksā pat 700 rū pijas, savukā rt indieš i maksā apmē ram 70.

Bet ī stais atradums mums bija Sarkanais forts, nez kā pē c nav ī paš i slavens, lai gan atrodas tikai 2.5 km no Tadž mahala.
Agrā k tā bija sultā nu pils, spē cī gs cietoksnis, kas pilnī gi atš ķ iras no Rietumu modeļ iem! Ar visu savu spē ku š is forts vienlaikus rada vieglas, vienmē rī gi peldoš as ē kas iespaidu!

Ir visdaž ā dā kie interesanti vē stures fakti, no kuriem visspilgtā kais ir š is. Vienam sultā nam bija trī s mī ļ otā s sievas, un visas bija daž ā du reliģ iju: musulmanis, ebrejs un hinduists. Un mī lestī bas dē ļ pret katru no viņ iem š is sultā ns aprī koja kambarus katram ierastajā stilā . Ejot cauri š ī m telpā m, jū s pat nevarat noticē t, cik ā tri š is stils jū s pā rved no viena laikmeta, kultū ras uz otru.

Mums ļ oti patika š ī vieta! Ja esi Agrā , noteikti apskaties! Un netā lu atrodas marmora amatnieku darbnī ca. Indijā paaudž u nepā rtrauktī ba ir ļ oti attī stī ta (lī dz š im! ), Un, ja jū su vectē vs nodarbojā s ar marmoru, tad arī jū s.
Un š ajā darbnī cā joprojā m strā dā to meistaru pē cteč i, kuri uzcē la Tadž mahalu. Un viņ i dara pā rsteidzoš as lietas! Milzī gs marmora š ahs, Tadž mahala modeļ i, darba virsmas un dekorā cijas. Tas viss, protams, maksā traku naudu, bet viņ i neņ em naudu par skatī š anos) Un tieš i uz logiem ir arī dā rgakmeņ u novietotā ji - rubī ni, safī ri, smaragdi un kaut kas cits. Pā rdevē ja lū dza sniegt roku un ielē ja man veselu sauju.

Man pat elpa aizrā vā s
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu