Ceļojums Eiropā 2017. Ceļš uz slaveno Kortina di Ampeco kūrortu

04 Decembris 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Jūlija 2017 ieslēgts 31 Jūlija 2017
Reputācija: +896
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š odien, 26.07. 2017. , es apstā jos skaistā kajā kalnu vietā Caviola di Falcade. Kā jau rakstī ju, man ir apnikuš as pilsē tas, lietusgā zes, aukstums un karstums, bet daba man patī k arvien vairā k.

Š ī noveles pirmajā s rindā s es vē los sirsnī gi atvainoties itā ļ u kungiem un biedriem par Itā lijas kalnu ceļ u skaistuma noniecinā š anu. Atzī š os, ka kļ ū dī jos. Kad š ķ ē rsoju Francijas kalnus Itā lijas virzienā , man tieš ā m vairā k patika ceļ š un Francijas kalni. Tagad mans viedoklis ir krasi mainī jies. Itā lijas ziemeļ u kalnu ceļ i un reljefs ir skaisti.

No Bergamo es turpinā ju ceļ u pa ceļ u Turī na-Milā na-Bergamo-Verona-Venē cija. Ceļ š ir kā ceļ š , pilsē tas ir kā pilsē tas, gandrī z visā m ir viena seja. Brī vais ceļ š pagarinā ja manu ceļ u un laiku, bet deva iespē ju ieraudzī t vietē jo garš u. Ceļ š no Bergamo lī dz Cortina di Ampezzo, apmē ram 400 kilometri. Vidē jais ā trums ir aptuveni 70 km. Es jau sen sapņ oju redzē t š o kalnu kū rortu Itā lijā .


Jo augstā k es kā pu kalnos, jo skaistā ka kļ uva daba. Š eit ir tik daudz ciematu un pilsē tu, ka grū ti atcerē ties to nosaukumus. Jū s skatā ties uz kalnu grē du. Un tas ir pilns ar ciemiem. Kā cilvē kiem tur izdodas dzī vot un pat attī stī t dā rzkopī bu un vī nkopī bu. Itā lijas lī dzenumos neesmu redzē jis tik lielu skaitu vī na dā rzu kā pie mums. Vī na dā rzu stā dī jumi turpinā s bezgalī gi. Vī nogu audzē š anas reprodukcija un kultū ra ir ļ oti augsta. Kuban ir tā lu no š ā das audzē š anas kultū ras. Katrs krū ms ir kā mā kslinieka zī mē jums. Tagad es ticu itā ļ u vī nam, bet š aubos par Kuban vī nu. Simtiem hektā ru slavenu vī na dā rzu ir nodoti debesskrā pju un luksusa mā jokļ u celtniecī bai. Paš i vī na dā rzi ir slikti attī rī ti no nezā lē m. Nav harmoniskas ainas par vī na dā rzu laukumiem, kā karavī ru formē š ana parā des laikā . Itā ļ iem paveicā s, ka valsts vadī bā viņ iem nebija mū su biedra Humpback. Krievu vī na dā rzus viņ š nolika zem naž a un tagad uz ballī š u zelta, kas kaut kur pazudis, dzer franč u š ampanieti un pagā juš o gadsimtu vī nus. Viņ i saka, ka tie stiprina Gorbač ova veselī bu, un viņ š novē lē ja muldē š anu Krievijas iedzī votā jiem. Es ļ oti apbrī noju Itā lijas vī na dā rzus, par ko liels paldies itā ļ u zemniekiem. Cik skaisti ā beļ dā rzi! Tieš i š eit tū ristus vajadzē tu vest ekskursijā s. Dzeriet labu vī nu un ē diet ā bolus.

Jo augstā k kā pu pa ceļ u, jo vairā k kalnu viesnī cu satiku. Skaisti no ā rpuses un ē rti iekš ā . Gribē ju nakš ņ ot vienā no tā m, bet cenas no 80 eiro un vairā k. Es tomē r atradu vienu istabu par 70 eiro dienā . Skats pa logu uz augstā kajā m kalnu virsotnē m un skaisto dabu. Pirms Cortina di Ampezzo kū rorta man bija diezgan daudz jā iet pa skaistā ko kalnu ceļ u. Jā , dienā š eit ir +18, š onakt bija +8. Diezgan normā ls laiks, pat vē sā ks nekā lietainajā skaistajā Norvē ģ ijā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums