Sicīlija. 7. daļa. Noto

26 Janvāri 2021 Ceļošanas laiks: no 01 Septembris 2019 ieslēgts 08 Septembris 2019
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sicī lija. 1. daļ a. Giardini Naxos >>>

Sicī lija. 2. daļ a. Katā nija >>>

Sicī lija. 3. daļ a. Taormī na >>>

Sicī lija. 4. daļ a. Sirakū zas >>>

Sicī lija. 5. daļ a. Mesī na >>>

Sicī lija. 6. daļ a. Acireale >>>

Ciemojā mies Noto jau septembrī , kad atpū tā mies VOI Arenella Resort 4 * viesnī cā . Daž i vā rdi par paš u viesnī cu: tā atrodas stundu no Katā nijas lidostas, no Sirakū zā m - divdesmit minū tes. Viesnī cas teritorija ļ oti zaļ a, liela, pat divas pieņ emš anas.

Atpū tnieki dzī vo divstā vu ē kā s.

Pirmo reizi dzī vojot pirmajā stā vā ,

no istabas varat iziet uz terasi un zā lienu. Nā kamajā gadā mū s iekā rtoja lielā divvietī gā istabā otrajā stā vā ar izeju uz lodž iju.


Tautieš u ir maz, katrā skrē jienā redzē ju ne vairā k kā.10-15 cilvē kus. Pā rsvarā itā ļ i paš i atpū š as. Ļ oti laba virtuve, atmosfē ra restorā nā par brī vu, vī ns, kola, Š vepes, pats lej ū deni no krā niem. Tā kā mums bija puspansija, tad paš i viesnī cas gidi ieteica pusdienā m ņ emt lī dzi ē dienu, ko arī izdarī jā m.

Vakaros skanē ja dzī vā mū zika un dejas, diskotē ka jaunieš iem atseviš ķ i, prom no ē kā m. Bija arī animā cija, bet itā ļ u valodā .

Divas aizsargā tas pludmales, lī dz tā m var aiziet desmit minū š u laikā vai braukt ar tā diem jocī giem "dzinē jiem":

Viena smilš aina pludmale, lē zena piekraste.

Sauļ oš anā s krē sli un saulessargi ir bez maksas, pirmā s trī s sauļ oš anā s krē slu rindas ir par maksu. Š ajā pludmalē atpū tā mies lī dz pusdienā m, ir mū zika, aerobika utt.

Pē c pusdienā m mē s devā mies uz pontonu pludmali klintī s. Ū dens š eit ir vē sā ks, bet ļ oti tī rs.

Vienī gais viesnī cas trū kums ir slikta transporta pieejamī ba. Netā lu no Sirakū zā m, bet autobusa atraš ana ir ļ oti problemā tiska. Apkā rt ir tikai viesnī cas un villas, vienu veikalu ciematā bija grū ti atrast, ar ļ oti niecī gu sortimentu.

No viesnī cas Sirakū zā s kursē marš ruta autobuss divas reizes dienā — plkst. 10.00 un 15.00, 3 eiro turp un atpakaļ , plkst. 13.00 un 18.00 autobuss atgriež as. Jū s varat palikt pilsē tā trī s stundas vai astoņ as stundas, atkarī bā no tā , kas jums ir piemē rots. Pirmo reizi paņ ē mā m biļ etes uz visu dienu, lai apmeklē tu Noto pilsē tu.

Noto pilsē ta tiek uzskatī ta par Sicī lijas baroka centru. 1693. gada zemestrī ces laikā Val di Noto reģ ions ar pilsē tā m tika gandrī z pilnī bā iznī cinā ts. Tagad astoņ as atjaunotā s pilsē tas ir iekļ autas Pasaules mantojuma sarakstā (Caltagirone, Militello Vali di Catania, Catania, Modica, Noto, Ragusa, Scicli, Palazzolo).

Diemž ē l mū su viesnī cā ekskursijas krievu valodā uz š ī m pilsē tā m ir slikti organizē tas, atš ķ irī bā no itā ļ u vai angliski runā još ā m grupā m. Tā pē c pilsē tas apskatī jā m paš i.


No Sirakū zā m Noto var nokļ ū t ar Iblean Railway vai AST autobusiem. Tā kā vilcieni un autobusi š ajā virzienā kursē ļ oti reti, intervā ls var bū t vairā k nekā trī s stundas, tā pē c plā not apmeklē t vairā kas pilsē tas vienlaikus, pat tā s, kas atrodas tuvu viena otrai (piemē ram, Noto Ragusa un Modica), ir ļ oti sarež ģ ī ti, turklā t , vilcieni var kavē ties.

Mē s tomē r nolē mā m braukt ar vilcienu. Sastā vā ir tikai divas maš ī nas, iesaku jau iepriekš ieņ emt vietas, pretē jā gadī jumā maš ī nā tiek sakrauts daudz cilvē ku, kas brauc no Sirakū zā m uz Fontane Bianco pludmalē m. Biļ etes uz atgrieš anos arī jā pē rk Sirakū zā s, jo Noto stacijā biļ eš u kases var nestrā dā t.

Ceļ ojums ilgst apmē ram stundu, un vilciens apstā jas pie jū ras piekrastes pilsē tā m, tostarp Avolā , kur aug slavenā Nero de Avola vī noga, no kuras tiek gatavoti daudzi labi Sicī lijas vī ni.

Noto nav piejū ras pilsē ta, lai gan tā atrodas tikai 10 minū š u brauciena attā lumā no jū ras. Pilsē tai tuvā kā pludmales zona tiek saukta par Lido di Noto. Noto dzelzceļ a stacija atrodas diezgan tā lu no vecpilsē tas, un ceļ š iet kalnā . Tā pē c labā k bija braukt ar autobusu

kas apstā jas pie pilsē tas parka, aiz kura sā kas vā rti uz Vecrī gu. . .

. . . aiz kuriem sā kas Karaliskie vā rti (Porta Reale) uz vecpilsē tu. Pilsē tas iedzī votā ji uzcē la vā rtus 1838. gadā , lai tiktos ar monarhu Ferdinandu II, kurš apmeklē ja pilsē tu.

Rekonstruē tā Noto ielas tika izbū vē tas pē c vienota plā na, ī sā vē sturiskā periodā , tā pē c pilsē ta izskatā s pē c vienota vienota projekta, vē lā k saukta par "Akmens dā rzu". Pie atjaunotā s pilsē tas izveides strā dā ja tā laika valsts labā kie arhitekti, galvenokā rt pilsē tas pamatiedzī votā ji Vincenzo Sinatra un Rosario Gagliardi.

Pilsē ta ir kompakta, ar pusi dienas pietiek apskatei ar rezervi. Lielā kā daļ a Noto ē ku ir celtas no vietē jā akmens, kam ir gaiš i dzeltena, "medus" krā sa.

Saules staros, kuru Sicī lijā vienmē r ir daudz, ē kas š ķ iet siltas un mā jī gas.

Noto ir veidota pē c principa, ka ielas krustojas taisnā leņ ķ ī . Pilsē tas centrā lā un lielā kā iela ir Corso Vittorio Emanuele (Vittorio Emanuele), kas iet taisnā lī nijā cauri visai Noto. Tas savieno galvenos Noto laukumus.


Piazza Immacolata (Nevainojamā Jaunava) atrodas viena no galvenajā m Noto apskates vietā m, Svē tā Franč esko baznī ca (1704–1745). Baznī cas projektu izstrā dā ja un ī stenoja jau pieminē tais vietē jais arhitekts Vincenzo Sinatra.

Uz paš u tempļ a ē ku ved monumentā las kā pnes, uz kuras terases var aplū kot iespaidī gu Jaunavas Marijas statuju.

Tieš i templim piekļ aujas klosteris. Ē kas veido vienotu arhitektū ras ansambli.

Ejam tā lā k pa galveno ielu:

Pilsē tas centrā lais laukums ir Piazza Municipio (Rā tsnams), š eit atrodas San Nicolò katedrā le, ē ka celta pē c Galjardi projekta, bet pabeigta tikai 1776. gadā . Galvenā s ieejas priekš ā ir plaš as kā pnes.

Blakus katedrā lei atrodas vietē jā bī skapa pils:

Katedrā les interjers:

Katedrā les kupolus gleznojis krievu gleznotā js, Iļ jas Glazunova akadē mijas un Venē cijas Tē lotā jmā kslas akadē mijas students Oļ egs Supereko, viņ š daudzus gadus dzī vo Itā lijā . Supereko strā dā neapstrā dā tas freskas tehnikā ,

kas klientu trū kuma un tehniskā s sarež ģ ī tī bas dē ļ pē dē jos gadsimtos izmantots diezgan reti. Tā tad pasū tī jums katedrā les gleznoš anai Noto ir viens no tiem gadī jumiem, kas notiek tikai vienu reizi mū ž ā . Vismaz š is ir vienī gais gadī jums, kad krievu mā kslinieks Itā lijā gleznoja katedrā li.

Viņ i saka, ka Jā nis evaņ ģ ē lists ir mā kslinieka paš portrets:

Š ajā laukumā ir strā dā jis arī arhitekts Sinatra. Pretī San Nicolò katedrā lei viņ š uzcē la iespaidī go Ducesio pili, kas š odien ir rā tsnams.

Blakus katedrā lei atrodas arī Santa Chiara baznī ca (Santa Chiara, 1730–1758), ko projektē jis Rosario Galjardi.

Kreisajā pusē ir Sansalvadoras baznī ca,

labajā pusē — Santa Chiara:

Mazs ovā ls interjers ar divpadsmit kolonnā m, dekorē ts ar apmetuma un putti eņ ģ eļ iem:

18.  gadsimta San Carlo Borromeo baznī ca ar neparastu augš ē jo lī meni:

Piazza XVI Maggio (16.  marts — Itā lijas apvienoš anas diena) atrodas Sandominikas baznī ca (1703–1727), ko arī projektē jis Galjardi. Jā teic, ka kopumā pilsē tā ir 18 baznī cas un 15 klosteri, tač u š is tiek uzskatī ts par vienu no svarī gā kajiem.


Baznī cas priekš ā ir neliela Herkulesa strū klaka:

Š eit, laukuma otrā pusē , atrodas pilsē tas teā tris:

Pretī Nicolaci pilij ir ieeja vē sturiskajā vī na darī tavā Fellice Modica.

Noto apkaimē tiek gatavoti ļ oti labi vī ni. Moscato di Noto ir ī paš i slaveni:

Corso Vittorio Emanuele beidzas ar platformu ar obelisku:

Via Cavour iet virs Corso Vittorio Emanuele un paralē li tai:

Parasti visiem patī k uzkā pt pa Corrado Nicolaci (Nicolaci). . .

. . . kuras galā , kalnā , atrodas Chiesa di Montevergine (Montevergine) katedrā le — š ī bija pirmā baznī ca,

atjaunota Noto pē c briesmī gā s zemestrī ces 1693. gadā . Vincenzo Sinatra (1693-1695) bija tieš i iesaistī ts tā s atjaunoš anā . Un no vecā s 16. gadsimta baznī cas ir saglabā jusies tikai Karasas marmora grī da.

Pie baznī cas atrodas slavenā kā Noto pils – 1765.  gada Nikolaci pils, kas kalpoja kā tā da paš a nosaukuma dzimtas rezidence. Abā s pusē s ir trī s nelieli balkoni. Tajos attē lotas sirē nas, kimē ras, kentauri, spā rnoti zirgi un bē rnu portreti.

Via Nicolaci zied maijā , tā pē c vietē jie iedzī votā ji svin ī paš us ziedu svē tkus. 1980. gadā sā ka un organizē jā s visi vietē jie mā kslinieki, un tad savu iniciatī vu uzņ ē mā s meistari no visas Itā lijas un pat citā m valstī m (foto no interneta).

Palazzo Astuto 18.  gs.

ar skaistiem balkoniem:

Pilsē tā ir daudz akmens kā pņ u augstuma starpī bas dē ļ :

Ja uzkā psim vē l augstā k, redzē sim Krustā siš anas baznī cu (Chiesa del Crocifisso), kurā saglabā jies seno lauvu pā ris, kas sargā ja ieeju – viņ i esot atvesti no senā s Romas. Viņ i netika iekš ā , jo siesta.

Mē s nokā pā m atpakaļ uz Corso Vittorio Emanuele, devā mies dzert kafiju ar saldē jumu slavenajā Caffe Sicilia visā salā . Tas katru gadu tiek atzī ts par labā ko bā ru Sicī lijā – tur ir milzī ga saldumu un saldē juma izvē le.

Š ķ iet, ka esam visu apskatī juš i, dodamies uz staciju.

Pagā ja ilgs laiks, lai nokļ ū tu Sirakū zā s, jo vilciens kavē jā s, mums bija jā sē ž stacijā stundu.


Turpinā jums š eit >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums