Sinaja kalns

interesanti
Novērtējums 10110

22 novembris 2018Ceļošanas laiks: 19 novembris 2018
Uzgā ju kopā ar vī ru. Mē s paņ ē mā m nakts ekskursiju, mē s to paņ ē mā m no aģ entū ras uz ielas (Dahab). Grupa bija 10 cilvē ki, starptautiska, valoda - angļ u.
Kas ir svarī gi ņ emt lī dzi:
Ā rzemju pases, siltas noņ emamas zeķ es (kad jau esi paš ā augš ā gaidot sauli, bū s ī paš i mitrs un auksts), mugursomas, uz kurā m var sē dē t brauciena laikā , vai mini karimats (pats ceļ š ir ē rti pā rdomā ts : pē c 1.5-2km bū s pietura, ar iespē ju iegā dā ties karstos dzē rienus un atpū sties, bet akmeņ i auksti - tā pē c iesaku paņ emt mini carimat). Lukturis (nakts laikā debesis spī d spož i, bet ir vietas, kur jā uzmanā s - ja nav lukturī š a, paņ em telefonu un strā vas banku), š okolā de/rieksti/ū dens/ karstas tē jas termoss. Brauciena laikā un kalnā nav interneta. Kā piens pats par sevi nav grū ts, ja nepā rvietojas ā tri, uzmanī gi un mierī gi iet. Tas aizrauj debesis, gaisu un, protams, sauli, kas it kā dzimst.
Sajū ta, ka atrodies Bī beles laikā - akcijā ir klusums, ik pa laikam skraida kamieļ i ar gidiem, beduī ni un protams debesis ar spož ā m zvaigznē m. Kas vē l svarī gi: treka apavi (ne koraļ ļ i, ne flip-flops utt. ) un silts, bet tajā paš ā laikā viegls apģ ē rbs. Ja iespē jams, paņ emiet sliež u nū jas. Kā sā kā s mū su tū re: 22:00 braucā m uz Dahabu uz aģ entū ru, iekā pā m mikroautobusā , braucā m 1.5h, pa ceļ am bija 3-4 kontrolpunkti, kur tika pā rbaudī tas pases. Ierodoties kalna pakā jē , bū s iespē ja aiziet uz tualeti (3 mā rciņ as - paņ em mazu naudu), nopirkt siltu pareo utt. Tad mē s ejam garā m rā mim, parā dā m somu (jū s nevarat ņ emt alkoholu un asus priekš metus: naž us un tā tā lā k). Kalna pakā jē mums sekoja vietē jais gids un sā kā m kā pt. Ē rti, ka grupas ceļ as daž ā dos laikos (kopā no rī ta kalnā bija 300 cilvē ki, daž ā di vecumi 20-60 gadi), kā pjot nav drū zmē š anā s.
Mums bija pieturas (tē ja - 2 dolā ri utt. ). Par tualeti nezinu, iespē jams, pieturā s, bet staigā t kalnos ir stingri aizliegts. Novē lu patī kamas emocijas, iesaku visiem aiziet, nesatraucieties - nav nemaz tik grū ti kā š ķ iet.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu