Eksotiska paradīze Maldivu salās

04 Janvāri 2014 Ceļošanas laiks: no 24 Novembris 2013 ieslēgts 29 Novembris 2013
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Maldī vija 2013

IMG_9600

Š ī sajū ta ir salī dzinā ma ar pirmo Honkongas panorā mu, kas mū su acī m pavē rā s caur biezu miglu pē c tam, kad ar prā mi apbraucā m pa neapdzī voto salu. Š im neparastajam ceļ ojumam nav fona, un tas nebija pat provizoriski plā nots. Vienmē r stā sti par eksotiskā m salā m š ķ ita kaut kas pasakains un nereā ls. Jau pats nosaukums Maldī vija atklā j salu skaistumu. Pā rlasot informā ciju par Š rilanku, pamanī ju, ka salas ir pavisam tuvu, un, pameklē jot googlē cenu, Daš u pā rņ ē ma pasakains prieka uzplū ds, un es nespē ju noticē t - mē s lidosim uz Maldivu salā m! ! ! Mē s joprojā m nevarē jā m noticē t pasakai, jo lidosim ar Emirates aviokompā nijā m, kas ir labā kā s mū su pieredzē . Kā dā jaukā dienā sā kā s pasaka. . .


Pē c apceļ oš anas pa Š rilanku mums bija ļ oti ī sa pauze, tikai 90 minū tes. Lidojuma laikā noskatī jos tematisko multfilmu "Meklē jot Nemo" un saņ ē mu pozitī vu lā diņ u no kuģ a personā la. Aiz logiem parā dā s salas, to ir daudz, caur tumsu redzams to skaistais apgaismojums. Caur salu grupu var redzē t skaisto Males metropoli. Ņ emot vē rā.5 km2 platī bu un iedzī votā ju blī vumu 1.000 cilvē ku/km2, var iedomā ties apbū vē tā s salas iespaidī gumu.

Saņ ē muš i zī mogu pasē , apmeklē jam savu pirmo salu - Lidostu)))

Sala ir diezgan š aura un ne pā rā k piemē rota atpū tai, bet nez kā pē c tik ļ oti apskatī jā m to tuvā k, ka paš ā s beigā s pat atgriezā mies tajā vē lreiz : ). Iekā puš i prā mī par USD 1, kas kursē ik pē c 15–30 minū tē m, mē s peldē jā mies. Puiš i, viena doma: "Mē s esam Maldivu salā s! " palielina adrenalī na lī meni asinī s. Caur biezu nakti jū s varat redzē t visu ū dens caurspī dī gumu, un nereā las zvaigž ņ otā s debesis papildina visu skaistumu. Nakts bija ļ oti skaista.

Vī rietis

IMG_9252

Mū su pirmā pietura ir pasaules mazā kajā galvaspilsē tā . Cilvē ki relaksē ti, runī gi, braucot taksī par 1$, pie mums piekravā jā s kā da sieviete un pa ceļ am izkā pa kā no mikroautobusa. Uz viesnī cu veda relaksē ta taka, un reģ istratū rā bija absolū ti relaksē ts rasta vī rs, kurš mū s iekā rtoja un bez maksas pagarinā ja izrakstī š anā s laiku no viesnī cas. Nā kamajā ziņ ojumā tiks aprakstī ta visa ekskursijas “Savage to the Maldives” organizē š anas informā cija. Mē s labi zinā jā m, ka, lai iekļ autos Maldivu sabiedrisko prā mju rež ī mā par USD 1, mums daudz laika jā pavada Males metropolē , pretē jā gadī jumā mums bū s dā rgi jā maksā par pā rsē š anos. Tā nu mū su viesnī cas rastas vī rs bez stresa izdrukā ja relaksē tu palagu ar takš u suņ iem ekskursijā s. . . Un tad mē s nolaidā mies no debesī m uz zemi. Aptuveni $ 150-300 vienai personai par vienas dienas apmeklē jumu salā . Š is brī dis palika atmiņ ā ar frā zi “Tu esi Maldivu salā s, mazulī t! ”. Paskatoties uz cenā m, sapratu, ka bū s jā pielā go viss marš ruts, jo ar tā dā m cenā m Malē ilgi neizturē sim. Ir ļ oti noderī gi instalē t lietotni Booking.

"Darba dē lis"


No rī ta nez kā pē c sala pā rvē rtā s par darba dupsi. ) Nav gā jē ju zonu, nav parku, kaut kā da izpostī ta kapsē ta. Kā ds krauj zivis, kā ds zā ģ ē cauruli ar slī pmaš ī nu, kā ds remontē maš ī nu darbnī cā , cilvē ks, kas iet ar cē rti, pē kš ņ i apstā jas un sā k kalt flī zes, taksi bez vadī tā jiem, citi visu laiku aizņ emti. Apmaldī jā mies, bet nevaram tikt pie mū su Viesnī cas, 10 no rī ta saule deg virs 30 grā diem, atkal tiekam lī dz zivs iekrauš anas vietai. Viss izgrauzts, gā jē ju celiņ a vietā pamatī gas bedres, vī rs ar draugiem jau kaļ jaunu bedri, kā das trī s bedres no pirmā s bedres, vē l trī s stā v blakus un ar padomu palī dz izrakt. Tad trī s ā murs, un viens iesaka. Satiksme ir visur, visi kaut kur dodas, debesskrā pji. Parka vietā ir veca kapsē ta. Taksists mums teica, ka esam citā salas daļ ā , un viņ š mū s neaizvedī s lī dz viesnī cai par 1.5 USD, un vispā r viņ š nemaz tik tā lu negribē ja, tas ir vairā k nekā kilometrs. !

IMG_9257

Atelpa)

Pē c taksometra vadī tā ja pierunā š anas mē s nokļ uvā m viesnī cā . Kopumā katrs dzemdī bu dupsi pasniedz savā veidā , bet izrā dā s, ka tas ir ļ oti lī dzī gs vī rietim. 11:00 esam atpakaļ viesnī cā , un prā mis ir tikai 14:00. Tunč a steiks un jū ras velš u pica ā tri visu laboja. Sē ž ot uz prā mja par 2.5 USD/persona, tika pieņ emts stingrs lē mums Malē neatgriezties par naudu, kā bija plā nots iepriekš . Prā mju kustī bas sarakstus var atrast MTCC vietnē http://www. mtcc. com. mv/transporthome. aspx . Kopumā Male atstā ja pozitī vas atmiņ as un pati pilsē ta ir patieš ā m skaista, it ī paš i no iluminatora vai kaimiņ u salas)

Mā fuš i sala

IMG_9275

Š ī ir ideā la vieta nakš ņ oš anai un mež oņ u ceļ oš anai. Ceļ ojumam gatavojā mies ļ oti daudz, un gribu teikt, ka š is noteikti ir pareizā kais un pareizā kais lē mums. Sala ir salī dzinoš i liela, 1.3x0.3 km gara. Tajā ir daudz viesnī cu, cietums, skola un infrastruktū ra vietē jiem iedzī votā jiem, kas padara uzturē š anos tajā ļ oti ē rtu un, pats galvenais, lē tu. Salas ī patnī ba, tai ir tū ristu pludmale, kurā ir atļ auts peldē ties.

Pa ceļ am uz salu kā ds vietē jais iedzī votā js mū s pacienā ja ar š okolā des konfektē m, un aiz logiem pavē rā s tā di skati, kas izaicina aprakstu! Viesnī cas vadī tā js mū s uzņ ē ma tieš i no pilsē tas prā mja. Pie ieejas viesnī cā mū s gaidī ja vē si slapji roku dvieļ i un welcome svaigas sulas, kā arī bezmaksas romantiskas vakariņ as. Absolū ti atslā binā ts strā dnieks sā ka mū s vest, bet tā kā lī dz saulrietam bija palicis maz laika, tad drī zā k skrē jā m uz Lakadivu jū ras krastu. Cenas turpmā kajā m ekskursijā m bija dā rgas, tač u daudzkā rt lē tā kas nekā Malē . Luksusa vakariņ as viesnī cā maksā.7 USD vienai personai jū ras velš u bufetes stilā . Mē s nekavē jā mies pierakstī ties uz vakariņ ā m uz visā m dienā m.


Ekskursijas divatā ir ļ oti dā rgas, jā iepazī stas ar visiem viesnī cas tū ristiem un jā pievienojas daž ā dā m grupā m. Zinot angļ u valodu, tas nepavisam nav grū ti, un vienmē r unifikā cijā palī dz menedž eris.

Vakarā ir kur pastaigā ties pa salu. Krabju bari izklī st pa krastmalu, slē pjoties smiltī s, jū rā un ū deļ ā s. Buras rok tā das, ka tumsā ne reizi vien kā ja neizdevā s. Tā tad jū s varat gū t smieklī gu traumu). Uz salas ir arī daudz vietē jo veikalu, tostarp pā rtikas preč u veikali. Viņ i jū s neielaiž cietumā , lai kā jū s lū gtu.

IMG_9391

Ceļ ojuma laikā aizrā vā mies ar Indijas TV š oviem. Viņ i iet pa vienam vairā kas reizes dienā . Tā tad jū s jebkurā laikā varat redzē t, kā notikumi risinā jā s. Vakarā mē s ļ oti baž ī jā mies, vai karaliene apprecē sies ar karali, nenojauš ot, ka viņ a mā te ir pret š o laulī bu. Pē c vakariņ ā m baž ī jā mies, kā liktenī gais vī rietis reaģ ē s uz to, ka viņ a izredzē tajai jau ir bē rns, neskatoties uz to, ka drī zumā gaidā mas kā zas. Visu sarež ģ ī ja tas, ka viņ š viņ as dē ļ neaizbrauca mā cī ties uz Angliju. Un pē c naksnī gā s pastaigas jutā m lī dzi meitenei, kuras lī gavainis slepus strā dā ja par mehā niķ i. Un mē s pamodā mies nemierā par varoņ iem, kurus mamma varē ja noķ ert pirmskā zu roku gleznoš anai ar hennu, bet viņ i vē l nebija saderinā juš ies!

Nu par Maldī vu klipiem š is bū tu jā raksta atseviš ķ s stā sts. . : )

Bijā dū sala

IMG_9311


Mē s nirsim kopā ar savu jauno Malaizijas draugu grupu ā trlaivā . Un tad pilnā ā trumā lidojam pa ū deni. Ā trums bija tik liels, ka bijā m izpū stas no sē dekļ iem, bija ļ oti jautri un smieklī gi, visi smē jā s un priecā jā s, lī dz izdega motors. . . Labi, ka tas nebija ceļ š uz lidostu. Laiva tik tikko aizvilka mū s uz salu. Pē c ceļ ojuma cenas š ī sala bija viena no lē tā kajā m, bet patiesī bā...ž oklis atkrita. Viena doma “Visur fotografē!! ! ”. Tikai ieraduš os tū ristus var viegli atš ķ irt no viesiem. Viesi ir vienmuļ i sarkani, un pie katras palmas tiek fotografē ti tikai atbraukuš ie) Salas vizuā lais skaistums pā rsniedza visas cerī bas par Maldivu salā m. Tagad uzzinā sim, kā da ir tā s zemū dens pasaule! Starp citu, mū su viesnī ca mums bez maksas iedeva tū biņ as ar maskā m.

IMG_9388

Atliek tikai ienirt dzidrajā tirkī zzilajā ū denī , acu priekš ā paveras zemū dens paradī ze, pavisam kas atš ķ iras no š rilankieš u vai ē ģ iptieš u, tas ir kaut kas pavisam cits. Smilš u baltā s krā sas dē ļ ū denī uz sē kļ a nav zilas. Koraļ ļ u birzis izskatā s pavisam savā dā k. Simtiem zivju peld jums apkā rt, astoņ kā ji lū r ā rā no lielu rifu dzī lē m, dū š ī gas zivis peld pavisam tuvu. Viena zivs intensī vi raka dibenu, ar zobiem satverot akmeņ us un metot tos malā , pie manis kū pē ja un dziļ umā paslē pā s lielais dzeloņ raja, un ķ ī nietis stā stī ja, kā viņ š peldē ja, lai ieraudzī tu bruņ urupuci, un satika lielu haizivi. Maldī vu zemū dens pasaulē jū s jū taties nedaudz modrs. Piemē ram, tiekoties ar astoņ kā ji, bija nedaudz neskaidrs, kuram no kā bū tu jā baidā s. Mū su galvas bija vienā da izmē ra. Kad tev blakus lidinā s dzeloņ raja, tas ir ļ oti skaisti, bet doma “Ja nu vienī gi tu viņ am neinteresē ” nepamet galvu. Ja mazā s haizivis peld, jū s brī nā ties ā rpus savas gribas, bet kur ir lielā s? Burā jot uz sekluma robež u, sā kas skaistas koraļ ļ u klintis. Zem lieliem koraļ ļ iem slē pjas veseli mazu zivju bari. Dienas laikā jū s peldaties zem saules, nesaudzē jot sevi stundā m ū denī . Naktī s ž ē l sevi no spē cī gas degš anas. Iepriekš minē tā zemū dens pasaule nedaudz pā rklā jas ar Filalhohi salu, es to š ajā stā stā nedalī ju daž ā dā s salā s. Kopumā sala ir brī niš ķ ī ga un maza, tieš i piemē rota vienreizē jai apskatei.

IMG_9523

Mē s pavadī jā m nakti savā Mā fuš i, ietaupot milzī gas summas, kā izrā dī jā s vē lā k. Naktī sā kā s spē cī gas lietusgā zes, un man š ķ ita, ka viesnī ca appludinā s kopā ar salu. Daž kā rt pat pamodā s lietusgā zes skaņ as. No rī ta tikai aptaukoš anā s debesī s atgā dinā ja lietus, kas daļ ē ji paglā ba mū s no pilnī gas sadegš anas. Visas trī s dienas dienas laikā nenolija ne pilī tes lietus. Un, kad mā koņ i izklī da pusdienlaikā , parā dī jā s než ē lī gā saule.

Jautrā salaIzeme


Pē c iekā pš anas ā trlaivā ar brā ļ iem ķ ī nieš iem mē s devā mies uz Fun Island. Raugoties uz priekš u, teikš u, ka neiesakā m apmeklē t salu. Sala ir diezgan liela un Mā fuš i salī dzinoš i dā rga, salā ir ļ oti nabadzī ga zemū dens pasaule un tā joprojā m ir klā ta ar aļ ģ ē m. Uz salas ir brī niš ķ ī ga iesma, kur var uztaisī t kaudzi eksotisku fotogrā fiju.

IMG_9488

No vienas puses, ir iesma viļ ņ i, un pretē jā pusē pilnī gs miers, pati iesma, iespē jams, 10 metru diametrā . Uz salas bija daudz krieviski runā još u puiš u un ar viņ iem bija iespē ja papļ ā pā t. Ar kā du smieklī gu faktu satikā m vecvecā kus, kuri jau apceļ ojuš i 40 valstis, cieņ u viņ iem!

IMG_9520

Viena ķ ī niete, kad viņ a apgū lā s smiltī s, pē c 4 stundā m piecē lā s un teica draudzenei ķ ī nieš u valodā : "Guļ ! " un aizgā ja gulē t uz gultas. Š eit ir fragments, lai tiktu uz dā rgu salu un gulē tu 8 stundas uz smiltī m. Ķ ī nieš i ir ļ oti stingri pret sevi. Salas interesantā kā s zivis karā jas netā lu no mola, pie zī mes “Nepeldē t”, bet tas neapturē s snorkelē tā jus) Nā kamajā dienā mums ir ieplā nota treš ā eksotiskā sala, un mū su ziņ kā re jau š ķ ī ra, kā mē s vē lē tos.

Filalhohi sala

IMG_9561

Sala ir vienkā rš i ideā la, tā s izmē rs ļ auj nedaudz pastaigā ties pa to, tā s koraļ ļ i ir vienkā rš i apburoš i, tā s zivis kļ ū st par jū su labā kajiem draugiem, angliski runā još s papagailis ir gatavs uzklausī t katru tū ristu, atbildot viņ am: "Sveiks ” vai “Kā tev klā jas? ”. Salas viesnī cā ir greznas mā jas uz ū dens. Vakarā visi salas viesi tradicionā li pulcē jas, lai vē rotu saulrietu. Neviens pat neaptur faktu, ja saulriets ieiet mā koņ os un nav redzams.

IMG_9357

Todien es jau peldē jos T-kreklā , jo ā da nav pieradusi pie tik intensī vas degš anas. Kad likā s, ka izdegt vairs nav iespē jams, dega kā jas. Vispā r Maldivu salā s ļ oti labi jā nosmē rē jas no degš anas. Pē c visas dienas pavadī š anas salā , mē s devā mies atpakaļ uz Mā fuš i. Nā kamajā dienā ī paš nieks palī dzē ja atrisinā t problē mu ar lidostu, un mē s lidostā nokļ uvā m par 45 USD no personas 40 minū tē s. Š ī ir ļ oti lē ta cena salī dzinā jumā ar citiem pā rsē š anā s gadī jumiem, jo ​ ​ pilsē tas prā mji piektdienā s nekursē .

IMG_9547

IMG_9602


Š rilankā jau otro reizi nedē ļ as laikā , tas ir iespaidī gi. Izgā jā m no lidostas kā mā jā s. Savā di, pat izmantoju taksometru pakalpojumus tieš i blakus terminā lim, cena bija patieš ā m laba. Tad, protams, kā ds piezvanī ja š oferim pa tā lruni un mē ģ inā ja pieprasī t lielu summu lauzī tā angļ u valodā , bet tas neizdevā s))) Kidalovo pa tā lruni ir kaut kas jauns) Mē s apstā jā mies Negombo pa nakti. Vakarā kafejnī cā ē dā m daudz ielas pā rtikas, es ē du kaut kā du karū su ar zaļ iem kauliem. Turklā t kauli bija zaļ i pat pā rtraukumā , bet vietē jie š rilankieš i š ajā kafejnī cā ē da tik pā rliecinoš i, ka nonā cā m pie secinā juma, ka tā tam jā bū t.

Mū su otrā vizī te valstī nebija veltī ga. Kamē r gā jā m, pamanī ju, ka kaķ ē ns ir iekritis notekcaurulē un nevar atrast izeju. Kamē r iebā zu roku grā vī , baidī jos, ka kā ds briesmonis man to nokož . Noliekot kaķ ē nu uz zemes, citi kaķ ē ni uzreiz pieskrē ja pie viņ a. Kopumā brauciens izvē rtā s notikumiem bagā ts un neaizmirstams.

Ceļ ojuma informā cija

Ceļ ojuma datums: 24.11. 2013. –29.11. 2013.

Ilgums: 5 naktis (3 pilnas dienas uz eksotiskā m salā m)

Aviobiļ etes: Emirā ti, pirktas ar karti vietnē uz 2 mē neš iem

Viesnī cas: mē s tā s izmantojā m vietnē booking. com, mē s iesakā m viesnī cas. Male (Marble Hotel) + Maafushi (piknika viesnī ca)

Apdroš inā š ana: Alfa apdroš inā š ana

Ekskursijas: saskaņ ots ar viesnī cas ī paš nieku

Ceļ ojuma grū tī bas: 6/10 (virs vidē jā , sarež ģ ī ta organizā cija)

Apmeklē jamā s salas: Bijadū , Fihalhohi

IMG_9586< br />

Maldī vija< br />

Vairā k par Š rilanku š eit

Kā paš am noorganizē t ekskursiju uz Maldī vu salā m š eit

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (13) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums