Palieciet Melnkalnē, īss ziņojums.

28 Jūlija 2018 Ceļošanas laiks: no 27 Jūnijs 2018 ieslēgts 11 Jūlija 2018
Reputācija: +35
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirms doš anā s atvaļ inā jumā viņ a lā pstī ja daudz atsperu. Gandrī z visur – ar auto, ar auto, ar auto nomu. Tā nu es biju neizpratnē par diviem, pirmo reizi, pusmež oņ iem.

Mē s atpū tā mies ar savu meitu-studenti, proti, ar studentu, gan pē c izskata, gan pasaules skatī juma, gan izteikumu un rī cī bas pareizī bas, lai gan nevarē tu teikt, ka jums ir 22 gadi...

Pirmo reizi Melnkalnē . 4 dienas Kotorā , pē c tam 10 dienas Herceg Novi. Jā saka gan, ka viņ i nav neobjektī vi pret jū ru, jo tas interesē ja no estē tikas un ā rstnieciskā gaisa viedokļ a (nu, mē s neesam peldē tā ji un ne pā rā k sauļ ojamies). Tā pē c par pludmalē m mums nevarē ja bū t negatī vu viedokļ u. . .

Kā da kolē ģ e man ieteica, ka komunikā cija š ajā vecumā ļ oti palī dzē s mammai un meitai satuvinā ties: jauneklī gais maksimā lisms ir rimis, izteikumi kļ uvuš i piesardzī gā ki, pieaugusi atklā tī ba. Tā tad - ar pieauguš u meitu bija ē rti ceļ ot. . .

Par Melnkalni.


Bijā m jū nija beigā s - jū lijā , manuprā t, gaisa komforts - tas arī viss. . . Nebija š ausminoš a karstuma, ekskursijā dabū jā m nelielu lietu. Visi mums teica - jū s braucat ā rpus sezonas, bet mums bija ē rti. . .

Gaiss! Tas ir kaut kas! Nē , ne ozons, ne jū ras smarž a. . . Gaiss ir piesā tinā ts ar saldiem, patī kamiem aromā tiem, ilgi prā toju, kā di, visticamā k, daudz ziedoš u koku un krū mu.

Man ļ oti patika tī rī ba un kā rtī ba. Atrasts "savvaļ as" pludmalē s atkritumi. Un, ja izsmē ķ i, tad dā mas. Lai nu kā , tī rī ba pludmalē s ir daudz augstā ka nekā Krievijā... Paš as ielas pilsē tā s ir tī ras, ceļ i arī . Atkal mē s varam bū t atbildī gi par jomā m, kurā s bijā m. Un š ī , es jums atgā dinu, ir Kotor un Herceg Novi.

Skatī jumi: š ī ir atseviš ķ a dziesma...Acs atpū š as un priecā jas. Mē s paš i izlē mā m š ā du braucienu ar autobusu: Serbija-Bosnija un Hercegovina-Melnkalne. Protams, sapņ ot nav kaitī gi, bet cilvē ks dzī vo cerī bā...

Ē diens. Ē d, nepā rē d. Garš ī gi, bagā tī gi, droš i.

Apmierinā ts ar ū deni no krā na tē jkannā . Mums, dzimtenē , 14 dienā s bija 2-3 kaļ ķ a kā rtas. Š eit - nekas tamlī dzī gs. Turklā t pā rtika jebkuram maciņ am. Ja vē lies ietaupī t: tirdziņ š , zupas par 2.5 eiro, kompleksie ē dieni. Gandrī z netaupī jā m. Cilvē ki. Sirsnī gs, draudzī gs. Mū s saprata pat no 10 vā rdiem 2-3, bet kopē jā nozī me bija skaidra. Tā pē c viņ i praktiski neizmantoja treš o valodu. Netā lu no mū su apartamentiem atradā s ģ imenes kafejnī ca-picē rija, saimnieks, kurš arī ir picu piegā dā tā js, gados vecs onkulis, runā ja lauzī tā krievu valodā . Pē c mū su pieprasī juma viņ š pagatavoja picu no mū su pasū tī tajā m sastā vdaļ ā m, un pē c tam ik pē c 10-15 minū tē m viņ us interesē ja (viņ š vai jaunais palī gs (vai nu meita, vai mazmeita)) - “Gardi”? Š ā da uzmanī ba izkrita no cieņ as pret tū ristus apkalpojoš o personā lu.

Plaš ā ka informā cija:

Ieradā s. Tiem, kas piedā vā ja transporta pakalpojumus, atbildē ja: "Tikai 10 eiro uz Kotoru. " Esam ieraduš ies. . .


Es vienmē r ļ oti rū pī gi pieiet pā rē jam, es rezervē ju pirms laika, uzdodu jautā jumus visiem un visam. . . Es rezervē ju dzī vokli Kotorā februā rī . Sā kotnē ji viens variants, meitai nepatika – otrs. Esot jau Kotorā , viņ i sasniedza sā kotnē jo rezervā ciju - viņ iem bija taisnī ba, ka viņ i atteicā s - ļ oti neē rta pieeja dzī vokļ iem pa slī doš iem akmeņ iem kalnā -lejup. . .

Man patika otrs variants: dzī vokļ a iekā rtojums (atseviš ķ a ieeja, atseviš ķ a virtuve-ē damistaba, atseviš ķ a guļ amistaba); lieliska vieta (mazā laukumā blakus Sv. Trifona baznī cai); pilna telpas piepildī š ana; dzī vespriecī ga, pozitī va saimniece (kura vairā k komunicē angliski). Labi tiem dzī vokļ iem, kas atrodas uz kā pnē m, kas ved uz Kotoras cietokš ņ a sienā m, tieš i virs zē na, vā cot naudu. Attiecī gi prē mija netika izmaksā ta ...

Katru stundu - zvani, izņ emot nakts laiku, bet, pateicoties labiem stikla pakeš u logiem, un prombū tnei istabā - tas nebija ī paš i kaitinoš i.

Mē s rezervē jā m Maxi Montenegro tū ri vietnē mē nesi pirms ceļ ojuma (10% atlaide). Neskatoties uz miglu, mitrumu, periodisku lietusgā zi, man ļ oti patika. Labi darī ti organizatori, precī zi, skaidri. Ž ē l, ka pietrū ka laika uz Cetinje, Negushi, Lovcen. Tā tad no 4 dienā m Kotorā viena devā s š ajā ekskursijā .

Kotorā un tā s apkā rtnē — staigā t — nepā rspī lē t. Biju ļ oti pā rsteigts, kā atsauksmē s atpū tnieki ņ urdē ja, ka Kotorā bija daudz 2 dienu. . . Plā nojam nā kamreiz apstā ties uz 6 dienā m.

1. jū lijā no autoostas devā mies nā kamajā reisā - Herceg Novi. Viss kā rtī bā – autoosta ir blakus vecpilsē tai. Brauciens 3.5 eiro ir santī ms, salī dzinot ar pā rsē š anos. . . Ē rts autobuss ar kondicionieri, ar tonē tiem logiem pā rbrauca vairā k kā.2 stundā s. Mē s braucā m bez pā rsē š anā s uz prā mi.

Dzī voklis tika rezervē ts uz 10 dienā m. Š eit bija studija, tas ir, mē s gan guļ am, gan ē dam istabā , atseviš ķ as istabas ē rtī bas. Arī sirsnī ga saimniece, bet runā tikai serbiski. Bet mē s joprojā m sazinā jā mies, cik labi varē jā m: gan ar pavadoni no vietnes, gan paš i: jū s varat saprast slā vu valodas))) Katru dienu viņ a atnesa kaudzi dvieļ u, atgā dinā ja viņ iem par ikdienas izmaiņ ā m (kur jū s varat to atrast ekonomiskā istabā ? ! )


No Herceg Novi mē s devā mies ekskursijā uz Trebinji (Bosnija un Hercegovina), izmantojot TrendTrevel. Man arī ļ oti patika. 14 dienas. No turienes atveda stipros garus, lē tā k.

Dienas kopsavilkums Herceg Novi:

Es ieš u sauļ oties pulksten 8.00, ir daudz vietu, no kurā m izvē lē ties, joprojā m ir miega-brokastu stadijā . Sauļ ojā mies uz dvieļ iem, kur metamies tur un apguļ amies. Lī dz 10.00-10.00. 30. Es atnā ku mā jā s, pabrokastoju. Meita ieiet biezumā , biezi nosmē rē jusies ar 50...

Pē c 2h atnā k - istabas vē sumā (nekad neslē dza kondicionieri), pateicoties pirmajam stā vam un akmens grī dai atpū š amies (Ar Wi-Fi), pusdienojam. Stundas 17:00-19.00 ejam pastaigā ties ....Mū su pastaigas izrā dī jā s kaut kā vienpusī gas - bū tī bā , krastmala...Sī kā k, iespē jams, nā kamreiz...

11. jū lijs — lika pā rskaitī t 35 eiro uz Tivatu.

Es domā ju, ka bū s detalizē tā ks stā sts gan par Kotoru, gan Herceg Novi. Lī dz š im esmu apguvis tikai š o opusu...

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Порт в Которе
Блюдо, сделанное в апартаментах
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums