Šārdžas nacionālais parks

Ērts parks atpūtai un šašliku kebabu grilēšanai
Novērtējums 8110

10 novembris 2015Ceļošanas laiks: 28 februāris 2014
Pē c rī ta peldes Maamzar pludmalē nolē mā m doties uz Š ā rdž as nacionā lo parku. Nokļ ū t nebija grū ti, navigators nepā rprotami veda uz pareizo vietu. Ieeja parkā maksā tikpat, cik divi dirhami, jū s nevarat iedomā ties budž eta vienu.
Pie ieejas novietoties nevarē ja, jo tur norisinā jā s MURGS. Daudzas arā bu ģ imenes š ajā parkā ierodas pilnā sastā vā ar visiem saviem daudzajiem radiniekiem, somā m ar pā rtiku, š aš likiem, krē sliem un citā m neiedomā jami nepiecieš amā m lietā m atpū tai. Nevienam nepatī k to nē sā t, tā pē c katrs sevi cienoš s arā bu braucē js cenš as novietot automaš ī nu pē c iespē jas tuvā k parka ieejai. lai izkrautu ģ imeni un bagā ž nieku pilnu ar krā miem. Ī paš i ā tri to izdarī t nav iespē jams, tā pē c nepā rtraukti rodas konflikti starp automaš ī nā m, kas tuvojas ieejai izkrauš anai, un automaš ī nā m, kuras jau ir izkraujuš ā s un vē las izbraukt.
Tajā paš ā laikā autovadī tā ji iesaistā s karstā s sadursmē s, izkā pj no automaš ī nā m un organizē "bazā ru lī gu", kas arī neveicina stā vvietas izkrauš anu.
Arā bu ģ imenē m ir pamatī ga pieeja atpū tai š ajā parkā - milzī gas salā tu bļ odas, marinē tas gaļ as spaiņ i, kū ku maisiņ š , dā rzeņ u grozi - visa š ī produktu masa pieklā jī gi un cē li peld uz galvā m un rokā s. ģ imene, kamē r vadī tā js ar savu mī ļ oto dē lu lepni soļ o pa priekš u. Parkā ir ī paš i ierā dī tas vietas grilē š anai, tač u daudzi ņ em lī dzi mazus š aš liku un sē ž tieš i uz ietves. Arā bu kebabi izskatā s diezgan jocī gi – tie ir mazi koka kociņ i, kas savē rti ar maziem gaļ as gabaliņ iem, bagā tī gi pā rkaisī ti ar garš vielā m. Dā rzeņ us cep atseviš ķ i, uz visiem vienā diem kociņ iem, viss izskatā s ļ oti ē stgribu un garš ī gi.
Parkā ir liels rotaļ u laukums, daudz š ū poles, neliela pils un vairā kas atrakcijas.
Blakus zī me ar aizliegtiem uzrakstiem, mani iepriecinā ja pē dē jā pozī cija “Nepiegruž ot! ”, pirmā doma bija, ka š eit nevar izdzert vairā k par litru, bet diemž ē l tas tulkojumā nozī mē “Neaizsedziet! ". Pats parks izskatā s ļ oti labi, daudz apstā dī jumu, bruģ ē ti ceļ i ar skaistiem bruģ akmeņ iem, soliņ i ceļ a malā s utt. Ir atseviš ķ as puķ u dobes, ir mazi zaļ i tuneļ i, ir uzbū vē ts milzī gs zaļ š kalniņ š , no kura vietē jie bē rni š ļ ū k uz sā niem, vai š ļ ū k lejā ar skrituļ dē ļ iem.
Netā lu no ieejas var iznomā t velosipē du (20 dirhami - 30 minū tes), š ī ir č etru riteņ u ierī ce, priekš ā ir divas vietas pasaž ieriem, aizmugurē ir divi sē dekļ i ar pedā ļ iem un stū res ratiem. Sē dekļ i ir diezgan labi regulē ti, gan augstumā , gan kā ju pagarinā jumā , vismaz es sev ē rti uzstā dī ju, pati maš ī na brauc diezgan gludi, pats minē ju pedā ļ us, un ar to pilnī gi pietika visas ģ imenes nesteidzī gai braukš anai.
Pa ceļ am biež i sastapā m tā dus dzī vniekus kā burunduki, viņ i nekautrē jas un ļ ā vā s apskatei un fotografē š anai. Mani pā rsteidza daudzie arā bi, kuri savos ž ilbinoš i baltajos halā tos gulē ja uz zā les, viņ iem pat prā tā neienā ca kaut ko smē rē t. Š ā rdž as lidosta nav tā lu, un milzī gas lidmaš ī nas, kas ielidoja nosē š anā s laikā , ne reizi vien lidoja tieš i virs mū su galvā m. Ir labi pā rdomā ts, ka parkā ir milzī gs daudzums atkritumu tvertņ u, tā pē c jums nav jā dodas tā lu, lai izmestu atkritumus. Tiesa, ne reizi vien esmu novē rojusi, ka vietē jie bē rni izmet atkritumus jebkur, bet ne atkritumu tvertnē s, tā da ir, it kā , vietē jā paraž a: “Izmet jebkur, mazulī t, citi aizvedī s, par visu ir samaksā ts! ".
Kad es izī rē ju savu velosipē du, arā bu bē rni sā ka mani vajā t, nekautrē joties satvert mani kā aizsegu. Uzmetu biedē još as acis, kā deputā tam, kuram nedeva atkā pš anos, bē rni uzreiz pazū d.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu