Ak, karnevāls-karnevāls vai Masļeņica maltiešu valodā

17 Marta 2020 Ceļošanas laiks: no 22 Februāris 2020 ieslēgts 25 Februāris 2020
Reputācija: +4850.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pē rkot biļ etes uz Maltu, mē s pat neiedomā jā mies, ka Maltā ir karnevā ls. Kopumā mē s maz zinā jā m par Maltu)). Vairā k par to, kā š is stā sts izvē rtā s kopumā un par Maltas izbraukuma organizatoriskiem un sadzī viskiem jautā jumiem, var lasī t siž etā _blank">"Maltieš u nedē ļ as nogale. Par dzī vi un transportu (bez vē stures un apskates objektiem)”.

Ceļ ojums bija paredzē ts februā ra brī vdienā s, viss bija plā nots augustā -septembrī . Un tikai lī dz decembra beigā m pa tū risma portā liem izskanē ja informā cija, ka no 21. februā ra lī dz 25. februā rim Maltā notiks tradicionā lais karnevā ls. Ak! Bet mē s nezinā jā m.

Sā kumā pat bijā m nedaudz nobijuš ies, saka, cilvē ki, tū risti, ķ ī nieš i, pā rcenoti. . . Bet praksē likā s, ka izdevā s labi: likā s, ka nav pieņ emts paaugstinā t cenas pasā kumiem ( piemē ram, mū su). Tū risti bija, bet vairā k vietē jo. Ķ ī nieš u acī mredzamu iemeslu dē ļ tur vairs nebija.


Karnevā lu tradī cijas aizsā kā s pirmskristietī bas laikos. Pamazā m viss pā rtapa par trakiem un nesavaldī giem svē tkiem pirms gavē ņ a sā kuma. Eh, staigā , tā staigā ! Tiek pieņ emts, ka vā rdam "karnevā ls" ir itā ļ u saknes un tas nozī mē "ardievu no gaļ as". Jā , jā , š ī ir tā pati mū su paš u Masļ eņ ica, kuru austrumslā vi mantojuš i no pagā niem. Katrai valstij ir savas tradī cijas un karnevā la rituā li. Bet pamats ir viens: bū t savā dā kam, biež i vien pretē jam paš am sev. Var teikt, pamē ģ ini uz kā da cita ā das. Kā dam kļ ū t par bagā tnieku, kā dam par spož u pavedinā tā ju, kā ds pā rtop par pā rdroš u palaidni, lai gan dzī vē viņ š ir kluss. Maskas un kostī mi paslē ps ī stā s sejas. . . Nereti kā da cita aizsegā tika veiktas arī noziedzī gas darbī bas. Un skarbajos viduslaikos karnevā la laikā pretē jo dzimumu attiecī bā s tika pieļ autas visā das daž ā das brī vī bas un “neglī tums”. Ne jau tā , ka pieļ ā va, drī zā k tika izmantots nesodā mī bas brī dis ar pierā dī jumu trū kumu : )).

Labi, lai tā bū tu, es apkaunos visu pasauli ar savu "pā rsē ju" " vads mobilajam telefonam, nevarē ja lepoties ar to, kā du kungu viņ a paķ ē ra sev

Mū sdienu pasaulē karnevā ls, protams, vairs nav viduslaiku "neglī tums". Š ī ir krā saina, biež i vien labi rež isē ta izrā de. Maltas karnevā ls nav tik liela mē roga un reklamē ts pasā kums kā Venē cijas vai Brazī lijas karnevā ls. Tas ir diezgan nepretenciozs, tā ds mā jī gs, laipns un, kā likā s, vietē jo neprā tī gi iemī ļ ots, patiesī bā kā visi valsts svē tki visā s pasaules valstī s.

Maltas ceļ ojumu portā lā mē s atradā m karnevā la nedē ļ as pasā kumu grafiku. vispā rē jā pā rstā vniecī ba. Tur, starp citu, var uzzinā t par daž ā diem citiem Maltas pasā kumiem gadu uz priekš u.

Piecas dienas maltieš i dzī voja pē c viena un tā paš a scenā rija: bē rnu karnevā ls no rī ta. . .

. . . pē cpusdienā vispā rē ja jautrī ba un platformu parā de. . .

Viņ a arī kustā s : )

. . . beidzot ar maksas pasā kumiem Svē tā Jura laukumā . Un vakarā kā ds kaut kur atnesī s)

Jau no paš a rī ta uz Valletu plū da visā di mazie prinč i un princeses:

Č etru Maltā pavadī to dienu laikā mē s neredzē jā m nevienu izģ ē rbtu bē rnu. Uz kigurumi visbiež ā k devā s vecā ki puiš i:

Kas to nezina, tie ir tik moderni kombinezoni mū sdienu pusaudž iem daž ā du multfilmu varoņ u formā . Manā m atvasē m arī tā das ir, bet tiek izmantotas tikai un vienī gi mā jas patē riņ am, lai gan jā patur prā tā , varbū t kā dam karnevā lam derē s))

Un mū su ieraš anā s dienā - sestdien - mē s nonā cā m organizē tā bē rnu parā dē . Acī mredzot š ā di mē s 1. maijā sū tī jā m delegā cijas no skolā m : )). Tikai š eit ir skaistā k.


Š ā ds novē rojums: maltieš i un maltieš i lielā koties meitenes ir apaļ ī gas, tā das mī ļ as maziņ as. Un, kad kostī mu dā mu vidū pē kš ņ i sastapā s slaida meitene, uzreiz radā s doma, viņ i saka, nē , š ī ir importa kopija : ). Nekā dā gadī jumā nevē los nevienu aizvainot, pats jau sen neesmu iekļ auts tievo cilvē ku kategorijā . Tieš i otrā di, tas esmu es, lai pievē rstu, tā sakot, uzmanī bu sievietes pilnajam skaistumam : ).

Es nezinu, vai vietē jie izklaidē jā s katru dienu vai kaut kā pē c kā rtas, vai katru otro dienu. . .

Bet mums jau ceturtajā dienā bija apnicis karnevā ls, lai gan mē s steigā pakavē jā mies starp apskates vietu apmeklē jumiem.

Karnevā ls ir skaists, bet arī grū ts. Daž kā rt, kamē r neviens neskatā s, dalī bnieku sejā s iesū cas nogurums.

Bet ir vē rts atzī mē t kameru - atkal starojoš s smaids aizē no visu apkā rtē jo. Darbs. . .

Vairā k fotoattē lu manā albumā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Ладно, так и быть, опозорюсь на весь мир своим
Она еще и шевелится :)
Платформы изображают каких-то известных героев, но мы из не знаем :). Но этого товарища не узнать сложно
Подготовка к выхзоду
Array
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums