Mannerheima mājas muzejs

Mannerheima Helsinkos
Novērtējums 8110

28 maijā 2015Ceļošanas laiks: 23 maijā 2015
Protams, dzī vojot Pē terburgā , vairā kkā rt saskā ros ar Mannerheima vā rdu. Tā kā mani interesē vē sture, diezgan biež i ceļ oju ar Sudraba gredzena vē sturisko un kultū ras centru, par somu Nr. 1 ​ ​ dzirdē ju daž ā das lietas. Bet atsauksmes vienmē r bija diezgan pozitī vas, neskatoties uz š ī s personas ļ oti pretrunī go figū ru.
Viņ š ir no zviedru ģ imenes, militā ro amatu apguvis galvenokā rt Krievijas impē rijā . Viņ š bija cieš i saistī ts ar Pē terburgu un ļ oti mī lē ja to. Lī dz ar to viņ a pavē le ​ ​ padomju un somu kara laikā : sasniegt veco robež u un to nepā rkā pt. Varbū t tā pē c Ļ eņ ingradu neieņ ē ma? Par š o faktu no Mannerheima dzī ves dzirdē ju pirmo reizi.
Otro reizi Miķ eļ os mums rā dī ja marš ala karieti. Tas tiek atvē rts tikai reizi gadā : 4. jū nijā - marš ala dzimš anas dienā . Bet pa logiem kaut ko var redzē t.
Š oreiz ekskursija saucā s: "Mannerheims Helsinkos". Mums autobusā nedaudz pastā stī ja par š ī vī rieš a dzī vi.
Mē s sā kā m no kapsē tas, kur viņ š ir apglabā ts, tā dē jā di dodot ceļ u atpakaļ : no nā ves uz dzī vi.
Tur ir memoriā ls lielajiem somiem (prezidentiem, zinā tniekiem... ). Ap marš ala kapu atrodas to cilvē ku kapi, kuri gā ja bojā , aizstā vot valsti: 1939. -1944. gada turpinā juma karā , konfliktos, kuros piedalī jā s somu zilā s ķ iveres. Ir piemiņ as zī mes par pateicī bu cittautieš iem, kuri gā ja bojā par Somiju (zviedri, engrami, č igā ni ... )
Marš als nenomira, bet nomira. Un pat ne Somijā . Bet tomē r viņ am tika izdarī ts izņ ē mums un apglabā ts starp miruš ajiem - viņ a loma ir tik liela tieš i militā rajā s lietā s. Marš ala dzimš anas dienā visu militā ro operā ciju veterā ni pa kapsē tas aleju dodas uz viņ a kapu.
Pē c tam devā mies atpakaļ pa pilsē tas ielā m: uz katedrā li un mā ju-muzeju Kaivopuisto vē stniecī bu kvartā lā , netā lu no Olimpijas terminā ļ a, kur pienā k prā mji no Sanktpē terburgas. Mannerheims strā dā ja š ajā mā jā , bū dams valsts prezidents.
Prezidenta mā ja ir divstā vu, koka. Tur tiek savā ktas viņ a personī gā s mantas: mē beles, grā matas, pasū tī jumi, ģ imenes locekļ u fotogrā fijas. Ir tikai daž i eksemplā ri (piemē ram, Dā nijas ordenis, ar kuru viņ š tika apbalvots, bet pē c statusa ordenis atgriež as Dā nijā pē c saņ ē mē ja nā ves).
Muzejs atvē rts 3 dienas nedē ļ ā : piektdien, sestdien, svē tdien, no pulksten 11 lī dz 16. Ekskursijas muzejā gida pavadī bā . Ieeja - 8 eiro. Pat ar stundu garu ekskursiju pa nelielu muzeju nepietiek, lai uzzinā tu par š ī cilvē ka nemierī go biogrā fiju. Jū s nevarat fotografē t. Kasē pā rdod pastkartes ar interjeru un grā matas par Mannerheimu.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu