Neaizmirstams piedzīvojums ar PAGANEL STUDIO

21 Jūnijs 2018 Ceļošanas laiks: no 02 Novembris 2017 ieslēgts 16 Novembris 2017
Reputācija: +46.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pagā juš ajā rudenī man bija tā laime apmeklē t otru zemes malu. Es pats nebū tu paspē jis - sarež ģ ī tas vī zas, daudzas vietas izkaisī tas pa divā m salā m - pā rsē š anā s vienam cilvē kam ir neizturami (

Jautā jums pazuda pats no sevis, kad uzzinā ju, ka Paganelli tur plā no ekspedī ciju.

Pase ar vī zu tika atgriezta pē c 20 dienā m, biļ ete paņ emta ar pā rsē š anos cauri Singapū rai, lai nebeidzamā lidojuma laikā nesarū gtu. Un nekad to nenož ē loju! Satiku Singapū ru ar ideā liem laikapstā kļ iem, ē rts lidostas-viesnī cas transfē rs ar metro tieš i no Č angi (paņ ē mu numuriņ u viesnī cā Boss, ideā la vieta no metro, jumta baseins, cenas pieņ emamas, numuriņ i mazi, bet viesnī ca plkst. lī menis! Vienī gais padoms ir neē d brokastis, bet labā k dodieties uz vietē jo pā rtikas laukumu pirmajā stā vā ar kafejnī cā m un Ā zijas ē dieniem par santī mu)


Tagad par galveno! Jaunzē lande! Š eit viss ir ideā li, godī gi sakot . . jau sanikno)) visur ir pilnī gs skaistums: pļ avas, zirgi, vī na dā rzi, lauki, ganā s jē ri, ziedi . . un neviens near! neviens vispā r) visi dzer kapuč ī no, lasa avī zes un ceļ o pa valsti ar kemperiem. Visi mierī gi, bez diž oš anā s un firmas veikaliem (nu, varbū t Kvī nstaunā ir pā ris, bet tur jau ir augsts lī menis, ko Obama reklamē logā )). Ē diens jebkurā ē stuvē ir lielisks. Jē rs un vī ns – neslavē jams! Vē l viena garda vietē jā biezā zivju zupa ir Chowder. Daba ir radī jusi visu, lai dzī votu uz š ī s planē tas daļ as, neatkarī gi no pā rē jā s zemes. Bezgalī gi un strauji augoš i mež i (biznesa pā rdoš ana, piemē ram, piens, jē ra gaļ a), trakojoš as upes (elektrī ba) un okeā ns (pā rtika un mierī ga robež a), silti avoti un geizeri (daž ā s vietā s ir dabiska apkure), ideā las ganī bas un lauki. Pat eļ ļ ai ir savs! Atklā ti sakot, valsts pelna naudu tū rismā , tač u ā rzemnieki praktiski nav redzami (lai gan tas var bū t Paganelu nopelns, jo nepā rkā ptie marš ruti ir viņ u stiprā puse). Pat suvenī ri ir forš i, jo Ķ ī nā nekas netiek raž ots.

Man ļ oti patika melno smilš u pludmale netā lu no Oklendas un Ganeta putnu apmetne. Geizeri tieš i zem Rotorua viesnī cas logiem. . Lē kš ana no tilta uz karjeru netā lu no Kvī nstaunas. Milford Sound Bay un brauciens ar laivu ar skatu uz ū denskritumiem, kaž okā du roņ iem, pingvī niem un delfī niem, kas planē lī dzā s. .

Padomi: neē diet brokastis viesnī cā s (ja vien, protams, neplā nojat dzī vot visdā rgā kajā s). Labā k aizej uz jebkuru tirgu un nopē rc ideā lus dzeltenos kivi, jau novā rī tas un nomizotas karaliskā s garneles, ķ irš u tomā tus, sieru – vienalga! Es pat gribu tur nopirkt konservē tu kaķ u barī bu)) starp citu, daudzā s viesnī cā s visā marš rutā ir grils un var sarī kot nelielu mielastu ar skaistu skatu.

Ceļ oš anai ņ emiet tikai ē rtu apģ ē rbu un apavus. Noteikti jā velk viegla ū densnecaurlaidī ga vē jjaka ar kapuci (daž kā rt laikapstā kļ i mainā s ik pē c 15 minū tē m), novembrī biež i lija – tas bija Jaunzē landes pavasaris.

Ak, jā ! ja paveicas - brauc uz regbiju! ī paš i forš as ir satriecoš ā s maoru dejas mač a sā kumā . Visa valsts ir apsē sta ar š o spē li un All Blacks. Nu viņ i joprojā m ciena lē cienus. Tad visas dā mas valkā kleitas un cepures, un TV bā ros nav nevienas brī vas vietas.

Kopumā ko es varu teikt: Zelenka ir visu cerī bu un lidojumu vē rta. Un jā , tas ir naudas vē rts. Nā ciet, kad vien iespē jams, pastaigā jieties pa senajiem paparž u mež iem, mazgā jieties karstajos avotos, izmē ģ iniet visas ekstremā lā s izklaides Kvī nstaunā un, protams, dzeriet Jaunzē landes vī nu! Vē lams uzrakstī t tostu, ka varbū t kā dreiz iemā cī simies novē rtē t arī savu zemi, cilvē kus, laiku, dabas resursus un beidzot sā ksim darī t pareizā s lietas; )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Квинстаун
рядом с деревней Хоббитов
Милфорд саунд
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums