Brīnišķīgi svētki samta sezonā

11 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 28 augusts 2017 ieslēgts 07 Septembris 2017
Reputācija: +11
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Villa Ponta Buljarica Resodence 4*, istaba Studio 02 no 28.08. lī dz 07.09.

1.  diena

Pirmo reizi es nolē mu uzrakstī t atsauksmi par pā rē jo, tā pē c es uzrakstī š u visu, kā tas ir. Acī mredzot vē lme pē c š ī manī parā dī jā s tā pē c, ka tagad esmu interesantā stā voklī , un, atš ķ irī bā no sava mī ļ otā vī ra, nevaru nomierinā ties ar garda vī na palī dzī bu par 1.85 eiro / 1 litra pudele. Starp citu, aromā ts ir ļ oti personisks, patī kams krekeris.

Sā ksim no sā kuma.

Mē s iegā dā jā mies ceļ ojumu no Join Up / Pilon International operatora uz Č ornogoriju (Tivatu) ar izbraukš anu no Kijevas uz 10 naktī m.

Vietē jais ceļ ojumu aģ ents mū s nekavē joties brī dinā ja, ka viņ i lidmaš ī nā nepiegā dā pā rtiku, tač u izrā dī jā s, ka tur pat neko nevar nopirkt — Bravo Avia aviokompā nijas, nu, ļ oti ekonomiski.


Protams, viņ i piedā vā ja tē ju un ū deni bez maksas, tā pē c jums vienkā rš i ir jā ņ em kaut kas lī dzi, it ī paš i, ja jū s, tā pat kā es, vē laties ē st negaidī ti un biež i : )

Viņ i mū s izlaida no lidmaš ī nas pē c 2 stundā m un lika gaidī t. . . ā rā ! Tiesa, bija kā das 10 minū tes, paldies Dievam, citā di jau bijā m sā kuš i degt, tad melnkalnes meitenes gaiš i zaļ ā s vestē s mū s virzī ja uz lidostu, kur atkal visi neiederē jā mies. Vē l pē c 15-20 minū tē m zem nojumes izgā jā m pasu kontroli un smaidī gs inspektors mū s ielaida valstī .

Vī rs uzreiz atzī mē ja, ka lidostas aprī kojums ir diezgan vecs, atš ķ irī bā no tā s paš as Ž uļ anas (Kijeva). Arī vecas maš ī nas. Izbraucot no lidostas, ļ oti cerē jā m dabū t ū deni un vismaz kaut ko ē damu. Bet, tā kā nauda bija tikai liels ū dens no automā ta, nebija iespē jams nopirkt, pā rdevē ji atteicā s mainī t naudu, un gide no Pilon International Anastasia jau veda mū su pē dē jos pasaž ierus uz transfē ru uz viesnī cu, mē s nolē mā m lai tā s nepalē ninā tu.

Pē c daž ā m minū tē m uzzinā jā m, ka brauciens ir apmē ram stundu, tā pē c mans vī rs, redzot, ka mums nav ū dens un man ar mazuli neklā jas ī paš i labi, devā s pie gides Anastasijas un pā rtrauca viņ as vienmuļ u. ceļ ojumu aģ entū ras sludinā jums par ekskursijā m. Piemē ram, vai ir iespē jams pā rtraukt pirkt ū deni, mana sieva ir stā voklī . Kas viņ a ir: un kas? Es ar smī nu kaut ko runā ju ar š oferi un viņ š teica nē , mē s neapstā simies, tikai Sveti Stefanā , lai izlaistu tū ristus pie villas.

Ļ aunie, es izž ū stu, sā ka gaidī t, jo kā da ir izeja. . .

Pē c 30-40 minū tē m, izbraucot visu Budvas Rivjē ru, beidzot nokļ uvā m Sveti Stefanā un kopā ar atpū tniekiem mans vī rs, varonis, izskrē ja turpat uz tirgu. Un tad Š oferis zvē r, uz ko Anastasija iekā pj maš ī nā un gatavojas doties. Es saku, ka esi normā la, mans vī rs ir klā t, gribi mani vest uz slimnī cu vai kā ? Š ajā laikā š oferim izdevā s nedaudz nobraukt, un š is pacients skrē ja atpakaļ pē c mana mī ļ ā kā glā bē ja.

Dā rgais atnesa ū deni un krekerus, bet Nastja par ekskursijā m vairs nerunā ja. Un paldies par to.


Izlī gums noritē ja ā tri, un viss villā bija kā attē los un atsauksmē s. No plusiem: viss jauns, glī ts, vairā ku veidu dvieļ i, jauks balkons - ir galds un 2 krē sli, virtuves iekā rta - plī ts ā tri uzsilst, neskatoties uz to, ka gaļ u, zivis un jū ras veltes nav atļ auts ē st. cept, uzsildī jā m desiņ as zem vā ka un uzvā rī jā m gardus itā ļ u makaronus no tirgus, pievienojā m tomā tu un sieru un voila, makaroni par 5 eiro diviem ir gatavi! Salī dzinā jumam, kafejnī cā š eit pamatē diens bez piedevas maksā s no 8 eiro, jū ras veltes vai zivis, vai gaļ a no 9.5-10 eiro vienai personai.

Skopojā mies tirgū pa ceļ u, kas te ir vienī gais, bet ar ļ oti pieņ emamā m cenā m, olas 1.6 eiro, piens 0.95, banā ni 1.4 par 1 kg. . .

Atgriezī simies pie skaitļ iem. Duš as kabī ne tieš ā m ir nepā rdomā ta un, lai cik cieš i aiztaisī tu durvis, ū dens tecē s. Tad ū deni un netī rumus nesī siet pa istabu č ī bā s, tā pē c iesakā m ņ emt lī dzi lupatu vai daudz č ī bu.

Wi-Fi ir ļ oti vā jš , maksimā lā tē rzē š ana bez fotoattē liem, tā pē c negaidiet, ka skatī sities filmas tieš saistē . Televī zija jums palī dzē s, lai gan š ķ iet, ka jū s to nenā cā t, vai ne? )

Vispirms istabā iegā jā m duš ā un pā rcē lā mies uz pludmali, kā arī paē dā m pusdienas. Piestā jā m pie Galija restorā na, kur sola pabarot ar gardā m jū ras veltē m un š im Melnkalnes reģ ionam raksturī gā m zivī m. Izvē lē jā mies sev rī sus, 300g par 1 eiro un 1kg mī diju baltajā mē rcē , proti, tā dā buljonā ar ķ iplokiem, bija garš ī gi, dā vanā atnesa arī grauzdē tas maizes groziņ u.

Turklā t pludmalē ir arī ā trā s uzkodas ar pankū kā m, hamburgeri un pica 1.5-3 eiro par porciju, kā arī vē l 2 kafejnī cas, nolē mā m to atstā t vē lā kam laikam.

Pludmale ir piepildī ta ar cilvē kiem, kuri atrodas sauļ oš anā s krē slos un zem saulessargiem, kuri vienkā rš i ir uz dvieļ iem, kopumā viss ir pē c jū su gaumes. Jū ra veldzē , bet tī ra un mē reni satraukta. Vakarā pacē lā s ļ oti silts stiprs vē jš , bet tik un tā bija patī kami sē dē t uz balkona pē c vakariņ ā m, kuras gatavojā m paš i.

Ciematā Buljarica ir maza, mierī ga, noteikti nav paredzē ta trokš ņ ainu ballī š u cienī tā jiem. Visu laiku pat nebija iespē jams uzklā t grimu, uzvilkt papē ž us. Tajā paš ā laikā mē s iesakā m dzī vot š eit. Maz cilvē ku un platā kā pludmales josla, tī rā kā jū ra, daudz rajonu, kur absolū ti nav ež u, kā arī zemā kas cenas nekā citos kū rortos - tas viss ir vairā k nekā pietiekami. Mums pietrū ka tikai maš ī nas, lai dotos uz civilizā ciju un ik pa laikam apskatī tos jaunas vietas.

2.  diena


Rī ts iesā kā s bē dī gi, vē jš nerimā s un likā s, ka saule neiznā ks, kas nozī mē , ka ū dens jū rā bū s vē l svaigā ks. Par laimi, vē lā k viss kļ uva labā k, un pat solī tais Gismeteo nelija.

Atgriež oties villā , mums istabā bija arī minimā ls trauku komplekts – š ķ ī vji, dakš iņ as, karotes, krū zes, glā zes, tajā skaitā pat kafijas automā ts un zupas katls ar kausu.

No rī ta apmeklē jot pludmali, mē s pā rbaudī jā m vietē jā s kafejnī cas, lai atrastu sarež ģ ī tus piedā vā jumus. Savoy restorā ns piedā vā ts par 6.5, cits par 5.5. Bet mē s tomē r nolē mā m zupu ar kotletē m vā rī t paš i, un kafejnī cā jau vakariņ ā s.

Atvaļ inā juma laiks paskrien ā tri, tā pē c pē c pusdienā m, kā plā nots, nolē mā m doties pastaigā uz Petrovacu, lai redzē tu, kas tur ir. Tū risma vadī tā ja mū s brī dinā ja, ka ceļ š stiepjas stā vus kalnup un prasī s apmē ram 1 stundu, nu, vismaz viņ ai. Bet tas mū s nebiedē ja, jo kartē ir tikai 1 km.

Svetlanai bija taisnī ba, mē s kā pā m ilgu laiku ar atpū tas pauzē m, apmē ram 20 minū tes uz augš u un tad vē l 15 uz leju. Bet tas bija tā vē rts. Pa ceļ am uzņ ē mā m lieliskas bildes un baudī jā m brī niš ķ ī gu skatu uz jū ru no liela augstuma. Vienī gais, kas sabojā ja pastaigu, bija slimī gais kā pums un mū su priekš gā jē ju aromā ti, kuri nevarē ja tikt galā ar savu urī npū sli. Un tā pa ceļ am satikā m cilvē kus, kas staigā ja no pludmales, ģ imeni ar paciņ ā m no Volya lielveikala (mums ir mazs tirgus Buljaricā ), un pat zemnieku skrieš anu.

Reiz Petrovakā mē s devā mies uz pludmali ar smiltī m un civilizā ciju. Jo tā lā k mē s virzī jā mies dziļ ā k Petrovacā , jo vairā k sapratā m, kā dā klusā Buljaricas ciematā esam apmetuš ies, salī dzinot ar š o ciemu, kurā ir daudz tū ristu un attī stī ta infrastruktū ra.

Pē c daž ā m minū tē m sā kā s villas un kafejnī cu un veikalu jū ra, viena virs otras, tad piestā tne ar jahtā m un restorā niem, kur mē s apstā jā mies, jo kā jas teica, ka pietiek.

Bija grū ti neapstā ties, jo papildus krā sainajā m vitrī nā m ar attē liem un ledusskapjiem un akvā rijiem ar svaigā m zivī m, vē ž veidī gajiem un jū ras veltē m, jū s vilinā s aromā ti un galdi tieš i krastmalā .


Mē s izvē lē jā mies Tramontina restorā nu, un mē s nekļ ū dī jā mies. Samaksā juš i 24 eiro (580 g) par zivju maisī jumu ar jū ras veltē m un melno risoto, tik tieš ā m paē dā m garš ī gi.

Vē los atzī mē t, ka Petrovacā , lai gan pludmales ir smilš ainas (š eit smiltis ir no tā diem maziem oļ iem), tā s ir ļ oti š auras. Tā pē c ir ļ oti grū ti atrast vietu bez kaimiņ iem, atš ķ irī bā no garā s un mierī gā s Buljaricas pludmales. Lai gan mums ir mazā kas iestā des, bet plaš ā kas, š eit tas patī k ikvienam.

Kafejnī cu, ā trā s ē dinā š anas, restorā nu cenā s Petrovac ir nedaudz dā rgā ks: piemē ram, picas gabals š eit jau ir 2 eiro, nevis 1.5, zivs 1 kg lī dz 45 eiro, mums ir lī dz 30 eiro.

Pa ceļ am uz taksometru aizbraucā m uz Volya lielveikalu, apskaudā m sortimentu, bet tad, samaksā juš i 5 eiro par taksi, nolē mā m, ka mums arī tirgū viss pietiek un noteikti nav vē rts iet uz veikalu vai speciā li dodos uz Petrovacu.

Bet krastmala un mols ļ oti smuki, tikai taciņ a no Buljaricas lejup noteikti nav priekš vā jajiem, kā jas vē l č um. . .

3. –4.  diena

Es nolē mu nerakstī t katru dienu tieš i, jo mē s ar vī ru atpū tā mies un vienkā rš i atpū tā mies pie jū ras, un vakarā mē s gatavojā m ē st mā jā s vai restorā nā .

Vairā k par pē dē jo. Tikš anā s laikā ar tū roperatoru mū s informē ja par Magazini restorā nu. Un š ajā gadī jumā tā nebija tikai reklā ma.

Es pasū tī ju grilē tu astoņ kā ji un mans vī rs cū kgaļ as fileju. Tas bija vienkā rš i neaizmirstami - nu ļ oti garš ī gi un porcijas drī zā k uz 2 vai vismaz piepildā s lī dz sā tai. Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka ē dienkartē ir norā dī ts gaļ as vai zivju svars, un paš ā ē dienā ir tikpat daudz piedevas - man bija no vī ra grilē ti dā rzeņ i un kartupeļ i.

No mī nusiem - vietas atraš anā s vieta, tieš i uz š osejas, brauc maš ī nas, bet par to aizmirstas, kad pie ģ itā ras skan š ika dzī vā mū zika. Tā pē c mē s iesakā m!

Otrā vieta: Plaza restorā ns pludmalē . Tur viss ir dā rgā ks, bet ar pilnmē nesi skats uz jū ru ir lielisks. Paņ ē ma banā nu splitu (3 eiro), garš ī gi, atkal porcija ļ oti liela. Tas ir paredzē ts diviem vai vakariņ u vietā .

5. –6.  diena


Vakarā informā cijas centrā vienojā mies par auto nomu un nā kamajā dienā devā mies ekskursijā s - uz slaveno lielā ko kanjonu Eiropā un augstā ko tiltu un Ostrogas klosteri un Skadara ezeru pa ceļ am.

Izpriecas cena ir 40 eiro dienā , jā sarunā vairā k dienas un cena bū s zemā ka. Petrovacā vai citur varē ja bū t par 5 eiro lē tā k, bet tur vē l ir jā nokļ ū st, un atceries ceļ u augš up kalnā .

Mē s neņ ē mā m depozī tu, mē s vienkā rš i pierakstī jā m datus, un Nissan Cabriolet kļ uva par mums uz dienu no pulksten 8 no rī ta. Ceļ ojums ir sā cies.

Ceļ š tajā virzienā bija grū ts, bet mē s kā kalnu apgabala iedzī votā ji nebaidī jā mies no kritumiem un kā pumiem – it ī paš i uz laba ceļ a.

Mē s apstā jā mies pie Skadara ezera, nofotografē jā mies un braucā m tā lā k. Uz vietas viņ i piedā vā ekskursiju ar laivu gandrī z 3 stundu garumā , tač u mums bija mē rķ is uz kanjoniem, tā pē c nekā dā gadī jumā .

Lejupceļ ā mē s piestā jā m, lai uzkostu Kolybā , gluž i kā mū su dzimtenē . Bureks ar spinā tiem un sieru, zivju zupa un kazas vē ders ar rī siem + dzē rieni maksā.16 eiro.

Nokā pt uz leju bija vieglā k nekā kā pt augš ā . Ir vē rts atzī mē t, ka visur Melnkalnē ir ā truma ierobež otā ji lī dz 80 km un vairumā.60 km. Tas kavē uz ceļ a. Maksimumu pā rsniegš ana ir atļ auta par 5 km, kā vē lā k uzzinā jā m no taksometra vadī tā ja.

Nā kamā pietura bija Durmitoras nacionā lais parks, ieeja 3 eiro dienā . Kā redzams no viesnī cā m un pacē lā ju pieejamī bas, š eit var slē pot ziemā . Bet vasarā visi dodas peldē ties uz Melno ezeru mež a vidū , kas sabiezē un cilvē ka rokas neskarts no lielā kā s daļ as Ziemassvē tku eglī š u.

Skats pie ezera atgā dina amerikā ņ u š ausmu filmas, kur mež a acī kaut kas izkā pj no ū dens, atrakcija tik jaunavī gi saglabā ta. Ī paš u š armu rada savvaļ as pī les, kuras nez kā pē c nebaidā s no tū ristiem, peldoties un pastaigā joties gar krastu, kā saimnieki, atgā dinot, ka mē s te esam viesi.

Š eit var peldē t ar kajaku, kā arī peldē t, vasarā ū dens nav ledains. Vienī gais, ka dibens baigā mā la mū lā , kā pjot, krī t cauri lī dz ceļ iem un dziļ ā k, tad jā peld.


Un tagad, pē c 230 km no Buljartsas, mē s sasniedzā m leģ endā ro Taras upes kanjonu, kura dziļ ums ir 1300 m, un Dž urdž evič a tiltu. Skats ir brī niš ķ ī gs, un fotogrā fijas ir vē l labā kas! Tie, kas vē lē jā s, varē ja arī braukt ar gumiju zipline pā ri upei no vienas vai otras puses, bet diemž ē l mana forma nebija ekstrē majiem sporta veidiem.

Tad nez kā pē c kļ uva 18:00, un mē s devā mies atpakaļ , š oreiz caur Cetinje un Budva, lai baudī tu brī niš ķ ī gos nakts skatus uz pilsē tā m pie jū ras. Patī kams pā rsteigums, ka ceļ š š ā dā veidā izrā dī jā s labā ks - platā ks un bez maksas tuneļ a aiz Podgoricas.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums