Maisons-Laffitte

Klasiskā pils Parīzes nomalē
Novērtējums 8110

11 septembris 2022Ceļošanas laiks: 7 septembris 2022
Ja esat franč u piļ u cienī tā js, jums noteikti jā apmeklē š ī pils. No Parī zes nokļ ū t pilī ir viegli un ē rti: RER A lī dz stacijai Maisons-Laffitte, tad 2 autobusu pieturas 12 vai 7 minū š u gā jienā. Pils ir atvē rts katru dienu: no 10.00 lī dz 12.30 un no 14.00 lī dz 17.00. Cilvē ku ir ļ oti maz. Pils celta 1646. gadā (celtniecī ba sā kta 1636. gadā , apdare pabeigta 1651. gadā ). Tā tiek uzskatī ta par labā ko arhitekta F. Mansarda ē ku.
Pils ir mainī jusi daudzus ī paš niekus. Tā piederē ja aristokrā tiskajai de Longueilu ģ imenei (Ž ana de Longeila laikā pils atradā s slavas zenī tā , to biež i apmeklē ja Voltē rs, kurš š eit uzrakstī ja Henriā di. ), pē c tam marķ ī zam de Saukuram, kopš.1777. gada - grā fam d'Artuā . - Luija XVI Luija un topoš ā Kā rļ a X brā lis, kopš.1804. gada - Napoleona marš als J. Lanns, 1818. gadā pils nonā ca baņ ķ ierim Dž . Lafitam. Diemž ē l 1835. g. zuda lielā kā daļ a ē ku ap pili (staļ ļ i, manē ž a, galerija un zirgu ū denskrā tuve), kā arī plaš s parks ap pili. 1905. gadā
Pili, pakļ aujoties sabiedrī bas spiedienam, nopirka valsts, lai to glā btu no nojaukš anas, kopš.1912. gada tā bijusi pieejama apskatei ikvienam. Vizī te ir apmaksā ta.
Diemž ē l pilī nav ne audiogida krievu valodā , ne ī sa apraksta, un parka praktiski nav. Tā pē c labā k ir iepriekš izlasī t informā ciju par pili, lai sagatavotos apskatei. Nedaudz sarū gtinā ja nesakoptā iekš ē jā apdare un zemais telpu noslogojums. Redzams, ka netiek reklamē ts, tū ristu maz un attiecī gi mazi ienā kumi. Tas ir pieejams kā zā m un pasā kumiem. Ja atjaunotu, tas bū tu lieliski.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu