Ekskursija pa Itālijas dienvidiem

22 Februāris 2018 Ceļošanas laiks: no 26 augusts 2017 ieslēgts 02 Septembris 2017
Reputācija: +1222
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tikai treš o reizi izdevā s doties ceļ ojumā uz Dienviditā liju: vienā gadā grupai nepietika un nā cā s tū ri aizstā t ar citu, otrreiz atkal tas pats stā sts - nauda tika atgriezta.

Mē s devā mies no "Natalie-Tours", atkal bija maz cilvē ku, 11 cilvē ki, bet tū re netika atcelta, mē s braucā m ar mikroautobusu. Gide bija Jaroslava Gruzinskaja, ļ oti patī kama un skaista dā ma, kura dzī vo Itā lijā un pa ceļ am daudz stā stī ja par vietē jā m paraž ā m.

Tagad sī kā k: ekskursijas sā kums izrā dī jā s neveiksmī gs, jo ilgu laiku viņ i nevarē ja izlidot no Maskavas lidmaš ī nas bojā juma dē ļ , visu vakaru un nakti pavadī ja Vnukovā . Neapolē viņ i ieradā s tikai no rī ta, apmetā s viesnī cā "Gurien" netā lu no laukuma. Garibaldi un stacija. Sā kumā nē ģ eru tirgotā ji sasprindzinā jā s tieš i uz ietvē m, tač u no viņ u puses nebija nekā das agresijas un mē s pieradā m.

Pirmā diena:


Pē c reģ istrē š anā s mums tika piedā vā ta papildu ekskursija uz Kapri, kas maksā ja 80 eiro vienai personai, ieskaitot gidu, prā mi un autobusu uz ostu. Principā varē ja aizbraukt paš iem, jo. prā mji kursē biež i, cenas atkarī gas no prā mja ā truma un klases, Mums bija ā trgaitas, kuģ oja 1 stundu, maksa turp un atpakaļ.43 eiro, lē nā kais brauc 1-30, izmaksas ir 35 eiro. Ierodoties Kapri, nopirkā m biļ eti laivai apkā rt salai - 18 eiro. Peldē ties apmē ram 1 stundu. Ikvienam iesaku š ā du braucienu, jo. š is skaistums ir neaprakstā ms! Tik skaistu jū ras krā su nebiju redzē jis. Pē c tam ar autobusu pa stā vā ko serpentī nu uzkā pā m lī dz Anacapri pilsē tiņ ai, pastaigā jā mies turp un uzkā pā m ar troš u vagoniņ u (10 eiro turp un atpakaļ ) lī dz paš ai augš ai, no kurienes paveras burvī gi skati. Pē c negulē tā s nakts biju tik noguris, ka vairā kas reizes aizmigu pa troš u vagoniņ u.

Mē s pastaigā jā mies lejā , devā mies uz nelielu Erceņ ģ eļ a Miķ eļ a baznī cu (2 eiro), kuras grī da bija klā ta ar flī zē m, kurā s attē lotas Bī beles ainas. Jū s nevarat staigā t uz grī das, viņ i pā rbaudī ja no koriem. Protams, ne Sjē nas katedrā le ar pā rsteidzoš iem stā viem, bet nekā . tad apskatī jā m Krupa villas ā rpusi, Gorkija mā ju, Ļ eņ ina stē lu un braucā m uz ostu. Lī dz burā š anai bija vē l stunda un mē s nopeldē jā mies, jo. temperatū ra bija zem 30. Viesnī cā atgriezā mies jau pulksten 9 vakarā .

Otrā diena:

No rī ta paņ ē mā m planš etdatoru ar lejupielā dē tu ceļ vedi, karti un devā mies uz veco Neapoli pa trim galvenajā m t. s. ielā m. "Decumans", ieejot tempļ os, kas Neapolē ir brī vi. tempļ os notiek baroka dumpis: zelts, gleznas, rotaslietas. Turklā t ā rā bija karsts – 32 grā di. Galvenais mē rķ is bija Sansevero kapela (6 eiro) ar apbrī nojami precī za darba skulptū rā m ("Kristus zem Vanta", "Tī stī ba" un "Atbrī voš anā s no burvestī bā m" ar tē lnieka neizskaidrojamā veidā izgrebtu tī klu. Joprojā m ir daudz prinč a Sansevero radu statujas, kas izveidoja kapelu, daudzas figū ras ir alegoriskas, slikti, ka ministri ne tikai aizliedz fotografē t, bet arī neļ auj lietot planš eti - tikai audio gids (ir bez krievu valodas), bija jā iet pie ieejas kriptā un jā lasa tur. Kriptā ir divas mū mijas, sieviete un vī rietis ar Nevienam nav skaidrs, kā tas tika darī ts pirms 400 gadiem, lai gan princis mī lē ja daž ā das ķ ī miskas lietas un bija pazī stams kā alķ ī miķ is.

No citā m baznī cā m es minē š u Svē tā s Klā ras baznī cu. galvenais tur ir pagalms ar skaistā m majolikas flī zē m-gleznojumiem. Ieejas maksa pagalmā ir diezgan liela – 6 eiro.


Mums patika Neapole, mē s nepievē rsā m lielu uzmanī bu atkritumiem, par kuriem daudzi rakstī ja. Stacijā s vienmē r ir atkritumi, un ielas ir vairā k vai mazā k tī ras. Neapolē patieš ā m garš ī gā kā pica, ir picē rijas, kurā s ir garas rindas. Viņ i arī pā rdod gardu ruma baba (neapolieš u valodā Baba) un kafiju ar riekstiem.

Pē c pusdienā m nolē mā m paš i doties uz Pompeju. No stacijas no atseviš ķ as perona Circovesuviano vilciens dodas Sorrentro virzienā . Brauciens stundu, cena vienā virzienā.2-50. Vilciens ir š aurs, pa diviem sē dvietā m katrā ejas pusē . No stacijas lī dz izrakumiem jā staigā divas minū tes, ieejas biļ ete maksā.13 eiro, ar karti -15. Pompeja izrā dī jā s liela pilsē ta, ir nereā li apbraukt visu, ī paš i karstumā un pa pā rē jo bruģ i. Mē s klaiņ ojā m gandrī z 3 stundas. Tā das vienkā rš i nav nekur citur pasaulē . Pē c tam nonā cā m Neapolē , stacijas laukumā Konad veikala krā jumus papildinā jā m ar izcilu vietē jo vī nu un nosvinē jā m ceļ ojumu.

Treš ā diena:

No rī ta mē s izbraucā m no Neapoles uz Bazilikatas reģ ionu, Matera pilsē tu. ir pā rsteidzoš s vecais Sassi rajons - tā s ir klintī izcirstas mā jas, jū s staigā jat tieš i pa jumtiem. Tur tika uzņ emtas daudzas vē sturiskas filmas, jo ī paš i Gibsona "Kristus cieš anas". Vietē jais gids stā stī ja, ka 70. gados š ajā teritorijā tika izsludinā ts ā rkā rtas stā voklis, cilvē ki tika izmitinā ti, bet pē c tam to atzina par UNESCO kultū ras mantojumu un tagad tur atkal dzī vo un tiek organizē tas pat viesnī cas. Paš ā pilsē tā interesanta ir 13. gadsimta katedrā le.

Tā lā k mū su ceļ š veda Apulijas "baltajā pilsē tā " Ostuni, kas nosaukta balto mā ju dē ļ . Pilsē ta ir maza, skaista, ir skaisti tempļ i, slavenā kā ir Asuntas katedrā le, 15. gadsimts.

Lī dz vakaram mū s atveda uz labu č etrzvaigž ņ u viesnī cu kalnu vidū ar baseinu, kuras galvenā neē rtī ba ir attā lums no tuvā kajā m apdzī votajā m vietā m, kā trā pī gi izteicā s kā ds tū rists - "zhopkin's mā ja". Tie. patstā vī gi izkļ ū t no turienes ir diezgan problemā tiski un dā rgi.

Ceturtā diena:


Tā kā viesnī ca atrodas tā lu no komunikā cijā m, patstā vī gie ceļ ojumi tika atstā ti malā , man bija jā pē rk ekskursija par 80 eiro Lecce-Alberobello. Leč ē , paš ā Itā lijas papē ž ā , mē s jau sen sapņ ojā m aizbraukt noskatī ties filmu "Dī kstā ves kadri", kur darbī ba notiek tur. Ne velti seno pilsē tu dē vē par "Dienvid Florenci" un "Zelta pilsē tu". Mā jas tur veidotas no leč isas akmens, kas laika gaitā ieguvis zeltainu krā su. Pilsē ta ir ī sti baroka svē tki, katru templi un tikai mā ju var aplū kot ilgi. Leč ē mums bija brī niš ķ ī ga gide Olga Spesivceva, ī sta zinā tā ja. Par visu skaistumu ir grū ti pastā stī t ī sā apskatā . Turklā t Leč ē ir vesela papjē maš ē figū ru kultū ra, daudz interesantu darbu uz ielā m un veikalos. Viņ i arī cep gardus Rustico pī rā gus, kas pildī ti ar mocarellu un tomā tu pastu.

Pē c pusdienā m devā mies uz Alberobello, slaveno trulli pilsē tu — konusveida celtnē m, kas atgā dina rū ķ u vai hobitu mā jas. Vietē jais gids stā stī ja, ka viduslaikos, lai nemaksā tu nodokli par mā ju, vietē jie izdomā juš i tā du mā jas formu, piemē ram - š ī nav mā ja, bet gan š ķ ū nis, akmeņ i bija cieš i salikti. viens virs otra bez cementa saites un mā ja tika diezgan ā tri izjaukta. pa ceļ am biež i sastapā s ar trulli, bet pilsē tā veselus rajonus aizņ em trulli, tajos joprojā m dzī vo iedzī votā ji, un ir daudz visā du veikalu. Diezgan interesanta vieta

Piektā diena:

Izgā jā m no viesnī cas un no rī ta devā mies uz Bari, gide atkal bija Olga, kas mū s ļ oti iepriecinā ja. Š ajā dienā pie svē tā Nikolaja Brī numdarī tā ja relikvijā m notika pareizticī go lū gš anu dievkalpojums, tā pē c kriptā bija daudz cilvē ku, gara rinda, visi gribē ja pagodinā t plā ksni, zem kuras atrodas svē tā relikvijas. atrodas (viens kauls tika atvests uz dievkalpojumu Maskavā ).

Bari man patika vecpilsē ta, tā ir kā vecā Odesa, mazi pagalmi, cilvē ki sē ž uz ielas utt. Tā kā katedrā lē pavadī jā m daudz laika, jauno pilsē tu nebija ī paš i iespē jams apskatī t, mū su ceļ š veda atpakaļ uz Neapoli.

Pa ceļ am grupa apstā jā s restorā nā netā lu no pludmales, mē s ar sievu neē dā m pusdienas, jo mums bija sviestmaizes, augļ i un vī ns, un devā mies uz pludmali. Ū dens bija tī rs un divas stundas nopeldē jā mies, tad arī mū su grupa pievilka. Pē c tam vakarā mē s atkal ieradā mies savā viesnī cā Neapolē .

Sestā diena:


No rī ta mū su programmā bija Sorrento apmeklē jums, kā papildus ekskursija tika piedā vā ts brauciens pa Amalfi piekrasti par 35 eiro. Nolē mā m doties, lai gan tas izrā dī jā s neveiksmī gs lē mums: viņ i tik un tā mū s bū tu atveduš i uz Sorento (tas prasī tu 1.5h). Paš ā Sorento nav nekā ievē rī bas cienī ga, mū s veda pa daž ā diem veikaliem, nezinot, ko darī t. Pē c tam braucā m gar krastu, daž ā dā s vietā s pieturot fotogrā fijā m, Positano neapstā jā mies. Ceļ š , protams, skaists. Pē c tam apstā jā mies, lai paskatī tos uz kaut ko lī dzī gu "zilajai grotai" (5 eiro), nelielu alu klintī ar nereā li zilu ū deni. Pē c tam grupu atkal veda uz pusdienā m, tas viss aizņ ē ma daudz laika un jau 16-00 ieradā mies Amalfi, apskatī jā m Sv. Andreja Pirmā aicinā juma katedrā li un 18-00 noteicā m izbraukš anas laiku. . Nolē mā m uzbraukt uz Ravello, lai apskatī tu slavenos skatus, bet nokļ ū t nebija viegli, autobuss (2 eiro) kursē ik pē c pusstundas, vajadzē ja 30 minū tes uzkā pt kā dā neiedomā jamā serpentī nā , turklā t periodiski nokavē ja pretimbraucoš ā satiksme, jo. dā rgi diezgan š auri. Uzkā pjot augš ā , sapratā m, ka mums nemaz nav laika, steigā uzklikš ķ inot uz skatu laukuma, uzreiz sapulcē jā mies pretē jā virzienā , un tad mums zvanī ja gide un teica, ka Amalfi sā kas tē rpu parā de un viss. no pilsē tas tika izdzī ti autobusi un automaš ī nas. Arī mū su autobuss sasniedza pusceļ u un iestrē ga sastrē gumā , visi izkā pa un mē s nopē rē jā m trī s kilometrus lī dz Amalfi. Arī tur regulā rie autobusi uz Sorento nebrauca, lī dz parā de beidzā s, mū su marš ruta autobuss aizbrauca bez mums un tā lā k tikā m paš i: ar autobusu uz Sorento, tad ar vilcienu uz Neapoli.

Sestā diena:

Mums bija vē ls lidojums un mē s arī pastaigā jā mies pa Neapoli, lai gan laikapstā kļ i kļ uva slikti un sā ka lī t, bet pē c karstuma bija pat labi. Atkal pastaigā jā mies pa pilsē tu, apmeklē jā m Svē tā Janvā ra katedrā li (mums pazī stama no slavenā s itā ļ u komē dijas), apskatī jā m Jauno pili, karaļ a pili, Plebescī ta laukumu, krastmalu utt. Pē c tam izgā jā m uz Toledo iepirkš anā s ielu, nopirkā m kaut ko mā jai un braucā m uz viesnī cu pa futū ristisko metro lī niju, izejot apskatī ties staciju interjerus. Ceļ š uz Maskavu bija bez starpgadī jumiem.

Tas ir viss ī sais stā sts. Secinā jums: uz Neapoli gribē tos vē l uz nedē ļ u, pilsē tā ir ko redzē t: arheoloģ ijas muzejs, mā kslas galerija Capodimonte, pilis. Dodieties uz Caserta, Salerno. Neapolē , ē rta un izdevī ga muzeja karte, ir viena Kampā nijas reģ ionam un viena pilsē tai.

Kapri. "Kruppa taka"

Kapri

Neapole. Sansevero kapela. "Atbrī voš anā s no burvestī bas" (Foto nav mans)

Neapole. Sansevero kapela. "Chastity" (foto nav mans)

Neapole. Sansevero kapela. "Kristus zem Vanta" (foto nav mans)

Kapri. Brauciens ar kuģ ī ti

Kapri. Tirkī za jū ra

Kapri. Tirkī za jū ra

Kapri. Miķ eļ a baznī ca

Kapri. Kalna galā . Ikvienam ir š is fotoattē ls

Kapri. Š eit es gribē tu izpeldē ties laivā

Neapole. Via Tribunale

Neapole. Mē s baidī jā mies iebraukt š ā dā s joslā s

Neapole. Sv. Klē ras baznī cas pagalms

Neapole. Chiesa Nuovo

Neapole

Neapole. Annas baznī ca

Pompeja

Pompeja

Pompeja. Dzejnieka mā ja. Uz grī das ir uzraksts "Angry dog"

Pompeja. Stadions

Pompeja. Ū dens strū klakas

Matera

Matera

Matera. Katedrā le

Ostuni

Ostuni

Leč es zelta pilsē ta

Leč e

Leč e. Katedrā le

Leč e. Katedrā le

Leč e

Leč e. romieš u amfiteā tris

Alberobello

Alberobello

Vecā Bari. Kā da meitene!

Vecais Bari

Bari. Svē tā Nikolaja katedrā le. Dievkalpojums, svē tā relikvijas

Amalfi piekraste

Sorento

Positano

Zilā ū dens grota

Amalfi. Andreja katedrā le

Amalfi. Andreja katedrā le

Amalfi. Andreja katedrā le

Amalfi. Andreja katedrā le. Svē tā relikvijas

Ravello


Neapole. Janvā ra katedrā le

Neapole. Janvā ra katedrā le

Neapole

Neapole. Armē nijas Gregora templis

Neapole. Jaunā pils

Neapole. Karaliskā pils. Klodtas zirgi

Neapole. Plebescī ta laukums

Neapole

Neapole

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Капри.
Капри
Капри. Прогулка на катере
Капри. Бирюзовое море
Капри. Храм Св. Михаила
Капри. На вершине горы. Такое фото есть у всех
Капри. Вот сюда бы на лодочке сплавать, искупаться
Неаполь. Виа Трибунале
Неаполь. В такие переулочки мы заходить опасались
Неаполь. Дворик церкви Св. Клары
Неаполь. Кьеза Нуово
Неаполь
Неаполь. Церковь Св. Анны
Помпеи
Помпеи
Помпеи. Дом поэта. На полу надпись
Помпеи. Стадион
Помпеи. Фонтанчики с водой
Матера
Матера
Матера. Кафедральный собор
Остуни
Остуни
Золотой город Лечче
Лечче
Лечче. Кафедральный собор
Лечче. Кафедральный собор
Лечче
Лечче. Римский амфитеатр
Альберобелло
Альберобелло
Старый Бари. Какая девушка!
Старый Бари
Бари. Собор Святого Николая. Служба, мощи святого
Амальфитанское побережье
Сорренто
Позитано
Грот с голубой водой
Амальфи. Собор Св. Андрея
Амальфи. Собор Св. Андрея
Амальфи. Собор Св. Андрея
Амальфи. Собор Св. Андрея. Мощи святого
Равелло
Неаполь. Собор Св. Януария
Неаполь. Собор Св. Януария
Неаполь
Неаполь. Храм Грегория Армянского
Неаполь. Новый Замок
Неаполь. Королевский дворец. Кони Клодта
Неаполь. Площадь Плебесцита
Неаполь
Неаполь
Неаполь. Капелла Сан Северо.
Неаполь. Капелла Сан Северо.
Неаполь. Капелла Сан Северо.
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums