Šēnbrunnas pils

Šēnbruna – interesanti visiem
Novērtējums 9110

2 septembris 2015Ceļošanas laiks: 24 augusts 2015
Š ī teritorija kļ uva par Habsburgu ī paš umu kā medī bu vieta. Vienā no medī bā m imperators atklā ja brī niš ķ ī gu avotu, iesaucā s "Š onnens Brunens! ”, no kurienes cē lies muiž as nosaukums – Š ē nbrunna.
Imperators Leopolds I tur sā ka celt pili 1696. gadā , kas veidota pē c Versaļ as pils parauga. Pils bija ķ eizarienes Marijas Terē zes iecienī tā kā pils, viņ a tur dzī voja pastā vī gi, un pils toreiz bija Austrijas un Ungā rijas politiskā s un sabiedriskā s dzī ves centrs. Š ē nbrunna tika pastā vī gi pabeigta, tagad tajā ir 1441 istaba, no kurā m 40 ir atvē rtas sabiedrī bai. 1747. gadā pilī tika atvē rts teā tris. Franč a Jā zepa valdī š anas laikā Š ē nbrunnas pils kalpoja kā imperatora galvenā rezidence, viņ š tur dzī voja lī dz 1916. gadam.
Tagad Š ē nbrunna un tā s parks ir atvē rti apmeklē tā jiem. Kopš.1996. gada pils atrodas UNESCO aizsardzī bā . Skaists parks 160 hektā ru platī bā ir paradī ze ziedu un strū klaku cienī tā jiem. Strū klakas ir dekorē tas ar antī ka stila skulptū rā m, un parka alejā s tā du ir daudz.
Parkā atrodas slavenais labirints, palmu mā ja un vecā kais zoodā rzs pasaulē , kas dibinā ts 1752. gadā . Tagad tajā dzī vo vairā k nekā.500 dzī vnieku sugu, dzī vo pat pandas.
Š ē nbrunnas pils ļ oti atgā dina Versaļ as un Pē terhofas pilis, ī paš i vasarā , kad ieslē dzas strū klakas un zied rozes. Viņ u ir jū ra.
Iesaku tur apmeklē t. Caur Slovā kiju devā mies uz Austriju, tur paviesojā mies.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu