Maltas klaidoņi. Pa Valletas dzeltenajām ielām

26 Jūnijs 2020 Ceļošanas laiks: no 22 Februāris 2020 ieslēgts 25 Februāris 2020
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kā pē c un kā pē c Vorobeič ikovi nokļ uva Maltā un kā viņ i tur dzī voja, var uzzinā t pā rskata ziņ ojumā "Maltieš u nedē ļ as nogale. Par dzī vi un transportu (bez vē stures un apskates objektiem)". Tagad rokas tikuš as lī dz puņ ķ iem un siekalā mpā rskatam par redzē to, bet, vienalga, bez vē sturiskā m atkā pē m. Kopumā ko es redzu, par to es dziedu, kur biju, ko redzē ju. . .

Mē s esam vidusmē ra tū risti. Mū su takas daudz neatš ķ iras no standarta marš rutiem tū kstoš iem tā du pasaules apskates vietu kā mē s. Š eit ir vē l viens, es nezinu, cik tū kstoš daļ as skats uz dzeltenbrū nu salu zili zilā jū rā  — vietnē Malta.

Mē s no rī ta lidojā m uz Maltu. Brī numu sala mū s sagaidī ja ar spož u februā ra sauli.

Tritona strū klaka


Vispirms mē s devā mies no lidostas uz š tata galvaspilsē tu — Valeta. Kopumā visas takas uz salas pamatā vijas cauri. Un tā , kaut kur jā sā k – tā tad sā ksim ar valsts galveno pilsē tu. Lai gan, protams, piemē ram, lielo lielpilsē tu zonu iedzī votā jiem man ir grū ti apzinā ties, ka Malta nav viena pilsē ta, bet daudzas daž ā das pilsē tas un ciemati, kas ir ļ oti atš ķ irī gi un atš ķ iras viens no otra, lai gan mū su izpratnē ir ļ oti niecī gi. Biež i vien viņ iem nav nekā du izteiktu robež u savā starpā .

Skati no Maltas senā s galvaspilsē tas Mdinas mū riem

Man ļ oti patī k š ī s pirmā s aizraujoš ā s nolaiš anā s minū tes, tā sakot, uz jaunu zemi jums. Pilnī gi neiepazī ts, bet jau nedaudz papē tī ts ar viszinoš ā interneta palī dzī bu. Bet neatkarī gi no tā , cik daudz jū s lasā t un skatā ties attē lus, viss, ko redzat dzī vē , kļ ū st un paliek pirmo reizi redzē ts nā kotnē .

Kas ir š ie spilgtie punkti?

Svē tā Publija baznī ca

Apkā rt burvī gi bē rni. . . Milzī gas krā sainas figū ras. . . Ak, jā , Maltā ir karnevā ls!

Jā , jā , esam tikuš i lī dz karnevā la nedē ļ ai, ja ir ziņ kā rī gs, bildes var apskatī t izlasē "Ak, karnevā ls - karnevā ls vai Masļ eņ ica maltieš u valodā ".

Valletas ielas mū s uzreiz aprija un apbū ra.

Pilsē ta ir mikroskopiska, celta pē c skaidra paralē li perpendikulā ra plā na. Tač u aiz katra krustojuma paveras jauna perspektī va.

Katrā ielā noteikti atradī sies kā da baznī ca, un to var atpazī t tikai pē c kupola vai zvanu torņ a. Ē ka, kā likums, atrodas kopē jā rindā , lī nijā ar citā m mā jā m. Bet par to un vispā r par baznī cas greznī bu es runā ju piezī mē "Maltieš u rpg . Pasakaina greznī ba aiz pieticī gā m sienā m”.

Lielā kā daļ a tū ristu, tostarp mē s, pusdienlaikā cenš as nofotografē ties Upper Barrakka Gardens

.

Nu, es nezinu, es nezinu. . . Mē s personī gi nebijā m pā rsteigti. Pirmkā rt, bija pā rā k daudz cilvē ku, kas vē lē jā s redzē t š o notikumu.

Man bija jā skatā s darbī ba caur pū ļ a priesteriem, sekojot gudrā ku bē rnu piemē ram.

Otrkā rt, pats process nenotika. Kaut kā viss ir nesinhroni, ar aizķ erš anos, un tad klusi pū kas - un viss.


Varbū t es jau rī kojos. . . Tiek pielā dē ti divi lielgabali, no viena atskan š ā viens. Vē lā k izlasī ju, ka otrā bija paredzē ta apdroš inā š anai, pē kš ņ i pirmā nedarbojā s. Neapš aubā mi, š ī darbī ba ir nepiecieš ama mū ra pilsē tai, kas ir Valleta. Viss š is rituā ls tika atdzī vinā ts, pateicoties entuziastiem, salī dzinoš i nesen, 2000. gadu sā kumā . Es lasī ju, ka noteiktos datumos tiek izš auts no visiem baterijas lielgabaliem, iespē jams, tas ir iespaidī gi.

Pē rkot biļ eti par 3 eiro, visa procesa laikā var apskatī t lielgabalu ekspozī ciju un atrasties pie baterijas, tad ļ aus sajust, tā teikt, lielgabalu š auš anu.

Bet mē s iesim tā lā k. Un kā ds skats, kā ds skats!

Mē s nekad nenokļ uvā m Lielā lī č a otrā pusē tā sauktajā s trī s pilsē tā s. Kā di ir mū su gadi, acī mredzot ne pē dē jā reize Maltā : ))

Bet ostā , kur pietauvojas kruī za laineri (un tiklī dz viņ iem tas izdodas), viņ i paskatī jā s. Un tas notika pavisam nejauš i. Pastaigā jā mies parkā pie autoostas, gaidot ī stā autobusa atieš anu.

Starp zariem parā dī jā s kaut kas grandiozs:

Tas ir, es aizmirsu par autobusu. Protams, mums steidzami jā dodas uz turieni.

Mē s nekad neesam redzē juš i š ā dus "monstrus" tuvplā nā . Tā pat kā š is, lai bū tu ļ oti tuvu.

Ak, š ī "GRANDIOSA" ir laba!

Mans vī rs uzreiz nokļ uva internetā (par laimi, ar piekļ uves punktiem Maltā nav problē mu), lai izpē tī tu lainera parametrus un ī paš ī bas. Tas izrā dī jā s ideā ls super-duper jaunums, laists klajā tikai 2019.  gada rudenī . Un nav ko teikt par visdaž ā dā kajiem gadž etiem ē rtai laika pavadī š anai okeā na atklā tajā s vietā s : ).

Bet iesim tā lā k gar Valletu. Viņ a daž reiz ir nedaudz nevī ž ī ga:

Un, kā tas notiek, uzlabots:

Senā brutā lā :

Un mū sdienī gā veidā , vienkā rš i un eleganti:

Krā sots ar arā bu balkoniem:

Un vienlaikus angļ u telefona bū diņ as ar dzeltenu kaļ ķ akmeni, kas retuš ē ts:

Tik mazs un bezgalī gs:

Ak, un tā das veselas kā pnes : ))

Pasakains un noslē pumains:

Un pilnī gi saprotams mū sdienu cilvē kam:

Svē ta vieta nekad nav tukš a

Tā mū su priekš ā parā dī jā s Valleta — visu laiku un tautu sprā dzienbī stams maisī jums. It kā kā ds nolemtu izjokot un sajaukt rotaļ lietu komponentus no daž ā dā m laika kastē m.

Turpinā jums : )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Фонтан Тритон
Виды со стен древней столица Мальты - Мдины
Церковь Святого Публия
Свято место пусто не бывает
Левая будка явно не по назначению используется :)
Array
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums