Casa de la Vall cietoksnis

Vēsturisku vietu cienītājiem
Novērtējums 8110

17 maijā 2015Ceļošanas laiks: 25 marta 2014
Kam pievē rst uzmanī bu?
1. Nelielā parkā atrodas piemineklis, kas veltī ts pirmajai valsts konstitū cijai, tē lniekam Emī lam Armengolam.

2. Netā lu no Casa de la Vall sienā m atrodas piemineklis 1866.  gada reformas simtgadei, ar kuru tika izveidota ieleju padome ar visu Andoras kopienu pā rstā vniecī bu.

3. Jaunā Parlamenta ē ka ir moderna ē ka, kas mā kslinieciski veidota pē c blakus esoš ā Casa de la Vall arhitektū ras.

4. Casa de la Vall jeb ieleju mā ja. Bijusī valdī bas mī tne. Kopš.2011. gada marta ē ka oficiā li pasludinā ta par valsts vē stures un kultū ras mantojumu. Parlaments pā rcē lā s uz blakus esoš o ē ku, un ieleju nams kļ uva pieejams tū ristiem. Lai gan daž as telpas tajā joprojā m tiek izmantotas daž ā dā m svinī bā m.

Ē kas apskate iespē jama tikai gida pavadī bā , ekskursija notiek angļ u valodā (bez maksas), jo grupa tiek komplektē ta. Fotografē š ana iekš pusē ir aizliegta. Vietne http://www. casadelavā ls. ad/es/dentro-de-la-casa
Pirmajā stā vā atrodas Andoras Augstā kā s tiesas telpas jeb Tribunal Hall, kā to visbiež ā k sauc. Bet interesanti, ka kā dreiz š ajā vietnē atradā s parlamenta deputā tu staļ ļ i. Atnā kot uz darbu, viņ i š eit atstā ja savus seglus un uzkabes, kas kā vē stures sastā vdaļ a joprojā m ir izstā dī ti gaiteņ os.

Otrajā stā vā pie galvenā s zā les atrodas foajē . Uz sienā m ir audekli, kas attē lo Kristus cieš anas. Š o telpu dē vē arī par Pazuduš o soļ u zā li, jo apmeklē tā ji parasti bezmē rķ ī gi klī st pa to, gaidot publiku.

Konferenč u zā le. Pie sienas ir abu Andoras lī dzvaldnieku – Urgelas bī skapa un Francijas prezidenta – portreti. Pa perimetru izvietoti krē sli 28 parlamentā rieš iem. Zā les stū rī atrodas vē sturiskais "Septiņ u slē dzeņ u kabinets". Iepriekš visi Firstistes dokumenti bija aizslē gti skapī aiz septiņ ā m slē dzenē m. Lai jebkurš Padomes lē mums stā tos spē kā , bija nepiecieš ama visu valsts pā rstā vju klā tbū tne.
Katram bija atslē ga no vienas slē dzenes, kura tika atslē gta tikai tad, kad visi bija sapulcē juš ies.

Ziemeļ u pusē ir virtuve ar antī kiem traukiem un funkcionē još u 16. gadsimta kamī nu. Saskaņ ā ar tradī ciju reizi gadā š eit tiek pagatavota kafija domniekiem, kas sē ž parlamentā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu