Ideālas brīvdienas jēdziens

03 augusts 2018 Ceļošanas laiks: no 16 Jūnijs 2018 ieslēgts 01 Jūlija 2018
Reputācija: +1635
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ideā las brī vdienas jē dziens

“Kur sā kas ceļ ojums? No lē tu biļ eš u iegā des "(c)

… 2017.  gada 4.  augustā bija parasta diena, vē l negribē ju domā t par 2018.  gada atvaļ inā jumu, bet, kā rtē jo reizi ieejot internetā , lai redzē tu "kur Makrons dzenā ja eiro", ieraudzī ju sludinā jumu par reklā mas tarifiem no UIA. Cita starpā jū nija beigā s bija 50% atlaide biļ etē m uz reisu Nica-Kijeva. Š ā das cenas nebija lidojumiem uz priekš u, kā arī lidojumiem nedē ļ u agrā k/vē lā k pretē jā virzienā . Kopumā pirmo reizi viņ u ceļ ojumu vē sturē ceļ ojumu plā noš ana sā kā s ar atgrieš anā s biļ etes iegā di. Biļ ete maksā ja 58 eiro. Š is tarifs ilga tieš i 2 dienas. Lī dz lidojuma datumam bija palikusi 331 diena...Pē c tam tika iegā dā tas biļ etes uz Kijevu-Viļ ņ u (UAH 751, Wizz) un Viļ ņ u-Nicu (EUR 39.99, Wizz).

1. daļ a. Lietuva pē c 23 gadiem

… Tas bija parasts agrs 1995. gada 13. jū nija rī ts. Toreiz man izdevā s iekļ ū t skolas grupā , kas uz 2 nedē ļ ā m brauca uz Lietuvu.


Tā tad agri no rī ta Kijevas dzelzceļ a stacijā gaidā m vilcienu Simferopole-Rī ga, kas kursē pē c 20 stundā m (proti, 02-30 naktī ) jā ierodas Viļ ņ ā , un tad vē l 2 stundas ar autobusu lī dz plkst. nokļ ū t mazajā kū rortpilsē tā Birš tonas pilsē tā .

… Pē dē jo 23 gadu laikā viss ir mainī jies un paā trinā jies – tikai 80 minū tes (un patiesī bā pat mazā k), un mē s jau esam mazā , mā jī gā un pā rsteidzoš i tukš ā Viļ ņ as lidostā . Draudzī ba pret apmeklē tā jiem sā kas jau pirms robež kontroles – pie pā rejas sienas ir skaists panelis ar nosaukumu "Laipni lū dzam" daž ā dā s valodā s. Protams, ir "Laipni lū dzam". Lidojot ar tī ru biometrisko pasi, robež sargs jautā ja ceļ ojuma mē rķ i (ā rstniecī bas kū rorts) un vietu (Birstona). Viņ š neprasī ja dokumentā lu apstiprinā jumu. Lapā uzlikts zī mogs "Ī paš as atzī mes".

Biļ etes uz Viļ ņ as-Birš tonas autobusu tiek pirktas internetā iepriekš pā rdoš anā (maksā apmē ram 6 E OW), lidosta un autoosta Viļ ņ ā atrodas tikai 2 km attā lumā , bet tā s jā pā rvar ar mikroautobusu (maksa 2 eiro), jā brauc 15 min. , bet ar bagā ž u valodu un industriā lā s zonas dē ļ kaut kā neder. Autoostā (otrajā stā vā ) atrodas liels IKI lielveikals. Autobuss brauc apmē ram 2 stundas, stacija aizpildī ta lī dz 70%. Pieturas ir biež as gandrī z katrā ciemā , arī.1995. gadā Traķ os. Birš tonā jau ap 20.00. 23 gadus autoosta palika tajā paš ā vietā . 15 minū tes pa skaistu priež u mež u, pa glī ti bruģ ē tā m takā m, garā m labiekā rtotiem zā lieniem ar trenaž ieriem un bē rnu š ū polē m - un esam jau savā izvē lē tajā viesnī cā "Sonā te".

Sā kotnē ji uzskatī jā m sanatoriju "Egle" (faktiski pievienota viesnī cai "Tulpe", kur nakš ņ ojā m 1995. gadā ), bet 798 E par 7 naktī m divā m, kaut ar FB un 3 procedū rā m dienā kaut kā ā rpus budž eta. Tā mē s rezervē jā m 100 metrus tā lā k mež a viesnī cā "Sonata". Bijā m ļ oti apmierinā ti: sanatorijas un upes tuvums, klusums, labas brokastis, draudzī gs personā ls).


Tagad par sanatoriju. 2014. -2017. gadā celtas jaunas ē kas un slimnī ca, viss jauns, viss pā rdomā ts, visas ē kas savienotas ar segtā m ejā m, darbinieku vairā k kā pietiek, procedū ru grafiks darba dienā s un brī vdienā s vienā ds (bet lielā kā daļ a procedū ru ir stingri saistī ts ar laiku). Viņ š atzī mē ja, ka daudzi atpū tnieki no Vā cijas (krievu, vā cu, turku).

Attiecī bā uz minerā lū deņ iem - sū kņ u telpas "Gintaras" atrodas tieš i ē kā , sū kņ u telpa "Vytautas" - tieš i otrā di, pilsē tas centrā ir sū kņ u telpa ar ū deni "Birute" (pirmais avots Birš tonā , plkst. ceļ š ). Vairā k par avotiem.

Birš tonā mā cī jā s izmantot minerā lū deni ne tikai dzerš anai un minerā lvannā m, bet arī ieelpoš anai. Š im nolū kam kū rortā ir uzbū vē ti 2 ū denstorņ i, kuros ikviens var elpot ū deni bez maksas. daudzi koka zari, pa kuriem ū dens tek no caurulē m, centrā - soliņ i un neliela strū klaka. Ē ka no tā lienes atgā dina lielu pī tu grozu. Bet tā ī patnī ba - vakara gaismā , ja pamē ģ inā s - var noķ ert krā sas maiņ as brī di, kad daļ a "groza" vē l ir zaļ a un daļ a jau zila.

Vē l viena interesanta kū rorta procedū ra (nav analogu ne Ukrainas sanatorijā s, ne Slovā kijas sanatorijā s) - "Kneipa taka" - sektoros sadalī ts apvedceļ š , kas kaisī ts ar daž ā du formu akmeņ iem, konusiem u. c. , kas jā izbrauc. basā m kā jā m.

Darbī bas princips - nevienlī dzī bas ietekmē pē du bioloģ iski aktī vos punktus, kas atbild par daž ā du cilvē ka orgā nu darbu, kas paaugstina kopē jo ķ ermeņ a tonusu (flip-flop analogs ar "Kuzņ ecova implikatoru", aktī vi reklamē ts 20. -30. pirms gadiem). Atrodas ezera zonā ar strū klakā m un koka kū rorta mā jā m, no kurā m viena ir tū risma informā cijas centrs ar suvenī ru veikalu (citus suvenī rus Birš tonā neievē roja, izņ emot to, ka "Egle" vienā no diviem apģ ē rbu veikaliem bija vairā ki plaukti ar suvenī riem, bet cenas tur ir krietni augstā kas.

Eglei ir arī avī ž u kiosks (krievvalodī gā s avī zes un ž urnā li ir klā t, ukraiņ u valodā s neskatī jos), 2 kokteiļ bā ri (protams, visi zā ļ u kokteiļ i, bez alkohola), sava veida zā le ar tropisko dā rzu. augi, kuros vakaros notika dzī vā s mū zikas koncerti.


Pā rsteidzoš i, ka pilsē tā ir sabiedriskais transports - mazie autobusi (20-25 sē dvietas) ar atvē rtu augš pusi, veic apli pa pilsē tu, sā kot no galvenā s ē kas "Egle", brauciena maksa 1 eiro. Ir izbraucieni zirgu pajū gos (faetonos), bet izmaksas nebija norā dī tas.

Tē mas uzturs. Pilsē tā nav daudz kafejnī cu (kas nav pā rsteidzoš i - lielais vairums tū ristu izvē las palikt ar pilnu pansiju), kas atrodas pie Nemanas upes. Visvairā k atguvusies Pica Fun Basanavič a laukumā.

Baro garš ī gi, normā las porcijas, cilvē cī gas cenas (pirmie ē dieni no 1.90 E, salā ti no 3.50 E, pamatē dieni no 4.50 E).

Pilsē tā ir divi lieli veikalu tī kli: “IKI” (atrodas tieš i blakus autoostai) un “Norfa” (atrodas pie ieejas pilsē tā , B. Sruogos ielā , Ukrainā š is tī kls ir pā rstā vē ts ar zī mols “Novus”). Man vairā k patika "Norfa" - preč u izvē le lielā ka, cenas zemā kas. Tika iegā dā ti divi populā rā kie lietuvieš u gardumi, protams - Dzugas siers un Sakoš a kū ka.

Siers noteikti ir kā rums, bet kū ka eglī tes formā ir ļ oti salda, bet labi sader ar kafiju). Nu tika iegā dā ta arī tinktū ra "999" pilsē tas piemiņ ai (lai gan, kā izrā dī jā s Kijevā "Novusā " to arī pā rdod, un par zemā ku cenu - 129 UAH par 0.5 litriem pret 5.2 Ir Lietuvā . Es nevaru atrast izskaidrojumu š im faktam). Par Starkas dzē rienu interesē ja arī Norfa, tač u tā raž oš anas vieta, atklā ti sakot, apstulba - Zolotoņ oš a, Č erkasu apgabals, Ukraina. Kā saka, ukraiņ u un lietuvieš u draudzī ba - stiprinā t: -.

Par valū tu.

1995. gadā kuponi bija apgrozī bā Ukrainā , bet lieti Lietuvā . Birš tonā tolaik bija vismaz 3 valū tas maiņ as punkti, kurus Ukrainas nauda nepieņ ē ma, bet tika mainī ti tikai dolā ri, Vā cijas markas un rubļ i. 1 dolā rs maksā ja nedaudz mazā k par 4 litiem. 2018. gads. Ukrainā apgrozī bā ir grivna, Lietuvā – eiro. Birš tonas valū tas maiņ as punktus neredzē ju, pilsē tā banka pamanī ja tikai vienu - Š auļ u banku (Dariaus ir Gireno un Druskupio ielu krustojumā ). Bet mums tradicionā lie valū tas maiņ as kursi logā pietrū ka.

Viļ ņ ā POV grivnu pā rdeva š ā dus eiro kursus: 30.95 autoostā un 31.10 lidostā . Stendes, kā jau teicu, Birš tonā kā klase trū ka.


Lietuvas litus pret eiro ir iespē jams samainī t (ja kā dam pē kš ņ i paliek eiro, lai gan Lietuvā eiro ir apgrozī bā jau kā dus 5 gadus) Lietuvas Centrā lajā bankā Kauņ ā Myronis ielā (kad viņ i devā s uz Kauņ u, viņ i garā m š ai monumentā lajai iestā dei), bet, pirmkā rt, vakarā tā jau bija slē gta, otrkā rt, litu un centu summa bija niecī ga un vienkā rš i negribē jā s tē rē t laiku). Lai gan nevajadzē tu zaudē t modrī bu - vienā no aptiekā m mums 50 eiro centu vietā iedeva 50 Lietuvas centus (š o monē tu izmē rs ir ļ oti lī dzī gs, un aversi ir vienā di). Kas vē l, ja neskaita birž u trū kumu, kas labvē lī gi atš ķ ī ra Lietuvu no Ukrainas un no kuras acs vienkā rš i atpū tā s, ir spē ļ u automā tu zā ļ u, bukmeikeru un lombardu trū kums.

Kijevā š ā das iestā des atrodas ik pē c 100 metriem neatkarī gi no pilsē tas rajona.

Jā , un aptiekas - Kijevā ir vairā kas katrā ē kā , Birš tonas - tikai tirdzniecī bas centrā "IKI" un "Norfa", Kauņ ā aptiekas arī ir retums.

Kas Birš tonā ir ļ oti mainī jies pē dē jo 23 gadu laikā - mež s pilsē tā ir ievē rojami uzlabots - ir ierī kotas daudzas pā rgā jienu un riteņ braukš anas takas, sporta inventā rs, tenisa galdi, bē rnu slidkalniņ i un š ū poles, rotaļ u laukumi basketbols un skrituļ dē lis, un, kas ir svarī gi, urnas un stacionā rā s tualetes. Starp Sonā ti un krastmalu ir neliela iekopta pļ aviņ a (š o teritoriju es atpazī stu kā vietu, kur pirms 23 gadiem vakaros spē lē jā m futbolu). Uz kuras uzbū vē ta vasaras estrā de un deju grī da.

Pilsē tas vecajā daļ ā atrodas 2 muzeji - pilsē tas un tautas dzī ves, blakus vecajai katoļ u baznī cai (daļ ē ji restaurā cijā , nav apmeklē ta), un otrā di ierastajā privā tajā vienstā va ē kā - Evaņ ģ ē liskā baznī ca.

Kopsavilkums. Birš tona ir piemē rota klusā m, relaksē još ā m brī vdienā m ar vienas dienas radiā lajiem braucieniem, no kuriem viens tiks apspriests nā kamajā stā stā .

2. daļ a. Kū rorts lielā pilsē tā

Š eit pienā k izbraukš anas vai drī zā k pā rvietoš anas diena. Pē c brokastī m izejam no viesnī cas un virzā mies uz autoostu. Biļ etes iepriekš pā rdoš anā mā jaslapā www. autobusu biļ etes. lt. busbiletai. lt . Starp citu, Birš tonas autoostā nav biļ eš u kases, ir tikai neliela uzgaidā mā telpa un dzē rienu un uzkodu automā ts. Biļ etes tiek pirktas no vadī tā jiem. Autobuss uz Viļ ņ u jau ir cita autobusu kompā nija, brauc citu marš rutu. Atkal izbraucam no ceļ a uz ciemu, kur pē c pieturā m atgriež amies.


Marš rutā pleš as mež i, ik pa laikam ezeri, zosu un gulbju bari, ū denī virs mež a zemu lidojoš u piekū nu pā ris. Garā pietura (vismaz 10 minū tes Traķ os). Apmeklē ju to ar ekskursiju 1995. gadā , atmiņ ā palicis tikai ezers ar pili uz salas. Tagad, kā izrā dī jā s, Traķ us vienkā rš i ieskauj ezeri. Pat virspusē js skatiens parā da pilsē tiņ as tū ristu raksturu - daudzas viesnī cas un moteļ i, izkā rtnes daž ā dā s valodā s, kā arī tū ristu vilciens, kas kursē pa pilsē tu. Vē l viens punkts par labu Traķ u tū risma palielinā š anai - pilsē tai novilkta dzelzceļ a lī nija, strupceļ š , un, manuprā t, jaunpienā cē js. Birš tonā un tā s apkā rtnē dzelzceļ a nav.

Viļ ņ as autoostā stingri pē c grafika, vē l 15 minū tes ar lidostas mikroautobusu — un tagad pati lidosta. Pā rsteigums izrā dī jā s, ka ielidoš anas un izbraukš anas zā les patiesī bā atrodas daž ā dā s ē kā s.

Lidostu nepatī kami pā rsteidza gaidī š anas krē slu trū kums un drū zmē š anā s, bet zā le pē c muitas un robež kontroles - daļ ē js remonts un dzintara izstrā dā jumu trū kums beznodokļ u veikalos. Gaidā m Airbus-A321 palielinā tu garumu (39 rindas), vienmē r rezervē jot vietas cenš os ieņ emt vietas salona otrajā pusē (aiz spā rna), jo pirmajā manuprā t pā rā k skaļ š . Š oreiz viņ š izvē lē jā s sē dvietas 30. rindā , 22-24 rindu analogu populā rā kajos AirBus un Boeing modeļ os (no 29-31 rindas). Tač u š oreiz nenojautu – uz 30-31 soliņ iem bija skaļ š . Ko es zinu par nā kotni, nav pietiekamas pieredzes lidot ar tik lieliem laineriem. Iekā pjot lidmaš ī nā sā kā s neliels lietus, kas pamazā m pastiprinā jā s, un, kad laineris, skrieš anā s no vā rtiem atpakaļ gaitā uz skrejceļ a, apstā jā s pirms pagrieziena, pā rvē rtā s ī stā lietusgā zē.


Daž as minū tes, kad lidmaš ī na bija novietota stā vvietā ar ieslē gtiem dzinē jiem un apkalpe un kontrolieri lē ma, vai lidot, š ķ ita kā mū ž ī ba. Beidzot tika saņ emta atļ auja, un laineris sā ka paā trinā ties. Strauji uzkā pjot augstumā , pē kš ņ i atradā mies augstā k par lietus mā koņ iem, kur bija skaidrs un saulains laiks. Reisā Viļ ņ a - Nica (kā arī Kijeva - Viļ ņ a) strā dā ja lietuvieš u ekipā ž as (š oreiz pat 5 stjuartes), viss bija glī ti un pieklā jī gi, visi paziņ ojumi lietuvieš u un angļ u valodā s. Pirms kā pnē m neviens rokas bagā ž u bagā ž ā neņ ē ma, stjuartes gluž i otrā di sakravā ja somas, koferus un mugursomas uz bagā ž niekiem, lai visiem pietiktu vietas. Trī s lidojuma stundas pagā ja nemanot, un pē c loka izmeš anas virs Vidusjū ras lidmaš ī na AirBus-A321 nolaidā s Nicas Cote d'Azure lidostā (2. terminā ls). Bagā ž a ieradā s pā rsteidzoš i ā tri (gaidī š anas ne vairā k kā.10 minū tes), tač u satraucoš i bija tas, ka ielidoš anas zā le bija brī vi pieejama no ielas - tā tad.

ikviens var ienā kt no ielas un paņ emt jebkuru maisu no konveijera. Nu, vai liec jebkuru ar jebkā du saturu...Bagā ž as izņ emš anas zā lē ir policija (atslā binoš i klī da no stū ra uz stū ri), teorē tiski arī videokameras, bet tomē r kaut kā neomulī gi...No 2. terminā ļ a nokļ ū t Nicas pilsē tā var divē jā di - autobuss №98 (brauciena cena ir 6 eiro), kursē pa visu Anglijas promenā di, Place Massena un veic apgrieš anos netā lu no Lycé e Massena uz Promenade du Payon. Vai arī brauciet ar bezmaksas marš ruta autobusu uz 1. terminā li, kur varat š ķ ē rsot tiltu pā ri autostā vvietai, lai nokļ ū tu pilsē tas autobusu pieturā (brauciena cena ir 1.5 eiro, pē rkot pie vadī tā ja iekā pš anas laikā vai 1 eiro, pē rkot automaš ī nu T10 karte lidostas info centrā ). Uzminē jā t, 10 braucieniem maksa 10 eiro). Marš ruti №№52.59, 70 ved pa Anglijas krastmalu.

Mums bija Club Inn, bez brokastī m, bet ar koplietoš anas virtuvi (ar individuā liem ledusskapjiem visiem), kur bija iespē ja gatavot, bezmaksas kafijas automā ts ar kafiju, tē ju, piena pulveri, karsto š okolā di un galdiņ iem vestibilā , kur jū s varē tu ē rti brokastī s (un, protams, pusdienā s un vakariņ ā s). Massenet ielā , kurā atradā s mū su viesnī ca (mū sdienī ga skaista mā ja, pē c restaurā cijas, ar liftu un balkoniem), no viena gala paveras skats uz promenā di (starp Hard-Rock Café un Casino Mediterrano), bet otrs uz gā jē ju ielas rue de France, kas slavena ar tā s kafejnī cu, restorā nu, suvenī ru (un ne tikai) veikalu pā rpilnī ba. Papildus kafejnī cai ievē rī bas cienī gs bija arī š ā du lielveikalu tuvums: Carrefour (iet 300 metrus uz lidostu, lī dz krustojumam ar rue Meyerbeer, tad 50 metrus pa labi), Spar, U, Nicolas (iet 50 metrus virzienā uz no centra lī dz krustojumam ar rue Macarani), (Iet 100 metrus virzienā uz centru lī dz krustojumam ar Alberta I ielu, kas pakā peniski pā rvē rš as par rue Grimaldi.

Joprojā m ir LiDL (cenas ir vishumā nā kā s), bet ejiet ļ oti tā lu uz rue de France (vairā k nekā.1.


5 km attā lumā ), kas atrodas starp krustojumiem ar bulvā riem Gambetta un Francois Grosso. Monoprix faniem tiek piedā vā ti veikali Avenue Medecin (tieš i aiz Nice Etoile virzienā uz Nice Gare) un Place Massena. Manuprā t, š ī tī kla veikali nepā rsteidz ar savu klā stu vai cenā m, izņ emot to, ka pirmajā no tiem ir neliela Dienvidā zijas virtuves kafejnī ca ar nedā rgiem siltajiem ē dieniem. Ja manu stā stu lasa "Courcel" fani, tad labā k pirkt Markē (citos mazumtirdzniecī bas tī klos krietni dā rgā k, un profilā Nikolas e vispā r nav pā rstā vē ts). Lielā kais visu Carrefour klā sts ir daž as ļ oti interesantas lietas. Piemē ram, kā ds bagā ž ā ieliek rokas bagā ž u tikai tā pē c, ka tajā jā nē sā manikī ra š ķ ē res - Carrefour š o rī ku var iegā dā ties tikai par 2.50 eiro.

Vai arī kuriem jaunā kiem ģ imenes locekļ iem vai draugu bē rniem vajadzī gs neparasts suvenī rs no Francijas - viens no trim franč u aksesuā ru simboliem (kopā ar skū š anā s maš ī nā m vai š ķ iltavā m) - 4 krā su BIC lodī š u pildspalvas, kuras neesam satikuš i 10 gadus 12), cena arī.2. 50 E. Bet esiet uzmanī gi - kopā ar oriģ inā lo Made in France, zā ģ i un viltotu Made in Tunisia. Kas attiecas uz tradicionā lajiem suvenī riem - jū s ziedu tirgus zonā un apkā rtē jā s ielā s. Suvenī ru un parfimē rijas veikalu noteikti netrū ks. Avenue Medecin ar tradicionā lo C&A, H&M un Zara ir piemē rota tradicionā lai iepirkš anā s vietai. Lai gan apkā rtē jā s ielā s, piemē ram, Cameau, ir labas atš ķ irī bas. Ja kā ds kolekcionē sev sū tī tā s pastkartes no daž ā dā m pasaules malā m - tad pie jums uz rue de France vai rue Grimaldi, jo tieš i tur atrodas pasta nodaļ as, kas atvē rtas lī dz 16:00 darba dienā s un lī dz 12:00 sestdienā s.

Par tradicionā lo izklaidi. Tos var iedalī t pludmalē un apskates vietā s.

Visas dienas izņ emot otro (24.06) bija saulains, un pē cpusdienā pat karsts, jo par pludmales atpū tu nav ko stā stī t. Par ekskursijā m. Kā zinā ms, Nica ir pazī stama ar saviem muzejiem, ī paš i tē lotā jmā kslu. Ja mani neinteresē ja Anrī Matisa, Marka Š agā la un Naifa Ž akovska darbi, Tē lotā jmā kslas muzeju (Palais Cheret), kas atrodas bijuš ajā slavenā s Ukrainas Koč ubeju dinastijas villā , bija interesanti apmeklē t. Teikš u uzreiz - no centra var nokļ ū t ar kā jā m, ja sasniedz tā s paš as rue de France galu, un tad ej augš ā pa stā vo rue Renoir, tad nogriež as uz lī kumoto rue M. Tarnowsky. Alternatī va garajam pastaigu marš rutam ir 38. autobuss, kas kursē pa apvedceļ u. Ir ļ oti svarī gi izvē lē ties pareizo virzienu, pretē jā gadī jumā jū s varat nokļ ū t Port Lympia J rajonā .


Musee des Beaux-Arts masī vā ē ka atrodas nogā zē un ielu malā s nav ī paš i fotogē niska, turklā t daļ ē ji aizsedz modernas mā jas, bet parka pusē (bezmaksas ieeja parkā ), fotogrā fijas ir ļ oti skaistas. Ieeja muzejā ir 10 eiro (š ī biļ ete ļ auj 24 stundas apmeklē t vairā kus bezmaksas muzejus, bet ne Š agā la muzeju), nav ekskursijas pa muzeju, nav audio gida, nav grā matu par muzeju. Muzeja pirmais eksponā ts ir ukraiņ u mā kslinieces Marijas Baš kircevas paš portrets, otrs skulptū ru zā lē ir Miš ela Tarnovska Baš kircevas skulptū ra. Citu Marijas darbu muzejā nav, lielā kā daļ a viņ as darbu ir izstā dī ti Parī zes un Sanktpē terburgas muzejos, Ukrainā ir tikai trī s viņ as gleznas (Dņ epras, Harkovas un Sumi muzejos).

Muzeja ekspozī cija ir franč u mā kslinieka un grafiķ a Ž ila Š ē rē privā tkolekcija, tur ir gan paš a Š ereta, gan franč u, holandieš u, angļ u meistaru darbi, vesela reliģ iskā s glezniecī bas zā le (14. -16. gs. , Itā lija, daudzi nezinā mi autori ). Turklā t keramika, ko gleznojis P. Pikaso, un skulptū ras, tostarp O. Rodens. Ī paš u iespaidu uz mani atstā ja milzī gais ķ ī nieš u autora audekls, kas gleznots uz zī da. Audekls ir tik milzī gs, ka tas ir sarullē ts rullī , un tā attē ls tiek parā dī ts monitorā zā lē , protams, pa daļ ā m.

24. jū nijā Nicā notika ļ oti interesants pasā kums - ikgadē jā s IronMan triatlona sacensī bas. Š ī notikuma dē ļ uz vienu dienu tika bloķ ē ta autobusu satiksme Anglijas krastmalā . Sacensī bas sā kā s apmē ram pusdienlaikā , un pē c tam lija stiprs lietus. Protams, pasā kums netika atcelts.

No vienas puses, bija daudz policistu un brī vprā tī go, kas pā rbaudī ja somas un mugursomas, bet no otras puses varē ja stā vē t metru no "skrejceļ a".

Visi dalī bnieki skrē ja apmetņ os ar valsts numuru, nosaukumu un karogu. Pā rsvarā bē ga sportisti no Rietumeiropas, ASV, Austrā lijas un Japā nas. Apsveicam "Slava Ukrainai! "Nebija neviena: - (.

Jaunā (kaut ko agrā k pilsē tā nebiju redzē jis) ir vecā Raula Milleta bibliotē kas ē ka, kas atrodas vienas tramvaja pieturas attā lumā no stacijas. Tā ir pretē ja modernajai, pat avangardiskajai Luisa Nekera bibliotē kai Payon promenā dē .

Tagad par ceļ ojumu uz Antibu un Huan-les-Pins. Loģ istika no Nicas ir gandrī z nevainojama: Nicas Kannu autobuss Nr. 200 kursē pa visu Nicas Angļ u promenā di, iet garā m lidostai un, pabraucot garā m vairā kā m mazā m pilsē tiņ ā m (bez kū rorta mā jiena, lai gan tā s atrodas 3-5 km attā lumā no Nicas). piekraste), pieturas Antibā un Huan-les-Pins.

Gandrī z visas ielas (gan taisnā s, gan lī kumotā s) š ajā pilsē tā agri vai vē lu ved uz jū ru: -.


Ir daudzi pā rtikas lielveikali, suvenī ru un pludmales veikali. Pirmā ē ku rinda pie jū ras - apart-viesnī cas, celtas 1970. -1990. gadā , daž ā dos stilos, bet pā rsvarā ļ oti kaprī zas. Pludmale smilš aina, daudz soliņ u, ik pa 50 m ir kioski, kur tirgo ū deni, naš ķ us un nereā li dā rgu saldē jumu (3.50 E par paciņ u, blakus veikalā lī dzī gs ne vairā k kā.1 E). Jū rā.100-200 metrus no krasta stā v daudzas luksusa jahtas, Nicā pilsē tas robež ā s, nez kā pē c nenovietotas. Gluž i pretē ji, lī č a otrā pusē var redzē t Kannas. Pē c tam paralē li

Guy de Maupassant (Guy de Maupassant) promenā de pā rceļ as uz pilsē tas centru, jo jū s piesaista centram, sā k parā dī ties dā rgi restorā ni, viesnī cas, slavenu zī molu boutiques.

Pamanu 2 stā vu veikalu, kurā pā rdod daž ā dus iespiedprodukcijas izstrā dā jumus (grā matas, avī zes, pastkartes, loterijas biļ etes u. c. ), kur pē c ceļ ojumā pieņ emtā s tradī cijas nopē rku kalendā ru nā kamajam gadam (š oreiz, protams, ar skatu uz Francijas Rivjē ru). Atspirdzinā juš ies vienā ielu kafejnī cu mezglā , atpū š amies "priež u dā rzā " (tā ir vā rds Jardin de la Pinede burtiski tulkojumā ). Visu sev interesanto apskatī jā m Juan-les-Pins (pretī atrodas augsto tehnoloģ iju Kongresu pils), nolemjam pā rcelties uz Antibu. Ar kā jā m pa Č . Des Sables ir tuvu un nav ā trs - vairā k nekā.3 km. Tā pē c atgriež amies laukumā , ko veido G. de Maupassant un President Wilson ielu krustojums, kur pietur vietē jā autobusa pietura №1 (Envibus). Š is marš ruts kursē ar 20 minū š u intervā lu, ceļ ā uz Antibes centru (Plaza de Gaulle) tikai 15 minū tes, maksa 1.50 eiro. Pē c pludmales un restorā na Juan Antibes rada iespaidu par pavisam cita lī meņ a pilsē tu!


Tā lumā ir jahtu piestā tne (lī cis ar jahtu piestā tnē m), vē l tā lā k - viduslaiku Fort Carre, bet aiz muguras - Grimaldi pils, kurā atrodas Pikaso muzejs. Principā ne abstrakcionisma cienī tā ji, bet bū tu interesanti aiziet. Diemž ē l muzejs tiek slē gts pietiekami agri. Mē s virzā mies atpakaļ pa to paš u marš rutu. No General de Gaulle uz Avenue Robert Soleau, Antibes Gare SNCF un tuvē jā Gare Routiere atrodas 10 minū š u brauciena attā lumā . Nicā nokļ uvā m bez starpgadī jumiem, ja neņ em vē rā.70 minū š u gaidī š anu uz autobusu Nr. 200 (saskaņ ā ar grafiku tiek deklarē ti 20 minū š u intervā li), kurā viņ i vienkā rš i nevarē ja izkā pt trū kuma dē ļ . sē dekļ i. Tā vietā nā kamais, pustukš s nā ca tikai pē c 10 minū tē m. Vē l par interesantu izklaidi (ekskursiju pludmalē ) var uzskatī t laivu braucienu, kas maksā.16 eiro. Ilgums 1 stunda, sā kums 11:00 un 15:00.

Vienas dienas braucienā uz Sanremo pabraucā m garā m Allianz Riviera stadionam (jauna, moderna ē ka, kas celta pirms 2016. gada Eiropas č empionā ta, kurā atrodas arī Francijas Sporta muzejs, redzē ja lielas skolē nu grupas, kas tur ieradā s ekskursijā s). Savas iepriekš ē jā s vizī tes Nicā pē dē jā dienā viņ š apmeklē ja FC Nice (OSC Nice) kluba veikalu paš ā pilsē tas centrā , tač u to apmeklē t nebija iespē jams. Š oreiz viņ š dosies uz veikalu. Bet vintage T-krekli 1946. -1950. gada stilā nebija pā rdoš anā , bet par 50E, pē c vadī tā jas teiktā , uzliks uz krekla jebkuru numuru un uzrakstī s jebkuru nosaukumu.

Atgrieš anā s reiss mums nebija ļ oti agrs (09:00), bet iekrita svē tdienā , un svē tdien daž i autobusu marš ruti nedarbojas vispā r, un daž i sā kas daudz vē lā k. Tā pē c vienī gā iespē ja ierasties Nicas lidostā (izlidoš ana no 1. terminā ļ a) bija ar autobusu №98.

Tuvojoties lidostai, mū su autobuss turpinā ja pildī ties un pildī ties, un lī dz gala pieturai ieradā s, kā paredzē ts, pilns. Reģ istrā cijas un pirmslidojuma procedū ras bez pā rsteigumiem (izņ emot to, ka Francijas muitnieks arī uzlika zī mogu uz lapas "Ī paš as atzī mes", bet uz citas). UIA lidojumā bija pā rsteigums, ka viena no pilotē m bija sieviete. No skaļ ruņ a un paziņ oja: "Saka otrā pilote Anastasija. " Laicī gi nolaiž oties Borispilī , tad viss kā kaleidoskopā SkyBus - metro - trolejbuss, pusotra stunda un mā jā s

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Санаторий
Бювет с водой
Водяная башня. Днем
Водяная башня. Вечером
Городской транспорт Бирштонаса
Тоже городской транспорт Бирштонаса
Бирштонас. Место для курения.
Река Неман
Санаторий
Символ города
Ницца. Центральная площаль (площадь Массена).
24.06 город перекрыта из-за соревнований по триатлону. У трамваев выходной
Ницца. Стадион
Украинский след в Ницце. Вилла династии Кочубей. Сейчасв этом здании - Музей изобразительного искусства
День Конституції в Антибі
Ницца. Вид с моря
Холм Шато
Украинский след в Ницце. Лично я прочитал подпись как
Английская Набережная. Вечер
Жуан-ле-Пен. Типовая курортная недвижимость на первой линии (аппарт-отели)
Жуан-ле-Пен. Фонтан на набережной
Антиб. Замок Гримальди. Сейчас в нем находится Музей П.Пикассо
Вильфранш-сюр-Мер. Вид с моря
Английская Набережная. Вид с моря
Акватория Ниццы. Прогулочный катер
Скрытая визитная карточка Ниццы. Угловые башни, покрытая разноцветной черепицей.Нигде во Франции подобного не видел
Оперный Театр в Ницце
Еще один украинский след в Ницце. Наверняка предки этого месье происходят из маленького этно-села Полтавской области :-)
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums