3. diena. Piton Mauritius Trail un vispārējie iespaidi

06 Decembris 2021 Ceļošanas laiks: no 30 Novembris 2021 ieslēgts 03 Decembris 2021
Reputācija: +1400
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā ciet š eit >>>


Tū lī t no sā kuma jū s atrodaties uz takas, kuru sā nos un virsotnē ierā mē koki (vai ļ oti augsts un garš krū ms, piemē ram, bambuss). Gandrī z lī dz kalnam jū s ejat caur š o "tuneli". Uzskates lī dzeklis par tē mu "Necaurejami dž ungļ i". Gandrī z visur ir gandrī z neiespē jami spert soli uz sā niem. Taka iet pa traversu (grē du), daž viet redzi, ka klajums ir burtiski piecus metrus no tevis, bet nekas nav redzams dē ļ veģ etā cijas. Zem kā jā m ir ļ oti sarež ģ ī ts reljefs – koku saknes un akmeņ i. Mā ls, lietū bū s purvs, papildus grū tī bas. Bet man ar š o paveicā s - bija sauss. Manas kurpes bija š im brī dim atbilstoš as ​ ​ - kedas ar kalna nogā zi, tā pē c nekā du problē mu nebija, bet soļ oju ļ oti uzmanī gi. Pats pē dē jais posms (200 m) ir kā piens uz gala punktu, kalna virsotni, kas ir pietiekami stā vs, lai palī gā varē tu ielikt virves. Piecē los bez problē mā m un pat ar litru ū dens pudeli (25 un vairā k - bez izdevumiem dienā ) rokā , bet “pensionā rē m grū tniecē m” ļ oti iesaku doties uz š ejieni.

Little Black River Peak (828 m) virsotne ir lī dzens laukums 10 metru diametrā , tur ir soliņ š . Skati ir fantastiski visos virzienos! Gandrī z visa sala ir pilnī bā redzama. Virsotnē pavadī ju pusotru stundu, no kurā m 40 minū tes bija pilnī gi vienatnē . Brī niš ķ ī ga meditā cija. Pē c tam ceļ š atpakaļ – pa to paš u ceļ u.

Kopē jais marš ruta garums 6.8 km, augstuma starpī ba 257 m. Alltrails brauciena laiks dod 3 stundas, taksists 4 stundas, man izdevā s 6.5 stundā s)))). Man bija uzdevums visu dienu pavadī t ā rā , un es to veiksmī gi izpildī ju)))).

Kā es vispā r nokļ uvu š eit? Pirmajā dienā pludmalē nedaudz apdegu (nebija sauļ oš anā s). Tā pē c man bija bail iet uz pludmali. Jā un pirmajā dienā jau no sirds piedzē ros. Turklā t trases "Aleksandrijas ū denskritumi" pirmā treš daļ a mani aizrā va. Googlē pameklē ju Trecking Mauritius, atradu Alltrails tematisko aplikā ciju (iesaku pā rgā jienu marš rutu meklē š anai), izvē lē jos no topiem sev piemē rotu ilgumu (ne pā rā k garu, jo no rī ta bija darī š ana) un ne pā rā k ī su.

Lai aizrautī gi novē rtē tu, marš rutā nav pietiekami daudz ainavu. Vienkā rš i labi.

Fotogrā fija ceļ ā uz kalnu (no kalna):

Fotoattē ls no kalna virsotnes:

Taksometrs turp un atpakaļ.3000, taksists, tā pat kā pirmajā dienā . Atlaide "draugam" 500 no 3500 (pē c viņ a teiktā ) +23.5794 6662. Labā ks auto par Yash, ar kondicionieri. Bet cena ir vairā k IMHO.

Saskaņ ā ar rezultā tiem, ja nolemjat veltī t dienu Maurī cijas dabai, iesaku Aleksandrijas ū denskritumu ar obligā tu trases pā reju un Chamarel Waterfall & Chamarel Colored Earth. Ganga Talao — Grand Bassin — pē c izvē les, ja atļ auj laiks un pū les.

Pirms sā ku Maurī cijas izpē ti, bija š aubas, vai tā nebū s ļ oti lī dzī ga Martinikai un Gvadelupai (sala, vulkā ns, lietusmež s), ko es jau labi zinā ju. Bailes nebija pamatotas, par laimi - Maurī cija ir diezgan unikā la un oriģ inā la vieta.


Pē c dzī vu radī bu domā m. Putni tieš ā m ir ļ oti skaisti un daudzveidī gi, bet uzgā ju tikai atseviš ķ os daudzumos. Pē rtiķ us redzē ju trī s reizes (kopā.4 ī patņ i), skaisti, kopti. Divas reizes redzē ju lidojam lielus sikspā rņ us (man š ķ iet, ka lido lapsas).

Covid neprā ts.

Viesnī cā taksometri valkā maskas. Tū risma objektos, lai gan tie visi atradā s ā rā , 90% valkā maskas. Es izvē lē jos 10% pusi. Pat pludmalē ļ oti maz cilvē ku valkā maskas, bet ne ū denī .

Reģ istrē joties viesnī cā – ā trā Covid tests, ko veicis Belbojs tieš i numurā reģ istrē š anā s brī dī . Dienu pirms izbraukš anas - Covid tests jau atrodas medicī nas depozī tā . Bet varbū t tas neattiecas uz tū ristiem.

Es biju Maurī cijas teritoriā lajos ū deņ os darba dē ļ . No marta beigā m lī dz decembra beigā m. Covid trakums neļ ā va man atstā t laivu uzturē š anā s laikā , bet kopā ar aviobiļ eš u trū kumu deva man 3 pilnas (gandrī z) dienas tū rismam.

Vietē jā s naudas maiņ as kurss pret dolā ru — oficiā lais. 43 (bez komisijas maksas nekur nevar mainī t), viesnī ca 39 (ņ emot vē rā komisiju, uz rokas). Pirmo reizi mainī ju bankomā tā - pē c iespaidiem komisija nav mazā ka par viesnī cu. Spriež ot pē c atsauksmē m, uz Maurī ciju nonā k tikai vietē jā nauda. Tā pē c es pat nemē ģ inā ju maksā t dolā ros.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Тот самый окончательный подъём на гору с помощью верёвки.
Тот самый окончательный подъём на гору с помощью верёвки. Правда на этом фото - уже спуск.
Радуга в долине - просто ради этого фото стоящий маршрут!
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums