Svētā kapa baznīca

Svētā uguns
Novērtējums 10110

14 aprīlis 2017Ceļošanas laiks: 11 novembris 2016
Kristus Augš ā mcelš anā s baznī cā , kas vē l ne visai pareizi tiek saukta par Svē tā kapa baznī cu, zem rotondas kupola atrodas Kuvuklia, kur saskaņ ā ar iedibinā to uzskatu atradā s Kristus ķ ermenis un kur katru gadu tiek parā dī ts milzī gs daudzums. ticī go skaits satiekas ar Svē tā s Uguns nolaiš anos pirms Lieldienā m. Pavisam nesen š eit notika vē rienī ga rekonstrukcija, ko pavadī ja kapa pieminekļ a atklā š ana un vē stures izpē te. Es tur viesojos, kad darbs vē l ritē ja.
Templi savā starpā sadala seš as kristieš u konfesijas: grieķ u pareizticī go, katoļ u, armē ņ u, koptu, sī rieš u un etiopieš u, katrā no kurā m ir sā nu kapelas un lū gš anu stundas, bet Rotonda ar Kuvukliju tiek uzskatī ta par kopī gu visiem. Tajā paš ā laikā garī dznieks, kurš uztur kā rtī bu Kuvukliā , pā rstā v grieķ u pareizticī go baznī cu.
Kuvukliā ir aizliegts fotografē t, bet internetā ir fotogrā fijas, kas uzņ emtas neseno pē tī jumu laikā . Ne visi piekrī t viedoklim, ka š eit patieš ā m atradā s Kristus miesas un Golgā tas dzī vesvieta, bet Svē tā Uguns tiek sastapta tieš i š ajā vietā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu