Brīvdienu nedēļas nogale Polijā un Vācijā!

30 Decembris 2017 Ceļošanas laiks: no 16 Decembris 2017 ieslēgts 20 Decembris 2017
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nedē ļ as nogale Polijā un Vā cijā

Tas bija jaungada un ļ oti omulī gs brauciens uz Jaungada Eiropas gadatirgiem. Mē s to ī sti neplā nojā m, bet wizz uzdeva lē tas biļ etes, un mē s nevarē jā m sē dē t dī kā . Lidojums kavē jā s. Mē s saņ ē mā m e-pastu no viesnī cas ar norā dī jumiem, kā nokļ ū t mū su numurā . Grū tī bas ziņ ā tas bija lī dzvē rtī gs pastaigu uzdevumiem. Sā kumā mums bija jā nokļ ū st vienā adresē . Viņ i ievadī ja slepeno kodu, durvis atvē rā s. Pa kreisi pie sienas karā jā s č etras kastes, treš ajai mums ir kods.


Atvē rta atvilktne, ir atslē ga. Ar š o atslē gu mē s devā mies uz citu adresi. Tieš i pie mū su durvī m atrodas galaktikā vispopulā rā kais naktsklubs. Bija tik gara rinda ar reibinoš iem puiš iem, ka diez vai visi ieplū da klubā pirms rī ta. Mē s atradā m durvis, kuras aizseguš i pū lis no rindas. Pā rvietoja tos uzmanī gi. Turklā t bija jā kustas taktiski, lai neprovocē tu sienu pie sienas. Aiz puiš iem mū s gaidī ja vē l viena atslē gas atslē ga ar atslē gas caurumu tieš i sienā . Man bija ī paš s kods ar aprakstu, kā tieš i jā ievada, lai ietilptu. Ī paš nieks noteikti ir studē jis kriptogrā fiju. Pirmajā reizē tas neizdevā s. Puiš i sniedza padomus poļ u valodā , kā pieveikt š o mī klu. Kā dā brī dī mū su mokas beidzā s. Masī vā s durvis pavē rā s vaļ ā . Pā reja tumš ā un nedzī vā koridorā mū s draudī gi pamudinā ja. Iegā jā m pa ieeju, tagad meklē jam citas durvis 5B. Protams, tā du durvju nebija. Durvis tika identificē tas ar likvidē š anas metodi, parā dī jā s nā kamā atslē ga. Tagad mē s atradā mies apgaismotā zā lē . Pē dē jā s durvis, pē dē jā atlikuš ā atslē ga un esam istabā ! Tagad var gulē t, pagalmā ir nakts-pusnakts. Tač u ritma sajū ta un braukš ana mū s nepameta lī dz rī tausmai. Klubs pirmajā stā vā spē lē ja ar visiem basu spektriem! Sajū ta bija tā da, ka mē s esam veci farti, kuriem neļ ā va gulē t progresī vā jaunatne. Un mū zika nebija ī paš i, kopumā visas vecuma pazī mes uz sejas. Bet no rī ta mē s pirmkā rt bijā m jautri. Senā s pilsē tas pamestā s ielas bija tikai mums. Veikali un veikali joprojā m ir slē gti. No vē trainā s naktsdzī ves nebija ne miņ as. Visi bija cieš i aizmiguš i. No viena loga uz mums raudzī jā s milzī ga Ļ eņ ina krū š utē ls Jaungada cepurē .

Pilsē ta patieš ā m ir ļ oti mā jī ga. Kas nav iela, tad prieks. Vispirms devā mies uz pilsē tas nomalē m uz seno templi. Viena no atrakcijā m ir tilts. Jebkurā gadī jumā manā atmiņ ā tas tika noglabā ts kā orientieris))) Iespē jams, pilsē tas senatne un vientulī ba radī ja mums to brī niš ķ ī go atmosfē ru. Pastaigā jā mies gar lielo ezeru. Poznaņ a sā ka mosties, steidzā mies uz centru. Pa ceļ am pamanī ju pagalmu, kurā bija ļ oti skaistas mā jas. Tie bija tik skaisti, it kā no bildes.

Pē c pā ris mirkļ iem mē s sapratā m, ka š ī ir ļ oti veiksmī ga bilde ē kas galā - sienas gleznojums. Attē lā bija attē lots, kā š ī vieta izskatī jā s agrā k. Kopumā Poznaņ ā ir vē rts pievē rst uzmanī bu pagalmiem. Kad gā jā m pa centru, pilsē ta mū s vē roja. Un sekoja vā rda tieš ā kajā nozī mē . Reizē m visnegaidī tā kajā s vietā s varē ja redzē t dzī vu bū tņ u attē lus ar vienu lielu aci. To bija desmitiem visā pilsē tā .

Internetā par š iem iedzī votā jiem nekur neko neatradu, bet tas bija ļ oti tematiski. Daž reiz ar viņ iem tika rakstī tas ī sas vē stules. Daž reiz viņ i paslē pā s starp grafiti. Apvijā m pā ris apļ us ap centrā lo laukumu un steidzā mies uz izstā di bageļ u muzejā .

Tur mū s gaidī ja ī sta meistarklase par labā ko Poznaņ as bageļ u gatavoš anu pasaulē . Un mē s ne tikai skatī jā mies, bet arī piedalī jā mies. Visi skatī tā ji, sā kot no paš iem mazā kajiem, gatavoš anā spē lē ja atš ķ irī gu lomu. Kā ds ar dū rē m mī cī ja mī klu, kā ds rullē ja, kā ds garš oja pildī jumu. Mē s visi bijā m ģ ē rbuš ies kā pavā ri un pavā ri. Sā kumā man š ķ ita, ka izrā de ir diezgan bē rniš ķ ī ga, bet, kad mani sauca vē rpt baiģ eļ us, sajutu visu nopietnī bu un atbildī bu.


Izrā de noslē dzā s ar grandiozu kazu š ovu! Š ova detaļ as neatklā š u. Vienkā rš i dodieties uz paš u rī ta sesiju pulksten 11:00, un arī jū s veiksiet visu š o ceļ u, ieskaitot š ovu. Tiesa, viens mī nuss - 11 raidī jumos poļ u valodā . 12 centrā lajā laukumā var vienkā rš i noskatī ties kazu izrā di, bet vē lā k pieteikties bageļ u meistarklasei.

No visā m š ī m bagelē m beidzot apetī te uzlauzā s, un mē s skrē jā m uz Piena bā ru pē c pī rā giem (vareniki). Bet personī gi mū su viedoklis ir tā ds, ka viņ i neprot gatavot pī rā gus piena bā rā ) Un tā beidzā s mū su nedē ļ as nogales ceļ ojuma pirmā daļ a. Steidzā mies uz dzelzceļ a staciju, lai dotos uz Berlī ni.

Berlī ne

Sā kotnē ji es gribē ju iegā dā ties vilciena biļ etes Vā cijas dzelzceļ a vietnē . Bet mani beidzot pielika 5 eiro piemaksa par to, ka superdroš ī bas labad man ir pienā kums pa pastu atsū tī t biļ etes uz Kijevu. Viņ iem ir ļ oti nopietns vilciens, un jū s to nevarat vienkā rš i izdrukā t. Jā atzī mē , ka Polijas dzelzceļ a mā jaslapā tā s paš as biļ etes uz vienu un to paš u vilcienu bija pusotru reizi lē tā kas un beigā s vienkā rš i atsū tī ja svī trkodu, kas jā izdrukā un jā ņ em lī dzi tajā paš ā vilcienā . Kopumā starptautiskā s biļ etes vienmē r ir jā pā rbauda abu valstu vietnē s.


Š is stā sts bija par aukstu un vē jainu Polijas dzelzceļ a staciju, kuru vilciens nekā di nevarē ja sasniegt. Protams, tas nebija tik episki kā lidmaš ī na, kas neieradā s pē c divā m dienā m, tač u vilciena gaidī š anas brī dī mums likā s, ka tas ir diezgan neē rti. Ā trvilciens tieš ā m ieradā s, un mē s devā mies ceļ ā ! Trī sarpus stundas un ā rpus Berlī nes logiem. Tik liels un plaš s. Pē c mazas un omulī gas Poznaņ as pamodā s nenoteiktī bas sajū ta. Bet mē s savilkā mies un devā mies meklē t metro karti. Kad ieraudzī jā m shē mu, emocijas nebija iespē jams izteikt vā rdos. Mikrokontrolleru automatizā cijas teorijas institū ta piektajā kursā , kad pē tī jā m shē mas, bija daudz vieglā k. Protams, tad es lī dz galam nesapratu, kas ir š ajā s shē mā s, tač u bija pilnī ga neveiksme. Kā ds darbinieks man ieteica sā kt garī gi gatavoties Ķ ī nas metro shē mai, tač u, salī dzinot ar Berlī ni, tur viss ir ā rkā rtī gi vienkā rš i. Vienkā rš ā kais veids ir uzreiz iegā dā ties dienas biļ eti. Pretē jā gadī jumā laika vai staciju skaita aprē ķ ini jū s vienkā rš i padarī s traku. Lieki piebilst, ka mū su pirmais marš ruts uz viesnī cu nebija tas optimā lā kais transfē ru skaits. Turklā t daž as transplantā cijas bija jā veic pilnī bā , dodoties ā rā .

Patī kams pā rsteigums vienā no zariem bija frā ze vā cu valodā “Durvis aizveras”. Š o frā zi es atpazinu, tā ir fleur dziesmas “Pendulum of Eternity” beigā s. Un raksturī gā š ī atzara vilcienu durvju aizvē rš anas skaņ a. Tas bija ļ oti negaidī ti. Es pat nezinā ju, ka tā ir metro frā ze.

Stacijā bija arī kā ds smieklī gs atgadī jums. Mū su virzienā ļ oti izaicinoš i soļ oja ļ oti garš vī rietis ar gariem matiem legingos un š ortos, ķ erdams pa ceļ u garā mgā jē jus. Mē s steidzā mies izkā pt no tā s trajektorijas pie katra ugunsdzē sē ja, nojautā m, ka kaut kas nav kā rtī bā . Un tad viens no tū ristiem mums blakus uz grī das nometa masī vu koferi. Kopā ar koferi mana sirds iekrita papē ž os.

Reģ istrē jies viesnī cā . Pulkstenis bija ap 18:00. Tagad mē s varam sā kt savu kultū ras programmu. Sā kā m ar vietē jo virtuvi. Par 9 eiro mū s gaidī ja divas milzī gas porcijas vā cu doner un durum. Bija garš ī gi – iesakā m visiem. 20:00 bijā m pierakstī ti Reihstā ga kupola apmeklē jumam (nepiecieš ama iepriekš ē ja pieteikš anā s).

Attiecī gi mē s sā kā m savu ekskursiju pa pilsē tu no centrā lā s arkas un tā s apkā rtni. Ir vairā kas pilsē tas zī mes, pē c kurā m jau iepriekš varam noteikt, ka mums patiks. Neskatoties uz to, ka Berlī ne neatbilda š iem kritē rijiem, pilsē ta nez kā pē c ienā ca uzreiz. Man patika burtiski viss. Mē s neesam arhitektū ras pazinē ji, bet mums nez kā pē c ļ oti iepatikā s š ī ē ku krā sa.

Pati aktivitā te, apmeklē jot Reihstā gu, ir diezgan amizanta. Mums nekas super interesants nebija, bet pati aktivitā te bija pieci pluss. Turklā t tas ir bez maksas. Vā cijas galvaspilsē ta ir slavena ar saviem slavenajiem Jaungada gadatirgiem. Otrs svarī gais punkts bija pā rbaudī t, kā vā cieš i prot staigā t. Viens no Jaungada svē tku epicentriem ir Potsdamas laukums. Kā da pā rsteidzoš a Jaungada vakara atmosfē ra. Viss bija izgaismots, visur tirgoja saldumus.


Cilvē ku pū ļ i izklaidē jā s, ē da, kā jā s uz spilveniem lejā no milzī giem kalniem. Š eit varē ja bezgalī gi staigā t un smelties gaidā mā Jaunā gada atmosfē ru. Turē jā mies lī dz paš ā m beigā m. Un atkal mē s istabā guļ am bez pakaļ kā jā m, klejojam savā s sapņ u pasaulē s.

Rī ts bija sniegots. Sniega pikas mū s dā sni apveltī ja ar savu bagā tī bu. Sā kā m no vienas no dā rgā kajā m ielā m, kur atradā s pasaules zī molu boutiques. Tač u svē tdienas rī tā tie visi bija slē gti. Un mē s ļ oti gribē jā m ienā kt un skatī ties uz visā m š ī m dā rgajā m zī mola lietā m un spē lē t spē li, uzminē t, cik tas maksā .

Bet Hard Rock Cafe vienmē r priecā jā s mū s redzē t. Viņ i ieturē ja svē tku brokastis dzī vā s mū zikas pavadī jumā . Š ajā brī dī mē s nož ē lojā m, ka brokastis bija iekļ autas mū su viesnī cā s. Hardrokā ar dzī vo mū ziku tas bū tu tematiskā k.

Pie Ķ eizara Vilhelma piemiņ as baznī cas mū s gaidī ja kā rtē jais tirdziņ š . Mē s tur palikā m ilgu laiku. Saldumu veikali un tematiskie veikali mū s vienkā rš i nelaida vaļ ā .

Lai noteikti pā rbaudī tos pilsē tā , uzkā pā m Uzvaras kolonnā . Daš a arī lū dza neatkā rtot triku ar riņ ķ i, kas bija uz Eifeļ a torņ a) Pilsē ta daudzviet klā ta ar Wi-Fi. Tā dē jā di ir ļ oti viegli pā rvietoties. Kad jā brauc uz tā lu punktu, gandrī z vienmē r varat doties tieš saistē un iegū t norā des kartē . Un ar dienas biļ etē m tā ir tikai pasaka. Tā nu mē s nokļ uvā m centrā lajā gadatirgū pie Berlī nes televī zijas torņ a.

Š eit mū s sagaidī ja ī stas vā cu desiņ as un tā s nelika vilties. Tur bija miljoniem labuma. Š ī laukuma tuvumā bija daudz interesantu lietu. Mē s gā jā m pa š aurajā m ieliņ ā m zemo mā ju un pagalmu biezumā .

Vienmē r bija ko interesantu atklā t. Izstā des, izrotā ti koki, strū klakas un visbeidzot tematisks luksoforu veikals. Š ajā veikalā viss bija saistī ts ar zaļ ajiem un sarkanajiem vī rieš iem. Š eit varē ja iegā dā ties visu, arī luksoforus.


Mū s pat cienā ja ar ž elejvī riem. Berlī ne mū s burtiski absorbē ja un negrasī jā s atlaist. Pa ceļ am vienmē r bija interesantas lietas. Izejot no pagalmiem, nonā cā m kā rtē jā gadatirgū , kur dā sni piedzē rā mies, proti, pagarš ojā m š nabi. Izkā pa no gadatirgus. Man bija jā iet uz kā das iestā des tualeti. Iegā jā m diezgan neievē rojamā krogā . Es devos uz tualeti, un Daš a atrada to, ko viņ a bija gaidī jusi kopš bē rnī bas. Kad atgriezos zā lē , pamanī ju savu sievu emociju pā rņ emto, viņ a bija gatava glā bt galaktiku vā rda tieš ā kajā nozī mē ! Tā bija ī sta cī ņ a ar kosmosa kuģ iem, asteroī diem un bumbā m.

Tas bija mehā nisks pinbols! Bē rnī bā Daš a daudz spē lē ja spē lē , kas iebū vē ta operē tā jsistē mā Windows XP. Daš a ir pasaulē neatzī tā pinbola č empione! Par eiro monē tu spē le ilga 10 minū tes, emocijas un drosme š eit burtiski pā rš alca. Mē s esam palī dzē juš i uzņ ē mumam Enterprise ieviest kā rtī bu Visumā ! Uzlā dē jies ar enerģ iju un turpini ceļ u.

Tagad bija ceļ ojuma vē sturiskā daļ a, kurā bijā m pie Berlī nes mū ra paliekā m. Š eit jū s pat varat nokļ ū t vietā ar liftu un redzē t, kā tas izskatī jā s no augš as. Tagad mū su ceļ š veda uz slaveno brī vdabas galeriju. Pareizā k sakot, vispirms ielec centrā lajā gadatirgū pē c saldumu porcijas un turpini ceļ u.


Kamē r tikā m pie sienas, bija jau diezgan tumš s, bet pat tā dā tumsā nebija grū ti atrast skū pstoš o Brež ņ evu. Berlī nei atvē lē tais laiks tuvojā s beigā m, un mums vē l bija apmē ram stunda, lai bezmē rķ ī gi klī stu. Vispirms atradā m forš u tiltiņ u, uz kura mirkš ķ inā ja spē les “Rock Paper Scissors” zī mes, nā cā s nostā ties savā pusē , cerot, ka tagad bū s uzvaroš a kombinā cija tev par labu. Es vienmē r zaudē ju Daš ai š ajā spē lē , un pat interaktī vā versija nebija izņ ē mums. Mani ļ oti pā rsteidza arī tas, cik iespaidī gi izskatā s daž u paaugstinā tu metro staciju pieturas. Vilciens it kā pilī iesauc Lanselotas pasaž ierus. Tad beidzot iegrimā m pilsē tas nomales dzī vē – iemaldī jā mies melnajā kvartā lā . Man ir radies iespaids, ka burtiski visā s Eiropas pilsē tā s mē s nenomierinā simies, kamē r neielī dī sim melnajā kvartā lā . Tagad mums bija jā brauc ar metro uz otru pilsē tas galu, kur ir mū su viesnī ca, mū su doners un mū su flixbus. Ierodoties mū su pieturā , mē s uzdā vinā jā m ceļ ojuma kartes diviem puiš iem. Drī zā k tā bija diezgan smieklī ga situā cija. Kad puisis mums jautā ja, vai mums nejauš i nav vajadzī gas mū su ceļ ojumu kartes. Un mums tie tieš ā m vairs nav vajadzī gi. Pat pa ceļ am uz viesnī cu iesē dinā ja apmaldī juš os tū risti pareizajā autobusā . Kā izrā dī jā s, flixbass izdevā s saplū st ar poļ u basu. Un pā rsteidzoš i, ka pē c mums ieradā s poļ u bass, un mē s atgriezā mies savā mazajā un jau dzimtajā Poznaņ ā . Berlī ne tā turpinā t, bija forš i!

Vē lreiz Poznaņ a

Tagad mū su rī cī bā bija visa diena. Bet viena problē ma - pirmdienā s visas interesantā s lietas ir slē gtas. Tā bija arī nakts no pirmdienas uz svē tdienu, kas nozī mē ja, ka klubā zem mums bū s kluss. Mums bija jā veic viss uzdevums vē lreiz, lai iegū tu istabas atslē gu. Tač u š oreiz saņ ē mā m kastī ti ar papildus noslē pumu. Un atslē gas iegū š ana prasī ja ievē rojamu laiku. Jau domā jā m, ka ī paš nieks tieš ā m kļ ū dī jies ar paroli. Tad mē s pamanī jā m pogu. Nospiež ot pogu, nebija nekā das ietekmes. Pē c daudzā m mocī bā m un meklē jumiem noskaidrojā m, ka atvilktnei ir divas pogas. Bet pat ar š o scenā riju nebija iespē jams to atvē rt pirmo reizi. Iegā jā m istabā – klusums. Klubs slē gts, lieliski! Apkure bija tik silta, ka atvē rtais logs bija tieš i tā ds. Naktskluba neveiksmi kompensē ja divi puiš i, kuri ļ oti, ļ oti skaļ i par kaut ko strī dē jā s poļ u valodā . Lai kā es centos aizmigt, man nā cā s atrauties no gultas un aizvē rt logu. Rī ts. Atkal esam vieni pret guļ oš o pilsē tu. Š oreiz Ļ eņ ina krū š utē ls no loga skatī jā s uz mums ar atvē rtā kā m acī m. Kā ds vairā k pacē la savu Jaungada cepuri. Pa lielam visu dienu pavadī jā m bezmē rķ ī gi klaiņ ojot pa pilsē tas ielā m un lielo molu. Pyra Bar kļ uva par dienas hī tu. Bija milzī gs kartupeļ u ē dienu sortiments. Es ē du tik smalku ē dienu, ka savā dzī vē es nebū tu uzminē jis, ka tas ir no kartupeļ iem. Vakarā , kad pa ceļ u steidzā mies uz lidmaš ī nu, atradā m veselu gadatirgu, kas abas dienas netika pamanī ts. Tas bija negaidī ts un priecī gs pā rsteigums.


Poznaņ u var raksturot kā mazu un mā jī gu pilsē tu. Likā s, ka mū su mē rotais ceļ ojums beidzas, pat pateicu savu gada frā zi “Neticu, ka š odien nakš ņ osim jau mā jā s”. Ieradā mies lidostā , nodevā m mantas rentgenam. Skaidra nauda tika iztē rē ta gandrī z lī dz galam, pē dē jie 10 zloti (2.5 eiro) bija kabatā . . Mugursoma brauca pa lenti zem skenera. Viss ir kā parasti. Mugursoma aizgā ja, tā s grozā parā dī jā s 110 zloti. Paskatī jā mies apkā rt. Visi kaimiņ u grozi bija mū su, un tuvumā nebija neviena, kas varē tu zaudē t naudu. Kā du minū ti stā vē jā m uz vietas, neviens ar kratī š anu neparā dī jā s. Acī mredzot nauda bija domā ta mums. Devā mies uz tranzī ta zonu, izgā jā m robež kontroli un saņ ē mā m izceļ oš anas zī mogu no Š engenas....

Nā kamajā stā stā : “Neuztraucieties, ” sacī ja virsnieks un uzmanī gi izsvī troja mū su zī mogs zem lineā la. "Tagad jums visiem atbrauks autobuss, un mē s jū s atgriezī sim pilsē tā . " Es atvē ru skype tē rzē š anu darbam un sā ku rakstī t "Puiš i, piedodiet, es esmu vienkā rš i pilnī gā pakaļ ā..."

Ceļ ojuma datums: 16.12. 2017. –19.12. 2017.

Ilgums: 3 pilnas dienas

Lidojumi: Wizz

Viesnī cas: rezervē š ana

Ekskursijas: viens pats

Ceļ ojuma grū tī bas: 4/10 (zem vidē jā lī meņ a)

Izmaksas diviem: tā kā ceļ ojums pē dē jā brī dī kļ uva nekontrolē jams, maigi izsakoties, mē s joprojā m nevaram nodroš inā t galī gā s izmaksas. Tagad mums ir darī š ana ar wizz un apdroš inā š anas kompā nijā m.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums