pludmale - gleznaina, tīra un plaša, vidējs komforta līmenis

Rakstīts: 27 februāris 2018
Ceļošanas laiks: 18 — 26 februāris 2018
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Ģimenēm ar bērniem
Viesnīcas vērtējums:
5.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 5.0
apkalpošana: 5.0
Tīrība: 7.0
Uzturs: 4.0
Infrastruktūra: 4.0
Pati viesnī ca un numuriņ i - viss kā iepriekš aprakstī ts - ir galī gi pā rslā s un nobruž ā ts (raisa optimismu, ka atpū tas zonā ir sā cies griestu "lā pī š anas" remonts), bet nā kamajā dienā beidz to pamanī t.
Iekā rtojā mies pirms reģ istrē š anā s (pē c 10$ dā vanas) - atradā m istabiņ u 3. stā vā ar skatu uz jū ru un divā m atseviš ķ ā m gultā m, kā prasī jā m. Par bungalo - papildu maksa 25 dolā ri / dienā , bet, viņ i saka, jū s varat vienoties ar menedž eri par mazā ku summu.
Negaidī ts mī nuss ir noslogota starppilsē tu š oseja (galvenā gar visu rietumu krastu) ar autobusu pieturu - tieš i aiz galvenā s ē kas sienas, troksnis no tā s pā rklā jas pat ar okeā na skaņ ā m, ī paš i no pastā vī gajiem signā liem. autobusi un tuk-tuki. No rī ta š ī iemesla dē ļ jū s ilgi negulē sit.

Pludmale ir gleznainā kā un tī rā kā no visā m Š rilankā redzē tajā m (paspē jā m apbraukt pusi no rietumu krasta), tač u peldē ties ir bī stami - sē rfot. Lai bū tu droš i - mazā baseina lieluma lagū nā , kas ir 200-300 metrus pa labi gar pludmali, un pietiekami peldē ties - tas ir Unavatū nā - ar autobusu Nr. 350 vai Nr. 2 - viņ i brauciet ik pē c 10-15 minū tē m, nekavē joties apstā joties pa labi no viesnī cas ieejas, brauciet 20-25 rū pijas vienā virzienā . Ņ emiet vē rā , ka autobusa konduktors var krā pties – vienkā rš i nedot naudiņ as vai noplē st dubulto biļ etes cenu –, tomē r brauciens bū s droš ā ks un lē tā ks nekā tuk-tuk. Ar tiem paš iem autobusiem var doties ekskursijā s uz Galli, Hikaduvu, Mirisu, Mataru - biļ etes par 35-70 rū pijā m. Hikaduvā ir arī lī cis (arī pludmale ar bruņ urupuč iem), tač u tas mums patieš ā m atgā dina mū su pludmales ar izsmē ķ iem smiltī s un vā rī tas kukurū zas tirgotā jiem.
Ceļ oš ana vietē jos autobusos ir atseviš ķ a atrakcija! Tiklī dz iekā puš i transportā , dzī vē nesteidzī gie vietē jie pē kš ņ i sā k mež onī gi steigties. Tā pē c autobuss milzī gā ā trumā metā s taisni pretimbraucoš ajā joslā ! Š oferis katru sekundi liek saprast, ka netaisā s manevrē t - tuktuki un motociklisti vairumā . Ap ikonā m ar Budu un citiem dieviem mirgo gaismiņ as, TV virs š ofera galvas kliedz pilnus vietē jos hitus! Priekš ē jā s durvis nekad neaizveras – pie kā jiņ as karā jas konduktors un rā da pretimbraucē jiem, kur izvairī ties. Iesaku visiem kaut reizi aizbraukt!
Vienas dienas ekskursija uz Kandiju no pludmales zē na Manu (viņ u atrada no agrā kā m atsauksmē m š ajā vietnē ) par 55 dolā riem. (biļ etes iekļ autas) - ē rtā minivenā ar gaisa kondicionē tā ju un angliski runā još u gidu Chanaka - lieliskais Karaliskais botā niskais dā rzs, tē jas plantā cijas, ziloņ u audzē tava, garš vielu dā rzs, ū denskritumi, Staigā još ā Budas templis (pasaulē augstā kā pastaigu statuja) Buda). Ekskursijas organizā cija teicama, visi viesojā s, botā niskajā dā rzā bija cik gribē ja. Č anaka ir tā ds kluss, bet atbildī gs, labestī gs.
Mū su viesnī cu "uzrauga" pludmales puika it kā Deniss - visi par viņ u runā ja ļ oti pozitī vi, lai gan, kad ar viņ u runā jā m no rī ta, viņ š stipri smirdē ja pē c alkohola. Konkurē još a kompā nija - posts it kā roms - runā krieviski labā k par citiem, bet viņ š joprojā m ir slinks. Viņ š mū s pierunā ja doties izbraucienā ar laivu pa ezeru par 15 dolā riem. diviem, un tad viņ a vietā sū tī ja angliski runā još u partneri Chamindu, kurš ieteica lī dz ezeram aiziet kā jā m (apmē ram kilometrs paš ā saulē ). Mē s bijā m saš utuš i un tomē r mū s veda ar tuk-tuk, un pats Roma vē lā k paskaidroja, ka viņ š ir smē ķ ē jis "zā lī ti", viņ am sā p galva un viņ š nevar personī gi vadī t ekskursiju.

Ē diens - tā pat kā iepriekš ē jos apskatos - nekas nav mainī jies - niecī gs un vienmuļ š . Vietē jā s kafejnī cas piekrastē - pā ris no Baltkrievijas stā stī ja, ka no pusdienā s pasū tī tas lielas grilē tas zivs izlī dis tikpat liels tā rps (vai tā rps? ). Pats trakā kais, ka daļ u zivju viņ i jau ir apē duš i. Kafejnī cas ī paš nieks atvainojā s un pat neņ ē ma naudu par zivi kā labvē lī bu? . Atlikuš o dienas daļ u viņ i veltī ja iekš ē jai dezinfekcijai ar rumu.
Zvejnieka ceļ malas restorā ns rada lielā ku pā rliecī bu – tur ir tī rā k, bet arī nedaudz dā rgā k. Tuk-tukers uz turieni ved bez maksas, par katru atvesto ciemiņ u saņ emot atlī dzī bu (sā kumā , protams, cenš as kaulē ties par 100-50 rū pijā m).
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu