Mana skaistā Neapole. 2. daļa

04 Janvāri 2019 Ceļošanas laiks: no 10 Novembris 2018 ieslēgts 17 Novembris 2018
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Neapole, tā pat kā neviena cita pilsē ta, ir bagā ta ar apkā rtnes apskates objektiem, no kurienes jū s varat viegli nokļ ū t Pompejā , Herkulā nā , Sorrento, Salerno, Paestumā , Pocuoli, Kazertā , Kapuā , apmeklē t Vezuvu un Flē ž ē rijas laukus. Neskaitot prā mjus uz Kapri un Iskiju. Kampā nijas pilsē tā un provincē ir ļ oti ē rtas un izdevī gas Artcards. Trī s dienu kartes iegā dā jā mies vispirms Kampā nijā (divas bezmaksas apskates vietas, tajā skaitā Neapolē , pā rē jā s ar atlaidi lī dz 50% + bezmaksas braukš ana pa provinci ar vilcieniem un autobusiem) karte maksā.31 eiro, atmaksā jā s vairā k nekā divas reizes . Pē c tam trī s dienu tū re pa Neapoli (trī s bezmaksas atrakcijas + sabiedriskais transports), maksā.21 eiro, arī labs naudas ietaupī jums. Kartes tika pirktas Centrā lajā stacijā veikalā pie perona numur 21. Svē tdienas rī tā nolē mā m doties uz Kasertu un Kapua, fakts ir tā ds, ka pē c mā kslas kartes Kaserta un Kapua tiek uzskatī tas par vienu apmeklē jumu, bet Kapuā amfiteā tris ir slē gts pirmdien, un Kazertā pils ir slē gta otrdien. Neapolē ir ļ oti ē rts dzelzceļ a un autobusu marš rutu tī kls, tač u svē tdienā s kursē maz vilcienu (atš ķ irī bā no Maskavas piepilsē tas vilcieniem). bet izvē les nebija un jau no rī ta bijā m stacijā .


Nodokļ u karte bija jā aktivizē platformas kompostē . Lī dz Casertai ar vilcienu brauc 40 minū tes, pati pilsē ta ir maza, visi dodas uz turieni apskatī t Karalisko pili, kas atrodas pavisam netā lu no stacijas. Š ī pils ir Versaļ as vai Pē terhofas analogs, t. i. Neapoles karaļ a lauku rezidence. Luidž i Vanvitelli tika uzaicinā ts par arhitektu 1753. gadā , viņ a dē ls Luidž i jau pabeidza celtniecī bu, lai gan lī dz 1845. gadam pils tika pā rbū vē ta vairā k nekā vienu reizi.

Saņ ē muš i biļ eti biļ eš u kasē uz Artcard, vispirms devā mies apskatī t parku ar strū klakā m (ja vien ir spē ks un nav tik karsti iet). Lai piegā dā tu ū deni no kalniem strū klakā m, Vanvitelli uzbū vē ja grandiozu akveduktu. Tie. ū dens plū st no kalna uz pili. Ceļ š no pils lī dz kalnam ir 3 km un kalnup.

Var izmantot transportu (2.5 eiro), bet, kā ar humoru atzī mē ja viens no mū su tū ristiem sibeaster, kura atsauksmes un ceļ ojumu padomus nemitī gi studē ju (ko es visiem iesaku pirms ceļ ojuma) "Bet mē s š eit neesam tā pē c, ka zemes atnā ca tē rē t nopelnī tos eiro.

Parks pamazā m piepildī jā s ar cilvē kiem, daudzi no viņ iem skrē ja, apvienojot biznesu ar prieku. Pirmā strū klaka - Margarita ī paš as emocijas neizraisī ja, parasta strū klaka, ko ieskauj skulptū ras.

Tad kļ uva interesantā k: vairā ki baseini ar milzī gā m zivī m

Aiz baseiniem otrā strū klaka "Delfī ns"

Aiz tā ir dī ķ is un treš ā "Eol" strū klaka, pareizā k sakot, vesels strū klaku komplekss.

Tad nā k vē l viena baseinu kaskā de un Cereras (Venē ras) strū klaka.

Nu, strū klaku kaskā de kalna pakā jē beidzas. Diā nas un Akteona strū klakas.

No š ejienes tik tikko var redzē t Karalisko pili

Š eit sā kas ieeja "angļ u" parkā , kura mode ir aizstā jusi "franč u" parkus.


Parka kartē bija atzī mē ta otrā izeja tuvā k pilij, tač u tā bija slē gta, un mums nā cā s vē lreiz izstaigā t parku pretē jā virzienā . Saule jau spī dē ja vareni, temperatū ra bija +22, ē na bija pametusi ceļ u un nā cā s virzī ties atpakaļ pa ē nainā m takā m. Ī si apstā juš ies uz parka soliņ iem uzkodas, sā kā m apskatī t pili. Pils ir milzī ga - 1200 istabu (vairā k nekā Ziemas pilī Sanktpē terburgā ), no kurā m desmitā daļ a ir atvē rta. Nolē mā m iet pē c iespē jas tā lā k, jo jau 9 kilometrus vicinā ja pa parkiem. Pils atstā ja diezgan patī kamu sajū tu: tā ir ļ oti gaiš a un augsta, telpu galvenā krā sa ir balta ar zeltu. 18. gadsimta zā les baroka stilā , 19. gadsimts - ampī ra stilā .

Uz pili ved majestā tiskas kā pnes

Tā lā k mē s nonā kam Palatī nas kapelā

Turpmā k sā kas pompozas un bagā tī gi dekorē tas svinī bu zā les: Halbardieri, Personassargi, Aleksandrs, Marss, Astrea.

Francijas okupā cijas laikā Aleksandra zā li (vai marmora zā li) Murats izmantoja kā troņ a telpu.

Turklā t ir arī daž ā di dzī vokļ i

Interesanti š ū puļ i

Pils apskate ilga pusotru stundu, pā rsteidzoš i, ka tualete pie izejas izrā dī jā s maksā ta par diezgan augstā m biļ eš u cenā m!

Bet ceļ ā Capuya svē tdien izrā dī jā s diezgan grū ts. Parastā s dienā s uz Santa Maria Capua Vetere staciju kursē daudz vilcienu, brauciena laiks ir 10 minū tes. Un tagad nā kamā vilciena gaidī š ana prasī tu trī s stundas. Tač u piebrauca mikroautobusa tipa autobuss un ieradā mies pē c apmē ram trī sdesmit minū tē m, jo. viņ š daudzkā rt apstā jā s.

Kapuja ir viena no vecā kajā m pilsē tā m Itā lijā , tagad tā ir maza pilsē ta, un agrā k tā bija treš ā pilsē ta pasaulē , otrajā vietā aiz Romas un Kartā gas. Slavenais Appijas ceļ š tikko savienoja Romu un Kapua. Visi Kapua zina no grā matas vai filmas "Spartaks", tur bija gladiatoru skola, kur sā kā s vergu sacelš anā s. Galvenā atrakcija ir gladiatoru cī ņ u amfiteā tris, kas ir 80 gadus jaunā ks par Romas Kolizeju. Agrā k tajā bija 4.000 skatī tā ju, bet tagad no tā palikuš i tikai zemā kie lī meņ i. Arē nas apmeklē juma izmaksas ir pā rsteidzoš as – tikai 2 eiro.

Vispirms jums jā iet cauri nelielam muzejam

Un š eit ir pati arē na, sapņ os bija kopā pieci cilvē ki

Ī paš i lieliski, ka var pastaigā ties zem arē nas, labi saglabā juš ā s ejas, kur pie amfiteā tra ved atseviš ķ a.

Ceļ š atpakaļ uz Neapoli prasī ja diezgan ilgu laiku. Sā kumā ilgi gaidī ja autobusu uz Kazertu, tad nez kā pē c pā rcē la vilciena atieš anas laiku. Rezultā tā mē s iekā pā m lielā autobusā un braucā m uz Neapoli, jo cena bija spē kā Artcard.


Vakarā mē s devā mies uz leģ endā ro picē riju Da Michele (itā ļ u valodā Da Michele), kas atrodas netā lu no centrā lā s stacijas. Š ī vecā kā ģ imenes picē rija darbojas kopš.1870.  gada. Popularitā ti pievienoja Dž ū lija Robertsa, kura š eit ē da picu filmā "Ē d, lū dzies, mī li", bez viņ as š eit viesojā s daudzas slavenī bas ar neapolieš u elku Maradonu priekš galā . Pie ieejas vienmē r ir daudz cilvē ku, galdiņ u rezervā ciju nav.

Mums ir paveicies, ka š obrī d nav tū risma sezona, vasarā uz ieeju jā gaida aptuveni stundu. Stjuarts pie ieejas izdod numuru un, tiklī dz vietas kļ ū st brī vas, to izkliedz. Mē s negaidī jā m ilgi, divdesmit minū tes. Mū s sē dinā ja pie galdiņ a ar padzī vojuš u itā ļ u pā ri. Neskatoties uz Michelin zvaigznē m, atmosfē ra ir visvienkā rš ā kā : divas zā les un krā sns, kurā tiek cepta pica. Daudz ceļ oju pa Itā liju un daudzviet izmē ģ inā ju picas, bet neapolieš u tieš ā m tiek uzskatī tas par labā kajā m pasaulē . Da Michele piedā vā tikai divu veidu picas Margarita un Marinara, katra trī s izmē ros. Mē s ar galda biedriem pasū tī jā m lielā ko Margherita picu par 5 eiro, plus O. 3 jebkuru dzē rienu pa 2 eiro pudelē . Viņ i to atnesa ā tri, apmē ram piecu minū š u laikā . Pretī sē doš ā neapoliete ļ oti ā tri tika galā ar savu porciju, sagriež ot picu lentē s un uztinot uz dakš iņ as. Mums bija arī laiks paē st, kamē r karsti. Ņ ammī gs! ! ! Kopā par diviem iztē rē jā m 14 eiro (plus iedevā m eiro par tē ju viesmī lim). Norē ķ ins kasē izejot.

Š ī diena beidzā s uz tik nozī mī gas nots.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums