Katalonijas mūzikas pils

Arhitektūras modernisma cienītājiem
Novērtējums 9110

8 maijā 2015Ceļošanas laiks: 19 marta 2014
Pili var apmeklē t gan koncerta dienā , gan kā dā no organizē tajā m vizī tē m, kas notiek katru dienu. Ekskursijas maksa 18 eiro, ilgums aptuveni 1 stunda. Ekskursiju grafiks vietnē nesakrī t ar realitā ti, tā pē c labā k ir nā kt klajā un iegā dā ties biļ eti nā kamajai ekskursijai uz vietas.

Koncertzā li katalā ņ u mū zikas kora biedrī bai "Orfeo Catala" uzcē la arhitekts Luiss Domē ns i Montaners. Ekskursijas sā kumā tiek demonstrē ta ī sfilma par pils vē sturi. Pē c tam gids izved grupu pastaigā pa š o autentisko modernisma š edevru.

Pils pē rle ir tā s koncertzā le. Tajā ir 2200 cilvē ku. Š ī ir vienī gā zā le Eiropā , kas dienas gaiš ajā laikā ir pilnī bā apgaismota ar dabisko gaismu. Arī pils koncertzā le ir slavena ar savu lielisko akustiku.
Zā lē griesti ir apgriezts kupols, kas veidots no krā sainā m stikla mozaī kā m. Mozaī kas krā sas ir izvē lē tas tā , lai skatī tā ji justos zem klajas debess. Kupola centrā zelta mozaī ka attē lo Sauli, savukā rt zilā s nokrā sas ap to attē lo debesis. Arī zā les sienas sastā v no vitrā ž ā m.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu