Ievads Holandē.

23 Aprilis 2019 Ceļošanas laiks: no 18 Aprilis 2019 ieslēgts 20 Aprilis 2019
Reputācija: +116
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ilgu laiku mē s plā nojā m apmeklē t š o interesanto valsti un š o seno pilsē tu, un beidzot radā s š ā da iespē ja. Mums ir tikai 3 dienas, bet iepazī š anai un, tā teikt, vispā rē jai idejai, ar to pilnī gi pietika.

No Vā cijas braucā m ar automaš ī nu, tā pē c viesnī cu izvē lē jā mies jau iepriekš nevis centrā , bet tuvā k Amsterdamas nomalei, tieš i pie autobā ņ a un, kas svarī gi, blakus metro stacijai. Tika nolemts, ka maš ī nu atstā sim pie viesnī cas stā vlaukumā un uz centru dosimies ar metro, tā bija ē rtā k un kā vē lā k izrā dī jā s absolū ti pareizs lē mums. Dienas kartes transportam ir lē tas, tač u pilsē tā ir ļ oti grū ti atrast stā vvietu un nesaņ emt sirdslē kmi no velosipē distu pā rpilnī bas. Viesnī ca atradā s netā lu no arē nas Ajax, un lī dz centram ar metro aizbrauca ne vairā k kā.20 minū tes. Turklā t ar braukš anas biļ eti bija viegli pā rsē sties, izņ emot metro, uz tramvaju un braukt pat lī dz zilumam.


Pirmajā dienā mē s nokļ uvā m metro stacijā Nieuwmarkt, tad ar kā jā m Centrā lā s stacijas un St. Nicolaaskerk virzienā , pē c tam devā mies pa Rokin Damrak ielu lī dz krustojumam ar Amstel ielu, sasniedzā m Rembranta pieminekli un no turienes uz slaveno ziedu tirgu. Jā saka, ka pa ceļ am bija milzum daudz muzeju, baznī cu un laukumu, daž ā di apskates objekti, kurus atseviš ķ i nevar aprakstī t, tas prasī s pā rā k daudz laika, tā pē c aprobež ojos ar kopē jo shē mu. Pē c tirgus atgriezā mies metro stacijā un viesnī cā . Bijā m ļ oti noguruš i, ņ emot vē rā , ka nogā jā m 12 km, grozī jā m galvas uz visā m pusē m un bildē jā m.

Nā kamajā dienā mē s izgā jā m no viesnī cas agri pulksten 9 un atgriezā mies centrā . Mē s uzkā pā m visu centru kā jā m, braucā m ar tramvaju uz Rijksmuseum un Van Gogh muzeju, tad Vondelpark, atkal ar tramvaju uz centrā lo staciju un kā jā m uz Nemo muzeju (Museum Nemo), kur nedaudz atpū tā mies, iedzē rā m. alus uz jumta muzejs un atkal ceļ ā - meklē jiet slaveno Python tiltu. Mē s to atradā m, lai gan nā cā s smuki staigā t ar kā jā m, bet ļ oti priecā jā mies, ka, izkļ uvuš i no tū ristu aizsē rē jusi centra, nedaudz paskatī jā mies uz Amsterdamas nomalē m, tā teikt - Vē l viena Amsterdama, guļ amrajons. Ļ oti interesanti. Un vē l pavisam aizmirsu piebilst, ka pa vidu š im satraukumam mē s apmeklē jā m slaveno krā mu tirgu Waterlooplein, kur nopirkā m pā ris suvenī rus. Nu vakarā , tuvā k tumsai, mē s atkal pā rcē lā mies uz nakts Amsterdamas interesantā ko punktu, uz sarkano lukturu kvartā lu, lai gan jā piebilst, ka š o ieliņ u un mazo ieliņ u ir vairā k nekā viena vesela. kvartā lu, bet viss sā kas netā lu no Oude Kerk baznī cas. Pē c vairā k nekā.20 km nostaigā š anas kā jā m un noguruma, jo suņ i vē lu vakarā atgriezā s viesnī cā .

Mū su ī sā s ekskursijas pē dē jā dienā ar automaš ī nu devā mies uz visā Eiropā labi zinā mo Keukenhof tulpju tirgu, jo tas atrodas ļ oti tuvu Amsterdamai, 36 km attā lumā . Skaistums tur, protams, ir neaprakstā ms, un floras mī ļ otā ji bū s vienkā rš i pā rsteigti.

Nu tā mē s skatī jā mies pa Amsterdamu un Holandi kopumā , skrienot, protams, auļ ojot pa Eiropu, kā saka, bet ko lai dara, visu atstā sim nā kamajai reizei. . .

P. S. Lieliski iespaidi, pozitī vas emocijas un siltas atmiņ as, bet tomē r pievienoš u stā stam pā ris muš iņ as bail iet kā jā m - velosipē distu pū ļ i savā ceļ ā visu slauka pat pie luksoforiem, nevienam ceļ u nedod, brauc kā traki.

P. S. 2 Un aizmirsu - braucā m ar laivu pa Amsterdamas kanā liem, arī ļ oti interesanti un izzinoš i, iesaku

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Центральный вокзал Centraal station
 Стадион Аякс - Арена
 Самый большой в Европе буддийский храм, находится на улице Zeedijk
 Где то на улице Rokin Damrak
Та же улица Rokin Damrak
 Мост Blauwbrug
Группа отелей возле Аякс - Арена
 Церковь Св. Николая St.Nicolaaskerk
 Памятник проститутке на улице красных фонарей возле самой церкви Oude kerk
 Какая то известная и очень старая кафешка
 Здание Государственного музея Rijksmuseum
 Жилой дом на одной из остановок трамвая 26 недолеко от Питон - моста
 В парке тюльпанов
 В парке тюльпанов
 Старая мельница в парке тюльпанов
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums