No Šarmas uz Tabu, no Tabas uz Akabu, no Akabas uz Petru

12 Novembris 2019 Ceļošanas laiks: no 20 Septembris 2019 ieslēgts 20 Septembris 2019
Reputācija: +186
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es vē los dalī ties pieredzē par to, kā , atpū š oties Š armā , es apmeklē ju ielu aģ entū ru, nevis no viesnī cas gida, un devos uz Petru.

T. Tā kā ekskursija uz Petru nav lē ts prieks, it ī paš i, ja to iegā dā jaties no viesnī cas gida, nolē mu uzraudzī t Š armas tū risma pakalpojumu tirgu un atrast lē tā ko ielu aģ entū rā , pē c tam pā rbaudī t atsauksmes un atrast cilvē kus sociā lajos tī klos. kas ceļ oja ar š o aģ entū ru un uzzini visu.

Kad sā ku pā rraudzī t Petras cenas, tā s sasniedza USD 320 vienai personai, tač u es joprojā m atradu lē tā ko par 205 ASV dolā riem jau ar vī zu.

Es sazinā jos ar š iem puiš iem Instagram (viņ i labi runā krieviski), viņ i ieradā s manā viesnī cā , es atstā ju avansa maksā jumu 100 USD un gaidī ju dienu, kad bū s ekskursija (ekskursija piektdienā s un otrdienā s uz Petru).


Piektdien pulksten 1:00 mani savā ca gids, kā es sapratu cita ceļ ojumu aģ entū ra, kas organizē braucienu uz Petru no visas Š armas. Krieviski viņ š nerunā ja, ar viņ u sazinā jā s angliski.

Droš i vien apmē ram 40 minū tes savā cā m visus tū ristus no Š armas viesnī cā m un devā mies uz Tabu. Mazā busiņ ā es biju viens krievvalodī gais, visi pā rē jie itā ļ i, č ehi un poļ i. Uz Tabu braucā m 3 stundas, ar pieturā m uz tualeti (tualete maksā - 1$, par tualeti ņ em lī dzi Ē ģ iptes mā rciņ as, lai nepā rmaksā tu).

Ap 5:00 bijā m Tabā , pa š o laiku ieradā s vē l pā ris autobusi ar tū ristiem. Izgā jā m visu robež kontroli, mū s visus iesē dinā ja uz prā mja un devā mies uz Jordā nijas krastiem Akabā . Ar prā mi brauciens ir aptuveni 45 minū tes. Pa ceļ am jū s redzē siet netā lu Izraē las zemi (Eilata) un Saū da Arā biju. Mobilo sakaru operators "Kyivstar" sā ka man sū tī t SMS, ka Izraē la mani sveic.

Kopumā , ierodoties Akabas Karaliskā jahtkluba ostā , mē s ar tū ristu grupu nostā vē jā m 45 minū tes rindā robež kontrolē , pasē s saņ ē mā m vī zu zī mogus un mū s jau gaidī ja gidi. Es biju uz krievvalodī go prā mja, vē l divas meitenes no Kijevas, vecā ka gadagā juma pā ris no Mariupoles un jauns pā ris no Kirgizstā nas. Mū s visus savā ca krieviski runā još s jordā nieš u gids un aizveda uz autobusu.

Ceļ š uz Petru no Akabas ir apmē ram 2 stundas ar pieturu ceļ malas veikalā , lai iegā dā tos tualeti (Jordā nijā bez maksas) un kafiju ar kardamonu (noteikti izmē ģ iniet Jordā nijas kafiju un pat iegā dā jieties to).

Ierodoties Petrā , mū su gids ar lielisku humora izjū tu mū s pavadī ja visas ekskursijas laikā un pastā stī ja visu par pilsē tas vē sturi.

Lai nokļ ū tu galvenajā Petras apskates objektā - El-Khazneh kapā , jums ir jā iet karstumā apmē ram 2 km un pē c tam tikpat daudz, lī dz redzat visus apskates objektus, kā arī atpakaļ . Es biju septembrī un bija ļ oti karsts, uzvilku slē gtas drē bes un sasē ju arafatku - tas mani izglā ba no svelmes saules. Auksto ū deni tur pā rdod teltī s par USD 1 par 0.5 litriem. Ejot atpakaļ nopirku 3 pudeles, bija ļ oti karsts, bet auksts.


Pē c ekskursijas, kas Petrā ilga apmē ram 5 stundas, mū s aizveda uz restorā nu, kas bija labi paē dinā ts ar vietē jiem ē dieniem, bija iekļ auts dzē riens (fanta, kola 0.33 l pē c izvē les).

Pulksten 18.00 mē s atkal bijā m Akabā , atkā rtojā m visas robež kontroles procedū ras un devā mies uz Tabu. Tabā mū s visus atkal, atkarī bā no viesnī cas, sasē dinā ja autobusos un aizveda uz Š armu. Kā plā nots, 23.00 biju Š armā , emociju un iespaidu pilns, pat nejutos noguris no prieka, ka apmeklē ju seno un neticami skaisto Petras pilsē tu.

Tū re patiesī bā var š ķ ist grū ta un dā rga, tač u, ja patieš ā m vē laties redzē t jauno Septī to pasaules brī numu, jū s nepievē rš at uzmanī bu faktam, ka gandrī z diena bez miega. . . Godī gi sakot, tā ir ir tā vē rts, tas ir jā redz savā m acī m. . .

Un visbeidzot:

Ekskursija bija super, Jordā nijas gids bija super (viņ š mā cī jā s manā dzimtajā Harkovā ), bijā m labi paē duš i un atgriezā mies viesnī cā...))) Pusdienu kaste, ko pasū tī ju viesnī cā , joprojā m bija neskarta ( bet katram gadī jumam paņ emiet lietu lī dzi). Tā pē c iesaku ekskursiju uz Petru no Š armas ar rokā m un kā jā m! )))

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Порт Табы (Египет)
Придорожный магазин
Входной билет на территорию Петры  -70$, его стоимость уже включена в стоимость экскурсии.
Улица Петры...
Правительство Иордании не прогоняет бедуинов с Петры, они наоборот являются охранниками города, если кто-то пытается проникнуть на территорию без билета или решит заночевать (вокруг нет заборов) они сразу сообщают в полицию, в общем, у безбилетника будут проблемы...
Королевские могилы...Позже, византийская церковь...
На данный момент на территории Петры обнаружено более 800 достопримечательностей, это дворцы, склепы, колоннады, храмы, амфитеатр на 4000 зрителей (единственный в мире, высеченный в скале), но учёные говорят, что это только 15% исследованной территории.
 На территории Петры бедуины продают сувениры))
Интересная особенность у Петры, это то, что город в одном и том же месте меняет свой цвет в течение для, в зависимости как упадет свет. Это скорей особенности скал из которых высечен город.
 Главная достопримечательность Петры - гробница Эль-Хазне.
Обед входящий в стоимость экскурсии. Шведский стол. Набрала всего попробовать...Фалафель (котлетки из нута), хумус (нутовое пюре), мутабаль (паста из баклажан) табуле (салат из петрушки и кускуса).
 Путь к Петре через ущелье Сик.
Если забыли головной убор, тут можно прикупить арафатку...
Сейчас, как и много веков назад, на территории Петры в высеченных пещерах все ещё живут бедуины. Они продают сувениры, чай, кофе, подвозят туристов на лошадках или осликах. Тут вся коммерция под их контролем.
Wadi Rum Desert, Jordan
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums