Galvenais sērfošanas kūrorts Šrilankas dienvidos

29 Aprilis 2020 Ceļošanas laiks: no 20 Janvāri 2020 ieslēgts 24 Janvāri 2020
Reputācija: +7
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š odien mē s vē lamies jums pastā stī t par, iespē jams, populā rā ko sē rfoš anas kū rortu Š rilankas dienvidu krastā  — Veligamu.

Weligama atrodas tā da paš a nosaukuma lī č a krastā , tikai piecu kilometru attā lumā no Mirisas, cita populā ra tū ristu galamē rķ a. Neskatoties uz to, ka Weligama biež i tiek raksturota kā mazs ciemats, mū suprā t, tam ir grū ti piekrist. Mū sdienu Weligama nekā dā gadī jumā nav attā ls ciemats, bet gan pilnī bā attī stī ts kū rortciemats, kurā atrodas lielveikali, tirgi, bankas, viesnī cas un viesu nami, kaut kā da krastmala, kā arī kafejnī cas un restorā ni.


Weligama ir pazī stama ar saviem mī kstajiem viļ ņ iem un smilš aino dibenu, kas ir lieliski piemē roti sē rfoš anai un ī paš i iesā cē ju apmā cī bai. Sē rfoš anas apmā cī bas skolas, kā arī dē ļ u nomas vietas š eit atrodas gandrī z ik pē c pieciem metriem. Ir gan budž eta vietas, kur vietē jie mā ca lauzī tā angļ u valodā , gan dā rgas starptautiskas nometnes, kur gandrī z vienmē r ir krieviski runā još i instruktori. Viesnī cas un viesu nami gandrī z visur piedā vā arī dē ļ u nomu un apmā cī bu pakalpojumus.

Tomē r parastajiem peldē tā jiem vietē jā pludmale nekā dā ziņ ā nav labā kā vieta atpū tai. Ū dens š eit ir ļ oti dubļ ains, un ir jā iet diezgan tā lu, lai nokļ ū tu jebkurā dziļ ā vietā , lai varē tu normā li iegremdē ties. Arī pati piekraste nav ī paš i pievilcī ga atpū tai uz smiltī m. Ī paš i daudz atkritumu ir vietā s, kur pietauvojas vietē jie zvejnieki (un tie pietauvojas visā pludmales garumā ). Makš ķ erē š anas blakusefekti nav tas labā kais skats, kad ierodaties sauļ oties.

Veligamas galvenais kulinā rijas punkts, mē s drosmī gi sauktu vairā kus zivju restorā niņ us krastā , kur jū s varat izvē lē ties savas jū ras veltes, kuras jums tiks pagatavotas tieš i tur. Un vietē jā s virtuves baudī š ana pie galda tieš i uz smiltī m, jā atzī st, ir atseviš ķ s prieks. Tieš i š eit mē s redzē jā m lielā ko jū ras velš u klā stu dienvidu piekrastē . Kalmā ri, garneles, krabji, omā ri – viss, kā tik ļ oti pietrū ka citu pilsē tu zivju tirgos, ir š eit. Un, ja ir vē lme kaut ko pagatavot paš am, jū ras veltes š eit var iegā dā ties arī neapstrā dā tas lī dzņ emš anai. Tas maksā s ievē rojami lē tā k, it ī paš i, ja atcerē sities kaulē ties.

Galvenais Weligama trū kums ir gandrī z pilnī gs atrakciju un citu izklaiž u trū kums. Sē rfoš ana bū tī bā ir vienī gais iemesls, kā pē c š eit palikt. Ja jums tas ir vienaldzī gs, mē s ļ oti iesakā m meklē t citu kū rortu, lai padarī tu jū su brī vdienas notikumiem bagā tā ku un interesantā ku.

Ja tomē r izvē lē jā ties Weligama, varat apmeklē t Kushtarajagalas statuju un noteikti apmeklē t piestā tni ciemata nomalē . Skats no mola noteikti ir apskates vē rts. Daudzkrā sainas zvejas laivas, kas noenkurotas okeā na zilajā plaš umā , izskatā s ļ oti fotogē nas, it ī paš i rietoš ā s saules staros.

Lai uzzinā tu vairā k par Weligama, skatiet videoklipu:

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums