Noteikti atgriezīsimies vēl!!!!!!!!

Rakstīts: 25 augusts 2013
Ceļošanas laiks: 26 jūlijā — 9 augusts 2013
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām; Biznesa braucieniem; Ģimenēm ar bērniem; Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
10.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 10.0
apkalpošana: 10.0
Tīrība: 10.0
Uzturs: 10.0
Infrastruktūra: 8.0
Ļ oti ilgu laiku internetā izvē lē jos viesnī cu Š rilankā klusā m ģ imenes brī vdienā m, man tas bija svarī gi. Es zinā ju, ka cunami sekas daudzā s salā s atstā ja posta, mitruma un kodī gas sē nī tes pē das. Tā pē c meklē š anas mē rķ is bija, lai viesnī ca bū tu maza, diezgan jauna, netā lu no okeā na un prom no trokš ņ ainiem restorā niem. Ļ oti gribē jā s atpū sties no pilsē tas kņ adas. Mana izvē le bija Romantic Villa. .

Lidojā m ar Emirates Airlines: 11 stundas ceļ ā , transfē rs uz Abū Dabī.1 stunda. Salī dzinot ar mū su aviokompā nijā m, tas ir lē ti un ē rti: katram pasaž ierim priekš ā monitors, pults un austiņ as (filmas, multfilmas bē rniem, spē les utt. ). Kolombo ieradā mies naktī . Lidosta liela, viss tī rs, personā ls smaidī gs. Mū s sagaidī ja un atveda uz villu.


Pat naktī mē s varē jā m redzē t eksotisko ziedoš o krū mu neparasto skaistumu un nelielas villas teritorijas ainavu dizainu.
Noguruš i no garā lidojuma, iegā jā m istabā , tā bija tā da pati kā vietnes bildē . Istabā ir mē beles no dabī gā koka, izejā bija kukaiņ u fumigators, viss ir tī rs un viss ir darba kā rtī bā . Gandrī z jauna gultas veļ a un dvieļ i. Visi skapji bija aprī koti ar gaisa atsvaidzinā tā jiem. Ļ oti apmierinā ts ar kompetento gaisa kondicionē š anas uzstā dī š anu prom no gultas. Virs gultas ir griestu ventilators. Š ā ds pā rdomā ts dizains palī dz izvairī ties no saaukstē š anā s no pē kš ņ as ķ ermeņ a hipotermijas. Mē s bijā m sajū smā ! ! ! Mē s aizmigā m mums nezinā mu ķ irzaku dziedā š anu. No rī ta piecē lā mies un steidzā mies brokastī s. Saules staros villas pagalms bija vē l skaistā ks.

Brokastī s tika iekļ autas svaigi spiestas sulas un daž i vietē jā s virtuves ē dieni. Ē diens neparasts, bet mums ļ oti patika. Pē c brokastī m satikā m mū su gidu Janaku un vē l vienu ģ imeni, kas ieradā s 1 dienu pirms mums.
Es gribē ju atpū sties no ceļ ojuma, bet mū s pierunā ja doties divu dienu ekskursijā uz Sigiriya un Kandy.


Visa Š rilankas piekraste ir paš valdī bas un nepieder viesnī cā m. Vietā m skatu bojā ciema vietē jo iedzī votā ju nesakoptā teritorija. Vē jš izkaisa atkritumus pa visu piekrasti, vietē jie iedzī votā ji tam nepievē rš uzmanī bu. No villas lī dz okeā nam maksimā li 7 minū tes ar tuk tuk. . Piekraste ir tī ra, smalkas smiltis un vienmē r silts okeā ns. Viļ ņ i bija tik spē cī gi, ka nogā za tevi no kā jā m. Lai nu kā , laiku lī dz pusdienā m pavadī jā m pie okeā na, gandrī z ū denī . Saule maigi un nemanā mi ļ oti spē cī gi apcep ā du, tā pē c labā k uzreiz iegā dā ties aizsardzī bu pret sauli un apdegumiem. Ciematā nav kur nopirkt. Vietē jie nesauļ ojas un peldas drē bē s. Netā lu no krasta ir vairā kas kafejnī cas, kas ir lē tas salī dzinā jumā ar cenā m Krievijā . Pusdienā s priekš roku devā m augļ iem, pa dienu ir karsts un pirms vakariņ ā m nebija laika ļ oti izsalkt.
Augļ i š eit ir daudz garš ī gā ki un cenas simboliskas: banā ni - 60-80 rū pijas, sarkanie banā ni - nedaudz vairā k, ananā si - 120 rū pijas. Mums patika mangostā ns un papaija ar laima sulu. Vakarā uzzinā jā m, ka villā ir bezmaksas Wi-Fi. Tas mū s iepriecinā ja, jo paņ ē mā m lī dzi klē pjdatoru. Ar jaunajiem draugiem vakarā pastaigā jā mies pa Beruvelas ciema ielu. Vietē jie visi smaida un sveicina. Pienā ca jauni cilvē ki un tik tikko salasā mi piedā vā ja mums ekskursijas ar savu Tuk-Tuk. Ar š ā diem ceļ vež iem jū s varat nokļ ū t tikai tuvā kajā veikalā . Saulriets Š rilankā ir skaists, ī paš i virs ū dens. Katru minū ti debesis ir piesā tinā tas ar koš ā m krā sā m un, tiklī dz saule paslē pā s, visapkā rt kļ ū st tumš s. Tas aptur dzī vi ciematā.

5 no rī ta mū s aizveda ekskursijā uz maš ī nu un iedeva lielas pakas ar brokastī m, ko ņ emt lī dzi ceļ ā.

Ar tik neparastu un ekstrē mu braukš anas manieri pa Š rilankas reljefu sapratā m, ka paš i nebrauksim. Ceļ i š auri, uz ceļ iem trū kst noteikumu, ceļ a zī mju un policijas. Kustī ba ir kreisā . Vienlaikus ar maš ī nu pa ceļ u iet cilvē ki, govis š ķ ē rso, suņ i var izskriet un saskrā pē t ceļ a vidū , motociklisti apdzen un bez jebkā diem noteikumiem tiek iespiesti mazie tuktuki. Ar š o visu mē s neesam redzē juš i nevienu skandā lu, visi mierī gi, bez emocijā m. 2009. gadā beidzā s karš Š rilankā , kas ilga vairā k nekā.20 gadus. Viņ a neatstā ja savu než ē lī bas un bezjū tī bas nospiedumu vietē jo cilvē ku dvē selē . Singalieš i ir dziļ i reliģ ioza tauta un, pats galvenais, nav atriebī gi. Mums ir ļ oti labs gids. Sigirijā viņ š mums ļ oti interesantā veidā pastā stī ja par Š rilankas vē sturi. No rī ta Kandijā nokļ uvā m dievkalpojumā Zobu relikvijas templī , ļ oti skaisti, neaizmirstami.
Apvienojā m ekskursijas un iepirkš anā s tū res lielveikalos. Mū s aizveda uz lielveikaliem, kur cenas patī kami iepriecinā ja.

Man ļ oti patika 2 dienu ekskursija uz Yalla nacionā lo parku. brauciens ar dž ipu bija forš s un saule neaizmigloja acis. Savvaļ as dzī vnieki ir ziņ kā rī gi un no pirmā acu uzmetiena nav agresī vi, bet mē s drī kstē jā m izkā pt no dž ipa tikai pie okeā na. Labā k apbrī not š ā du skaistumu, pienā kot tuvā k. Gar krastu skraida lielie krabji, kurus pretimbraucoš ais vilnis pā rklā j ar piena putā m, no kurā m tikai kustī gas acis redzamas...2. dienā braucā m ar izklaides programmu pa visu piekrasti no nata. parks uz Beruwala.

Apmeklē jā m vairā kas viesnī cas vismaz 4*, paliekot pa nakti.
Visas viesnī cas bija lielas un ar pasakainu teritoriju, bet numuriņ i lika vilties: mazas, dabī gā koka mē beles, bet ļ oti vecas, gaisa kondicionieri virs gultas nebija noregulē ti, reizē m bija noslī pē ta veļ a, televī zijā nebija krievu kanā lu, internets bija vai nu apmaksā ts, vai vispā r nebija. Ē dieni viesnī cā s ir daž ā di, ir ē dienkarte, no kuras izvē lē ties, un ir arī bufete atkarī bā no atpū tnieku kontingenta. Viesnī cas, kurā s tikpat kā nav eiropieš u, š efpavā ri gatavo it kā sev. Ē dienos, pat ja ne pikantos, tomē r ir daudz vietē jo garš vielu.


Izvē loties atvaļ inā jumu, nekļ ū dī jos, tā pē c dienas paskrē ja nemanot. Ž ē l bija š ķ irties no tū ristiem, ar kuriem atpū tā mies, vē lā k arī paš i negribē jā m aizlidot. Uzturoties villā , nolē mā m, ka noteikti vē l atbrauksim uz Š rilanku! Un tikai š ai villai!
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu