Malta no nesteidzīgas vecmāmiņas

01 Februāris 2020 Ceļošanas laiks: no 21 Janvāri 2020 ieslēgts 27 Janvāri 2020
Reputācija: +838.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es jau ilgu laiku skatos uz Maltu — vē sturiski bruņ inieki, Maltas orderis, cietoksnis, kas nav nodots osmaņ iem, uzņ emtas daž as ainas no filmā m, kuras esmu noskatī jies ("Troja", "Gladiators", " Game of Thrones")...Es nolē mu paņ emt nedē ļ u atvaļ inā jumu ziemā un doties uz turieni, kur vasarā bū s grū ti. Malta. . .


  • Biļ etes uz salu paņ ē mu no MaltaAirline no Maskavas, agrs (4.30) tieš ais lidojums izrā dī jā s ap 80 eiro. Viņ a ī rē ja dzī vokli Floriā nā , pā ris soļ u attā lumā no paš as Valletas (un daž os avotos tas ir atrodams kā Valleta). Piecas dienas noteica braucienu uz biļ etes ar rokas bagā ž u. Maltas zemā s izmaksas neatš ķ ī rā s, ceļ i atpū tā s. Viņ i lidoja mierī gi. Lidosta ir vidē ja izmē ra (tagad visu salī dzinu ar Š ipholu). Atpakaļ - Turkishi (ar pā rsē š anos jaunajā Stambulas lidostā ). Jaunbū ve man patika vairā k (salī dzinot ar veco) - lidosta ir grandiozā ka, daudz sē dvietu daž ā dā s halles zonā s, stabi ar uzlā di ar krē sliem gaidī š anai. Viņ i baroja un dzirdinā ja, aizslietņ i krē slu atzveltnē s.
  • Kamē r bija laiks, es staigā ju pa lidostu, apskatī jos izlidoš anas zonu. Pā ri ceļ am no ieejas - kolonnas ar autobusu zī mē m. Grū ti pā rslē gties uz kreisā s puses satiksmi. Ieeja pa priekš ē jā m durvī m, biļ ete no š ofera (ziemā.1, 5 eiro). Uz X4 nokļ uvu autoostā - pie Triton strū klakas. Rī ts, un mana reģ istrā cija ir tikai no 15:00. Nolē mu pastaigā ties un paskatī ties.
  • Sā kotnē ji vē lē jos apmesties netā lu no paš a Valletas cietokš ņ a (bet š eit tas ir dā rgi). Netā lu - Floriana, cenas nedaudz zemā kas. Es nemaz nedomā ju par modernajā m Sliemas un St. Julians versijā m, š oreiz nevē lē jos bū t pā rā k saistī ts ar transportu. Iepriekš lasī ju, ka Maltas pilsē tu robež as ir izplū duš as un tiek uzskatī tas vienkā rš i par vienas lielas pilsē tas apgabaliem. Tā nu izvē lē jos ielu, kas ir paralē la St Anna ielai (centrā lā Floriā nā ) un nenož ē loju - vē sturiskais centrs, netā lu no Valletas un autoostas. Gribē ju redzē t vē sturi – un sanā ca: grā vji, cietokš ņ a sienas, tilti, Maltas balkoni. . . Apstā dī jumu nepietiek. Nobraucieni, kā pumi, stā vas un š auras ieliņ as atgā dinā ja itā ļ u Sjē nu. Dievs svē tī vietē jos pensionā rus, kuri ar nū ju lē nā m kā pj š ajā stā vumā ))
  • Š ajā s dienā s laikapstā kļ i praktiski nelutinā ja — lietus nebija. Bet pirmā s 4 dienas bija diezgan forš as, jaku nenovilku. Beidzot bija +19*С. Vienī gi valsts viesi valkā ja vieglu apģ ē rbu ar ī sā m piedurknē m, savukā rt vietē jie bija ē rti jakā s ar kapuci un brū cē tā m š allē m))

  • Tā kā , diemž ē l, es joprojā m esmu nesteidzī ga vecmā miņ a, man bija jā paņ em biļ ete uz 2 stā vu tū ristu HopOnHoppOff divā m dienā m, lai apceļ otu visu salu. Nianses - ir divi uzņ ē mumi City-sightseeing un Malta-sightseeing, cenas un marš ruti nedaudz atš ķ iras. Diemž ē l š o marš rutu pieturvietas atraš ana izrā dī jā s problemā tiska - nav nekā du norā ž u, vietē jie autobusus redzē ja, bet nezina, kas un kur. Briesmī gi. Nav informā cijas stendu. Varbū t š ī problē ma ir saistī ta ar Valletu, un Sliemā viss ir civilizē ts. Nezinu. Tā pē c stā viet ar muguru pret Tritona strū klaku un dodieties tieš i uz Neatkarī bas statuju, no kuras sā kas parks. Krustojumā nekavē joties apstā jieties kreisajā pusē . Pienā ca Maltas apskates autobuss, tā pē c es negaidī ju jaunu iespē ju. Biļ ete diviem ir 35 eiro, ieskaitot atlaidi no vecā s Sightseeing biļ etes (uzrā da no Budapeš tas) un bezmaksas kruī zu pa Maltas salā m. Nav slikti.
  • Pā rē jā s dienas es daudz staigā ju pa Valletu un Floriā nu. Es fotografē ju ar acī m un ne tikai). Krieviski runā ja reti. Draudzī gi un kontakti cilvē ki.

    Kopē jais iespaids par Maltu: sala ir sala.

    Cenas ir vidē jā s un augstā kas. Parka dā rzos karā jas mandarī ni, bet veikalos - 2.50-2.90 eiro.

    Floriā nā nav lielveikalu. Arī tirdzniecī bas centri. No rī tiem pie mū su mā jas piebrauca vietē jā zemnieka (vai tirgotā ja) maš ī na ar dā rzeņ iem, augļ iem un pienu. Florianā ir daudz mini veikalu ("zā le" 1-2 personā m).

    Kafejnī cā porcijas lielas (pat ļ oti lielas), pā rē jā s bija jā ņ em lī dzi (viņ i mierī gi iepako kastē ). Daudzi cilvē ki vienkā rš i sē ž pie kafijas tases. Kafija ir garš ī ga (vienkā rš i garš ī ga).

    Maltas vī ns (Chardonnay) ir ļ oti labs. Kinnie - kā tradicionā ls dzē riens man nederē ja, tipiska modificē ta kola. Man labā k patika cannoli kū ka ar rikotu, kad tā s mazliet apgulē jā s un palika ļ enganas. Salā ti ar tunci garš ī gi, viena porcija paredzē ta 2.5 cilvē kiem. Jū ras veltes - vienkā rš i burvī gas (atcerē jos - nopū tos)). Ir daudz saldumu, ir izvē le. Maltā jums nebū s jā paliek izsalcis, un š eit jums bū s jā atvadā s no diē tas, lai gan gandrī z viss ir importē ts. Garda melone, Izraē las karaliskā s dateles (nevarē ju pretoties un paņ ē mu lī dzi). Ir itā ļ u sieri un spā ņ u jamon (nostalģ ija))).

    Suvenī ri — kā vienmē r pilni. Es pievē rsu uzmanī bu stiklam. Viņ i saka, ka Maltas stikls nav sliktā ks par Murano stiklu. Varbū t viņ a paņ ē ma arī kā du figū riņ u.

    Es pamanī ju atseviš ķ u atkritumu savā kš anu un atkritumu izveš anu no rī ta uz lieveni/ieeju. Un no rī ta tu ej pa š aurajā m ieliņ ā m un kā p pā ri š ī m pelē kmelnajā m somā m. Nevarē tu teikt, ka uz ielā m visur valda tī rī ba, bet tī ra.


    Man patika, ka labā kajā s vietā s ir daudz konsultantu - piemē ram, centrā lajā autoostā (Valletā ) un autoostā pie prā mjiem Sliemā , papildus informā cijas dienesta bū diņ ai ir cilvē ki kombinezonos ar planš etdatoriem un palī dzē t visiem, kam kaut kur jā dodas. Jā , un vienreizē ja lē ta biļ ete - 1.5 eiro (ziemas periodam) uz divā m stundā m (ne tikai autobusiem, bet arī prā mim). Daudzas biļ eš u iespē jas – dienas, nedē ļ as utt.

    Es nenoteikš u vairā ku lappuš u ziņ ojumus — es vienmē r domā ju, ka labā k ir redzē t paš am, nevis vienkā rš i lasī t. Jū s varat doties uz Maltu. Es nenož ē loju, ka aizbraucu. Bet atkal, tas ir maz ticams. Es definē ju jaunas pilsē tas/valstis, pamatojoties uz to, vai es vē lē tos š eit palikt vai nē . Malta netika iekļ auta pirmajā grupā .

    Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
    Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
    Валлетта. Вместо рва - разбит минипарк. Хорошо, что время осад закончилось.
    Валлетта. Обратите внимание на толщину стены с наклоном вправо.
    Флориана
    Флориана
    Улица Св.Анны, Флориана
    Пандора у каждого своя
    Флориана, ворота Порте Де Бомбес (Porte Des Bombes)
    Мальтийские балконы (хотя, было бы странно, если бы в таком южном городе не было балконов вообще)
    Attard
    Mosta
    Mdina (старая столица Мальты). Вспоминается ворота в город тишины Вестероса (Игра престолов).
    La Valletta
    Фонтан Тритон (18.00)
    Марсашлок
    время отправления автобусов в сторону аэропорта (Х4) на центральной автостанции
    остановки автобусов в сторону аэропорта (Х4) на центральной автостанции
    Со-кафедральный Собор Святого Иоанна (собор Св.Иоанна Крестителя). Есть работа Караваджо