Vai ir vērts doties uz Maltu mācīties angļu valodu

29 Jūnijs 2010 Ceļošanas laiks: no 10 Jūlija 2009 ieslēgts 31 augusts 2009
Reputācija: +364
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es noteikti teikš u, ka tas ir tā vē rts. Un ne tikai par angļ u valodas apguvi, bet arī par daudzā m pozitī vā m emocijā m, kas noteikti bū s, ceļ ojot uz š o neparasto valsti. Malta ir neliela salu valsts Vidusjū rā . Tā atrodas gandrī z Eiropas un Ā frikas krustpunktā , tā pē c Maltā bū s interesanti sapludinā t arā bu un Eiropas kultū ras. Papildus angļ u valodai Maltā ir vē l viena oficiā lā valoda maltieš u valoda, kas ir arā bu, franč u un itā ļ u valodu sajaukums. Angļ u valodu runā gandrī z visi valstī , izņ emot autobusu vadī tā jus (bet es neesmu pā rliecinā ts, ka viņ i to vispā r prot). Tā tad nebū s problē mu restorā nā , kafejnī cā , interneta klubā , diskotē kā vai pludmalē , ja jums ir pienā cī gs angļ u valodas lī menis. Vē los pieminē t Maltas autobusus. Autobusi, izņ emot taksometrus, ir vienī gais transporta veids Maltā . Viņ i staigā diezgan reti.

Labais autobuss var gaidī t no 40 minū tē m lī dz 2 stundā m.


Tač u arī tad tajā var neiekā pt, jo vadī tā js var vienkā rš i neapstā ties. Arī Maltas š oferiem patī k katrā pieturā uz autobusu palaist vairā kus cilvē kus. Tas tiek darī ts, lai cilvē ki apsē stos nā kamajā pieturā . Tā pē c, ja pieturā ir 20 cilvē ki, jū su iespē jas iekļ ū t š ajā autobusā ir krasi samazinā tas. Tas viss ir atkarī gs no panā kumiem. Maksa tiek maksā ta tieš i pie ieejas autobusā . Tā pē c ej prom. Un saglabā jiet figū ru un ietaupiet naudu. Daž i vā rdi par mā cī š anos. Maltā ir daudz valodu skolu. Es mā cī jos Eiropas angļ u valodas centrā / ITIS. Varu ieteikt š o skolu. Skolotā ji ir augsti kvalificē ti. Nodarbī bas ir interesantas. Standarta kursā ir 20-30 angļ u valodas stundas nedē ļ ā . Interesenti var apmeklē t papildu nodarbī bas ar pasniedzē ju. Sadalī jums grupā s notiek pē c ieskaitē m, kas notiek pirmajā skolas dienā.

Š ajā skolā , salī dzinot ar citā m, NVS valstu pā rstā vju ir maz, tā pē c saziņ u krievu valodā var samazinā t lī dz nullei. Skola ir populā ra starp Itā lijas, Francijas, Grieķ ijas, Bulgā rijas, Serbijas uc pilsoņ iem. Ir iespē ja nokā rtot TOEFL/IELTS, ko arī veiksmī gi izdarī ju. Studentu vecuma diapazons ir 16-25 gadi, bija arī gados vecā ki cilvē ki, kuri ieradā s ar bē rniem vai mazbē rniem un vē lē jā s arī uzlabot angļ u valodu. Skolā darbojas bezmaksas interneta klubs. Par apmā cī bu varu izdarī t š ā du secinā jumu. Uz Maltu var un vajag doties tad, kad valodas lī menis ir pietiekami augsts. Malta palī dzē s "sarunā ties" ar cilvē ku, kuram ir liels vā rdu krā jums, bet nav valodas prakses. Jo "gribi vai negribi" tu sā ksi runā t. Pat tā diem vienkā rš ā kajiem darī jumiem kā iepirkš anā s veikalā , pasū tī š ana restorā nā vai zvanī š ana uz mā jā m (ī paš i mobilā konta papildinā š ana) ir nepiecieš amas valodas zinā š anas.

Ekskursijas pa Maltu notiek tikai angļ u valodā , tā pē c atkal, ja vē laties kaut ko redzē t, jums ir jā zina valoda. Jū s pat varat maksā t par braucienu ar autobusu vai prā mi tikai ar angļ u valodas pamatzinā š anā m. Negaidi brī numu, ka 7-12 nedē ļ as Maltā ļ aus lieliski apgū t angļ u valodu, ja bū si tam pievē rsis maz uzmanī bas. Tā pē c iesaku doties tiem, kam jau ir pietiekama bā ze un skaidra vē lme apgū t angļ u valodu. Ja jums nav š ā das bā zes, tad angļ u valodas apguve bū s vienkā rš i lieliska atpū ta Vidusjū rā . Ja jū s dodaties uz ilgu laiku, jums apniks ē diens. 10 un vairā k nedē ļ as ē st picu un makaronus vienkā rš i nav iespē jams. Maltā ir labas svaigas jū ras veltes un suš i. Maltas virtuvē gandrī z nav zupu. Lai arī daž i centra restorā ni tos piedā vā , bet bū s jā pagaida, kamē r tie tiks pagatavoti. Vē l daž us vā rdus gribu teikt par ekskursiju.

Es domā ju, ka ceļ ojumam uz Gozo salā m Sicī lijā vajadzē tu bū t interesantam. Š ā das ekskursijas organizē skolas vai jebkura tū risma aģ entū ra salā . Skolā š ī s ekskursijas ir lē tā kas. Sicī liju noteikti ir vē rts apmeklē t. Itā lijas sala ir kaut kas neticams, kas aizrauj jū s no pirmā s minū tes un nekad nepamet. Un atkal Malta ir Š engenas dalī bvalsts, tā pē c, lai ceļ otu uz Itā liju, jums nav jā saņ em papildu vī za. Maltas salā bū s interesanti apmeklē t Papaya Village - jū rnieku Papaijas ciematu.

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums