Apbrīnot Japānas sarkanās kļavas

14 Janvāri 2020 Ceļošanas laiks: no 15 Novembris 2019 ieslēgts 24 Novembris 2019
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vai esat kā dreiz sapņ ojis ieskatī ties arī nā kotnē ? Es vienmē r esmu gribē jis! Un pavisam nesen mē s sev atvē rā m š ī noslē puma priekš karu. Izrā dī jā s, ka tas nav gluž i tā , kā to apraksta zinā tniskā s fantastikas zinā tnieki, tač u tomē r ir lietas, kas patieš ā m padara dzī vi labā ku. Un es tagad nerunā ju tikai par tehnoloģ isku izrā vienu, bet arī par cilvē ku attieksmi pret tū ristu viesiem. Atliek vien apstā ties uz minū ti, ieraktam kartē , jo kā ds garā mgā jē js vai darbinieks noteikti nā ks klā t un jautā s, kā var palī dzē t. Pat ja ir tas rets gadī jums, kad jū su izlases palī gs zina tikai japā ņ u valodu, viņ š joprojā m ļ oti centī sies padarī t jū su dienu vieglā ku un labā ku.

Bet no tehnoloģ iskā viedokļ a un augsti attī stī tajā m tehnoloģ ijā m arī š eit izrā dā s interesanti.


Globalizā cija ir ļ ā vusi izmantot mū sdienu progresu daž ā dā s Zemes vietā s, un Ukraina nebū t nav izņ ē mums. Lai cik attī stī ta bū tu Japā na, bet, piemē ram, tā das vienkā rš as lietas kā iespē ja iegā dā ties dzelzceļ a biļ etes tieš saistē trū kums liek apš aubī t visu Japā nas progresu. Ir tieš ā m progresī vas lietas, piemē ram, ī sts lietus lī dzeklis, ko veiksmī gi izmantosim! Sē dekļ i, kurus vilcienos un autobusos var novietot sev vajadzī gajā virzienā . Pat ja tie ir trī s savienoti sē dekļ i pē c kā rtas, varat izvietot visu rindu. Un arī pilsē tu daudzlī meņ u raksturs, kad cilvē ki iet zemā k, tiltam virsū brauc autobuss, vē l augstā k brauc cits autobuss, un cilvē ki arī iet vē l augstā k, un Google, liekot marš rutu, norā da, no kura lī meņ a. satiksme ir jā nokā rto. Bet pats interesantā kais un neaizmirstamā kais ir viņ u ultramodernā s tualetes...

Japā na ir ī sts pā rbaudī jums pieredzē juš iem ceļ otā jiem, gatavoš anā s ceļ ojumam prasa neaprakstā mi daudz pū ļ u un laika, daudzas lietas, piemē ram, “Kā noteikt, kuru transportu var izmantot ceļ ojuma kartē ? ”, kas Kijevā š ķ iet tik nesaprotami, paliek noslē pumi, pat atgriež oties no valsts. Vai arī vilciens, kas sā kas pa vienai firmai piederoš ā m sliedē m un beidzas uz cita uzņ ē muma sliedē m, uz kuru caurlaide neattiecas, tā pē c jā maksā tikai par to marš ruta daļ u, uz kuru caurlaide neattiecas. Un situā cija, kad vilciena numurs un nosaukums pilnī bā neatbilst biļ etei, bet tas ir tieš i tas vilciens, kuram jū s iegā dā jā ties biļ eti, mē s ne reizi vien redzē sim murgus))) Kad durvis aizveras jebkurā sekundē , un lē mums jā pieņ em zibenī gi.

Nā kotnes mā rketings ir gā jis daudz tā lā k par bē dī gi slaveno UIA mā rketinga nodaļ u. ) Japā nā gandrī z visas cenas ir norā dī tas bez PVN. Tas ir, gandrī z vienmē r jums ir jā maksā vairā k, nekā norā dī ts. Daž kā rt gadā s, ka cenu zī mē joprojā m ir norā dī ta cena ar PVN, bet daudz mazā ka par cenu bez PVN. Un cik daudz stereotipu par Japā nu tika iznī cinā ti ceļ ojuma laikā , nevar saskaitī t uz pirkstiem))) Un tomē r š ī s dī vainā s atš ķ irī bas Japā nā tikai padara to tik unikā lu un interesantu. Kopumā skatī simies visu kā rtī bā , sā kam gatavoš anos braucienam!

Vispirms jums jā izlemj, kura krā sa jums patī k — sarkana vai rozā ? Ja rozā , tad pavasara sakuras tevi gaida. Ja sarkans, tad rudenī noteikti piedzī vosi ī stos momiji. Momiji apbrī no sarkanā s kļ avas.

Godī gi sakot, nezinu, kas ir interesantā ks, bet lidojums jau bija tik dedzī gs, ka bija neizturami gaidī t pavasara sakuras. Baudī sim kļ avas! Ar to vienkā rš i nepietiks atvaļ inā juma, kaut kas ir jā domā . Es arī gribu uz Ē ģ ipti. Bet š ogad noteikti ir viena lieta, ko izvē lē ties, izvē le, protams, ir acī mredzama. Mē s tik ļ oti mī lam koraļ ļ us un zivis, ka izvē le par labu Japā nai tieš ā m nebija viegla.


Visbiež ā kais jautā jums, ko man uzdod par Japā nu, ir vī za. Atbilde š eit ir vispriecī gā kā un patī kamā kā : papildus tam, ka vī za ir bezmaksas, ir nepiecieš ams dokumentu minimums. Nekā du galvotā ju, izziņ as par darbu, kontu kustī bā m, avā rijas stā vokļ a kopijas u. c. Kopumā š ī ir anketa, marš ruts un naudas atlikums kontā . Visi š ie noteikumi tika pieņ emti salī dzinoš i nesen. Tā kā Japā na bija mū su potenciā li 50 gadu jubilejas valsts, par ceļ ojumu praktiski neviens nezinā ja.

Bet ikviens varē ja piedalī ties 50. valsts minē š anā . Saskā rā s visnegaidī tā kie varianti, tač u tieš i tur varē ja bū t patiesī ba, jo sā kotnē ji 50. valsts bija Moldova, kuru vē lā k nomainī ja Vatikā ns un pē c Kataras rī cī bas kļ uva par Japā nu. Par konkursa uzvarē tā ju kļ uva mū su draudzene Oļ a, savukā rt atseviš ķ ā nominā cijā Ž eņ a, kura dienu pirms brauciena varē ja noteikt 50. valsti pē c vienas no mū su bildē m Facebook, kurā bija ievietoti gaidā mā s astotā s sezonas ceļ ojumi, un japā ņ u biļ etes tika rū pī gi nomaskē tas lī dz nepazī š anai, bet viens no pavedieniem ir japā ņ u transporta karte, uz kuras bija redzama daļ a logotipa, un ar to kopā ar citiem atrastajiem mā jieniem izrā dī jā s pietiekami, lai nekļ ū dī gi identificē tu valsti.

Japan JR Pass ir atseviš ķ a ceļ ojuma sagatavoš anas daļ a. Jū s to varat iegā dā ties daudzā s vietā s, bet ne Japā nā.

Tas padara lielā ko daļ u transporta pilnī gi bez maksas, tostarp Shinkansen ā trvilcienus. Pā rbaudī t vilcienu izmaksas tieš saistē ir diezgan grū ti, vismaz tā pē c, ka cenā s nav iekļ auts neviens no nodokļ iem. Piemē ram, Tokija-Kioto biļ ete pat biļ eš u automā tā spī d apmē ram 5000 jenu (45 USD), bet komisija, kas bū s jā maksā kaut kur tā lā k (bet kur tieš i, š ķ iet, arī paliks noslē pums uz visiem laikiem) apmē ram 6000 jenu (54 USD). No Kijevas to bija grū ti izdomā t. Bet nedē ļ as biļ etes izmaksas vienai personai, ņ emot vē rā komisijas maksas ...piesprā dzē ties !! ! Aptuveni 3.000 jenu (321 USD). Tas ir, diviem jums ir jā atvieno puse no aviobiļ eš u izmaksā m kaut kam, kas, visticamā k, jums bū s izdevī gs. Biļ etes cena mū s ne tikai iedzina stuporā , bet arī ī stā s š ausmā s. Bet mē s uzticē jā mies padomiem forumos un joprojā m to iegā dā jā mies.


Paš ā valstī mē s ilgi mē ģ inā jā m izdomā t, kā noteikt ceļ ojuma cenu, lai nebū tu zaudē juma. Rezultā tā mē s piegā jā m pie kases un pajautā jā m tieš i. Vienvirziena biļ ete Tokija – Kioto maksā aptuveni 1.500 jenu (133 USD) vienai personai. Tas jau ir atvieglots, tikai vienā no vilcieniem abos virzienos praktiski pā rspē jā m biļ etes cenu.

Tagad viss ir gatavs, jū s varat lidot. Lidojā m ilgi, tad divu stundu pā rsē š anā s. Pā rvietots. Tad viņ i lidoja divreiz ilgā k. Rezultā tā viņ i pacē lā s pulksten 23:00 un ieradā s pulksten 22:00. Mē s redzē jā m, kā pagā ja nakts, tad pagā ja diena, un nā kamā nakts nā ca caur iluminatoru. Tā pat mana problē ma ir nespē ja gulē t lidmaš ī nā s...Neskatoties uz to, mē s oficiā li lidojā m ar 2019. gada labā kajā m aviokompā nijā m, tā pē c lidmaš ī na bija tik ē rta, cik vien varē ja bū t. Mums no Kataras lidoja moderna Airbus A350, un tā bija patieš ā m š ika. Lidmaš ī na ir ļ oti ē rta un pā rdomā ta.

Man jau ir tradī cija zvanī t mammai no lidmaš ī nas. Lidmaš ī nā Qatar Airways jū s saņ emat vienu stundu bezmaksas Wi-Fi katrā ierī cē . Turklā t interneta ā trums ir patieš ā m iespaidī gs, jū s varat viegli sazinā ties ar balsi, arī cena par visu lidojumu ir patī kama - 10 USD. Iekļ autajā ē dienu ē dienkartē mani iepriecinā ja bā ru saraksts, kurā bija pat kokteiļ i un š ampanietis. Kad pasū tā t vī nu, stjuarte kā dā rgā restorā nā demonstrē pudeli un saka, ka tas ir Austrā lijas sarkanvī ns un jautā : “Vai tev piestā v? ". Daš a deva priekš roku Č ī les baltajam.

Es sā ku nirt Japā nā tieš i no lidmaš ī nas, manā planš etdatorā bija lejupielā dē tas visas filmas “Mans kaimiņ š Totoro” autora multfilmas. Neesmu anime cienī tā js, bet š ī s multfilmas ir ī sts mā kslas darbs. Kā du iemeslu dē ļ es patieš ā m lejupielā dē ju filmu “Blē ra ragana”, tā dē jā di vienkā rš i izņ ē mu smadzenes!

Kā saka, tā das duļ ķ es iepriekš nav filmē tas...Un, lai gan nē , viņ i to uzņ ē ma, filma izrā dī jā s diezgan veca. Nu, mū su otrais lidojums tuvojas beigā m, tas sā ksies tū lī t!

Tokija


Mums bija mazā k nekā stunda, lai izkā ptu no lidmaš ī nas un iekā ptu metro. Metro valstī , kas slavena ar saviem č aklajiem iedzī votā jiem, tiek slē gta aptuveni pulksten 23:30. Ja nepaspē sim laicī gi, par nakts autobusu samaksā sim tik daudz, ka nekā da biļ ete nepalī dzē s. Atbrī vots no lidmaš ī nas, jums jā rī kojas ļ oti ā tri. Gaismas ā trumā metā mies uz muitas kontroli, pa ceļ am bija piecu sekunž u foto pietura pie dekoratī vajā m kļ avā m. Var steigties tā lā k, vē l brī dis - un mē s stā vam aiz muitas ar iebraukš anas zī mogu. Kā tas notika tik ā tri? Lī dz pē dē jam metro vē l ir apmē ram stunda. Bet jums ir jā sakā rto braukš anas maksa un jā izņ em nauda.

Cik man zinā ms, ne visi bankomā ti pieņ em MasterCard kartes. Bet 7-Eleven bankomā tos to noteikti pieņ em. Š eit bam! Un ir vesels bankomā ts ar nosaukumu 7-eleven. Mē s ī rē jam 5.000 jenu (460 USD). Bankomā ts, lū dzu, nepievils, mē s ieradā mies bez skaidras naudas) Bankomā ts mums iedeva piecas papī ra lapas par 1000 jenā m. Oho, nominā lvē rtī bas, gandrī z 100 USD. Toreiz mē s vē l bijā m nobaž ī juš ies, kā mē s apmainī sim tik liela nominā la banknoti. Bet izrā dā s, ka Japā nā iztē rē t š ā du rē ķ inu ir diezgan vienkā rš s uzdevums.

Tagad mē s steidzami noskaidrojam, kur atrodas pareizais metro! Pie mums pieskrē ja darbinieks, pajautā ja, kura stacija vajadzī ga un ā tri visu sazvanī ja uz aparā ta. Maš ī na ar prieku pieņ ē ma mega rē ķ inu un ielē ja sī knaudu. Skrien tur! Mē s metā mies ā rā un ielē cā m vilcienā . Fū , darī ts! Lī dz pē dē jam vilcienam bija palikusi vē l aptuveni stunda.

Acī mredzot, kamē r mē s veicā m savu piespiedu gā jienu no lidmaš ī nas, laiks apstā jā s, un mē s iegā jā m hipertelpā . Mē s sē ž am uz sē dekļ iem, un tie ir vismī kstā kie. Ļ oti neparasta sajū ta, kad transports ir tik mī ksts. Es atvē ru lietotni un paskatī jos, kur mums vajadzē tu mainī ties. Bet stacijas, kurā mē s iekā pā m, tur nebija. Tā tad, kur mē s esam? Acī mredzot hipertelpā ir arī citas stacijas. Tū lī t pienā ca puisis un piedā vā ja palī dzē t tikt galā ar metro. Mē s teicā m pareizo staciju, viņ š teica, ka iekā pā m pareizajā vilcienā un iedeva mums metro karti. Bet arī š ajā kartē nebija nevienas stacijas, kurā m mē s pabraucam garā m. Kaut kur ceturtajā stacijā viens sakrita. Bet nā kamā atkal nebija. Jautā jā m blakus sē doš ajai meitenei, viņ a paskatī jā s uz citu iesniegumu un teica, ka pā rvietojamies pareizi. Uz jautā jumu, kur kartē atrodas š ī stacija, viņ a norā dī ja uz atzaru lī niju, kurā staciju nebija vispā r. Hei, kā tu zini, ka esam š eit?

Meitene atbildē ja kaut ko lī dzī gu japā ņ u gudrī bai.


Maš ī nā bija arī atzarojuma lī nijas shē ma, bet ne elektroniska, parasti nebija iespē jams mū s atrast, izmantojot to. Pabraucot garā m no desmit stacijā m, mē s patieš ā m nokļ uvā m pareizajā krustojumā . Nomainī ja filiā li, tagad viss atbilst. Ar diagrammu. Un š eit ir urā ! Mē s to izdarī jā m, braucā m uz savu staciju. Cik sapratā m, problē ma bija tajā , ka diagramma, ko puisis mums iedeva, piederē ja citai metro kompā nijai. Savā ziņ ā kartē vienā no ceļ ojumu kartē m bija redzama bezmaksas ceļ oš anas iespē ja, un mū su lidostas filiā le, tā pat kā daž as citas, nebija iekļ auta š ajā shē mā . Mums vienkā rš i vajadzē ja vē l vienu shē mu ar citā m filiā lē m, un š o shē mu summa tikai sniegs pilnī gu priekš statu par metro, tač u tas nav precī zs. Joprojā m bija iespē ja tikt pie mū su dā rgajā m ceļ ojumu kartē m, tač u tehnoloģ ija š eit ir bezspē cī ga. Lai to aktivizē tu, darba laikā ir jā stā v rindā noteiktā s stacijā s.

Kamē r jū s to neaktivizē sit, jū s nevarē sit ar to braukt. Ir par vē lu, lai aktivizē tu vakara lidojumu. Viņ i stā sta, ka lidostā rinda uz aktivizā ciju kavē jas stundā m ilgi. Tas ir, sā kotnē ji Kijevā ir jā dejo virkne deju ar tamburī nu, lai to iegū tu, jo Japā nā to nevar dabū t, un, kad to saņ emsiet, vē l daž as dejas, lai nokļ ū tu aģ entū rā un to aktivizē tu.

Teorē tiski jū s varat atvieglot savu dzī vi, reģ istrē jot Suika maksā jumu karti. Bet diemž ē l vai par laimi Google Pay man to neļ ā va izdarī t. Es domā ju, ka, par laimi, š ajā stā stā vē l pietrū ka Suiki pilnam komplektam) Vienā no sociā lajiem tī kliem kā ds apbrī noja, ka Japā nas metro ir ļ oti pā rdomā ts. Tač u ieraksta autors neredzē ja ī sti pā rdomā tus metro. Konkrē ti, uzskatu, ka vieglā kais metro ir Dņ eprā , viens atzars un tikai seš as stacijas.

Nav ne mazā kā jautā juma par marš rutu š ā dā metro: vai nu pa kreisi, vai pa labi)))

Mē s izkā pā m no metro un redzē jā m to — Tokija naktī . Tas tieš ā m ir tik skaisti, kā izklausā s. Tā , nepā rspī lē jot, bija mī lestī ba no pirmā acu uzmetiena. Viņ š ir tik...japā nis! Turpat paceļ as grandioza izskata templis, aiz mā jā m ā rā lū kojas spož s tornis, viss tik interesants un neparasts. Vislabk iepazans ar valsti ir caur virtuvi, un tagad to darsim. Mē s devā mies uz nelielu restorā nu, kas pē c izskata acī mredzami nav paredzē ts tū ristiem. Bet mums tas ir pareizi. Kas š eit ir ē dienkartē ? Ak? kas viss interesants, un pats galvenais - ļ oti lē ti! Kur sā kt, ja gribas izmē ģ inā t visu uzreiz. Ņ emsim ceptu gyozu, Ramen un vē l kaut ko pilnī gi nezinā mu.

Ē diens atnā ca ļ oti ā tri.


Apbruņ ojā mies ar atkā rtoti lietojamiem plastmasas kociņ iem un lū k - valsts iepazī š ana. Japā na, jū s un es atradā m kopī gu valodu. Ā zija, kā vienmē r, ē diena ziņ ā nepievī la. Godī gi sakot, Ā zija nekad nekļ ū dā s, izņ emot, iespē jams, vjetnamieš u alkatī bu. Japā ņ u virtuve vienā mirklī ļ oti atš ķ iras no visas Ā zijas virtuves – tā nemaz nav pikanta! Nav kaut kas tā ds, pie kā mē s esam pieraduš i, bet tam tieš ā m nav pikantuma. Starp citu, mē s to pirmajā dienā nepamanī jā m. Ē dienkartē , protams, var meklē t pikantus ē dienus, tač u, pasū tot pē c nejauš ī bas principa, iespē ja uzskriet pikantam ē dienam ir maza.

Ē dienu izmaksas mazos restorā nos ir aptuveni 600–800 jenas par ē dienkarti (7.5 $). Ē dienkarte ir pietiekama sā tī gai maltī tei. Ē dienu pasniegš ana absolū ti visos restorā nos ir ā tra. Es domā ju, ka mū su gaidī š ana nekad nepā rsniedza desmit minū tes. Ja ņ em nopietnā kus restorā nus, tad 1100-1200 jenas par porciju (11.5$).

Lai gan ramen bija garš ī gs, tas ir zemā ks par ramen, ko mē s gatavojam japā ņ u restorā nos. Bū tī bā zemā ks sastā vdaļ u skaita ziņ ā . Suš i Japā nā ir diezgan rets ē diens, bū s jā meklē .

Mē s gardi paē dā m, priecī gi un starojoš i, devā mies meklē t savu viesnī cu. Vidē jā s izmaksas par privā tu istabu diviem ar kopī gu tualeti ir 50 USD. Nebija iespē jams dzī vot kapsulā s, jo daudzi cilvē ki dzī vos blakus esoš ajā s kapsulā s, tas ir, kaut kas lī dzī gs kopē jai telpai. Mū su ļ oti mazā istabiņ a tika veidota striktā minimā lisma stilā . Divstā vu gulta, plaukti, č ī bas un logs. Bet Japā nas gadī jumā , kā arī ar Norvē ģ iju bijā m garī gi sagatavojuš ies, ka nav vē rts maksā t kosmosa naudu par ē rtā m viesnī cā m, labā k maksā t salī dzinoš i saprā tī gu cenu, lai tikai gulē tu istabā . Lai gan, kā rā dī s mū su pē dē jā s dienas viesnī ca, plaukta klā tbū tne ir diezgan grezna.


Modinā tā js ir noskanē jis. Pirmais, kas nā k prā tā , esam Japā nā!! ! Š ī noteikti bū s ļ oti interesanta diena. Otra lieta, kas nā k prā tā , ir ceļ a sā kums, priekš ā vē l daudzas š ā das pamoš anā s! Treš ais – vajag pē c iespē jas ā trā k sanā kt kopā un skriet visu izpē tī t! Interesants pā rsteigums bija tas, ka pā ris mē neš u laikā , kad rezervē jā m š o viesnī cu, noteikumi mainī jā s. Bezmaksas brokastis tagad ir iekļ autas! Mē s nokā pā m uz pirmo stā vu un redzē jā m 9 skumjus japā ņ us, kas sē dē ja pie neliela galdiņ a. Varbū t viņ i, protams, nebija bē dī gi, bet, ieraugot brokastis, man likā s, ka visi apkā rt ir bē dī gi. Viesiem tika piedā vā ts grauzdiņ š un verdoš ā ū denī š ķ ī stoš s kartupeļ u biezenis vai sī polu zupa, kas arī jā aplej ar verdoš u ū deni. Turpat netā lu uz melna tā feles krā sainā s vā verē s bija rakstī ts Brokastis un zī mē ts tas pats grauzdiņ š ar zupu. Turklā t zupas tase uz dē ļ a izskatī jā s nedaudz jautrā ka nekā patiesī bā.

Paņ ē mā m mantas un skrē jā m pastaigā ties. Japā ņ u ē dieni ir patieš ā m garš ī gi, un, pavadot laiku pie ā tri pagatavojamā s zupas, jū s saņ emsiet par vienu gardu maltī ti mazā k vienā ceļ ojumā . Paē dī sim kaut kur sā tī gi.

Mē s dzī vojā m blakus lielam templim un ī stam japā ņ u tirgum! Tas ī sti neatš ķ ī rā s no ī stā nejapā ņ u tirgus, tač u, tā kā š is bija Japā nā , tas bija japā ņ u vai pat Tokijas dzimtā ! Ā zijas tempļ a skati uzlā dē ja noskaņ ojumu lī dz pat 100%. Lai gan mē s sapratā m, ka nā kamo pā ris dienu laikā tempļ i varē tu sā kt viļ ņ ot. Mē s devā mies uz vienu no Ueno centrā lajā m dzelzceļ a stacijā m. Tā kā š ajā stacijā atradā s viens no JR Pass aktivizē š anas centriem. Mē s gā jā m pa diezgan vienkā rš ā m, pamestā m un ne ī paš i pievilcī gā m ielā m. Pa ceļ iem nebrauca pat automaš ī nas, lai gan satiksmes regulē tā ji aktī vi uzraudzī ja satiksmi un vienī gos gā jē jus.

Mā jas nebija ī paš i augstas, bet atradā s tuvu viena otrai, no vienas mā jas loga varē ja paspiest roku kaimiņ am no blakus mā jas. Manī pacē lā s pazī stama, dī vaina sajū ta. Jū s it kā atrodaties nā kotnes valstī , bet redzat diezgan vienkā rš as ielas, vietā m tā s izskatā s vienkā rš ā kas nekā NVS valstī s. Patiesī bā ir skaidrs, ka ir progresī vā kas pilsē tas daļ as, ir mazā k. Tā da pati sajū ta man bija pirmo reizi Singapū rā .

Fakts ir tā ds, ka Japā na ir patieš ā m progresī va un var pā rsteigt ar daudzā m lietā m, tač u tā ir pilnī gi atš ķ irī ga no tā , kas tiek rā dī ta populā rajā s tū risma programmā s. Mē s pat ī paš i pā rskatī jā m Ē rglis un astes epizodi, kur Ptuš kins stā stī ja, kā visi vau-vau un roboti š eit veic daž us uzdevumus. Viņ i var un dara, bet vienuviet, lai parā dī tu, kā viņ i darbojas.


Pirms ceļ ojumu karš u aktivizē š anas meitene pā rliecinā jā s, ka es skaidri saprotu noteikumus un aktivizā cijas atcelš anas neiespē jamī bu. Tā ir liela cieņ a pret japā ņ iem. Pirms pakalpojuma sniegš anas viņ i vienmē r lielu uzsvaru liek uz noteikumiem. Viņ iem ir ļ oti svarī gi, lai jū s precī zi zinā tu, par ko maksā jat naudu un cik jums ir jā maksā , tas patieš ā m izpaudā s ļ oti daudzā s vietā s. Un pati meitene, kas vadī ja instruktā ž u, to darī ja ar tik mī ļ u mī lestī bu balsī , ka es uzreiz savā s domā s aizlidoju kaut kur pasakā “Ar labu nakti, bē rni” un tagad dzeru aveņ u tē ju ar Stepaš ku un Fiļ u. . Viņ as harizmā un balsī bija tū kstoš iem Emirā tu stjuartu laipnī ba. Gandrī z sā ku nož ē lot, ka ceļ ojumu kartes jā aktivizē tikai vienu reizi. Kopumā es vē los izteikt dziļ u pateicī bu visiem cilvē kiem, kuri ar tā du mī lestī bu izturas pret savu darbu, jū s noteikti padarā t š o pasauli labā ku.

Daš a, brokastodama, jautā ja, kuru no divā m meitenē m es dabū ju, jo viņ a arī pamanī ja, ka kreisā ir ļ oti forš a. Ar aktivizē tajā m ceļ ojumu kartē m mums iedeva arī biļ etes mū su pirmajam marš rutam. Tas ir, ja jums ir ceļ ojuma karte, jū s varat vai nu vienkā rš i iekā pt vilcienos un braukt uz kopī gu pamata, vai arī doties uz kasi, un viņ i jums iedos sē dvietā m pieš ķ irtā s bezmaksas biļ etes. Tas, kā operatori strā dā ar datoriem, mū s diezgan pā rsteidza. Uz skā rienekrā na meitene neticami daudz reiž u piespiež pirkstus ļ oti lielā ā trumā . Kad mē s pirmo reizi pievē rsā m tam uzmanī bu, mē s nevarē jā m saprast, kā pē c ir tik daudz klikš ķ u, lai izsniegtu bezvā rda biļ etes. Ko vē l var saukt par tik smagu? Bet tas attiecas ne tikai uz biļ eš u pā rdoš anu, bet arī visur, kur viņ i strā dā ar skā rienekrā nu. Mē s sā kā m redzē t, kas notiek.

Pē c noklikš ķ inā š anas uz noteiktas pogas darbinieki veic tukš u klikš ķ i tukš ā ekrā na daļ ā vai rā mī , tikai pē c tam viņ i noklikš ķ ina uz nā kamā s pogas. Š ķ iet, ka to darī ja visi. Kā pē c, mē s nezinā m. Tač u bija skaidri redzams, ka divi klikš ķ i pē c kā rtas uz skā rienekrā na pogā m netika veikti. Tā tad, lū k!

Niko

Daš a mani apbē dinā ja, sakot, ka mū su ceļ ojumu kartes neattiecas uz ā trvilcieniem. Bet vilciens, kurā mē s iekā pā m, shinkansen, sā ka uzņ emt ā trumu arvien ā trā k, galu galā sasniedzot 280 km stundā . Izrā dā s, ka ir vē l ā trā ki, bet tie brauc ar tiem paš iem vilcienu modeļ iem, tikai paā trina lī dz 320 km stundā . Ceļ ot pa Japā nu pa Shinkansen ir prieks. Patieš ā m milzī gie attā lumi starp pilsē tā m nav nekā ds š ķ ē rslis.

Un pats interesantā kais ir tas, ka Japā na patiesī bā ir viena liela pilsē ta.


Daudzas pilsē tas ir izauguš as tā , ka tā s jau ir cieš i savienojuš as savas robež as. Rezultā tā jū s steidzaties vilcienā nevis pa laukiem un ielejā m, bet gan pa cietu pilsē tu. Laukos ir pā rtraukumi, bet pā rsvarā aiz loga ir bezgalī ga pilsē ta. Tas bija ļ oti neparasti. Izrā dā s, ka attē la maiņ a ā rpus vilciena loga ir ļ oti nepiecieš ama iekš ē jai pā rslē gš anai. Un tā , š ķ iet, jū s vienkā rš i nolē mā t braukt pa pilsē tu starp diviem punktiem. Mums bija jā nokļ ū st Nikko, un no turienes pā rsē ž as autobusā , kas mū s ved uz tematisko Edo Mura (Edo brī numzeme) pilsē tiņ u. Bet Nikko ir arī ko redzē t. Kur sā kt, lai bū tu laikā ? Atbraucā m, stacijā bija sieviete, kura reklamē ja biļ etes uz kaut kā du autobusu. Viņ a teica, ka nā kamais Edo bū s pē c pusotras stundas, bet pē dē jais ap pulksten 15.00. Nu, mē s nolē mā m, ka kā dā secī bā . Dosimies pastaigā pa Nikko. Kaut kur tika minē ts, ka tū risti, kas sā k staigā t pa Nikko, var nekur citur doties.

Un mē s viņ us ļ oti labi saprotam. Š ī pilsē ta ir brī niš ķ ī ga!!!!

Mē s noķ ē rā m savu pirmo momiji tieš i š eit! Sarkanā s kļ avas š eit bija tikai savā kulminā cijā (17. novembrī )! Kā ds skaistums ir visur. Bija nepiecieš ams apmeklē t tempļ u kompleksu, uz kuru arī jā brauc ar autobusu. Bet mums par laimi pilsē tā izveidojā s sastrē gums, par ko tikā m brī dinā ti, un visam š im skaistumam gā jā m garā m kā jā m. Pē c kļ avu sā rtuma likā s, ka pat ir silti.

Lai sasniegtu tempļ u kompleksu, vajadzē ja apmē ram 40 minū tes. Š eit, protams, japā ņ u arhitektū ra visā tā s skaistumā . Un tempļ u ir tik daudz, ka varat aizņ emt sevi uz divā m dienā m, ja nosprauž at mē rķ i visu pā rskatī t.

Š is nav templis, tikai veikals

Jau iepriekš zinā jā m, ka pē c atsauksmē m jā dodas uz Tosho-gu. Un kā di te milzī gi seni koki! Ieeja tempļ a kompleksā , ja nemaldos, maksā.1300 jenu (12$).

Patiesī bā viss skaistums ir ne tik daudz tempļ os, cik ā rpusē . Bet patiesī bā viss notiek Japā nas labā kajā s tradī cijā s.

Japā ņ iem patī k arī stā vē t rindā s. Daž kā rt pat uz gara vilciena perona visi drū zmē jas pirmo vagonu rindā s, un nedaudz tā lā k var bū t pat brī vas vietas, lai bū tu pirmais pie ieejas. Bet japā ņ i diez vai riskē s kļ ū t par pirmajiem, kas turp dosies, pē c mū su novē rojumiem visbiež ā k viņ š vienkā rš i nokļ ū st kā dā no jau izveidotajā m rindā m. Tā nu mē s stā vē jā m templī kaut kā dā garā rindā cerī bā , ka beigā s bū s kaut kas ļ oti interesants. Par laimi, aizgā ju paskatī ties, kur mē s stā vam, izrā dī jā s, ka š ī ir rinda uz lū gš anu. Nu, vismaz viņ i to pilnī bā neaizstā vē ja, pretē jā gadī jumā beigā s bū tu pā rsteigums. Tad devā mies uz vienu no tempļ iem, mū s ieveda kā prioritā ti kā angliski runā još os.

Un teica, ka tagad gids runā s japā ņ u valodā , un tad mums un vē l pā ris tū ristiem angliski.


Pē c tam, kad gids pabeidza savu runu japā ņ u valodā , viņ š pagriezā s pret mums un, š ķ iet, turpinā ja japā ņ u valodā . Mē s ar Daš u varē jā m uztvert tikai pā ris vā rdus, bet pat tad, visticamā k, mē s vienkā rš i sā kā m saprast japā ņ u valodu. Tač u, neskatoties uz to, vī rietis skaļ i dauzī ja ar koka gabaliem, no kuriem š ķ ita, ka uz griestiem norū ca uzkrā sotais pū ķ is. Pū ķ a purns man atgā dinā ja kā das Juras cilvē ka seju. Gadā s, ka paskatā s uz cilvē ku un uzreiz var iedomā ties, kā ds vā rds viņ am piestā v vislabā k, un tā tas ir ar pū ķ iem. Tā pē c mē s viņ u nosaucā m par pū ķ i Juri. Tā lā k ceļ ojumā visus pū ķ us nosacī ti nosaucā m par Juriju. Man bija jā steidzas uz autobusu uz Edo.

Mums bija jā paē d pa ceļ am. Tā ir diezgan standarta problē ma aizņ emtos braucienos, kur nepietiek laika ē dienam.

Mē s devā mies uz tirgu, es dabū ju sev daž ā das bulciņ as slē gtos maisiņ os, un starp maizī tē m bija pat hotdogs ar keč upu. Daš a tika uzkarsē ta ar lielu ramena bļ odu. Ja Daš ai bija jā pacieš ar ramenu lī dz Edo (autobusā ē st nevarē sit), tad es pa ceļ am apē du savus maizī tes un tad gaidī ju, kad varē sim ē st Daš as zupu. Starp citu, arī ruļ ļ i tiek bombardē ti, tā pat kā visi ē dieni, ņ emiet to drosmī gi))) Bet patiesī bā mē s vienkā rš i vē l nezinā jā m, kā ds gastronomiskais dā rgums slē pjas tirgos esoš os plauktos. Mē s atgriezā mies autoostā , kur neviena nebija, ieskaitot sievieti, kura mums pastā stī ja par pē dē jo autobusu. Mē s devā mies uz informā cijas biroju, tur mums teica, ka pē dē jais autobuss uz ciematu aizbraucis pirms divā m stundā m. Kā š is? Un tas autobuss ap trijiem pē cpusdienā ? Kasiere mums apliecinā ja, ka 15:00 autobusa nav. Bet š ī ir Ā zija, ceļ ojuma plā ni š eit nevar tik viegli sabrukt, kaut kas nav kā rtī bā . Bet viss ir stingri pē c grafika, autobusa nebū s.

Kamē r sieviete zvanī ja uz ciemu, lai noskaidrotu, cikos parasti tur notiek izrā des, es nolē mu paskatī ties no autoostas telpas, ja vien ugunsdzē sē js to izdarī tu, un ieraudzī tu sarkanu autobusu, kas grasī jā s izbraukt. Savā di, bet autobuss brauca tajā minū tē saskaņ ā ar grafiku, kas mums tika teikts no rī ta. Nolē mu paskatī ties, ka, ieejot biļ eš u kases telpā , Daš a teica, ka netā lu ir sarkans autobuss, un, kad kasiere mums apliecinā ja, ka autobusa nebū s un rā dī ja informā ciju par ciematu, ieraudzī ju fotogrā fiju. blakus informā cijai autobuss ir sarkans, un rī ta grafikā tieš i š is laiks tika pievienots ar pildspalvu, it kā kā ds kaut ko zinā tu.


Mē s ar Daš u vienmē r cenš amies uzlabot š o pasauli, un visvē rtī gā kais, kas mums š ajā gadī jumā jā dara, ir atpakaļ ceļ ā aiziet pie kases un pateikt, lai viņ i atjauninā tu grafiku, jo autobuss joprojā m kursē plkst. š oreiz.

Uz ko sieviete brī di padomā ja un teica: “Ak, jā ! Š odien ir svē tdiena, viņ š vienmē r iet svē tdienā s š ajā laikā ! ". Patiesī bā ir pilnī gi iespē jams, ka nevajadzē tu bū t nevienam autobusam, bet š ī ir Ā zija un š eit vienmē r viss sakrī t, un autobuss vienkā rš i parā dī jā s. Lai gan brauciens uz ciemu nav ilgs, mums bija tikai pā ris stundas lī dz slē gš anai. Divas stundas pirms slē gš anas 4700 jenu vietā ieejas maksa ir 4100 jenas (37 USD).

Edo Mura

Vispirms atradā m veikalu un Daš a uzsā ka maltī ti, bet es devos izpē tī t tuvā ko apkā rtni. Tieš i tobrī d tika nofotografē ta japā ņ u grupa, kas bija ideā li piemē rota manas japā ņ u ģ imenes fotoattē lam. Kad viņ u fotogrā fs pabeidza fotogrā fiju, es rā dī ju visiem nekustē ties un iedevu meitenei savu fotoaparā tu. Mē s esam ar viņ iem tieš i saistī ti. Apmierinā ta atgriezos pie Daš as, un, kad mums garā m gā ja š ī japā ņ u grupa, visi priecī gi no manis atvadī jā s.

Tikai piecas minū tes ciematā , un vietē jie mani jau pazī st. Ciemats pā rstā v Japā nu Edo periodā no 1603. lī dz 1868. gadam.

Ir daudz jautru aktivitā š u un bezmaksas š ovu. Vispirms mē s iegā jā m mā jā , kur bē rni un pieauguš ie kā pa caurumā sienā . Pie ieejas bija zī me, ka tas nav paredzē ts vā jprā tī gajiem, nedrī kst bū t stā voklī un jā bū t veselai sirdij. Mē s esam bijuš i saspringti. Bet mē s esam drosmī gi, pē c ķ ī nieš u nā ves takas mū s nenobiedē s kā ds robs sienā . Uz priekš u! Tur bija gaiš s, sā kumā uzkā pā m pa kā pnē m, tad rā pā mies taisni, tad pa kreisi, tad notupā mies un izgā jā m no blakus durvī m. Beigas!

Jā , japā ņ u viduslaiku š ausmas mū sdienu eiropieš us nenobiedē s. Tad pienā ca briesmī gs nindzja un lika Daš ai paslē pties slepenā sienā!


Pē c tam apskatī jā m pā ris japā ņ u stila mā jas un devā mies labirintā ! Labirints tieš ā m bija jocī gs, brī ž iem sastā vē ja no alā m, brī ž iem no koka. Bet, tā kā neglā bjami tuvojā s pirmā s izrā des laiks, mums tieš ā m bija bailes, ka nepaspē sim iziet no labirinta. Papildus paš ai izklaidei ciematam ir patieš ā m skaista ielu un visu ē ku ā rpuse. Bija jā izvē las starp tradicionā lo komē dijas izrā di un ū denslī kš anas š ovu. Protams, mē s mī lam humoru, bet baidī jā mies, ka mē s to vienkā rš i nesapratī sim. Japā ņ u valodā vē l nav tik spē cī ga. Lai gan japā ņ u valoda, iespē jams, bija pirmā valoda, ko sā ku mā cī ties bē rnudā rzā , es joprojā m atceros kā du sū dainu un nakakayazabyuka! Un ilgu laiku es ticē ju, ka tie tieš ā m ir japā ņ u vā rdi. Mē s devā mies uz burvju š ovu. Sā kumā viss izskatī jā s diezgan vienkā rš i.

Kā da ļ oti mī ļ a un harizmā tiska japā niete mums kaut ko stā stī ja, tad parā dī jā s vē l trī s japā nietes un sā ka radī t ū dens maģ iju. Bet uzstā š anā s vidū mē s jau nemitī gi vē rojā m burvī bu. Ū dens sā ka liet no visnegaidī tā kajiem objektiem, kur š ķ ita, ka tas nemaz nevar parā dī ties. Un vietā m tas bija patieš ā m smieklī gi. Mums patika. Pie ieejas mums iedeva mazas baltas lapiņ as, tā m ir tā da funkcija ar uzgali, jā ietin maiņ a un izrā des beigā s jā laiž kū lis uz skatuves. Š ajā sistē mā ir viens mī nuss - pirmajā s rindā s pastā v risks saķ ert saini galvā . Pirms nā kamā s izrā des mums bija vē l 20 minū tes. . Skrē jā m tā lā k izpē tī t ciematu.

Laika vienkā rš i katastrofā li nepietika, burtiski stundu vairā k. Bet š eit, visticamā k, problē ma ir tā , ka diennaktī ir tikai 24 stundas, no kurā m vē l vismaz 6-8 ir jā guļ.

Cik forš i tas bija! Vai varbū t jums ir jā atgriež as š eit vē lreiz? Bet diemž ē l nepavisam (Bet ir labas ziņ as, š is ir tikai ceļ ojuma sā kums, un Japā na solā s bū t tik interesanta.

Japā nas vilcieni kalpo ne tikai kā pā rvietoš anā s lī dzeklis, bet arī kā lielisks atpū tas punkts. Braucot jū s uzkrā jat spē kus, lai turpinā tu ceļ u. Jā , un galva atpū š as no nemitī gā s prā ta vē tras, kā kā rtē jo reizi kaut kur pā rcelties vai kaut kur tikt. Esam atpakaļ Tokijā , Tokijā naktī . Tokija naktī , iespē jams, ir viena no skaistā kajā m pilsē tā m pasaulē . Pat neskatoties uz mū su mī lestī bu pret dabu, š ie gaiš ie debesskrā pji un baneri ir viena mī lestī ba! Ir arī ē rti, ja draugu vidū ir anime fani. Antons sā ka sū tī t mums idejas par to, ko darī t Tokijā , pamatojoties uz anime. Ziņ ojums "Apmeklē jiet istabenes kafejnī cu Akihabarā! "


Marš rutu netaisī ju, un š ie vā rdi man likā s š ausmī ga japā ņ u burvestī ba vai vismaz kā da ļ oti sena pilsē ta, kur katram ir jā dodas uz vairā kā m dienā m leģ endā rā s kafejnī cas dē ļ , kas pasniedz kafiju uz galvas! Tač u viss izrā dī jā s pieejamā ks un vienkā rš ā ks, Akihabara ir viena no jomā m, kurā koncentrē jas daudzas ī paš as kafejnī cas, kurā s anime meitenes sazinā s ar apmeklē tā jiem un cenš as viņ us uzmundrinā t. Ā tri noskaidrojā m, kuram ir vislabā kais vē rtē jums, un izstrā dā jā m vakara plā nus. Tokijas apskates objekti ir rajoni, vakarā atgriež aties pilsē tā , lai vienkā rš i pastaigā tos pa kā da rajona ielā m.

2.  daļ a. Apbrī nojiet Japā nas zaļ os bambusus

Akihabara Tokijā

Š ī ir mū su pirmā intereš u joma, š eit jū s varat redzē t, kā mums izskatā s mū sdienu dzī ve paralē lajā pasaulē . Lī dzā s ē dienam, debesskrā pjiem un baneriem š eit skaidri izceļ as tā di izklaides veidi: karaoke, Sega spē ļ u ē kas, telpas ar maš ī nā m, kur kaut kas jā izvelk, kā arī kaut kas mums pavisam jauns. Tā s ir ē kas, no kurā m pa aizvē rtā m durvī m mē ģ ina izkļ ū t ļ oti skaļ a mū zika. It kā muzikā ls briesmonis tur bū tu ieslē gts. Iegā jā m iekš ā , ieraudzī jā m simtiem spē ļ u automā tu, visos bija kaut kas savā dā ks un ļ oti grafisks. Gandrī z visas maš ī nas ir aizņ emtas ar japā ņ iem, katrs ļ oti skaļ i spē lē savu mū ziku. Bet visas š ī s maš ī nas vieno viens mehā nisms - metā la lodī tes, tā s birst gar sietu malā m.

Spē lē tā js pastā vī gi nospiež pogu.

Acī mredzot ekrā nā redzamais video ir minirullī tis, kuram nav nekā da sakara ar spē li, pati spē le ir tā s bumbiņ as, kuras vai nu iekrī t bedrē vai nekrī t, un bumbiņ u skaits kaut kā ietekmē tavu naudu. . Un skumjā kais ir tas, ka daž i cilvē ki Tokijā vienkā rš i iet apkā rt, nospiež ot pogu un tē rzē jot ar kā du pa telefonu, pat neskatoties spē li. Tā ir tikai sava veida bezgalī ga naudas izvilkš ana. Fotografē š ana š ajā bā rā nav atļ auta. Nav logu un, protams, pulksteņ u. Pie sienā m ir norā des uz tualeti un kur var nopirkt pā rtiku un ū deni. Viss, kas nepiecieš ams, lai š eit pavadī tu maksimā li daudz laika. Jū s esat moderna valsts, jums jā bū t augstā kam par visiem š iem kazino, kā tas ir (Bet, acī mredzot, azartspē ļ u atkarī bas slimī ba - azartspē ļ u atkarī bas slimī ba - nav atkarī ga no civilizā cijas lī meņ a, un vienmē r bū s tā di, kas vē las gū t peļ ņ u no tā s. Pē c š ī s iestā des izieš anas uz ielas š ķ iet neparasti kluss.

Jo ausī m pē c muzikā la sprā dziena ir vajadzī gs laiks, lai tā s noregulē tos.

Mū zika tiek atskaņ ota citā s ē kā s


Mums bija arī tradicionā ls brauciens uz McDonald's. Pasū tī jā m japā ņ u burgeru. Š is ir hamburgers, kurā gaļ ai ir izteikta Ā zijas salda garš a. Un tas ir labi, Coca-Cola, starp citu, nav tik salda kā pie mums, un frī kartupeļ i ir visizplatī tā kie. Bet tomē r. Apmeklē jā m ī stu japā ņ u McDonald's. Vē l viena forš a izklaide ir doties uz anime veikalu un apbrī not figū riņ as. Protams, japā ņ u figū riņ as mums neko neteica, jo mē s neesam ī paš i gudri anime, tač u to daudzveidī ba ir vienkā rš i iespaidī ga.

Un daž u no tā m kosmosa cenas tikko norā dī ja, kuras ir slavenā kas un retā kā s. Turklā t cenas izmē rā sasniedza visa mū su ceļ ojuma kopē jo budž etu.

Tā kā plā nojā m braucienu uz istabenes kafejnī cu, vajadzē ja kaut kur labi paē st. Cenas istabenes kafejnī cā s ir daudz augstā kas. Lai netē rē tu laiku, Japā nas ielā ē dā m pirmatnē jo vā cu š avarmu! Turklā t Vā cijā š ķ iet, ka š is ē diens ir nacionalizē ts, tač u tā izcelsme ir no turkiem, daž reiz pat var redzē t zī mi, ka š ī ir turku š avarma. Un te jau karina zī mes, ka tas ir vā cu ē diens. Nolē mā m salī dzinā t cenas daž ā dā s istabenes kafejnī cā s un tad doties uz plā noto, lai droš i zinā tu, ka tā nav desmitreiz dā rgā ka kā citā s.

Rajona ielā s japā ņ u anime meitenes vilina garā mgā jē jus un parā da ē dienkarti un istabenes kafejnī cas apmeklē juma noteikumus. Bet problē ma visā Japā nā ir tā da, ka gandrī z visi japā ņ i labi zina angļ u valodu, nezina tikai tie, kas strā dā uzaicinā š anas jomā uz restorā niem vai lī dzī gā m iestā dē m. Tas ir, kasieri, visi iekš ē jie darbinieki, iestā ž u darbinieki, visi prot angļ u valodu.

Bet, kamē r japā nis nav beidzis koledž u, viņ a vā rdu krā jums ir nulle. Acī mredzot pē dē jā gadā viņ iem ir ekspresapmā cī ba. Tajā brī dī , kad paej garā m aicinoš ajā m anime meitenē m, viņ as uzaicinā s jebkuru, skatī sies jebkur, bet ne tavā virzienā . Tā nu pie viena Kioto restorā na, š ķ iet, ka namatē vs (vai kā viņ us tur sauc) sā ka runā t pa telefonu, kad mē s tuvojā mies. Reizē m japā ņ i vienkā rš i sā ka domī gi skatī ties tā lumā , it kā domā jot par lielo un skaisto. Uzrunā jā m vienu no japā nietē m, lai noskaidrotu istabenes kafejnī cas noteikumus un cenas, tieš i sajutu viņ as bailes, ka viņ u tagad kopā ar ē dienkarti apē dī s izsalcis eiropietis.


Tā rezultā tā mē s apmeklē jā m sā kotnē ji iecerē to iestā di ar visaugstā ko novē rtē jumu. Iekš ā mū s sagaidī ja divas meitenes, smaidi, prieks, sveicieni. Mū s veda pie mū su galda, uzlika mums zaķ a un lā č a ausis. Viņ i mums parā dī ja kafejnī cas noteikumus - katra stunda maksā.500 jenas (4.

Pē c tam meitenes sarī koja loteriju, kurā varē ja laimē t mazliet krā mus. ) Un tad viena no viņ ā m sā ka dziedā t un dejot uz skatuves, bet otrā , atsitoties pret grī du ar spī duma nū jā m, sā ka aktī vi iedegties tuvumā . skatuve. Un tas ir patieš ā m forš i, š ā di brī ž i tiek visvairā k novē rtē ti vē lā k, tā dos brī ž os valstij tiek pieš ķ irta noteikta vizī tkarte, tas ir kaut kas unikā ls, kas ir tikai š eit! Bet Japā nas gadī jumā š ā du vizī tkarš u ir simtiem. Un tualetes pā rliecinoš i ieņ em pirmo vietu. Kamē r mē s sē dē jā m un gremojā m pirmā s dienas iespaidus, un tie bija pā ri, pie mums pienā ca viesmī lis un iemā cī ja japā ņ u frā zes un ž estus, kuru beigā s no rokā m izlī da sirds.

Par naudu istabenes kafejnī cā ir vairā kas citas izklaides, piemē ram, fotosesija ar meitenē m, maģ iska pase, ko viņ i tev uztaisī s gadī jumā , ja aizmirsī si savē jo utt.

Bukleti, kas atrodas uz galdiem, arī paskaidro, ka daudzas lietas meitenē m tiek dā vinā tas, pateicoties burvī bai, kas piemī t katrai meitenei istabenes kafejnī cā . Stunda paskrē ja kā zibens.

Pirms aizbraukš anas pienā ca cita kompā nija un novē rojā m, ka japā ņ iem patī k valkā t maskas ne tikai uz ielas, bet arī iekš telpā s. Š ie puiš i novilka maskas tikai fotosesijai un uzvilka tā s atpakaļ . Ir jau diezgan vē ls, jā pā rvietojas uz viesnī cu. Japā nā ir viens trū kums - ļ oti dā rgi taksometri. Maigi izsakoties, mē s tos nevarē jā m atļ auties. Un katra demontā ž as procedū ra ar nolaiš anos metro var aizņ emt daudz laika. Noteicā m, ka ar pē dē jiem spē kiem lī dz viesnī cai varam tikt ar kā jā m. Tikai 30-40 minū š u gā jiena attā lumā . Bet š ķ iet, ka viesnī ca mums no rī ta š ķ ita tā lā k. Laikam to meiteņ u burvī ba mums saī sinā ja distanci.


Gā jā m, un, kad likā s, ka esam jau pavisam bezsaistē , un lī dz viesnī cai bija palikuš as minū tes, sapratu, ka GPS izvē lē jos nepareizo viesnī cu. Mums bija rezervē tas divas viesnī cas Tokijā , un š ī ir otrā viesnī ca, kurā apmetī simies mū su pē dē jā dienā Japā nā . Pirms mū su paš reizē jā jums jā iet ...tikpat daudz, bet š ajā posmā nav metro. Bet izskatā s, ka esam oficiā li uzstā dī juš i jaunu rekordu savos ceļ ojumos! Garā kā un bagā tā kā diena ceļ ojumu vē sturē . Š ī ir Japā na!

Ceļ š uz Kioto

Tokija, tu esi vienkā rš i skaista, esam spiesti doties prom, bet ne uz ilgu laiku, pē c daž ā m dienā m atgriezī simies! Esam ā trā vilcienā uz Kioto. Mē s lidojam pā ri desmitiem savienotu pilsē tu, Fudž i kalnu. Starp citu, š ķ iet, ka Fujifilm filmai ir nosaukums no Fudž i kalna.

Es skatos Neighbor Totoro, lai turpinā tu iedziļ inā ties, un arī ī stenoju ideju, kas manā galvā bijusi jau vairā k nekā seš us gadus — klausos Tokyo Drift dziesmu tieš i Tokijā ! Bet interesants fakts: mū su ceļ ojuma himna bija ievaddziesma no anime "Psycho Pass" ievada. Turklā t Daš a no sā kotnē jā m epizodē m, man ir no sezonas beigu epizodē m. Pirms vilciena veikalā paņ ē mā m daž ā das uzkodas, arī kafijas pudeli. Atvē ru ledusskapi un pasniedzos pē c pudeles. Aukstuma vietā pudele izrā dī jā s silta-karsta! Viņ i pā rdod tē jas un kafiju kaut kā dā s pretledusskapjos, kas uztur dzē rienus karstus. Lai gan no malas to nevar pateikt. Bet kafija un tē ja š ā dā s pudelē s ir tikai bez cukura, un cukurs netiek piedā vā ts. Tagad man ir puslitrs stipri rū gtas japā ņ u kafijas.

Bet tie visi ir sī kumi, mū su acu priekš ā notika patieš ā m nozī mī gs moments, kas ietekmē ja iespaidu par ceļ ojumu - tur bija meitene, kura rokā s turē ja kaut ko ē damu, neparastu un trī sstū rveida. Japā niete pienes to pie mutes un uztaisa kraukš ķ ī gu kumosu. Mē s vē l nezinā m, kas tas ir, bet mē s to jau gribam, to sauc par "onigiri", tas ir tieš i tas gastronomiskais dā rgums, kas, iespē jams, tiek pā rdots visos tirgos, bet kā pē c mē s to vē l neesam atklā juš i? Laiks iet uz beigā m. Ja kā dreiz tiks izgudrota laika maš ī na, es pagā tnē nosū tī š u sev ziņ u, lai pirmajā dienā pamē ģ inu onigiri. Lai gan nē , ja mē s pirmajā dienā bū tu veltī juš i papildu minū ti, pē rkot trī sstū rus, mē s bū tu nokavē juš i kā du no vilcieniem un autobusu uz Nikko.

Interesanti, ka, iegā dā joties tikai vienu onigiri pirmajā dienā , daļ a no ceļ ojuma bū tu krasi mainī jusies.


Vispā r, ja tiks izgudrota laika maš ī na, es nejaucos š ī brauciena notikumu gaitā . Un patiesī bā , runā jot par savu dzī ves pieredzi, es, visticamā k, nemē ģ inā tu iejaukties savā pagā tnē . Vispā r, ja parā dī sies laika maš ī na, tad ceļ oš u tikai uz priekš u!

Vienā no Kioto tempļ iem

Tā kā Japā nā ir ļ oti lielas pilsē tas, tad visbiež ā k ierodoties mugursomas atstā jā m noliktavas telpā s, un vakarā tā s paņ ē mā m un devā mies reģ istrē ties viesnī cā . Tas nodroš ina ievē rojamu laika ietaupī jumu. Ar vienu kameru pietiek divā m mugursomā m. Bet bija gadī jumi, kad atgrieš anā s stacijā bija neē rta, vienkā rš i paņ ē mā m lī dzi mugursomas. Ļ oti ē rti, kad lī dzi ir maz lietu, marš rutā daļ a apģ ē rbu tika lietoti un izmesti, un paš as mugursomas ir ē rtas un mazas.

Starp citu, š ajā braucienā tika uzstā dī ts arī mugursomu viegluma rekords attiecī bā pret brauciena ilgumu, abas mugursomas kopā svē ra 10 kg. Kameras dzelzceļ a stacijā s maksā.400 jenas (3.5 USD). Mū su pirmā pietura Kioto ilga apmē ram pusstundu, un ar vilcienu devā mies uz Inari.

Inari

Vieta ir ļ oti reklamē ta, un attiecī gi š eit ir arī cenas pā rtikai, vē lams ierasties uz Inari jau pilnu) Š ī ir viena no vietā m, kas mums bija "must see" sarakstā . Paē dā m un devā mies uz Fushimi Inari svē tnī cu. Tā ir slavena ar simtiem sarkano Torii vā rtu. Pirmais, kas iekrī t acī s, ir tū ristu pū ļ i un pat satiksmes sastrē gumi. Bet vā rtu ir tik daudz, ka vajag aiziet uz attā lā kiem un tū ristu skaits sā k stipri kristies. Es iedomā jos, ka tā das arkas bū s desmit, divdesmit minū tes. Un izrā dā s, ka mū su marš ruts ilga stundas!


Jū s nevarat steigties fotografē t, tverot kadrus bez cilvē kiem, lī dz otrajai stundai to skaits tiks samazinā ts lī dz nullei. Koncentrā cija sasniedza vienu cilvē ku desmit minū tes. Tiesa, vē l bija divi faktori, jau iestā jā s tumš s un sā ka lī t. Un mē s nemeklē jam vienkā rš us ceļ us, tā pē c izvē lē jā mies marš rutu augš up. Vā rti ir patieš ā m iespaidī gi gan individuā li, gan daudzumā . Sā kumā sapratu, ka tā s jā mē ra nevis desmitos, bet simtos, pē c stundas biju pā rliecinā ts, ka tū kstoš os ir vieglā k saskaitī t, treš ajā stundā sapratu, ka diez vai vispā r var saskaitī t. Ļ oti, ļ oti neparasta vieta, turklā t ā rkā rtī gi brī va.

Parasti ieeja tempļ os ir maksas, un brauciens no Kioto nemaz nav tā lu, apmē ram 20 minū tes. Kopumā patieš ā m unikā la vieta uz planē tas. Un pats galvenais, jū s varat atrast sava iecienī tā kā izmē ra arku, sā kot no niecī gā m suvenī ru formā m un beidzot ar ī stiem milž iem.

Atpakaļ ceļ š izvē rtā s nedaudz dī vains, kaut kur nogriezā mies nepareizi un nonā cā m tieš i pilsē tā , lai gan pirms pā ris minū tē m bijā m kalna virsotnē . Nu labi, ņ emot vē rā lietu, bū s ā trā k. Bet lū k, kas dī vaini, kad atbraucā m vē l bija saulains un uz platformas č ivinā ja putni, bet tagad ir tumš s un lietains, un putni atkal č ivina. Sā kā m pievē rst uzmanī bu un noskaidrojā m, ka putni ir ieslē gti visā s pā rpildī tajā s vietā s, kur jā iet bez apstā š anā s. Bet tas ir mū su personī gais novē rojums, varbū t japā ņ iem ir savs redzē jums, kā pē c viņ iem skaļ ruņ os č ivina putni. Mū su draugs Antons atkal caur viber atsū tī ja ieteikumu nogarš ot tradicionā lo gaļ u, kas jā cep paš am restorā nā . Nu, sekosim izvē lnei)

Tikmē r lietus sā ka kļ ū t apokaliptisks. Un doma lī dz viesnī cai nokļ ū t ar autobusu, kuru sedz mū su JR Pass, izgā zā s, jo no tā autobusa jā iet 20 minū tes.

Ieradā mies taisnā ceļ ā uz viesnī cu un izrā dī jā s, ka restorā ni, kur paš am jā cep gaļ a, vienkā rš i aizņ ē ma mū su viesnī cas apkā rtni. Kā viss sader kopā . Vai nu mē s apmetā mies tik tā lu no centra (patiesī bā ļ oti tā lu), vai arī Kioto ar vienkā rš ā ku angļ u valodu, bet viņ i mū s nekā di nevarē ja saprast. Bet tajā paš ā laikā restorā ns mums vienmē r piekrita, lai arī ko mē s teiktu. Cenas mums likā s nedaudz dā rgas, joprojā m domā ju “Dī vaini, liekas, ka pilsē tas nomalē , bet tik dā rgs restorā ns”, bet patiesī bā tobrī d cenas lī dzī gā s vē l nebijā m redzē juš i. restorā ni centrā . Š eit aptuveni 100 grami jē las gaļ as maksā apmē ram 11 USD.


Bet vai tas tieš ā m ir garš ī gs, vai arī tas ir tikai efekts, mē ģ inot atrast š ajā gaļ ā par 11 USD kaut ko ī paš u, kas to bū tiski atš ķ ir no visā m pā rē jā m gaļ ā m. Japā na arī ieņ ē ma pirmo vietu mū su vē rtē jumā par tvaicē tu rī su kū ku garš ī gumu.

Nav brī nums, ka Antons tik ļ oti vē las tos izmē ģ inā t.

Š eit tos pā rdod visos 7-Eleven, un tie ir vienkā rš i neparasti garš ī gi. Tie ir daudz labā ki nekā visā s citā s Ā zijas valstī s, kur esam mē ģ inā juš i. Un garš u sortiments š eit ir patī kami iepriecinoš s, ī paš i ar picas vai “Trī s sieru” garš u. Jau tad es ar š ausmā m iztē lojos, kā es Kijevā dzī voš u bez viņ iem. Bet tajā laikā mē s vē l nebijā m sasnieguš i tos noslē pumainos trī sstū rus, kurus meitene ē da vilcienā . Interesanti, ka daž kā rt viņ i man nezinā ma iemesla dē ļ atteicā s pā rdot pī rā gus, iespē jams, domā ja "Japā nā ir tik maz pī rā gu, bet tu š eit ē d tik lielus, atstā jiet tos citiem! " ". Bet kā vē lā k noskaidroju, zemā kajos plauktu lī meņ os tie vē l bija sagatavoti vienkā rš i, bet augš ā jau bija gatavi.

Š ī gastronomiskā vakara noslē gumā mē s nopirkā m pudeli sakē no tirgus.

Pē rkot alkoholu, jums ir jā bū t uz ekrā na, lai apstiprinā tu savu vecumu un to, ka esat informē ts par dzerš anas noteikumiem. Sake garš a bija liels pā rsteigums. Divi svarī gi punkti: tas ir pilnī gi atš ķ irī gs no tā , ko varat nogarš ot mū su restorā nos, un š is dzē riens ir patieš ā m garš ī gs, nav nekā da sakara ar mū su stipro alkoholisko dzē rienu garš u. Dabiski, ka dzē rā m viesnī cā , cik sapratā m, citur nav kur to dzert. Reģ istrē š anā s š ajā viesnī cā notika automā tiski, pē c koda, tač u, neskatoties uz to, Japā na atkal pā rsteidza. Lai saņ emtu kodu no kastī tes, jā noņ em mobilais tā lrunis no sienas un jā piezvana uz kā du no ieprogrammē tajiem numuriem. Pē c tam operators jums pateiks kastes numuru un kodu no tā .

Vē lā s uztverš anas trū kums nozī mē ja, ka nebija kur lū gt spraudņ a adapteri. Japā nā ar adapteriem nav tā , ka trū kst, to vienkā rš i nav veikalos.


Lielā kā daļ a japā ņ u ar lielu pā rsteigumu skatī jā s uz adaptera fotoattē lu no mū su spraudņ a, jo viņ i, š ķ iet, nezina par padomju standarta esamī bu) Viesnī cā s mums paveicā s ar mainī giem panā kumiem. Bet tomē r mē s esam inž enieri, ja senie cilvē ki mā cē ja kurinā t uguni ar nū ju, tad tagad mē s zinā m, kā raž ot elektrī bu, izmantojot tē ju plakanajiem spraudņ iem. Vē l paveicā s, ka viesnī cā bija kaut kā da mega iekā rta, kurai vajadzē ja nodroš inā t mums bezmaksas mobilo internetu uz ceļ a, bet nez kā pē c pā rdomā ja un prasī ja naudu. Viesnī cā mums palī dzē ja arī uzlā de no ierī ces, jo tā sakrita ar mū su Samsung.

Kopumā ceļ ojums pa Uzlecoš ā s saules zemi jau ir diezgan grū ts, tač u jums vienmē r ir iespē ja paaugstinā t grū tī bas pakā pi lī dz hardcore — vienkā rš i neņ emiet lī dzi adapteri no mā jā m. Ļ oti palī dzē ja arī tas, ka lī dzi bija divas kameras baterijas.

Turies Endrjū , samuraji neraudi! Manā sejā ir tikai vakardienas lietus lā ses. Pā rsē dā mies no autobusa uz vilcienu, kamē r braucā m uz vē lamo staciju, nolē mā m, ka esam gudrā ki par Google un izkā psim stacijā , kas ir tuvā k tempļ u kompleksiem, nekā iesaka navigators. Tač u Google bija taisnī ba, un mē s devā mies tā lu aiz kalniem. Bet skati bija skaisti.

Bijā m pat domā juš i tur pastaigā ties, bet tas noteikti nav paredzē ts nedē ļ u ilgam ceļ ojumam. Man bija jā dodas atpakaļ uz Kioto. Š eit mū s gaidī ja ī sts bambusa mež s! Sā kumā mež s bija ļ oti pā rpildī ts un ne tuvu nebija tik blī vs, kā es to iedomā jos.

Drī zā k bija biezs, bet no tū ristu skaita, nevis bambuss. Bet, tā pat kā ar sarkanajiem vā rtiem, jums vienkā rš i jā iet tā lā k. Rezultā tā mē s redzē jā m ī stu blī vu bambusa mež u, tā s ir vietas, kur saule praktiski nepā riet no koku blī vuma.

Tas bija mež os, kas robež ojas ar blakus esoš o tempļ u teritorijā m.

Š eit ir daudz tempļ u, un jums iepriekš jā izlemj, kurus no tiem vē laties apmeklē t. Ieeja katrā templī maksā apmē ram 600 jenas (5 USD). Starp tempļ iem atrodas skaistā kie mež a parki ar skaistiem skatiem ar stā vā m klintī m virs upes. Augš up upē brauca arī laiva.

Ja es bū tu mā kslinieks, es noteikti š eit gleznotu attē lu. Diemž ē l visu skaisto skatu problē ma ir tā , ka neviena kamera neuztvers to skaistumu pat saulainā dienā . Turklā t ir gan maksas, gan bezmaksas parki, tas neietekmē cilvē ku skaitu iekš ā . Nu, pagaidiet, š odien ir darba diena, kur ir tie stereotipi, ka te visi strā dā no agra rī ta lī dz vē lam vakaram un praktiski bez brī vdienā m?

Un jū s varat satikt pilnī gi jebkuru vecumu.


Iespē jams, lielā kā daļ a joprojā m strā dā , bet varu teikt vienu, ļ oti liela daļ a japā ņ u precī zi zina, kā labi atpū sties, pavadot laiku š ajos skaistajos parkos. Sarkanā s kļ avas - tas, protams, wow! Arī Kioto gastronomijas ziņ ā neatpalika no citā m pilsē tā m, tieš i š eit apmeklē jā m mū su ceļ ojuma atmosfē riskā ko restorā nu - Sabou Sagano.

Š eit mē s visvairā k atceramies atmosfē ru, ko š eit radī ja vecā ka gadagā juma japā ņ u saimniece. Draudzī gums, ē diena pasniegš ana, sajū ta, ka tikko iegriezies ciemos pie savas japā ņ u vecmā miņ as, bet porciju lielums jau pats par sevi ir “vecmā miņ as”.

Turklā t š ī ir japā ņ u galda klā š anas klasika, kad ē dieni tiek kā rtoti uz paplā tes saskaņ ā ar kā du ī paš u fen š ui. Desertā nopirku sev č iekuriņ u saldē juma ar zaļ ā s tē jas garš u, ko te pā rdod uz katra stū ra.

Garš ī gi, protams, bet acī mredzot ne valsts gastronomijas virsotne) Un mē s devā mies tā lā k uz tempļ iem un parkiem. Burtiski pā ris dienas pirms izbraukš anas darbinieki darbā noskatī jā s raidī jumu, ka, ja apmetī sies kā dā Japā nas pilsē tā , tad tev arī maksā s naudu. Sergejs jau tad jokoja, ka Andrejs var braukt uz Japā nu? Es teicu pilnī gi nopietni, viņ i saka, protams, es noteikti braukš u uz turieni ar nā kamo reisu. Tikko no Kioto nosū tī ja viņ am atbildes video no Japā nas.

Bija nepiecieš ams ar autobusu doties uz kā du no tā lā k norā dī tajiem tempļ iem, tač u mē s nolē mā m iet apmē ram č etrdesmit minū tes, lai iegū tu lielā ku iedziļ inā š anos pilsē tā . Ceļ š bija diezgan neparasts, pā rsvarā kā postu lauki! Tas ir, mē s staigā jā m pa vasarnī cā m. Ir vē rts izrā dī t cieņ u japā ņ u putnubiedē kļ iem. Viņ i ir vairā k kā cilvē ki, uz laukiem uzreiz ar ģ imenē m, un daž reiz arī ar ieroč iem!

Š is templis bija neparasts ar to, ka visa tā gā jē ju zona bija tiltu veidā , kas savienoja ē kas. Tempļ a zemē un dā rzos iekļ ū t nebija iespē jams, jo visa kustī ba notiek vai nu virs tiem, vai tiem blakus. Pat nokļ uva japā ņ u mū ku korī . Protams, mē s plā nojā m apmeklē t vairā k tempļ u no Kijevas, bet, kā jau gaidī ts, laika gaitā tie sā k viļ ņ ot)


Bet tie tieš ā m ir brī niš ķ ī gi. Tas ir tas, kam Kioto ir labs, lai lielajam apceres noguruš ajam ceļ otā jam ir kur atpū sties! Jū s vienmē r varat doties apcerē t akmeņ us akmens dā rzā ! Atsauksmes par dā rzu ir neviennozī mī gas, viena puse cilvē ku nesaprot, kā da ir nozī me, bet otra runā par lielisko. Bet mē s, kā neviens cits, sajutā m jē gu, mē s, iespē jams, tur bijā m visilgā kie apmeklē tā ji. Viss noslē pums ir pusdienas laikā izstaigā t daudzus tempļ us, pā rvarē t mež u un kalnus, ieturē t tikai vienu ī su pusdienu pā rtraukumu.

Pē c š ā da daudzu kilometru pā rgā jiena tu ē rti iesē dies š ajā dā rzā pretī akmeņ iem un neko citu nemaz nevajag un negribi, tu vienkā rš i sē di un atpū š as! Nav kur citur skriet! Ja jū s š eit ierodaties uzmundrinoš i, tad patiesais jautā jums ir, ko darī t ar š iem akmeņ iem. Un tā , pilns dzens un nomierinā š ana!

Cilvē ki nā ca un gā ja, tikai mē s un akmeņ i bijā m mū ž ī gi. Pat paš ā kompleksa teritorijā , kurā atrodas dā rzs, ir liels ezers un plaukts ar smagu akmeni, uz kura rakstī ts “Nepā rdodu”. Laikam jau mē ģ inā ja nopirkt kā piemiņ u) Pastaigā joties gar ezeru satikā m organizē tu tū ristu grupu ar gidu. Es vienmē r sā ku justies lepns par mū su neatkarī giem marš rutiem š ā dos brī ž os.

Atpū tā mies, varat uzkost un pā rcelties uz centru!

Mū su anime pazinē js Antons tikko atsū tī ja ieteikumu nogarš ot kā du brī niš ķ ī gu desertu, kas tika pā rdots tieš i š eit. Interesanti ir tas, ka Japā na, iespē jams, ir pirmā Ā zijas valsts mū su pieredzē , kur patieš ā m garš ī gi saldumi, nevis sarkanā s pupiņ as kā visur citur. Bet tie visi ir sī kumi, kaut kur š ajā laika periodā nopirkā m savus pirmos onigiri trī sstū rus.

Sā kumā nevarē jā m izdomā t, kā tos pareizi apdrukā t, jo starp nori loksni un rī siem ir celofā ns, bet, ja viss ir izdarī ts pareizi, tad rokā s sanā k pildī ts rī su trī sstū ris, kas iepakots nori loksnē . Laika gaitā esam pilnveidojuš i trī sstū ru izpakoš anas prasmi. Pirmais kumoss, kraukš ķ ī gā jū ras aļ ģ u loksnes skaņ a, tad japā ņ u rī si un pildī jums. Kā pē c mē s nekad agrā k tā neesam ē duš i?? ? Kā pē c par š o gardumu nav dziesmu un dzejoļ u?


Un galvenais jautā jums ir, kā tagad izmē ģ inā t ko citu, ja katru reizi bū s grū ti izvē lē ties starp rī su kū kā m un onigiri? Š eit cilvē ki ir kafijas atkarī gi, cigareš u atkarī gi, vienmē r esmu priecā jusies, ka man nav kaitī gu atkarī bu, bet š eit ir vē rts atpazī t. Mani sauc Endrjū , un es esmu onigiri atkarī gais! Viena š ā da lieta 7-11 tirgū maksā apmē ram 120 jenas (1 USD). Pilnvē rtī gai maltī tei nepiecieš ami apmē ram trī s š ā di trī sstū ri. Ir diezgan liela piedevu izvē le, varbū t lasis, garneles, cū kgaļ a utt.

Kopš š ī s dienas mums vienmē r rezervē bija onigiri, ja tuvumā nebū tu restorā nu. Tagad kā pā m autobusā un braucā m uz paš u pilsē tas sirdi. Nonā cā m vienā no tū ristu iecienī tajā m ielā m, tā s nosaukumā ir daudz hieroglifu, kurus nevarē ju iztulkot) Bet pati ielas bū tī ba izrā dī jā s tā da, ka tur ir pamatī gi restorā ni gaļ as paš gatavoš anai.

Un gaļ as cenas patieš ā m iedvesa š ausmas. Mē s sapratā m, cik lē ti un skaisti tas bija vakar, kad atsprā dzē jā m tikai 11.5 USD par 100 gramiem. No ielas pā rcē lā mies uz centru. Japā nas megapilsē tu centri ir ne mazā k skaisti kā visas citas vietas, tač u uz tempļ u fona š eit viss š ķ ita pā rā k pā rpildī ts un kaut kā haotisks. Braucā m uz Gion Park pusi, jo tur vajadzē tu bū t slavenajam geiš u zonai un slavenā m japā ņ u ballī tē m.

Parkā ieradā mies ap pulksten 18:00. Nav jau tā , ka parkā nebija geiš u vai svē tku, mē s te bijā m vienī gie tū risti. Varbū t nepareizais parks vai pilsē ta? Atvē rā m kā da ceļ otā ja blogu, kurš tik krā saini aprakstī ja, kā no dzī res plosī jā s galdi, visi bija salikti kopā , lai viesi varē tu satilpt pie galdiņ iem...Paskatā mies apkā rt - bija tukš s, vē l nepietika kū leni ripinā t.

Bet, ejot uz parku, tieš ā m redzē jā m meitenes kimono, bet kā atš ķ irt, kura no viņ ā m ir geiš a, bet kura tikai pā rģ ē rbusies? Tā tad ar vakara svē tkiem un parku kaut kas negā ja pē c plā na, bet no bloga noskaidrojā m, ka š eit ir diezgan interesanta iela, kas dabiski arī sastā v no hieroglifiem, bet ved uz diezgan pazī stamu templi. ar vienkā rš u nosaukumu, kas tagad ir remontā , lai gan un darbojas. Iela izrā dī jā s tieš ā m ļ oti labvē lī ga pastaigai, ir daudz tematisko veikalu, kafejnī cu un tamlī dzī gi. Bija pat veikals, kurā Totoro stā vē ja autobusa pieturā .


Veikals bija š ajā tē mā un atskaņ oja mū ziku no multfilmas. Š ķ iet, ka š odien bija diezgan daudz tempļ u, bet nakts tempļ iem ir sava atmosfē ra. Tā tad, turpinā sim)) Tas bija tas templis "remontē ts", vairā kas meitenes sē dē ja pie gara galda un pā rdeva biļ etes, visas nezinā ja angļ u valodu.

Ir vē rts kā dam no viņ iem kaut ko pajautā t, sā kas domino princips, viņ a paskatī jā s uz kaimiņ u kreisajā pusē , viņ a paskatī jā s arī uz savu kaimiņ u utt. , Kad viņ i sasniedza galē jo kaimiņ u.

Viņ a sā ka jauki ķ iķ inā t, un ar to viņ as angļ u valodas skaidrojumi beidzā s. Labi, es atsaucu savus vā rdus, ka lielā kā daļ a š eit zina angļ u valodu) Mē s mē ģ inā jā m noskaidrot, kas vē l ir teritorijā , lai novē rtē tu, vai maksā t par nā kamo templi vai nē , kā rezultā tā mē s ar Daš u nepiekritā m, es devā s izpē tī t templi, un Daš a palika uz ielas ar veikaliem.

Man beigā s patika nakts templis, bet izeja no tā izrā dī jā s pavisam citā vietā , bet bija jā atgriež as tā pat, citā di Japā nā var apmaldī ties, ka tiksimies tikai plkst. Kijeva. Vakariņ ā s nolē mā m meklē t ī stus japā ņ u suš i.

Tas ir, papildus divā m ceļ ojumu kartē m ir jā iegā dā jas arī biļ ete ...Japā na, bet kā jū s varat saprast? Labi, vienalga, mē s nobraucā m ievē rojamu daļ u, kamē r izdomā jā m ceļ u satiksmes noteikumus. Viņ i atvainojā s vadī tā jam, ka nezinā ja visas detaļ as. Vī rs mū s izlaida bez maksas, pamā jot ar galvu, ka te visi iekļ ū st ar ceļ ojumu kartē m. Bet viņ i izkā pa netā lu no parasta restorā na. Pasū tī jums š eit ir jā veic planš etdatorā , kas ir fiksē ts pie galda. Un planš etdatorā jū s pat varat izvē lē ties angļ u valodu. Bet, lai to izvē lē tos, vispirms ir jā iziet cauri ē dienkartei japā ņ u valodā , pē c tam angļ u valodas ē dienu izvē le un pē c tam jā apstiprina pasū tī jums un vē lreiz jā noskaidro sastā vdaļ as tī rā japā ņ u valodā . Un skumjā kais ir tas, ka, ja no rī ta vē l esi enerģ ijas pilns, lai uzvarē tu programmā , tad vakarā tā beidzot beidzas. Bet, kad mums atveda mū su pasū tī jumu un kotleš u garš a izrā dī jā s gluž i kā mammī tei, mē s viņ iem visu piedevā m.


Interesantā kais ir tas, ka burtiski pirmajā s dienā s pē c atgrieš anā s no Japā nas, pateicoties mums un Daš ai, pazaudē tais pavisam jaunais dā rgais telefons tika atdots ī paš niekam.

Viesnī cā arī bija jocī ga situā cija, bija jā maksā viesnī cai, bet cenrā dī cena samaksai bija augstā ka nekā mums rezervā cijas apstiprinā jumā . Kad caur rezervā ciju uzrakstī ju viesnī cai, ka kaut kas nav kā rtī bā ar cenu, saņ ē mu interesantu atbildi no viesnī cas, lai pati varē tu tikt galā ar viesnī cu. Kaut kā da rekursija. Bet rezervā cija, kā vienmē r, ir spē ks, vadī tā js reģ istratū rā ā tri padevā s. Vissvarī gā kais arguments š ā dā strī dā ir frā ze "Tā pē c piezvanī sim uz rezervā ciju un jautā sim. " Visbiež ā k š ī frā ze ir izš ķ iroš a strī dos ar viesnī cā m. Un, godī gi sakot, jū s to nevarat nosaukt par strī du, japā ņ i tieš ā m ir tik mī lī gi, ka visas sarunas ar viņ iem sagā dā prieku.

Ī paš i iepē rkoties lielveikalos, pā rdevē ji gandrī z vienmē r sasveicinā s, tikko ieejot pa durvī m, un, pē rkot, vienmē r pasaka kā du ļ oti garu un ā tru frā zi, ieliekot preces maisiņ ā . Man likā s, ka viņ i par katru produktu saka kaut kā du teicienu, piemē ram, sakrauj pienu un saka: “Lai bū tu vesels, dzer govs pienu! ". Ar pakā m te mums ir pats nesaprotamā kais. Jebkurš produkts ir iepakots un noteikti tiks ievietots iepakojumā , un daž reiz daudzi produkti ir vienā iepakojumā , un iepakojums ir vē l lielā kā iepakojumā ar citiem lī dzī giem iepakojumiem. Pie ieejas jebkurā parkā vai templī jums noteikti tiks pasniegtas broš ū ras un daž reiz divas vienlaikus. Neatkarī gi no tā , ko jū s pē rkat, atkritumu daudzums palielinā s vairā kas reizes.

Pilsē tas ir ideā li tī ras, un nav nevienas miskastes! Tā du praktiski nav vispā r. Un tualetē s ir arī atgā dinā jums visus atkritumus ņ emt lī dzi mā jā s, izņ emot izlietoto tualetes papī ru.


Ja ir automā ts ar ū deni, tad blakus bū s arī miskaste, bet tikai ū dens pudelē m. Daž reiz mē s atradā m atkritumu tvertnes, un tas bija gandrī z dienas notikums, kad jū s varat ievē rojami atvieglot sevi. Tač u, pat atrodot miskasti, piedzī vojumi ar to nebeidzas. Jā š ķ iro atkritumi, priekš ā divas tvertnes, uz vienas uzzī mē ta pudele, otrā avī zes, un tev ir kartona krū ze kafijai. Un kur tas ir? Reiz pē c ilgas meklē š anas viņ i atrada lielu plastmasas spaini, acī mredzami zem miskastes. Bet viņ i nevarē ja atvē rt tā s vā ku, š ķ iet, ka tas ir pielī mē ts. Citā reizē es skaidri atradu atkritumu konteineru, bet kā pē c tas ir ideā li tī rs un tur nekā nav. Tā tad jautā jums - izmest tur savu atkritumu maisu vai pastaigā ties ar to vē l pā ris stundas? Pakas, starp citu, nemaz nav lī dzī gas ekoloģ iskajā m. Kopumā divi galvenie jautā jumi - kā pē c tiek radī ts tik daudz atkritumu un kur tad tos likt? )

Mē s izrakstī jā mies no viesnī cas agri no rī ta, reģ istrē jā mies Kioto galvenajā stacijā un devā mies uz Naru. Nesen skatī jos raidī jumu, kur teica, ka vilciens kavē jas – Japā nai tas ir vesels pasā kums. Vai nu mums ir paveicies ar notikumiem, vai arī video autors nebija Japā nā ) Vilcieni pienā k visbiež ā k noteiktajā laikā , bet mū sē jie brauca 55 minū tes, nevis 45 minū tes) Š ī atš ķ irī ba var š ķ ist niecī ga, tač u plā nojot marš rutu un pā rsē š anā s, bijā m ļ oti pieķ ē ruš ies, ka vilcieniem jā ierodas laicī gi.

3.  daļ a. Apbrī nojiet seno Japā nu

Magome

Nara

Un tagad es padalī š os ar jums savu iecienī tā ko Japā nas pilsē tu! Es ī stenī bā nobalsoju par š ī s pilsē tas izlaiš anu marš rutā , nez kā pē c man tā neš ķ ita tik pievilcī ga. Ja tas nebū tu mū su marš rutā , tad es nekad nebū tu zinā jis par nā kamo labā ko vietu pasaulē.

Nara ir pilsē ta, kurā viens no galvenajiem iemī tniekiem ir briež i. Pilsē tā ir ļ oti liela, vienkā rš i ā rkā rtī gi liela parka zona ar tempļ iem, kur staigā briež i. Nav iež ogojuma, viņ i vienkā rš i dzī vo š eit vienam mē rķ im – bū t mī lē tiem. Kad cilvē ce izgudro portā lus, es ļ oti ceru, ka tie bū s vismaz trī s: Nara, Siaņ a un Stambula. Tikai pirms mē neš a es nevarē ju saņ emties ar Cats Café apmeklē jumu Č erkasos. Un te briež i neierobež otā daudzumā!

Lai saprastu mē rogu, tā du tieš ā m ir simtiem! Ieradā mies stacijā un devā mies uz tū risma informā ciju, lai precizē tu marš rutu. Lai gan, ko tur slē pt, devā mies uz tū risma informā ciju, lai vē lreiz sazinā tos ar jaukajā m sievietē m, kuras strā dā š ajā jomā . Viņ a jautā ja, kā mē s jū tamies pret tempļ iem? Pē c pozitī vas atbildes sieviete teica, ka mums neticami paveicā s, jo ieradā mies ī stajā vietā!


Un viņ a teica, ka ar tā du prieku, kad cilvē ki TV š ovos laimē miljonus, raidī jumu vadī tā ji ir mazā k laimī gi. Viņ as balsī bija tik daudz pozitī visma un prieka! Daž u minū š u saziņ as laikā ar viņ u mē s vienkā rš i uzlā dē jā mies ar gaismas enerģ iju. Sieviete vispirms noteica marš rutu pa labā kajiem tempļ iem, tad viņ a noskaidroja, vai mums nav bail staigā t. Pā rzī mē ju marš rutu, tad teicu, ja arī mums patī k japā ņ u dā rzi, tad marš ruts ir jā pā rbū vē vē lreiz. Rezultā tā mū su rokā s bija pilsē tas karte ar iezī mē tiem marš rutiem, izceltā m un izsvī trotā m ē kā m. It kā tas bū tu kaut kā ds viltī gs pilsē tas iemū ž inā š anas plā ns)

Japā na, paldies par tā diem darbiniekiem, kuri patiesi mī l savu profesiju un, pats galvenais, citus cilvē kus. Tagad vajadzē ja mazliet sinhronizē t kartes telefonā un š im vajag superviesnī cu!

Daš a bija ļ oti pā rsteigta, kā pē c man bija vajadzī ga super viesnī ca un vē l jo vairā k bija pā rsteigta, kad ieraudzī ja uz ielas uzrakstu “Super Hotel”. Es tikko noķ ē ru vā ju Wi-Fi signā lu, un man bija jā atrod avots, un signā lu tā sauca) Protams, mē s varē tu ieslē gt internetu viesabonē š anā , tač u bezsaistes karš u lejupielā de ir dā rga trafika ziņ ā . Skrienam uz briež u paradī zi! Briež i š eit bija atrodami katrai gaumei: ar plankumiem un bez plankumiem, ragaini un ne tik, nekaunī gi un slinki, izsalkuš i un tukli, guļ oš i un uzmundrinoš i.

Kopumā galvenais jau iepriekš izlem, kurš briež u veids tev piestā v vairā k! Un viens labi paē dis briedis vispā r nokļ uva sarež ģ ī tā situā cijā , viņ š nolē ma gleznaini apgulties tieš i arkas vidū , kas rotā ja ceļ u. Attiecī gi katrs garā mgā jē js uzskatī ja par savu pienā kumu viņ u pabarot (briež u cepumu paka maksā.200 jenas – 1.7 USD).

Rezultā tā briedis bija pā rā k slinks, lai pieceltos, bet katru minū ti viņ š kļ uva resns, un no tā viņ am vajadzē tu bū t vē l slinkā kam un grū tā k piecelties.

Tagad viņ š ir lemts visu mū ž u melot un barot sevi garš ī gā vietā . Interesantā kais ir tas, ka pirmos stirnas ieraudzī jā m aiz augsta metā la ž oga, man arī likā s, ka viņ i te dzī vo nebrī vē , bet š ķ iet, ka tā dā veidā viņ i vienkā rš i atkā pā s no cilvē kiem. Un vienā izcirtumā atradā m arī veselu relaksē još u briež u ģ imeni, gribē jā s uzmanī gi un klusi pietuvoties viņ iem, lai kaut kā iekļ autos savā briež u saimē , bet viņ i uz mani skatī jā s kaut kā piekā pī gi un ar neizpratni.

Vispā r briedis mani nepieņ ē ma. Mē s centā mies ievē rot stingri sastā dī tu pilsē tas ieņ emš anas plā nu. Tā lā k pa ceļ am mums bija divi japā ņ u parki, viens dā rgs un otrs bezmaksas.


Turklā t vispirms ir jā dodas uz bezmaksas, un tad principā jū s nevarat doties uz ceļ u. Tā di norā dī jumi mums tika sniegti informā cijā . Ieejas parkos bija viena pie otras, abā s ieejā s bija š ķ ietami identiskas biļ eš u kases ar cenā m. Nekas neliecinā ja, ka parkam tū ristiem jā bū t bez maksas. Bet mums bija skaidrs nodoms doties uz labo pusi.

Piegā jā m pie kasieres un pajautā jā m, par ko un vai bez maksas, nejauš i. Viņ a paprasī ja mū su pases, paskatī jā s un teica, ka mums tas ir par brī vu. Viņ a man arī jautā ja, kur mē s uzzinā jā m par š o vietu. Bū tī bā spiegu spē le! Un tas ir brī niš ķ ī gi, mums patī k tā das interesantas lietas) Ieejot parkā , mā koņ i paš ķ ī rā s un spī dē ja spož a un silta saule, sarkanā s kļ avas pildī jā s ar uguni. Bilde bija gleznainā kā , un kas gan cits varē tu bū t skaistā ks par japā ņ u dā rzu?

Interesantā kais ir tas, ka citā s valstī s japā ņ u dā rzi ir pilnī gi atš ķ irī gi no Japā nas. Ir, protams, kopī gi elementi, bet, piemē ram, sarkanie tilti ir stereotips. Lai gan margas un citi sarkanie elementi š eit ir pā rpilnī bā . Patī kams parka bonuss bija tas, ka no tā pakalniem varē ja redzē t, kā izskatā s maksas parks, apmē ram tā pat. Labprā t aprakstī tu vē l vienu stā stu par to, kā mē s gardi paē dā m restorā nā parka vidū , bet tad liktos, ka lielā ko ceļ ojuma daļ u darī jā m tikai to, ko ē dā m.

Vienkā rš i Japā nā katra maltī te patieš ā m ir oriģ inā la un unikā la parā dī ba. Maltī tes laikā noteikti bū s kas tā ds, kas padarī s to neaizmirstamu. Un pats galvenais, jū s nekad nevarat uztraukties, ka esat izsalcis vai steidzies, un jū s ilgi apkalpos. Japā nā , tā pat kā lielā kajā daļ ā Ā zijas valstu, ē dienu pasniegš anas ā trums ir maksimā ls.

Ir vē rts atzī mē t, ka Naru atcerē jā s ne tikai Briedis. Ja neskaita briež us, Naras tempļ i ļ oti atš ķ ī rā s no citu pilsē tu tempļ iem. Izpē tot Naras tempļ us, š ķ ita, ka Japā nu atkal esam atklā juš i jau pirmajā ceļ ojumā . Ī paš i vē rts pievē rst uzmanī bu Todai-ji templim, kura iekš pusē ir milzu Budas statuja.


Templis nepā rsteidza ar savu izmē ru, tas pā rsteidza lī dz sirds dziļ umiem. Pat neskatoties uz to, ka templis bija iež ogots pa perimetru, biļ eš u kases tika sakā rtotas tā , lai jū s to varē tu redzē t pilnī bā un pē c tam izlemt, vai iet vai nē . Bet, kad redzat š ā du templi, jū s noteikti neatteiksities. Sajū tas bija tuvas tā m, kad ieraudzī jā m Tadž mahalu. Kā pē c š is templis netiek uzskatī ts par pasaules brī numu? Tā ir vienkā rš i skaistā kā diena!

Bet, lai arī cik daudz staigā tu pa parku un tempļ iem, sā c saprast, ka š ī diena vienalga beigsies un pa marš rutu jā virzā s tā lā k. Saule pamazā m mainī jā s uz vakaru. Manī ieritinā jā s vilnis, lī dzī gs tam, kā du piedzī voji ceļ ojuma beigā s, kad jā atgriež as mā jā s. Bet tas ir tikai vidus, un es nevē los pamest š o konkrē to pilsē tu, š o idilles daļ u uz zemeslodes. Papildus parkam pa ceļ am uz staciju joprojā m ir tū ristu ielas, ir daudz interesantu veikalu un vesels nosegts tirgus. Tač u š ķ irties no briež iem bija grū ti, tā pē c ielas nā cā s izbraukt paā trinā tā rež ī mā . Ardievu Nara, es atgriezī š os pie jums, pā rlasot stā stu atkal un atkal!

Tagad mums jā dodas uz ī stu japā ņ u ciematu tā lu no civilizā cijas. Drī zā k ir visas ē rtī bas, tikko tiekot tā lu, un no Kijevas nebija lī dz galam skaidrs, kā.

Bet ā trvilcienu biļ etes turē š ana rokā s nepavisam nav problē ma, pat ja jū s iepriekš nezinā t visas pā rsē š anā s nianses, viņ i jums noteikti pateiks stacijā.

Tsumago

Vai esat pie mums uzlā dē jis sev mazu stirnu? Tagad dosimies uz viduslaiku Japā nu un ejam pa feodā ļ u ceļ u. Dosimies ceļ ā ! No Naras mē s ar vilcienu braucā m uz Kioto, paņ ē mā m mugursomas no bagā ž as telpas un ar vilcienu braucā m uz Nagoju. Bet par to, ko es papildus mī lu Japā nā , var garš ī gi paē st ne tikai pilsē tā , bet arī vilcienā ))) Gandrī z visi paņ em lī dzi siltu pā rtiku no veikaliem un sā k mieloties, mē s nebijā m izņ ē mums) Kamē r braucā m, gatavojā mies ī stam tū ristu trikam . Mums bū s 15 minū š u transfē rs lielajā dzelzceļ a stacijā , kur mums bū s jā atrod skapī š i, jā iereģ istrē mugursomas, jā pā rsē ž as vilcienā un jā brauc vieglā k, kad atgriezī simies Tokijā un tā s paņ emsim.

Salikā m visas nepiecieš amā s lietas mazā mugursomā , tad sē dē jā m un garī gi sagatavojā mies. Grū tī bas slē pjas tieš i ā rkā rtī gi ā trajā orientā cijā nepazī stamā vietā .


Mū su shinkansen sā ka palē ninā ties, tagad tas sā ksies, mē s jau esam pie durvī m. Trī s, divi, viens, durvis vaļ ā , aiziet! Mums ir jā atrod strā dnieki. Uz jautā jumu, kur atrodas skapī š i (bagā ž as telpas), darbiniece atbildē ja, ka š odien lietas skapī š os nodot nevarē sim! Tikai ne š odien! Kā tas ir? ! Tie ir automā tiski. Labi, iesim tos meklē t. Atrasts. Tikai vienas durvis ir vaļ ā , bet ekrā nā tā vietā , lai maksā tu, spī d, kaut kas par oficiā lo terorismu, un par to, ka jū su lietas tiks konfiscē tas un nodotas stacijas administrā cijai. Bija skaidrs, ka nekas nav skaidrs, bet kaut kas skaidri nenotiek pē c plā na. Mē s skrē jā m meklē t vē l skapī š us. Un stacija tieš ā m ir maza. Atradā m vē l skapī š us, te viss ir ciet.

Labi, skrienam pie pirmajiem, slē gsim lietas, un tad lai viņ i tā s sagrā bj un atdod administrā cijai, galu galā viņ iem bū s pienā kums tā s pieskatī t. Bet durvis atteicā s aizvē rt - sistē ma ir bloķ ē ta. Manā galvā viņ i atkal mē ģ inā ja iztulkot tekstu par oficiā lo terorismu un neko citu nesaprata. Braucā m lī dz vilcienam, lī dz te nekas nesprā ga. Gandrī z pē dē jā brī dī ielē cā m vilcienā .

Mē s ejam tā lā k, manā galvā ir pamatī gi jautā jumi un nav vienas atbildes. Pameklē sim googlē , ko tas nozī mē . Izrā dā s, č etras Ā zijas valstis ir vienojuš ā s par pretterorisma programmu un tieš i Nagojas dzelzceļ a stacijā un tieš i š ajā dienā veic mā cī bas. Mē s tikko sasniedzā m dž ekpotu. Mums jā dodas nevis uz Tsumago, bet uz Lasvegasu! Mantas bija jā nodod tieš i tajā stacijā , jo tā lā kais marš ruts bija vienvirziena, proti, beigā s veda uz to staciju, nevis tur, kur mē s tagad braucam. Steidzami pā rbū vē sim trasi.

Galu galā rī t pē c plā na deviņ us kilometrus garš feodā ļ u ceļ š ar slī pumu uz augš u. Nedaudz izlabojā m, principā viss sanā k ok, bet kaut kā ne pā rā k caurspī dī gi. Tomē r Japā nā plā noš anā ne vienmē r viss ir pilnī bā pā rskatā ms. Bet jebkurā gadī jumā mums ir braukš anas kartes vilcieniem, tā pē c visur, kur mē s ziedojam mantas, noteikti varam tā s paņ emt. Mē s braucā m pē c japā ņ u standartiem lē nā kā vilcienā .

Vilciens acī mredzot bija vecs modelis, kad vilciens ielidoja tunelī , pa logiem bija jū tams spē cī gs gaisa trieciens, ausī s sita bungā diņ as. Bet tas bija jautri! Vilciens uzkā pa kalnos, temperatū ra aiz loga arvien vairā k kritā s. Ja pē cpusdienā mums bija 22, tad tagad arvien tuvā k nullei. Mē s tam bijā m samē rā gatavi. Siltas drē bes lī dzi neņ ē mā m, bet gatavī bā bija daudz parastu un rudenī gu lietu. Mē s ieradā mies Nagiso dzelzceļ a stacijā . Nakts nā vē.


Mazajā stacijā bijā m vienī gie, bet no seš iem skapī š iem visi bija brī vi. Bija nepiecieš ams iemest trī s 100 jenu monē tas un pagriezt atslē gu. No seš ā m kamerā m mē s izdarī jā m labu izvē li, atkal sasniedzot dž ekpotu. Tieš i š ajā s durvī s, kā izrā dī jā s, kā ds jau bija iemetis divus simtus pirms mums, un pē c tam, kad mē s iemetā m treš ā s, skapī tis aizvē rā s, atlaida atslē gu un zvanī ja monē tas kaut kur iekš ā .

Temperatū ra turpinā ja kristies, mū su uzdevums bija iet no Nagiso uz Tsumago, pirms temperatū ra nokritā s lī dz mī nus vienam, pretē jā gadī jumā mums bū tu jā bū t pilnī gi cieš am.

Bija jā iet aptuveni 3.5 kilometri pa pamestā m ielā m un garā m lielceļ iem. Cilvē ku nebija vispā r, visskaidrā kā s zvaigznes bija virs galvas. Bet pati sajū ta, ka izejam cauri ī stajam Japā nas tuksnesim, liecina par lepnumu par mums un jo ī paš i par Daš ino spē ju veikt tik neparastus marš rutus.

Kā dā brī dī krokodila aukstums sā ka durt manas kā jas lī dz kaulam. Mugursomā vē l bija tradicionā lā s Stambulas siltā s bikses, un tieš i tajā brī dī piegā jā m pie telefona bū diņ as, kas atradā s tieš i starp pilsē tā m pie š osejas. Vienkā rš i lieliski piemē rots ģ ē rbš anai. Visticamā k, pati Japā na mums jau ir palī dzē jusi. Nu vismaz adekvā ti novē rtē jā m reģ istrē š anā s laiku un ap 22.00 brī dinā jā m saimnieku par reģ istrē š anos. Kad nonā cā m naksnī gajā Tsumago, mums uzreiz iepatikā s, š ī s vecā s mā jas un laternas ir burvī ba.

Mū su viesnī cas-namiņ a koordinā tas Google tī klā izrā dī jā s nepareizas. To varē jā m noteikt pē c tā , ka norā dī tajā s koordinā tē s no mā jas nebija Wi-Fi signā la ar tā du paš u nosaukumu, kā ds bija mū su rezervā cijas apstiprinā jumā . Liela cieņ a ī paš niekam, kurš domī gi uzrakstī ja Wi-Fi paroli.


Daudzā s valstī s, kad nevarat atrast ī paš nieku, Wi-Fi ar paroli patieš ā m var atrisinā t situā ciju, lai sazinā tos. Varē jā m no jauna definē t mū su mā jas atraš anā s vietu, kļ ū da bija 200-300 metri. Vienā brī dī iedegā s nepiecieš amais Wi-Fi, kas nozī mē , ka mē s noteikti esam tuvumā . Bija tieš i 22:00, un tieš i š ajā laikā ī paš nieks nolē ma paskatī ties no savas mā jas uz ielu. Kad teicu, ka no Nagiso esam nā kuš i kā jā m, pirmo reizi redzē ju, kā izskatā s apaļ as japā ņ u acis. Mū su paš reizē jā mā jā forš i ir tas, ka tā ir ī sta ryokan (tradicionā la japā ņ u stila viesnī ca), tā das mā jas redzē jā m multfilmā “Spirited Away”, un mū su ryokan ir tik oriģ inā ls, ka tajā nav apkures. Tikmē r ā rā jau bija mī nuss...

Par laimi, mū su istabā saimnieks jau iepriekš ieslē dza kondicionierus apkurei.

Traucē jums bija tā ds, ka ī paš nieks to mums burtiski pirms 20 minū tē m parā dī ja un devā s gulē t, un mē s nevarē jā m atrast š o istabu tukš u. Visi mē ģ inā jumi atrast pazaudē to istabu ir bijuš i neveiksmī gi.

Likā s, ka esam apmaldī juš ies vecā muzejā . Tas ir viss. Labi, tev bū s jā pieklauvē pie saimnieka. Kad puisis gā ja izrā dī t istabu, mē s tikai interesē jā mies, kur viņ a nonā ks. Rezultā tā izrā dī jā s, ka ir tieš i tur, kur domā jā m, bet nez kā pē c skatī jā mies tur trī s reizes, bet nekonstatē jā m, ka š ī s durvis atveras un ved uz duš u. Neskatoties uz krokodila aukstumu, duš ā izdevā s paaugstinā t gaisa temperatū ru tā , ka dabū ju izcilu japā ņ u vannu.

Mums lī dzi bija arī trijstū rī š i, kurus vē lams uz nakti likt ledusskapī , bet mū su gadī jumā pietika ar tos ielikt pieliekamajā , kas bija aiz durvī m istabā un ceru, ka nepā rvē rsī sies par ledu kubiņ os, tā pat kā mū su produkti Norvē ģ ijā.

No rī ta mū s gaidī ja karsts grauzdiņ š ar ievā rī jumu un zemesriekstu sviestu, kā arī kafija ar matcha). Bija kā rtī gi jā paē d, jo tuvā kā kafejnī ca jau bū s aiz feodā ļ u takas. Pabrokastojā m - no Tsumago uz Magome var doties tā lā ceļ ojumā ! Ieteikums tiem, kas plā no marš rutu atkā rtot, ir doties pretē jā virzienā , tā bū s vieglā k, jo lielā ko daļ u no ceļ a bū s jā iet lejā . Bet mē s esam entuziasma un apņ ē mī bas pilni.

Ceļ š tieš ā m izrā dī jā s diezgan gleznainas vietas, un pats Tsumago kopumā nav slavē jams. Š is ir atseviš ķ s Japā nas stū rī tis, kas atš ķ iras no valsts.

Š ķ iet, ka laiks š eit apstā jā s pirms 400 gadiem, ir daudz forš u vintage elementu.

Feodā ļ i, protams, prata saviem marš rutiem izvē lē ties gleznainas vietas, upju, mež u, kalnu ainavu š eit ir daudz. Pie ieejas mež ā mū s gaidī ja piekā rts zvans ar zī mi, kas vē sta, ka jā sit, lai padzī tu mež a lā č us.


Bet problē ma ir tā , ka mē s nevarē jā m izdomā t, kā to izmantot. Vai nu vajag viņ am trā pī t, ieraugot lā ci, un uzreiz ielidos helikopters ar specvienī bā m un tevi izglā bs, vai arī tev jā bū t tajā , profilakses nolū kos. Turklā t, ja jū s nenojauš at, kurā brī dī tieš i tie ir jā izmanto, tad kampaņ as vē sturei var bū t pavisam citi rezultā ti. Un maz ticams, ka lā cis pē c tam uzrakstī s stā stu par to, kā viņ š satika tū ristus.

Labi, laikam jau profilaksei jā sit, ceru, ka necelsim trauksmi visam ciemam.

Drī z viņ ai pievienojā s draugi, kā rezultā tā sā ka pulcē ties patieš ā m ievē rojams bars.

Š ķ iet, ka esam pietiekami tā lu, un starp mums ir upe, kaut arī ne dziļ a. Bet tad nez kā pē c ganā mpulks nolē ma š ķ ē rsot upi, un nepā rprotami mū su virzienā . Sasodī ts, skrienam! Ķ ī nieš u piedzī vojumus es nemaz negribē ju atkā rtot. Mums par laimi tū ristu bija diezgan daudz. Es pamā ju ar roku viņ iem, kas ir pē rtiķ is labajā pusē . Kamē r vī rietis saprata, ko es viņ am rā du, viens no pē rtiķ iem uzlē ca uz tuvē jā koka.

Koks izrā dī jā s sapuvis, un milzī gs zars ielidoja blakus esoš ajos krū mos. Ne nobiedē ti tū risti, tas nav nekas, kas viņ us nebiedē ja, bet viņ i arī apstā jā s, lai apskatī tu dzī vniekus tuvplā nā . Protams, tas mums ir tikai par labu. Varē jā m droš i doties tā lā k.

Marš ruta beigā s sasniedzā m Magomes pilsē tu.

Tas ir ne mazā k tematisks kā Tsumago, atkal vē lme uzņ emt kaudzi fotogrā fiju. Ļ oti ē rti izrā dī jā s, ka š ajā pilsē tā ir 7-vienpadsmit tipa tirgus, kas nozī mē , ka izsalkuš i nepaliksim. Š eit ir arī ļ oti maz autobusu, tač u mē s ieradā mies tieš i vienā no tiem un devā mies atpakaļ uz Nagiso staciju, lai savā ktu savas mantas.

Ar autobusu feodā ļ u ceļ š ir daudz ā trā ks nekā kā jā m) Pē c Japā nas standartiem Tokija š eit atrodas ļ oti tuvu, vairā kus simtus kilometru, bet nokļ ū t lī dz tai no tik nomaļ as vietas ir cits uzdevums. Nokļ ū š ana tur notika trī s vilcienos č etras stundas pā rsē š anā s ilguma dē ļ . Bet š eit vismaz ne tikai pilsē tas bija ā rpus logiem. Netā lu no Nakatsugawa bija tik gleznaina upe, ka es pat ierosinā ju veikt korekcijas marš rutā un tur pastaigā ties. Bet diemž ē l nebija pietiekami daudz laika. Man bija jā iet tā lā k.


Bet Nagoja izrā dī jā s forš a metropole, kur mums bija laiks pastaigā ties apmē ram stundu. Mums ir ļ oti paveicies, ka mums jau ir pietiekama ceļ oš anas pieredze, lai paņ emtu pē c iespē jas vieglā kas mugursomas. Tā kā staigā š ana ar mugursomā m marš rutā ir diezgan izplatī ta parā dī ba, un mantu atstā š ana noliktavas telpā uz mazā ku stundu nav ī paš i izdevī ga ne naudas, ne laika ziņ ā , lai vē lā k varē tu meklē t š o atkal ļ oti kamera. Stacijas ir milzī gas, un var bū t vairā kas bagā ž as uzglabā š anas telpas. Ar mums biež i gadī jā s, ka nevarē jā m atrast tieš i to, kur atstā jā m mantas, vienkā rš i staigā jā m apkā rt un rā dī jā m strā dniekiem biļ eti, un viņ i jau mū s sū tī ja.

4.  daļ a. Lietainā s Tokijas baudī š ana

Atkal Tokija

Ceļ ojums pamazā m tuvojas noslē gumam, un joprojā m neesam pamē ģ inā juš i paš u svarī gā ko – ī stos japā ņ u suš i. Lai to izdarī tu, mē s devā mies uz Tsukiji zivju tirgu.

Iepriekš š eit agri no rī ta tika vestas zivis, par kurā m notika izsoles starp restorā niem. Tas jau ir pagā tnē , bet tirgus joprojā m ir interesants apskates objekts tū ristiem. Ir daudz zivju restorā nu, kur viņ i gatavo suš i. Lai apmeklē tu tirgu, vislabā k ir izkā pt no metro Ginzas rajonā . Š ī ir viena no jomā m, kurai vajadzē tu bū t katra tū rista sarakstā . Debesskrā pji, spī doš a reklā ma, pretenciozi un dā rgi veikali, luksusa automaš ī nas, š eit jū s vienkā rš i ienirt Japā nas bagā tajā dzī vē.

Starp mā jā m ik pa laikam var atrast daž ā das instalā cijas, mini parkus, pastaigu ielas un citas interesantas lietas. Kamē r mē s ceļ ojam, Japā na jau pilnā sparā gatavojas jaunā gada svinī bā m, lai gan ir tikai novembra vidus. No tā teritorijas ir divtik skaistas, visur ir mirdzoš i koki un vī tnes.

Tiekam nosē dinā ti pie bā ra, mums norī ko personī go š efpavā ru, kuram jā veic pasū tī jums. Š efpavā rs gatavo pasū tī jumu tieš i mū su priekš ā.

Visa š ī rituā la daļ a izraisa interesi. Mē s noliekam komplektu uz plaukta. Tagad notiks kaut kas tā ds, ko gaidī ju deviņ us gadus. Mums ar Daš u ir noteikums, kā š ā das lietas izmē ģ inā t, tas, kurš pirmais izmē ģ ina, nedrī kst dot nekā das norā des par to, kā ds ē diens garš o, lai otrais to varē tu novē rtē t pē c iespē jas neitrā lā k. Tā tad, eksperta viedoklis par japā ņ u suš i. Es salī dzinā š u ar mū su “Eirā ziju”, jo tas ir mū su iecienī tā kais suš i.

Sojas mē rce Japā nā ir sā ļ ā ka.

Ē diena pasniegš ana Japā nā ir koš ā ka.

Vasabi - atrodas suš i iekš ā , netiek pasniegta atseviš ķ i, garš as atš ķ irī bu nemanī jā m.

Zivju daudzums uz sauszemes — Japā nā ir vairā k.


Lī dz pē dē jam iespē jamajam reģ istrē š anā s laikam viesnī cā mums bija vē l pā ris stundas, stunda lī dz turienei un stunda pastaigai. Bet problē ma ir tā , ka rajoni atrodas diezgan tā lu viens no otra, un nokļ ū š ana tikai vienā virzienā aizņ ems 20-30 minū tes, un rī t vispā r lī s lī dz izbraukš anai. Kamē r mē s ar Daš u strī dē jā mies, kur mums bū tu labā k doties, lai visu izdarī tu, pie mums pienā ca japā ņ u vecmā miņ a un jautā ja, vai nevajag palī dzī bu. Tas, starp citu, attiecas uz tiem brī ž iem, kad Japā nā kā ds apmulsuš am ceļ otā jam noteikti nā ks palī gā . Mē s paskaidrojā m, ka mē s tikai mē ģ inā jā m kartē uzzī mē t labā ko marš rutu, bet mana vecmā miņ a nolē ma ņ emt mū su marš rutu savā s rokā s. “Vai zinā jā t, ka augstceltnē pa kreisi ir lifts ar brī vu piekļ uvi jumta dā rzam? Nezinā ju? Noteikti celies! ". Oho, paldies!

Interesanti, ka gatavā s pudeles viņ i tur uz galda, kā rezultā tā pie katra galda ir kā sacensī bas, kurš izdzers vairā k alkohola.

Odaibas sala

Laika prognozes Japā nā ir ā rkā rtī gi precī zas, un, ja tā s sola lietu, tad no tā nevarē si atrauties. Vai arī jū s joprojā m ejat? Mē ģ inā jā m izdarī t vienu triku, bet ja nu ceļ amies krietni agrā k, tieš i agri no rī ta, izstaigā jam marš ruta galveno daļ u pirms lietus, tad daļ u dienas noejam lietus laikā un vienkā rš i ejam agri gulē t. Kad pamodā mies, lietus vē l nelija, bet acī mredzot tik skaļ i izgā jā m no istabas, ka pamodinā ja lietus. Tajā dienā pie mums sā ka lī t (Tomē r Tokija ir jā redz. Iesā kumā mē s tikko paē dā m lieliskas brokastis mū su jaunajā iecienī tā kajā kafejnī cā . Patiesī bā Japā nā visas kafejnī cas, izņ emot vienu, izrā dī jā s mū su iecienī tā kā s. Tā bija Inari, un man š ķ iet, ka viņ i vienkā rš i aizmirsa ramenam pievienot š ķ ipsniņ u mī lestī bas.

Nu, varbū t jū s varē tu pievienot kā du gaļ u. Nu, vai vismaz vairā k sastā vdaļ u. Visticamā k, tur strā dā ja japā ņ i, kuriem nav dzimtā valoda. Kamē r lietus nelija lī dz maksimumam, devā mies pastaigā pa Hamarikyu parku.

Lietainais parks bija pietiekami labs, tač u no malas varē tu š ķ ist, ka esam tikai traki tū risti, kuri vienkā rš i netic lietus esamī bai, kas, sajaucoties ar vē ju, mē ģ inā ja saraustī t mū su lietussargus. Mē s cī nī jā mies gan fiziski, gan garī gi. Parks izrā dī jā s liels un plaš s, kas bija neparasti salī dzinā jumā ar citiem Japā nas mazajiem miniatū rajiem parkiem. Ir ē rti, ka no š ī parka atiet prā mji uz Odaibu.

Kad tuvojā mies piestā tnei, izrā dī jā s, ka š ie prā mji atiet ik pē c daž ā m stundā m un trī s reizes dienā , un viens no tiem bū s pē c 20 minū tē m.


Kasiere teica, ka nevajag pē kš ņ i apjukt, jo piecas minū tes pirms viņ a brauks cits prā mis, kurš tieš i tajā laikā bija atzī mē ts grafikā , atš ķ irī bā no mū sē jā . Pilnī gi visi cilvē ki, kas atradā s stacijā , tika iekrauti tajā prā mī . Un mū sē jais nav pat pie apvā rš ņ a. Vai tas nav mū sē jais, kas tikko aizkuģ oja? Kasiere man apliecinā ja, ka mū sē jie drī z bū s klā t. Tad viņ š izgā ja uz vientuļ u molu un š ķ elmī gi paskatī jā s uz peldoš o paroli, tad paskatī jā s kaut kur pa labi. Un tad nez no kurienes speciā li mums izbrauca diezgan liela laiva, jo vairs nebija gribē tā ju. Rezultā tā par 1400 jenā m (12 USD). Mē s saņ ē mā m VIP transfē ru pa Tokiju.

Uz salas ir daudz interesantu vietu. Droš i vien interesantā kais zinā tnes muzejs, mē s to atstā jā m pē dē jam. Mē s sā kā m ar Fuji Film studiju.

Godī gi sakot, no muzeja instalā cijā m gandrī z neko nesapratā m, bet atceramies interaktī vo lā dei video ekrā nā , kas bija jā saka japā ņ u valodā , lai to atvē rtu. Viens vī rietis nolē ma mums palī dzē t, paskaidrojot, ka mums tas vienkā rš i jā saka, un norā dī ja uz hieroglifiem. Tad sapratu, ka ar japā ņ u rakstī bas zinā š anā m esam tikpat cieš i kā ar runu un demonstrē ju lā des atvē rš anu ar frā zi “Aitykorotomashi! ” Lā de atvē rā s, tur parā dī jā s smieklī gs tē ls, un tad tante pingvī na kostī mā nodziedā ja bē rnu dziesmu, un lī dzi dziedā ja gan bē rns, gan vī rietis, kurš stā vē ja blakus. Lā de aizvē rā s, japā nis aizgā ja. Nu labi! Tagad jū s redzē siet japā ņ u burvī bu! Lai kā mē s centā mies atkā rtot frā zi, krū tis nepadevā s. Es mē ģ inā ju ar daž ā diem akcentiem un ar ķ ī nieš u un pat ar spā ņ u valodu, pilnī gi neko.

Pirmkā rt, tā pē c, ka š eit nav lietus, otrkā rt, daž as zā les patieš ā m lika mums uzkavē ties.

Par bē rniem ir daudz lietu, tā pē c, ja esi bez bē rniem, tad netē rē laiku lietā m, kas tevī neizraisa mež onī gu zinā tkā ri. Tagad iesim cauri kaut kam interesantam. Robotu š ovs. Lai arī izrā de pozicionē ta kā bē rnu izrā de, ir ī sts aktī vs robots, kas skrien un lec uz vienas kā jas skrienot un spē lē futbolu un tamlī dzī gi. Spē ja braukt ar hoverboards, kas jums ir nepiecieš ams, lai kontrolē tu dupsi. No malas š ķ iet, ka kā ds brauca ar pā rā k gudru tualeti. Mē s ar Daš u sarī kojā m kwacha spē li š ajā s ierī cē s. Rezultā tā paveicu neiespē jamo – nokritu kopā ar hoverbordu!


Tad bija zona, kur karā jā s milzu planē ta Zeme, kas sastā vē ja no daudziem video ekrā niem, kas arī pā rvē rtā s par mē nesi, kamē r mē s tur atradā mies. Bet interesantā kā s telpas bija interneta imitā cija un informā cijas glabā š anas telpa. Internets atdarinā ja ierī ci, kura ir desmit reiz desmit metri un pilnā cilvē ka izaugsmē ar daudziem kanā liem, stacijā m un bumbiņ ā m, kas visur ripoja pa kanā liem. Pirmajā stacijā jū s saņ emat mehā nisku ierī ci ar astoņ ā m mehā niskā m atmiņ as š ū nā m.

Dasha kodē ziņ ojumu

Ar ī paš u staciju palī dzī bu latī ņ u burts ir jā pā rtulko binā rajā sistē mā . Binā rā vē rtī ba tiek saglabā ta ar magnē tiem mehā niskajā atmiņ ā . Pē c tam jū s dodaties uz staciju, lai nosū tī tu ziņ as. Jū s izvē laties adresā tu, š ī ir viena no pā rē jā m piecā m stacijā m. Attiecī gi jū s iegū stat š ī s stacijas numura binā ro vē rtī bu.

Pē c tam ņ emat melnbaltā s bumbiņ as un izliekat stacijas numuru un kodē to burtu, tā dē jā di imitē jot nulles un vieniniekus. Jū s nospiež at ziņ ojumu sū tī š anas pogu, un jū su kodē jums ir lodī š u veidā , kuru secī bā tiek iekodē ta adrese, un ziņ ojums tiek izripinā ts spirā lē uz š ķ iroš anas parku. Š ajā stacijā tiek nolasī ts binā rais kods un atkā rtoti nosū tī ts uz staciju, kuru norā dī jā t vē stulē . Tad bumbiņ as sasniedz vajadzī go staciju, ievades filtrs nogriež adreses lodī tes un nolasa vē rtī bu, kas tika ievietota ziņ ojuma pamattekstā . Tā dē jā di jū su nosū tī tā vē stule tiek parā dī ta saņ ē mē ja stacijā . Tajā paš ā laikā pa visiem š iem ceļ iem tiek nosū tī ti daudzi ziņ ojumi no daž ā diem sū tī tā jiem.

Bet varbū t visneparastā kā telpa ir informā cijas telpa. Zā les priekš ā jū s veicat reģ istrā ciju, un uz grī das ap jums iedegas krā sains gredzens ar rokturiem.


No š ī brī ž a telpa seko jums un reģ istrē visas jū su kustī bas un darbī bas. Ja telpā tuvojaties kā dam citam dalī bniekam, tad apļ i sā k ķ erties pie rokturiem, ja attā linieties, tad pamā j viens otram. Jā brauc garā m aptuveni piecā m daž ā dā m stacijā m. Vienā no stacijā m stā sta par anonī mas informā cijas uzglabā š anas nozī mi un to, ka jū su informā cija pieder tikai jums un jums ir tiesī bas ar to rī koties. Vienā no punktiem varat aktivizē t visu savu darbī bu displeju. Visā telpā tiks izcelta gara visu jū su kustī bu č ū ska papē ž u veidā , kas beigsies ar jums. Galvenajā stacijā visas savas kustī bas varat pā rveidot par unikā lu mū ziku un izlemt, vai esat gatavs atklā t š ī s informā cijas anonimitā ti?

Jū su mū zika sā k skanē t visā zā lē , un uz sienā m sā k parā dī ties ritmi un viļ ņ i.

Sava veida dejojoš a abstrakcija. Kopš Daš a atklā ja savu anonimitā ti, viņ as iniciā ļ i mirdzē ja pie sienā m, kamē r visi baudī ja vē l vienu unikā lu muzikā lu radī jumu. Š ī zā le mums, iespē jams, sagā dā ja maksimā lu sajū smu. Bija ļ oti neparasti klusi klausī ties mū ziku.

No muzeja mazajā m interesantajā m lietā m man patika arī ī stā mazas avenes hologramma. Hologramma tika iegū ta, izmantojot optisku ilū ziju. Uz paletes gulē ja ļ oti ī sta oga, kurai nebija iespē jams pieskarties.

Ak, es gandrī z aizmirsu par saziņ u ar ī stu humanoī du robotu. Kamē r Daš a gaidī ja, kā dus Visuma noslē pumus viņ a tagad uzzinā s no mā kslī gā prā ta, instrukcijā s izlasī ju, ka aiz mā kslī gā prā ta jā bū t dzī vam operatoram, kura runu un galvas kustī bu uztvers robots. Un otrajam jau ir prieks "runā t ar robotu".

Sanā ca diezgan jocī gi, ņ emot vē rā , ka uznā ca apmeklē tā ji, kuri nezinā ja par operatora klā tbū tni un es sā ku ar viņ iem runā t robota aizsegā . Nez kā pē c nejauš s vī rietis steidzā s bē gt, kad sā ku viņ am uzdot jautā jumus.

Lai cik labi, silti un sausi bū tu muzejā , mums ir jā iet tā lā k. Atkal lietū , atkal cī ņ ā . Mē ģ inā jā m aizbraukt uz krastmalu, lai apskatī tu skatus, tač u š ā dos laikapstā kļ os š ī ideja bija neveiksmī ga un bezjē dzī ga. Rī t ar š o lietu ar kaut ko steidzami jā tiek galā . Nā kamā ievē rojamā tū ristu vieta mū su Japā nas pieredzē ir Shibuya Crossing.

Š is, iespē jams, ir visvairā k pā rpildī tais krustojums pasaulē ! Ikreiz, kad iedegas luksofors, te š ķ ē rso tik daudz cilvē ku, ka nekad neiznā k no galvas jautā jums: “Kā pē c viņ iem visiem kaut kur jā brauc? ” Tiesa, lietus dē ļ bija sajū ta, ka ir siena pret sienu ar lietussargiem kā ar ieroč iem.


Pats krustojums ir nosē ts ar neprā tī gi daudz videoreklā mu un pat audio. Š ī vieta lieliski atspoguļ o Tokijas atmosfē ru. Š ī ir vienī gā vieta visos ceļ ojumos, kur cilvē ku bars nav kaitinoš s. No krustojuma devā mies uz vienu no slavenajiem rajoniem - Rapongi.

Godī gi sakot, man vienkā rš i nebija spē ka staigā t ar slapjā m kā jā m, bet Hard Rock Café apmeklē jums ir obligā ts. Kaut kur pa ceļ am krustojā mies ar ceļ otā ju no Jaunzē landes, puisis noskaidroja, vai mē s te nejauš i meklē jam kā du, ar kuru varē tu iedzert kā du lielisku dzē rienu? Bet, diemž ē l, mē s nerunā jam par š iem jautā jumiem, mē s neesam Gruzijā ))) Es plā noju iegā dā ties T-kreklu Japā nas Hard rock Café kā piemiņ u. Bet Japā nā ir vairā kas š ā das kafejnī cas, un Rapongi cenas bija augstā kas, nolē mā m, ka rī t skatī simies vē l vienu. Pē c tam viņ i nolē ma, devā s uz viesnī cu, lai izž ā vē tu kā jas un guļ ammaisus. No mitruma manā s pē dā s es baidī jos, ka manas membrā nas izaugs starp pirkstiem.

Viss ir ļ oti tā lu un Google rā da autobusus nevis skaitļ os, bet tikai hieroglifos. Otra ne mazā k bū tiska problē ma ir tā , ka nav tā , ka viņ i š eit nerunā angliski, viņ i to pat nezina tū risma informā cijā . Jebkurā gadī jumā tas ir daudz labā k nekā cī nī ties ar elementiem Tokijā . Lai gan ž ē l, ka š ajā ceļ ojumā nespē jā m pievē rst pienā cī gu uzmanī bu Tokijai, un š ķ iet, ka atgriezties Japā nā nav lielas jē gas. Cerē sim, ka kā dreiz bū s vakars pie transplantā cijas. Lai gan Daš a pazaudē ja savu š alli, tā pē c mē s, visticamā k, atgriezī simies tagad. Bet nē , japā niete mū s panā ca un atradumu nodeva.

Valodas barjeras dē ļ mū s gaida smaga ceļ ojumu diena. Netā lu no dzelzceļ a stacijas tika atzī mē ta eleganta pils. Diemž ē l tas bija grezns pirms daž iem simtiem gadu, lī dz tas tika iznī cinā ts. Tagad arheologi tur veic izrakumus.


Bet tomē r š ī pilsē ta kļ uva par patieš ā m nozī mī gu pieturvietu mū su marš rutā , Japā nas dzī vi ieraudzī jā m netū ristiskā pilsē tā un mums ļ oti patika. Pirmkā rt, ir pastaigu iela, kas burtiski uzlā dē jū s ar skaistumu. Otrkā rt, š ajā pilsē tā devā mies uz Japā nas Kluso okeā nu. Patiesī ba ir tā da, ka brauciet ar autobusu, kura numuru jū s nezinā t, izaicinā jums joprojā m ir nemainī gs. Mē ģ inā jā m paturē t prā tā hieroglifus un saskaņ ot tos ar uzrakstu uz autobusa.

Rezultā tā pirmais hieroglifs skaidri sakrita ar Google karti, un pē dē jā sekundē mē s ielē cā m autobusā . Acī mredzot š is hieroglifs nozī mē ja vā rdu "autobuss". Tā kā izrā dī jā s, ka ir absolū ti visos citos autobusos. Bet mē s saprotam, ka galu galā esam Ā zijā . Š eit viss vienmē r ir par labu tū ristiem. Tā tad š is autobuss devā s tieš i tur, kur mums bija jā iet. Krastmalā mums bija jā izkā pj netā lu no š ika kompleksa ar akvaparku.

Kad izgā jā m ā rā , uzzinā jā m, ka bū š ot š iki, kad bū vē s, bet pagaidā m tur buldozeri un strā dnieki. Bet tomē r aiz priež u audzē m mū s gaidī ja saulains o-e-a-n !! !

Un, dī vainā kā rtā , patieš ā m kluss. Klusajā okeā nā esam otro reizi, pē dē jo reizi to redzē jā m no pretē jā s puses, no Peru. Tad es biju pā rsteigts, kā pē c to sauc par klusu. Saulainais okeā ns izraisī ja emociju vilni. Š is ir mū su ceļ ojuma uz Japā nu beigas. Nedē ļ a paskrē ja ļ oti ā tri, tā pē c uz ī su laiku doties uz Ā ziju ir vienkā rš i nepieņ emami, š ā diem braucieniem noteikti ir jā pavada vismaz divas nedē ļ as. Lai gan, samaksā jot par vē l vienu ceļ ojuma nedē ļ u, nebū tu pā rā k laimī gs) Lai cik harmonisks izskatī tos okeā ns, par briesmā m atgā dina atzī mes pilsē tā par to, kur jā skrien cunami gadī jumā .

Sā ksim mā jupceļ u.

Viens no uzdevumiem, kas mums bija jā atrisina, bija iegā dā ties atkritumu maisus mugursomu sakravā š anai, kas, atš ķ irī bā no mums, lidotu uz Kijevu. Ne jau tas, ka uzdevums bū tu bijis grū ts, tas vienkā rš i nav atrisinā ms. Mē ģ iniet izskaidrot japā ņ iem, kas nerunā angliski, kuri nepiegruž o, kas ir atkritumu maiss. Jū s varat izveidot veselu TV š ovu, kurā dalī bniekiem balvā piedā vā s miljonu dolā ru, ja viņ i stundas laikā varē s iegā dā ties divas lietas citā valstī , kur viņ i nerunā vienā valodā - atkritumu maisus un adapteri no Ukrainas tirdzniecī bas vietas. uz aziā tu.


Atgriež oties Tokijā , mums bija vē l daž as stundas. No plā notā varē ja redzē t vē l ko. Izvē lē jā mies slaveno Studio Ghibli pulksteni (kur tapa Totoro). Š iks pulkstenis rā da š iku š ovu vairā kas reizes dienā noteiktos laikos.

Bet ne š ajā krā š ņ ajā dienā , š odien tie bija remontā ))) Smieklī gi ir tas, ka mē s jau vairā kas reizes esam mē ģ inā juš i pielā got marš rutu š ajā s stundā s, bet mē s to nesaņ ē mā m, bet tagad mē s to saņ ē mā m. Bet vai brī numi notiek? Netā lu no pulksteņ a stā vē ja liela tvaika lokomotī ve, kas arī rā dī ja izrā di pē c grafika, un tieš i tad, kad bijā m tā s tuvumā , izrā de nez kā pē c sā kā s ā rpus grafika. Tā bija ī sta atvadī š anā s dā vana no Japā nas. Tagad jū s varat doties uz lidostu. Bet vispirms mums jā paņ em savas mantas no viesnī cas.

Mē s ar Daš u beidzot nolē mā m veikt ī stu ceļ ojumu meistarklasi. Lai Daš a vē l varē tu staigā t pa rajoniem, mē s izš ķ ī rā mies. Iepriekš vienojā mies par vietu un laiku, kurā tiksimies, vienojā mies, ko darī sim, ja nesanā ks. Es devos pē c lietā m, Daš a palika Akihabarā.

Visa akrobā tika slē pjas tajā , ka metro ir desmitiem izeju un pā reju, un atrast vienu un to paš u ir ļ oti, ļ oti grū ts uzdevums. Kamē r Daš a gā ja, es devos nodot lietussargus un paņ emt mugursomas. Ejot ar mugursomā m un bez lietussargiem uz metro, man izdevā s pazaudē t spilvenu no austiņ ā m. Tagad viņ a uz visiem laikiem atrodas Ueno rajona centrā .

Ueno stacijā bija plā ns iegā dā ties greznu T-kreklu no Hard Rock Shop. Un tikai uz š ī veikala š ikajiem T-krekliem Hard Rock Tokyo vietā bija rakstī ts Hard Rock Eki Ueno, un tad uzraksts Tokyo nebija tik pamanā ms. Uh, un š eit ir tā , ka bez bonusa papildinā jumiem ani-beni veidā . Meitene smaidot atbildē ja, ka tā di T-krekli, uz kuriem rakstī ts Hard Rock Tokyo, ir tikai Raponga rajonā , kuru es fiziski nevaru aizsniegt))) Nu labi, kā dreiz nopirkš u sev T-kreklus vē l vairā k. tā la valsts ar hard rock. Tikš anā s laiks izrā dī jā s aprē ķ inā ts ar divu minū š u precizitā ti.

Kad ieraudzī jā m viens otru pie stacijas ieejas, atviegloti uzelpojā m.


Pē dē jā reize, kad mē s izmantojam ceļ ojumu kartes, ir uzkā pš ana uz monosliedes. Jau nedē ļ u esmu pieradusi, ka tie ir atseviš ķ ā kabatā un ikreiz, kad veikli izņ emu, tagad tie godam glabā sies mā jā s kā piemiņ a no neaizmirstamā ceļ ojuma.

Apkoposim ceļ ojumu. Tas bija ļ oti notikumiem bagā ts, vietā m unikā ls. Mū su pieredzē ceļ ojumam nav tieš u analogu, kas tieš ā m nav mazs pluss. Runā jot par cenā m, daudzi Japā nu raksturo kā dā rgu valsti, tā nav gluž i taisnī ba. Tas noteikti ir dā rgi - tas ir, lai nopirktu ceļ ojumu kartes, un tad jū s jau varat staigā t budž eta ietvaros. Neaizmirstamā ko lietu augš galā ir tualetes, patī kamā japā ņ u mentalitā te un, protams, Nara ar saviem briež iem. Ē diens un tempļ i š eit nav tā di paš i kā citā s Ā zijas valstī s, kas ir neapš aubā ms pluss. Japā na noteikti iegū st vienu no augstā kajiem vē rtē jumiem.

Bet tam visam ir arī mī nuss. Ceļ ojuma sarež ģ ī tī ba iegū st arī vē rtē jumu “Grū tā k bija tikai Ķ ī nā ” Ja Ā zija vē l nav atvē rta, tad noteikti labā k sā kt ar vieglā kā m valstī m, bet, ja esi rū dī ts ceļ otā js un gatavs pieņ emt izaicinā jumu, iegū stiet kaut ko jaunu, neparastu un sarež ģ ī tu - Japā na jū s gaida!

Atseviš ķ ā stā stā , marš ruts un izmaksas pa Japā nu >> >

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (24) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums