Divdesmit divas dienas viena brauciena. Septiņpadsmitā diena

15 Februāris 2020 Ceļošanas laiks: no 17 augusts 2019 ieslēgts 17 augusts 2019
Reputācija: +4049.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā kums š eit>>>

Ieeja Boboli dā rzā — simts metru attā lumā no viesnī cas, no Piazzale di di Porta Romana >), kur vispirms devā mies uz kafejnī cu "Petrarca" pē c rī ta espresso.

Nā kamo pasā kumu varē š u nodot tikai krieviski, cita valoda neder. — Kundze, vai es varu uzņ emties jū su kā rtu? - Mē s dzirdē jā m aiz muguras, un redzē jā m divas skaistas sievietes no Ļ vovas, kā izrā dī jā s nedaudz vē lā k. Mē s uz trim dienā m aizbē gā m no ģ imenē m un no darba uz Florenci, dzī vojā m dzī voklī netā lu no viesnī cas un nā kamajā dienā atgriezā mies mā jā s. Viņ iem stā stī ja par viņ u ceļ ojumu. Vē l divdesmit minū tes runā jā m par sā pī gā m tē mā m par mū su Karpatu un Ukrainas skaistumu, kas nav sliktā ks par jebkuru Eiropas. Es pamanī ju, kā kafejnī cas apmeklē tā ji ar interesi klausā s ukraiņ u valodu, kā vī rieš i skatā s uz mū su skaistulē m! Uz tikš anos Lielajā Ļ vovā !

Boboli dā rzs ienā ca no mū su romieš u ielas, ejot pa to trī ssimt metrus.


Boboli ir nogā ze Arno kreisajā krastā . Parks tika izveidots Medič u ģ imenei, viņ i tajā nonā ca tieš i no ģ imenes ligzdas - Palazzo Pitti. Visi (gandrī z visi) Eiropas parki tika izveidoti pē c viņ a lī dzī bas. Ideja, protams, pieder sievietei - viņ a sievai Kosimo 1. Ir kā di vienpadsmit, un cilvē ki dā rzā nav redzami.

Netā lu no ieejas "pieķ ē ra" kailu pā ri...

...baseinā ar zivī m.

Š ī ir Ā dama un Ievas grota. Buontalenti un Vasari parkam izveidoja vairā kas grotas un skulptū ras, no kurā m daž as tika atvestas no Romas. Apbraukā jā m pusi teritorijas, tā pē c ne visi varē ja nobildē ties.

Š eit ir labi pavasarī , kad dā rzi zied un nav tik karsti, tad var staigā t visu dienu. Parkam ir gandrī z piecsimt gadu, skulptū ras š ķ iet mazliet lielā platī bā , skaistas, tī ras.

Mazā dī ķ ī Neptū ns ķ er zivis:

Un vakar viņ š mazgā jā s duš ā Sinjorijas laukumā .

Stadiona vidū...

...milzī ga vanna un ē ģ iptieš u kolonna. Viņ a š eit tika atvesta no Karaļ u ielejas, no Luksoras, kā pē c - nav skaidrs.

Netā lu no Palazzo ieraudzī ja kaut ko niķ elē tu un pulē tu, viņ š to nosauca par "pē dā m":

Dodoties uz porcelā na muzeju, es pamanī ju š o:

>

Es dodu jums iespē ju nosaukt skulptū ru un tajā paš ā laikā š o cilvē ku. Neviens no š iem darbiem nav disonē još s ar vidi.

Kafejnī ca slē gta:

Tač u viņ a skatī jums uz Florenci kompensē š o trū kumu ":

Kā pnes, gar taku, garā m alejā m un skulptū rā m...

...Kavaljē dā rzs un Porcelā na muzejs uzkā pa parka augstā kajā punktā .

>

Trauki, no kuriem Napoleonam bija jā ē d, nu, visdaž ā dā kie. Bonaparta vecā ki bija florencieš i, kuri 16. gadsimtā pā rcē lā s uz Korsiku, kas tolaik bija daļ a no Toskā nas hercogistes. Kļ ū stot par Francijas imperatoru, viņ š iekaroja Itā liju, apmeklē ja Florenci (itā ļ u valoda - viņ a dzimtā valoda), pē c tam dienē ja trimdā uz Elbas.

Š eit ir Buonapartes portrets (buona — skaista, daļ a — daļ a):

Viņ š bija itā lis, saka, ka viņ š nezinā ja franč u valodu lī dz piecpadsmit gadu vecumam, bet tas viņ u neapturē ja...Traukus glabā ja un mums rā dī ja. Ieeja ir bez maksas ( pagamento ). Skaisti š ķ ī vji, krū zes, vā zes:


Tač u skats uz pilsē tu nav sliktā ks:

Tā lumā kalnā var redzē t Torre del Gallo — tū kstoš gadu cietoksni:

Ir viesnī ca ar dzī vokļ iem, baseiniem, kurus ne visiem bija lemts ī rē t. Pirmajā dienā gā jā m garā m.

Es domā ju, ka es neko neesmu palaidis garā m, dodamies uz Palazzo Pitti...

...ā rē ji ne pā rā k pievilcī gs, tač u jums jā zina, ka š ī ir Medič u un daudzu Florences diž ciltī gā ko ģ imeņ u mā jvieta, un viņ i kaut ko zinā ja par savas dzī vesvietas iekā rtojumu, Boboli dā rziem. apstipriniet š o.

Ja jums nav laika Uffizi, jums noteikti vajadzē tu ierasties š eit, jo ī paš i tā pē c, ka tas ir vienkā rš ā k un lē tā k. Apmeklē tā ju maz, var mierī gi staigā t un par visu brī nī ties.

Napoleona vannas istabā neviens:

Guļ amistaba tukš a, gulta glī ti saklā ta:

Imperatora birojs ir bezmaksas:

Labi, Bonaparts var piedot prombū tni no darba, bet tū risti - nē .

Galvenie "meistari" š eit ir Ticiā ns un Rafaels.

Istabā s kļ ū st tumš s, tā pē c fotogrā fijas nenā k ā rā , un tas ir labi – mums to ir pietiekami daudz no Ufici. Š ajā muzejā jū s varat atpū sties un smelties š ī s mā jas garu, klusi stā vē t netā lu no Ticiā na, saprast, ar ko Rafaels atš ķ iras no viņ a.

Man vairā k patī k Rafaels, nemaz nerunā jot par to, ka viņ š ir simts gadus vecā ks par Ticiā nu.

Bet par Urbī no Venē ru, Danu un Ticiā na veikto Eiropas nolaupī š anu es esmu pateicī ga visa mū ž a garumā . Es, bez š aubā m, ņ emtu š os puiš us, lai pabeigtu darbu nebeidzamos bū vlaukumos Kijevā . Vai jū s domā jat, ka viņ i piekristu?

Palazzo Pitti nav zemā ks par Ufici, un kaut kas viņ u pā rspē j, mums ļ oti patika. Neticiet - steidzami š eit! Nu, vismaz paskaties uz to.

Klī stot pa Florences kreiso krastu, ieklī du viesnī cā.


Lī dz pulksten 18 atbrauca, sā ka krā mē ties, ilgi meklē ja stā vvietas atslē gas, tad atcerē jā s, kur atrodas, tad devā s pā rliecinā ties, vai gan stā vvieta, gan maš ī na ir savā s vietā s.

Rī t mums jā bū t Milā nā , kur mums un maš ī nai vieta ir rezervē ta 6. februā rī un kur pē c atvaļ inā jumiem un komandē jumiem 20. -21. augustā jā ierodas mū su senajiem "turku" paziņ ā m.

Turpinā jums š eit>>> >

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums