Svētā Lielā mocekļa Barbaras baznīca

Barbaras baznīca
Novērtējums 8110

22 maijā 2020Ceļošanas laiks: 26 jūnijs 2019
Ejot pa Postgasse, es pamanī ju Ukrainas karogu virs ieejas ē kā . Izrā dī jā s, ka tā ir viena no vietā m Vī nē , kas saistī ta ar Ukrainu. Pirmais templis š ajā vietā tika uzcelts 1423.  gadā . No 1623. gada tie piederē ja jezuī tiem, kas uzcē la Svē tā s Barbaras kapelu. 1652. -1564. gadā kaplič as vietā tika uzcelta agrī nā baroka stila baznī ca. 1775. gadā ķ eizariene Marija Terē ze nodeva baznī cu grieķ u katoļ u baznī cai. Tā s mē rķ is bija izveidot grieķ u katoļ u garī dznieku apmā cī bas centru Habsburgu impē rijā ar nosaukumu "Barbarum". 1784. gadā seminā ru slē dza, izveidoja draudzi.

Baznī ca, kas kā dreiz stā vē ja viena, tagad ir gandrī z pilnī bā integrē ta Galvenā pasta ē kā . Kopš.1916. gada š eit glabā jas Polockas arhibī skapa svē tā Jā zepa Kuncevič a relikvijas. Templī atrodas arī Kristus ikona, kas dekorē ta ar emaljā m un kalnu kristā lu.
Pē tnieki uzskata, ka Kristus vidukļ a portretu izš uvusi Marijas Terē zes meita Marija Antuanete. Mū sdienā s Svē tā s Barbaras baznī ca ir Apvienotā s ukraiņ u baznī cas centrā lā draudze Austrijā.

Pa kreisi no ieejas baznī cā atrodas piemiņ as plā ksne komponistam Andrijam Hnatiš inam, kurš ilgus gadus vadī ja baznī cas kori. No otras puses, kopš.1999. gada š eit atrodas Ļ vovas tē lnieka Ļ ubomira Jaremč uka krū š utē ls Ivanam Franko.
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu