Guell parks un Gaudi mājas muzejs

Antonija Gaudi fani
Novērtējums 7110

9 maijā 2015Ceļošanas laiks: 20 marta 2014
Parka vē sture aizsā kā s 1900.  gadā , kad Eusebi Guell pasū tī ja Antoni Gaudi izveidot dā rzu pilsē tu kalnā netā lu no Barselonas. Guels cerē ja, ka viņ am izdosies pā rdot 60 zemes gabalus jaunā kompleksa teritorijā , tač u tika pā rdotas tikai divas mā jas (pats Gaudi ilgus gadus dzī voja vienā no mā jā m un tagad tur atrodas viņ a mā ja-muzejs). Kam pievē rst uzmanī bu?

1. Piparkū ku mā jiņ as pie ieejas parkā . Gaudi tos izdomā ja operas "Hansels un Grietiņ a" iespaidā . Vienā no tiem bija paredzē ts izvietot parka biroju, bet otrā - š veicars.

2. Kā pnes ar strū klakā m, Katalonijas ģ erboni un milzī gu mozaī kas salamandru, kas kļ uvusi par vienu no Barselonas simboliem. Daž reiz viņ i saka, ka š ī nemaz nav salamandra, bet gan pū ķ is.

3. Simts kolonnu zā le, kuru patiesī bā ir nevis 100, bet 86. Š ajā grotā , kurai vajadzē ja kalpot parka pilsē tas tirgum, tagad daž kā rt tiek rī koti koncerti.

4.
Grieķ u teā tris virs simts kolonnu zā les un parapetu sola, ko veidojis Joseps-Maria Jujol. Strā dniekiem uzdeva uz ielas savā kt vecus traukus, flī zes, pudeles; kratī š anas augļ us nogā dā ja kalnā , kur speciā lā brigā de tos saspieda, bet otrā brigā de Jujola uzraudzī bā ar lauskas apklā ja parapetu un kā pnes. Soliņ a profilam tika pieš ķ irta ī paš a forma, kas sakrī t ar sē doš a cilvē ka ķ ermeņ a aprisē m. Gaudi to panā ca, nosē dinot strā dnieku uz slapja mā la un tā dē jā di "izmē rot" muguras izliekumu.

5. Pastaigas alejas ar iesauku "Putnu ligzdas". Š ī s "ligzdas" izceļ as tieš i no kalna nogā zē m un, š ķ iet, ir saplū duš as ar to.

Adrese: Carrer d'Olot. Ieeja daļ ā ar Gaudi darbiem ir apmaksā ta. Pasū tot internetā , maksa 7 eiro (vietne https://www. parkguellonline. cat/muslink/venda/activitats. jsp? lang=1&nom_cache=PARC&property=PARC), pē rkot parka biļ eš u kasē - 8 eiro. Jū s varat staigā t pa pā rē jo parku bez maksas.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu