Melnkalne: uz savu rudeni

19 Septembris 2013 Ceļošanas laiks: no 09 Septembris 2013 ieslēgts 16 Septembris 2013
Reputācija: +45
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es ī paš i nolē mu uzrakstī t atsauksmi par ceļ ojumu uz Melnkalni: ceļ otā ju piezī mes man personī gi palī dzē ja pareizi orientē ties un nesabojā t atvaļ inā jumu. Varbū t mans stā sts kā dam noderē s.

Pirms ceļ ojuma uz Melnkalni es pirms pā ris gadiem atpū tos Horvā tijā , braucu cauri Melnkalnei un valsts mani nepā rsteidza. Tuvā ka iepazī š anā s mainī ja viedokli par kū rortu.


Pirmkā rt, Melnkalne ir ē rta tiem, kas nevē las mocī ties ar vī zu un ir viegli izturē juš ies. Š ajā gadī jumā ir labi izmantot č arterreisu, bet lī dz rudenim lidojumu cenas pieaug: lidmaš ī nu ir mazā k. Es atpū tos rudenī , septembrī (no 9 lī dz 16). Samta sezona, bet kas attiecas uz mani, joprojā m ir karsts, saule cepina, bija +30 un 26 grā di jū rā . Ir daudz augļ u, bet, salī dzinot ar cenā m Ukrainā , tas ir dā rgā ks. Turklā t persiki, bumbieri un vī nogas pā rsvarā tiek ievesti no Turcijas, Spā nijas u. c. , kas nozī mē , ka tie nav ī paš i garš ī gi. Bet septembris ir vī ģ u (fig) sezona, š eit tā ir brī niš ķ ī ga gan garš as, gan cenas ziņ ā .

Galvenā problē ma ir transports un mā joklis. Atgriež oties Kijevā , ar interneta starpniecī bu vienojos par transfē ru: 25 eiro no Tivatas lidostas uz Beč ici. Protams, lasu stā stus par to, kā izsaukt taksi, bet atbraucot gribas ā tri tikt lī dz atpū tas vietai, it ī paš i, ja lidojums ir noguris. Lī dz ar to 5 eiro starpī ba (taksometrs maksā.20, ja zvani, nevis ņ em lidostā ) nav ī paš i svarī ga. Es neuzdroš inā jos meklē t sabiedrisko transportu, lai gan tas nebija tā lu: 30 minū tes no lidostas. Transportu labā k sarunā t iepriekš , vietē jie taksisti, kā mū sē jie, "krā pjas". Atgriezos taksī , un pirms tuvoš anā s lidostai uzzinā ju, ka no Beč ici lī dz Tivatai tarifa numurs 2 ir 1.5 eiro par kilometru, nevis 1 eiro, kā norā dī ts. Tā tad viss ceļ ojums man izmaksā ja gandrī z 40 eiro. kas ir gandrī z divas reizes lielā ka par atgrieš anā s cenu. Tā pē c no viesnī cas vai dzī vokļ a, kurā dzī vojat, vajadzē tu izsaukt taksi un nekavē joties norā dī t cenu.

Kas attiecas uz mā jokli. Uzreiz jā saka, ka braucu viena, esmu pieaugusi un patstā vī ga meitene, daudz ceļ oju, bet mana pieredze š eit der tā diem kā es. Pā ri ar bē rniem un koferi, pē c mana stā sta labā k nevadieties. Mans draugs, kurš daudzkā rt bijis Melnkalnē , ieteica ī rē t naktsmā jas tieš i uz vietas, iepriekš nerezervē jot. Protams, pastā v riski, bet ir arī ieguvumi. Un runa nav par cenu, cena ir gandrī z tā da pati kā rezervē š anas vietnē s. Cita lieta, ka uz vietas skaties, kas tev personī gi der. Becici ir kalnains apgabals, un daudziem dzī vokļ iem jums ir jā kā pj kalnā , 1 kilometrs vai pat vairā k. Karstumā nav ē rti, un, ja ir veselī bas problē mas, tad vispā r ir grū ti. Atkal no reklā mas nevar uzzinā t, kur atrodas viesnī ca, kā ds skats no balkona. No daudzā m viesnī cā m paveras skats uz brauktuvi vai atkritumu izgā ztuvi. Jā atzī st, ka kū rorts nav nekā ds tī rī bas paraugs, ir pietiekami daudz piegruž oto platī bu un poligonu. Nav tieš i netī rumi, bet nepatī kami acij. Pirmajā rindā ir tikai viesnī cas, villu nav, tā pē c jums uzreiz jā saprot, ka jū s nevarē sit sasniegt jū ru.

Mā jas ī rē š ana nav grū ta, bet apkā rt ir jā staigā . Man vajadzē ja gandrī z stundu, lai atrastu ī sto. Vairā kos dzī vokļ os viņ i piedā vā ja mā jokli pagrabstā vā : tā s ir telpas bez logiem, pā rveidotas vai nu no noliktavas telpā m, vai no saimniecī bas telpā m. Viens bija blakus pirtij, otrs - gandrī z kopē jā ē damistabā . Cena 35 eiro. Vairā kas viesnī cas man atteicā s, aizbildinoties, ka sadarbojas tikai ar aģ entū rā m.


Vispā r jā skatā s uz zī mi "Sobe" (š ī ir istaba), dzī vokļ i ir plaš ā ki un dā rgā ki. Uz katra stū ra ir daudz š ķ ī vju, tas atgā dina Krimu, bet jā mē ģ ina izvē lē ties kaut ko piemē rotu. Turklā t sestdien ir liela atbraukš ana - nedē ļ as nogalē ierodas daudzi no Serbijas, Horvā tijas, tas ir, kaimiņ iem.

Man paveicā s - burtiski pagriež ot stū ri, atradu izcilu apmeš anā s vietu, ar virtuvi (man tā bija obligā ta), izcilu vannas istabu. Ir omulī gi, pagalms klā ts ar puķ ē m, saimnieki runā pacieš ami krieviski, un galvenais, gadā nav jā rā po. Izmaksas ir 30 eiro diennaktī ar nodokli, bet tā dā istabiņ ā , godī gi sakot, tiks izmitinā ti 3 cilvē ki (vai pā ris ar bē rnu): ir divguļ amā gulta, dī vā ns un vietas vē l pietiek. Visur ir kabeļ televī zija, ar krievu kanā liem.

Vē l viens svarī gs punkts: pā rtika. Pirms brauciena izlasī ju "pieredzē juš o" padomus un pati sev noteicu, ka labā k dzī vot pie Megamarket. Š is ir neliels veikals, tač u tajā ir viss nepiecieš amais kvalitatī vai atpū tai. Bet galvenais: grils, š eit viss ir cepts par brī vu un ļ oti garš ī gs. kas tika pirkts š ajā veikalā : š ļ akatas (vietē jā kotlete), chowapchi desiņ as, cū kgaļ as un vistas steiki, kebabi, karbonā des. Viss ir lē ts, bet svaigs, karsts. Pē c tam es negribē ju iet uz nevienu restorā nu. Turklā t jū s patieš ā m ietaupā t 6-7 reizes uz pā rtiku, piemē ram, kafejnī cā tas pats š ļ akstiņ š maksā.7 eiro, bet š eit atkal 1-2 eiro, tas ir individuā li: ja jū s dodaties uz kafejnī cu pē c atmosfē ras, tad š ī iespē ja nav jums gluž i piemē rots. Uzreiz jā saka, ka Melnkalne ir gaļ as valsts, š eit zivis neprot gatavot. Speciā li devos uz apkā rtnē slavenajiem un dā rgajiem zivju restorā niem "Trī s zvejnieki" un Porto. Interjers interesants, bet ar garnelē m pildī tie kalmā ri pā rlieti ar adž iku, bet plekste pā rlieta ar kaut kā du maisī jumu ar ķ iplokiem. Tas ir ne tikai bezgarš ī gs, bet arī par š ī s zivs svaigumu nav nekas labs, ko domā t. astoņ kā ju salā ti nav slikti, parastie jū ras brekš i vai jū ras asaris arī , maksā apmē ram 13-15 eiro. Arī austeres ir apš aubā mas. Vietē jais alus ir visiem, bet vī ni, gan sarkanie, gan rozā , ir patī kami, viegli, tieš i piemē roti vasaras vakara vakariņ ā m.

Ļ oti dā rga atpū ta pludmalē : sauļ oš anā s krē sls un lietussargs maksā.7 eiro, komplekts ģ imenei 10. Ir arī bezmaksas pludmales, bet labā k tur neiet: netī rumi, atkritumi. Patiesī bā maksas pludmales ī paš i neatš ķ iras, bet tomē r. Pati jū ra ir lieliska, Adrijas jū ra ir viens vā rds, bet pludmale ir sī kiem oļ iem un ū denī ir akmeņ i. Bet jū ra ir skaidra, dziļ a gandrī z uzreiz no krasta. Ir arī ū dens aktivitā tes: laivu braucieni, ū dens motocikli utt. Principā lē ti. Ekskursiju ir daudz, bet es tā s neņ ē mu, bet devos uz pludmali. Daudzi brauc paš i uz to paš u Kotoru, Ostrogu, viņ i saka, ka tas nav pā rā k grū ti, un sabiedriskais transports kursē labi. Bet š ī ir iespē ja tiem, kam patī k justies neatkarī giem.


Lī dz Budvai var aiziet no Becici, apmē ram 20 minū tes, lī dz vecpilsē tai - 40 minū tes. Bet ar taksi 2-3 eiro, autobusus tur neredzē ju. . . Budva kū rortpilsē ta, pā rā k daudz cilvē ku, pludmales pat septembrī ir pā rpildī tas, jū ra un pludmales ir daudz netī rā kas, bet pati pilsē ta ir ē rtā ka. Becici ir ļ oti lī dzī gs Gagrai, klimatam un sajū tā m. Daudz nepabeigtu darbu. Piekraste ir apbū vē ta ar labā m viesnī cā m, no kurā m lielā kā daļ a pieder krieviem. Bet ir daudz privā to dzī vokļ u, viesnī cu un istabu, bet, kā jau teicu, tā s ir 2 un 3 lī nijas no jū ras. Viesnī cas - ī paš i Splendid, Tara, Mideteran - ir lieliskas, Tarā var paē st brokastis un pusdienas, lē ti, 5-10 eiro, ļ oti ē rti. Ē diens krastmalā nav ī paš i labs: uzkodas ir pica, hamburgeri, pankū kas, tač u ir arī iestā des nopietnā kai maltī tei. Saldē jums ir labs, bet tā lu no itā ļ u. Laba peldkostī mu, matrač u un visu veidu peldē š anā s piederumu izvē le, turklā t lē tā k nekā Kijevā , tā pē c uz vietas var iegā dā ties peldkostī mu, cepuri vai pludmales somu.

Cilvē ki ir draudzī gi, saprot un runā krieviski, jaunieš iem labā k padodas angļ u valoda. Atš ķ irī bā no grieķ iem vai kiprieš iem viņ i nav slinki un cenš as izpatikt viesiem. Arī viņ u smalkmaizī tes ir visiem - bureks, pī rā gi ar gaļ u un sieru, kruasā ni. Pī rā gi (ā bolu plū me) nav garš ī gi. Baklava ir laba, Ravailovič os dā rgos konditorejas veikalos ir izcilas kū kas, tiramisu. Un parastā s kafejnī cā s, tik un tā...

Rezumē jot: labas mazbudž eta brī vdienas. Piemē rots balzaka vecuma dā mā m (tā du ir daudz), vecā ka gadagā juma ģ imenē m. Bija arī daudz bē rnu, bet pludmales un jū ra viņ iem nav ī paš i ē rtas, arī maz kur spē lē ties, netī ras. Ē diens nav problē ma, viss ir veikalā , pa kluso ī rē gultas un ratus, bet ar pusotru gadu veco dē lu neriskē tu. . . Tā nu kaut kā . Lai laba atpū ta, jū ra un saule. Un pats galvenais, noskaņ ojums, ja jums nav garlaicī gi un neatrodat vainas, tad Becici ir lieliska vieta, kur atpū sties. Jebkurā gadī jumā labā k un lē tā k nekā Krimā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums