Montžuika kalns

Pastaigājieties Montjuic zaļajā zonā
Novērtējums 8110

6 jūlijā 2018Ceļošanas laiks: 7 jūnijs 2018
Pastaiga pa Montjuic kalna zaļ o zonu ar kā pumu tajā un nokā pš anu uz Barselonetu uz pludmali.
Pā rgā jienu sā kā m no Plaza Españ a, gar strū klakā m (no rī ta tā s nedarbojā s), apejot Karaļ a pili no trim pusē m, zaļ ajā parka zonā . Likteņ a dā vana - vertikā lo ceļ a posmu kalnup pie Pils gā jā m pa eskalatoriem! Mū su kā jas, kas jau dū ca no intensī vas slodzes, bija priecī gas! Bet vakar kaut kā dā neaptveramā drosmē uzkā pā m uz Casa Milla 8. stā vu (kā das muļ ķ ī bas! ), nevis izmantojā m liftu!
Apstā dī jumu ierā mē ti krā š ņ i skati uz Karaļ a pili no daž ā dā m pusē m.
Marš ruta garumā ir ieejas neskaitā mos parkos un dā rzos, aptuveni desmitos. Skaists. Mē s neejam - nav laika. Ceļ š lī dz funikulierim neš ķ ita garš . Pa to paceļ amies uz Montjuic cietoksni. Kajī tes ir modernas un ē rtas. Lī dz liftam var nokļ ū t arī ar metro.
Ieejam cietoksnī (5e) - 20. gadsimta militā rais objekts, tas ir, vispā r nav viduslaiku pils.
Š odien mū s interesē galvenokā rt kā skatu laukums Montjuic virsotnē ar skatu uz Barselonu, tirdzniecī bas ostu un jū ru.
Nolaiž amies pa citu marš rutu – uz citu funikulieri, kas mū s ved uz Barselonetas rajonu. Tā pē c jā paiet nedaudz, atkal pa vairā kiem dā rziem/parkiem, viens no tiem ar strū klaku kaskā di (mū sdienī gs) ir ļ oti skaists.
Funikuliera stacijā - kafejnī ca uz panorā mas platformas, sē dē ja, ē da saldē jumu, paņ ē ma vē l vienu porciju skatiem no augš as.
Pats funikulieris pusdienlaikā ir simts gadus vecs, un izskatā s tā pat, izskatā s pē c manas bē rnī bas tramvajiem))))))).
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu