Nesvižas pils

Baltkrievijas pilis
Novērtējums 9110

26 februāris 2016Ceļošanas laiks: 14 augusts 2014
Baltkrievijas teritorijā (tomē r kā jebkurā valstī ar bagā tu vē sturi) ir daudz piļ u un piļ u. Bet, bez š aubā m, visvairā k atjaunotā s, "reklamē tā s" un katru gadu daudz tū ristu piesaistoš ā s ir Miras pils un Nesviž as pils un pils komplekss. Abi apskates objekti atrodas stundas brauciena attā lumā no Minskas Brestas virzienā pa automaģ istrā li M1. Marš rutā uzstā dī tā s norā ž u zī mes aizvedī s uz iecerē to mē rķ i, pat ja tev nav navigatora.
Apmeklē ju š ī s vietas 2014. gada vasarā , bet ticiet man, informā cija bū s aktuā la jebkurā laikā , un š o apskates vietu apskate diezin vai neatstā s vienaldzī gu.
Tā tad kā rtī bā.
Pē c pā ris patī kamā m dienā m Minskā , mē s ar ģ imeni devā mies atvaļ inā jumā uz Brestas apgabalu, kur rezervē jā m kotedž u pie ezera.
http://www.turpravda.com/by/pinsk/Agrousadba_Podsolnuh-h45406-r107546.html
Mums bija divas brī vas dienas starp Minsku un Podsolnuh lauksaimniecī bas muiž u, tā pē c nolē mā m pa ceļ am apmeklē t Mir pili un pē c tam nakš ņ ot Nesviž ā , tā lā k apskatot vietē jos apskates objektus.
Mir ir maza pilsē ta, kuras iedzī votā ju skaits, kā liecina Vikipē dija, ir aptuveni 2500 iedzī votā ju. Protams, visa kultū ras dzī ve š eit griež as ap vietē jo pili, kas dibinā ta tā lajā.16. gadsimtā . Kopš dibinā š anas pils ir pā rgā jusi no viena ī paš nieka pie otra. Slavenā kie, ar kuru vā rdu Miras pils ir saistī ta kā lauku rezidence, bija Radvilu – viena no bagā tā kajā m Lietuvas Firstistes dzimtā m.
Š aurais ceļ š no M1 š osejas uz Pasauli iet gar laukiem, un, iebraucot pilsē tā , ap vienu no pagriezieniem kaut kā negaidī ti parā dā s pils, kas tai pieš ķ ir zinā mu majestā tiskumu.
Saulainā dienā , kad ieradā mies, brū ni baltā pils izskatī jā s skaisti uz mā koņ ainā m debesī m.
Rinda pie kases ilga ne vairā k kā.2-3 minū tes. Nopirkā m biļ etes, lai apskatī tu Torņ u ekspozī cijas, interjeru, Pils cietumu un baznī cu. Apskatot var "pievienoties" kā dai no grupā m, kas regulā ri ierodas ar autobusu. Mē s esam bruņ oti ar planš etdatoru un internetu.
Bē rniem un pieauguš ajiem bū s interesanti pastaigā ties pa torņ us savienojoš ajiem gaiteņ iem, uzkā pt pa stā vajā m spirā lveida kā pnē m lī dz paš ā m torņ u smailē m vai doties lejā uz karceriem, kur tiek prezentē ti viduslaiku spī dzinā š anas eksponā ti. kā arī izstaigā t iekš ē jā s ekspozī cijas. Tā pat kā citā s lī dzī gā s vietā s, arī pilī ir daudz eksponā tu no saimnieku dzī ves.
Kā nozī mī gs arhitektū ras un pasaules mantojuma objekts pils piesaista daž ā du pasā kumu, tostarp sacensī bu turnī ru, organizatorus. Miras pils vairā kkā rt bijusi objekts, kurā uzņ emtas filmas, sā kot no PSRS laikiem.
Pē c trī s pilī un tuvā kajā apkā rtnē pavadī tā m stundā m, guvuš i daudz iespaidu, devā mies pusdienā s uz kā du no vietē jā m kafejnī cā m.
Tā lā k devā mies uz Nesviž u, kur rezervē jā m nakti viesnī cā Palace Hotel, kas atrodas vienā no pils un pils kompleksa ē kā m. Lī dz ar to vē lē jos apvienot kompleksa ekspozī ciju apskati un mazliet justies kā pils iemī tniekiem.
Pē c reģ istrē š anā s viesnī cā saņ ē mā m autostā vvietu un 24 stundu caurlaidi kompleksam. Pils un pils komplekss ir arhitektū ras celtne, ko pa perimetru ieskauj zemes valnis un grā vis, kas piepildī ts ar ū deni. Nesviž as komplekss ar visu savu izskatu un iekš ē jo apdari vairā k atgā dina pili, nevis pili.
Tā s dienas vakarā bija nerealitā tes sajū ta, kad mē s un vē l vairā ki tū ristu pā ri, kas palika nakš ņ ot Palace Hotel, pastaigā jā mies parkā ap pils teritoriju un pagalmiem. Ja pie centrā lajiem vā rtiem policistu vietā sagaidī tu bruņ iniekus, bū tu ļ oti forš i!
Nesviž as pils, tā pat kā Miras pils, tika dibinā ta 16. gadsimtā , un pē c pā rieš anas Radvilu valdī jumā kļ uva par viņ u ģ imenes ligzdu. Apkā rt ir skaists parks ar aleju un dī ķ u tī klu.
Kompleksa oficiā lā atklā š ana pē c daudziem vē sturiskiem satricinā jumiem un restaurā cijā m notika tikai 2012. gadā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu