Maroka ziemā vai lieliska ideja pieskarties eksotikai decembrī. 5. daļa

08 Aprilis 2018 Ceļošanas laiks: no 01 Decembris 2017 ieslēgts 09 Decembris 2017
Reputācija: +40
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kasablanka bija mū su decembra ceļ ojuma pē dē jā pilsē ta, emocijas no 4 apmeklē tajā m pilsē tā m palika aiz muguras, un mē s bijā m gatavi pieņ emt priekš statu par Marokas biznesa galvaspilsē tu.

Ja vē laties uzzinā t, kā gā ja mū su marš ruts uz Kasablanku, š eit ir saite uz Marokas piedzī vojumu sā kums.

Kasablankā nokļ uvā m ar vilcienu no Rabatas (biļ ete 37 dirhami). Un tad notika nedaudz kurioza situā cija: paņ ē mā m biļ eti no Rabat Agdal stacijas, taksists mū s atveda uz Rabat Ville un rezultā tā mē s iekā pā m nepareizajā vilcienā , bet tas nebija svarī gi - viņ š tomē r devā s uz Kasablanku ( kontroliere pā rbaudes laikā pat nepaskatī jā s, ka mums uz biļ etē m ir cits vilciena numurs).

Tā izskatā s tā pati Rabat Ville, kuru atstā jā m.

Un lū k, situā cija vilcienā , kas bija gandrī z tukš s (starp citu, vilcieni š ajā marš rutā ir divstā vu stā vi).


Ierodoties Kasā (proti, kā to sauc paš i marokā ņ i), mē s nekavē joties reģ istrē jā mies viesnī cā . Viesnī ca diezgan spē cī gi iedvesmoja pā rdomas par koloniā lo pagā tni un arvien vairā k iegrima priekš nesumos, jo kā dreiz š eit atpū tā s lietiš ķ ie francū ž i.

Istaba ir diezgan pieticī ga, un, ja nebū tu plazmas pie sienas, 50. gadu iegremdē š anas sajū ta noteikti bū tu nodroš inā ta.

Pē c pā ris stundu atpū tas mē s pā rcē lā mies uz pilsē tu. Un pirmais, kas mū s pā rsteidza, bija arhitektū ra! Kā pē c š eit ir daž ā das ē kas.

Katrs ir neparasts savā veidā , tač u tajā paš ā laikā tie harmoniski sadzī vo viens ar otru.

Lū k, piemē ram, bankas ē ka, kas pilnī gi atš ķ iras no blakus esoš ā s dzī vojamā s ē kas.

Un š eit ir fotoattē ls ar vienu no krustojumiem, kur savijas pagā tnes un tagadnes arhitektū ra.

Un tas viss ir ī stā Casa iezī me, lai pilnī bā izbaudī tu pilsē tu, pietiek tikai labi paskatī ties.

Protams, eksistē arī modernas biroju ē kas, no globalizā cijas nevar aizbē gt.

Vizuā lais attē ls iepriecinā s jebkuru tū ristu, un daž reiz jū s pat pieķ erat sevi pie domas, ka Kasablanka nav gluž i kā pā rē jā Maroka.

Š ajā pilsē tā jū tat ī paš u š armu un vē sturi. Pat ja jū s vienkā rš i pievē rš at uzmanī bu sī kumiem, teiksim, izkā rtne uz kā das no ielā m.

Un š ā di interesanti izskatā s pastkastī te, kas nemaz nav kastī te, bet gan daļ a no sienas.

Bet, starp citu, mē s tur apbrī nojā m ne tikai paš u arhitektū ru, bet kā cienī jami tū risti devā mies apskatī t Hasana moš eju (sī kā ku informā ciju par š o videoreportā ž ā ).

Pati moš eja un tā s apkā rtne izskatā s lieliski. Diemž ē l nevarē jā m tikt iekš ā , jo tū ristu apmeklē juma laiks ir ierobež ots, un mē s nedaudz atpalikā m.

Un tas atrodas netā lu no okeā na, kuru mē s nolē mā m izmantot un doties stā vē t uz krastmalas (pē c Rabatas mums atkal bija vajadzī gs š is skats).

Cilvē ki krastmalā makš ķ erē , gada laiku un laikapstā kļ us neskatos, grū ti pateikt, vai te kaut kas ir noķ erts, tik tā lu pā ri akmeņ iem precizē t neuzdroš inā jā s.


Pē c krastmalas plā nojā m apskatī t Arā bu lī gas parku. Internetā bija daudz skaistu fotogrā fiju par š o vietu, bet, kad bijā m lī dz tai nonā kuš i, bijā m nedaudz apmulsuš i - apkā rt notiek kaut kā da celtniecī ba. Vē lā k uzzinā jā m, ka notiek parka rekonstrukcija, tač u iemū ž inā jā m apmeklē juma brī di.

Atkal dodoties pastaigā ties pa pilsē tu, saskā rā mies ar tā du Mercedes-taxi, nezinu vai tā das maš ī nas raž otas no rū pnī cas, bet izskatā s ļ oti vecas skolas.

Mums jau bija plā ni vakaram: tajā dienā bija Č empionu lī ga, un mū su mē rķ is bija atrast vietu, kur tiks pā rraidī ta spē le starp Shakhtar un Manchester City. Uzdevums nebija viegls, jo visa Kasablanka tajā vakarā skatī jā s Madrides Real spē li.

Pē c tam, kad apbraukā jā m lielu skaitu bā ru un gandrī z visas vairā k vai mazā k pieklā jī gā s viesnī cas, mē s tomē r atradā m bā ru, kurā varē jā m izveidot apraidi. Turklā t bā rs atkal spē ja mū s iepriecinā t, kad mums atnesa ē dienkarti, un mē s redzē jā m cenas (alus par 19 dirhamiem, un alus uzkodas tiek pasniegtas bez maksas).

Nā koš ā diena mums un Kasablankai bija atvadu diena. Pē c brokastī m viesnī cā savā cā m mantas, noķ ē rā m taksi un devā mies uz dzelzceļ a staciju.

No turienes mē s braucā m ar vienkā rš ā ku vilcienu nekā š eit (kur mē s smē ķ ē jā m vestibilos un bija bail iet uz tualeti). Ceļ ojums no Kasas uz Marakeš u mums izmaksā ja 95 dirhamus (tas ir 9.5 USD).

Pē c nakts pavadī š anas Marakeš ā mē s savam ceļ ojumam pielikā m oficiā lu punktu un bijā m gatavi atgriezties mā jā s.

Ja vē laties uzzinā t vairā k par mū su ceļ ojumu uz Maroku, iesaku noskatī ties arī video reportā ž u.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums